Stoiximan Super League

(Θα) υπάρχει ζωή στην ΑΕΚ;

Δέκα μέρες. 240 ώρες. Τρεις στόχοι κι ένα… αδιευκρίνιστο ποσό. Όλα αυτά συνθέτουν την πραγματικότητα της ΑΕΚ μέχρι το τέλος του 2011. Μέχρι τις 22 του μήνα η «Ένωση» υπερασπίζεται την τιμή στην Ευρώπη, τις ελπίδες πρωταθλητισμού στην Ελλάδα και τον τίτλο της Κυπελλούχου από πέρυσι. Το (άφαντο ακόμα) έμβασμα του Νοτιά ή οποιαδήποτε άλλη λύση ανταμείψει τους παίκτες για την υπομονή τους θα κρίνει αν και πόση τέτοια θα κάνουν και μετά τις γιορτές.

Δέκα μέρες. 240 ώρες. Τρεις στόχοι κι ένα… αδιευκρίνιστο ποσό.

Όλα αυτά συνθέτουν την πραγματικότητα της ΑΕΚ μέχρι το τέλος του 2011.

Μέχρι τις 22 του μήνα η «Ένωση» υπερασπίζεται την τιμή στην Ευρώπη, τις ελπίδες πρωταθλητισμού που δημιούργησε στην Ελλάδα και τον τίτλο της Κυπελλούχου από πέρυσι.

Το (άφαντο ακόμα) έμβασμα του Νοτιά ή οποιαδήποτε άλλη λύση ανταμείψει τους παίκτες για την υπομονή τους θα κρίνει αν και πόση τέτοια θα κάνουν και μετά τις γιορτές.

Η υπομονή που έχουν κάνει οι παίκτες της ΑΕΚ είναι τεράστια, αλλά δεν είναι… πεπερασμένη.

Είναι ενθουσιασμένοι απ’ την πορεία στο πρωτάθλημα, απ’ το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ τους, απ’ το αγκάλιασμα που νιώθουν όλο και περισσότερο απ’ τον κόσμο. Ωστόσο, υπάρχει κι ένα όριο (που ήδη αρκετοί απ’ αυτούς έχουν ξεπεράσει). Αυτό το όριο, λοιπόν, δεν γίνεται να επεκταθεί και μετά τις γιορτές.

Μέχρι τότε οι «κιτρινόμαυροι» είναι βέβαιο πως θα συνεχίσουν να τιμούν τη φανέλα που φορούν. Ξεκινώντας την Τετάρτη (όσοι απέμειναν να πάνε) απ’ το Γκρατς και το «ξέπλυμα» της ντροπής των μηδέν ευρωπαϊκών πόντων. Συνεχίζοντας την Κυριακή στο Περιστέρι, με την απόπειρα να δικαιώσουν τις ελπίδες τίτλου που το δικό τους σερί δημιούργησε. Και καταλήγοντας στις 22 Δεκέμβρη, με την (πρώτη) υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησαν πέρυσι.

Μετά… βλέπουμε. Ή μάλλον βλέπουνε. Πόσες απ’ τις δεσμεύσεις της υπό διοίκησης για (μερικές έστω) πληρωμές θα γίνουν πραγματικότητα. Πότε καταρχάς θα φτάσει το πολυθρύλητο έμβασμα του Νοτιά (δεν έγινε ούτε τη Δευτέρα) και πόσο… σεβασμό στην υπομονή τους θα εμπεριέχει το ποσό του. Και γενικά πόσο (και πώς) θα τους δοθεί -αν όχι ένα σημαντικό μέρος των οφειλομένων- μια εγγύηση τουλάχιστον ότι αυτά θα καταβληθούν σε εύλογο διάστημα.

Αν τίποτα απ’ όλα αυτά δεν γίνει και παράλληλα η υπόθεση του επενδυτή δεν έχει προχωρήσει σε σημείο που να προβάλλει φως στο τούνελ, καθένας θα πράξει πια κατά συνείδηση. Και οι συνέπειες θα βαρύνουν ακόμα περισσότερο τις συνειδήσεις -αν υπάρχουν- εκείνων που θα ‘χουν αφήσει την ΑΕΚ στο έλεος του Θεού (ή του Αλλάχ)…

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x