Stoiximan Super League

Διπλό απ’ το μανίκι!

Παίκτες φεύγουν, τραυματισμοί προκύπτουν, αλλά ο ΠΑΟΚ εκεί να βγάζει άσους από το… μανίκι! Με τον Γιάννου βασικό και σκόρερ και των δύο τερμάτων (24’, 38’) του κόντρα στον ΟΦΗ, ο «Δικέφαλος του Βορρά» απέδρασε με το διπλό (0-2) από το «Γεντί Κουλέ» και ανέβηκε στην τρίτη θέση (38 π.) πάνω από την ΑΕΚ! Ξύπνησαν στο τελευταίο ημίωρο οι Κρητικοί, αλλά είδαν τις προσπάθειές τους να σταματούν πότε στον εξαιρετικό Κρέσιτς και πότε στο δοκάρι (66’, 77’ Παπουλής).

Παίκτες φεύγουν, τραυματισμοί προκύπτουν, αλλά ο ΠΑΟΚ εκεί να βγάζει άσους από το… μανίκι!

Με τον Γιάννου βασικό και σκόρερ και των δύο τερμάτων (24’, 38’) του κόντρα στον ΟΦΗ, ο «Δικέφαλος του Βορρά» απέδρασε με το διπλό (0-2) από το «Γεντί Κουλέ» και ανέβηκε στην τρίτη θέση (38 π.) πάνω από την ΑΕΚ!

Ξύπνησαν στο τελευταίο ημίωρο οι Κρητικοί, αλλά είδαν τις προσπάθειές τους να σταματούν πότε στον εξαιρετικό Κρέσιτς και πότε στο δοκάρι (66’, 77’ Παπουλής).

* Φόβοι ότι ο Ίβιτς έχει υποστεί βαριά θλάση στους προσαγωγούς. Τη Δευτέρα θα διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος του προβλήματος.

Πως ξεκίνησαν:

Αναμενόμενες κατά τα 10/11 οι επιλογές Αναστόπουλου και Μπόλονι. Ο «μουστάκιας» άφησε στον πάγκο τον Βερόν, ενώ ο Ρουμάνος παρόλο που «έδειχνε» βασικό τον Νιμανί, δεν ξεκίνησε τον Γάλλο.

Σε διάταξη 4-3-3, ο ΟΦΗ παρατάχθηκε με τερματοφύλακα τον Βεζυρίδη, στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- Βάντο, Ταυλαρίδη, Γεωργίου, Γαλανόπουλο, αμυντικά χαφ τους Μπούρμπο, Κάλαϊτζιτς, πιο μπροστά τον Ζ. Λόπεζ και επιθετική τριπλέτα τους Σίσιτς (αριστερά), Παπουλή (δεξιά), Καμπάνταη.

Πιστός στο 4-2-3-1 ο ΠΑΟΚ, με τερματοφύλακα τον Κρέσιτς, στην άμυνα -από τα αριστερά προς τα δεξιά- τους Σταφυλίδη, Μαλεζά, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ, αμυντικά χαφ τους Γκαρσία, Φωτάκη, σε ρόλο επιτελικού τον Ίβιτς, αριστερό χαφ τον Λίνο, δεξί τον Σαλπιγγίδη και στην κορυφή της επίθεσης τον Γιάννου.



Με σύνθημα «κομμένα πια τα δανεικά», αφού ένεκα των δύσκολων καιρών που ζούμε και των χειρότερων που -όπως όλα δείχνουν- μας/σας περιμένουν ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε καμία διάθεση να ξοδέψει (για δεύτερη φορά) ένα τσουβάλι ευκαιρίες κόντρα στον ΟΦΗ. Με παράδειγμα προς αποφυγή το ματς του πρώτου γύρου στην Τούμπα και παρόλο που έλειπε ο Βιεϊρίνια που τότε αποτελούσε μόνιμη απειλή για την αντίπαλη εστία και τον Αθανασιάδη, ο Μπόλονι και κατ’ επέκταση ο «Δικέφαλος του Βορρά» έβγαλαν άσο το μανίκι.

Τον Απόστολο Γιάννου που όχι απλά σήκωσε το βάρος της ευθύνης να καλύψει το κενό του απόντος Κλάους, όπως επίσης και της πρώτης του παρουσίας στο βασικό σχήμα, αλλά πετυχαίνοντας δύο τέρματα «καθάρισε» για τους Θεσσαλονικείς που με σοβαρότητα πήραν αυτό που ήθελαν. Συνειδητά ή υποσυνείδητα -μικρή σημασία έχει άλλωστε- όσο περνούσε η ώρα κατέβαζαν ρυθμούς προκειμένου να κερδίσουν δυνάμεις εν όψει του απαιτητικού προγράμματος που τους περιμένει. Έτσι όμως έδωσαν δικαιώματα στον ΟΦΗ να αμφισβητήσει την υπεροχή τους.

Έστω και αργά, οι Κρητικοί εμφανίστηκαν ανταγωνιστικοί, όπως είχαν καλομάθει τους φίλους τους στις αμέσως τέσσερις αναμετρήσεις που έδωσαν μετρώντας το απόλυτο των νικών. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση η τύχη τους γύρισε επιδεικτικά την πλάτη. Ο Παπουλής κατά κύριο λόγο κι οι υπόλοιποι παίκτες του Αναστόπουλου επιχείρησαν αφενός να μπουν στο παιχνίδι κι αφετέρου να σώσουν τα προσχήματα, όμως η αστοχία τους, τα δοκάρια και ο Κρέσιτς στάθηκαν απέναντι από το να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από το σημερινό ματς.

Το φιλμ του αγώνα από το sport-fm.gr





ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Γαλανόπουλος, Μπούρμπος, Βάντο (65’ Βερόν), Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Κάλαϊτζιτς (72’ Ζορμπάς), Ζ. Λόπεζ, Παπουλής, Σίσιτς, Καμπάνταης (46’ Χ. Λόπεθ).

Στον πάγκο: Σαχσανίδης, Πίτσος, Ουκάρ, Σόουζα.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Φωτάκης, Ίβιτς (69’ λ.τρ. Τσουκαλάς), Σαλπιγγίδης (82’ Μπαλάφας), Λίνο (72’ Νιμανί), Γιάννου.

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Ρομπέρ.

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Δημόπουλος (Μακεδονίας)
Γήπεδο: «Γεντί Κουλέ»





Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x