Stoiximan Super League

Κανονικά και… με τον νόμο!

Έτσι προχωρά -ευτυχώς για την ΑΕΚ- το θέμα Ψωμιάδη! Παρά την απεργία των δικηγόρων και τις επίμονες προσπάθειες του (ξαφνιασμένου) νομικού επιτελείου του «Big Mac» να αναβληθεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, αυτή όχι μόνο έγινε, αλλά πήγε κι ένα βήμα παραπάνω την υπόθεση. Υπομνήματα μέχρι την επόμενη εβδομάδα και εξέταση ενός μάρτυρα από κάθε πλευρά -παρουσία συμβολαιογράφου- το επόμενο στάδιο.

Έτσι προχωρά -ευτυχώς για την ΑΕΚ- το θέμα Ψωμιάδη!

Παρά την απεργία των δικηγόρων και τις επίμονες προσπάθειες του (ξαφνιασμένου) νομικού επιτελείου του «Big Mac» να αναβληθεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, αυτή όχι μόνο έγινε, αλλά πήγε κι ένα βήμα παραπάνω την υπόθεση.

Υπομνήματα μέχρι την επόμενη εβδομάδα και εξέταση ενός μάρτυρα από κάθε πλευρά -παρουσία συμβολαιογράφου- το επόμενο στάδιο.

Η προγραμματισμένη για την Τετάρτη απεργία των δικηγόρων έμοιαζε κάτι παραπάνω από πιθανό ότι θα ανέβαλε για μια ακόμα φορά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρα κατά του Ψωμιάδη και των συγγενικών του προσώπων. Αυτός ήταν, εξάλλου, και ο λόγος που είχε αναβληθεί και την προηγούμενη φορά, στις 16 Ιανουαρίου.

Την ώρα, λοιπόν, που το νομικό επιτελείο του «Big Mac» πήγε μ’ αυτή τη σιγουριά στην Ευελπίδων, το αντίστοιχο της ΑΕΚ πήγε αποφασισμένο να κάνει κανονικά την παράστασή της, έχοντας εξασφαλίσει σχετική άδεια -για λογαριασμό του Χάρη Οικονομόπουλου- από τον δικηγορικό σύλλογο. Και δικαιώθηκε!

Αρχικά με τη δικαστή ν’ αποφασίζει ότι δεν συντρέχει λόγος αναβολής -πιάνοντας εξαπίνης τους νομικούς του Ψωμιάδη. Κι έπειτα με την κανονική διεξαγωγή της δίκης, παρά τις νέες προσπάθειες της πλευράς του «Big Mac» για αναβολή, μέσω αιτήματος στον δικηγορικό σύλλογο ν’ ανακληθεί η άδεια του Χάρη Οικονομόπουλου.

Μέσα σε κλίμα, λοιπόν, που χαρακτηρίστηκε περιοδικά και από εντάσεις (χαρακτηριστικές οι ατάκες του νομικού εκπροσώπου του Ψωμιάδη, Χρήστου Στάθη προς τον Οικονομόπουλο τύπου «ξέρουμε πώς κατάφερες να πάρεις την άδεια») η δίκη πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Εκεί εξετάστηκε ως διάδικος και ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος, που τόνισε ότι έχει κωλυσιεργήσει χαρακτηριστικά η υπόθεση και επεδίωξε να εξηγήσει πόσο αυτό έχει εντείνει τον κίνδυνο αποκλεισμού του συλλόγου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κι αυτό διότι το ποσό που διεκδικεί η ΑΕΚ θεωρείται πια εικονικό από την UEFA και μια τελεσίδικη απόφαση θεωρείται πλέον απαραίτητη για να μπορέσει να εξασφαλιστεί η αδειοδότηση. Είναι χαρακτηριστική η φράση «λέμε στην UEFA ότι περιμένουμε εννέα χρόνια την απόφαση και δεν μας πιστεύει» που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΑΕΚ.

Την ίδια ώρα, ο Χάρης Οικονομόπουλος παρουσίασε -κι έδωσε ξανά βάρος- το έγγραφο του ΣΔΟΕ που αποδεικνύει ότι χρήματα που προορίζονταν για την ΑΕΚ κατέληξαν σε λογαριασμό του Σταύρου Ψωμιάδη. Κάτι που ήταν -και εξακολουθεί να αποτελεί- ένα από τα μεγαλύτερα όπλα και ελπίδες της «Ένωσης» στη δικαστική διαμάχη.

Κατόπιν όλων αυτών, το δικαστήριο δεν κατέληξε σε απόφαση, ωστόσο η υπόθεση προχωρά κανονικά, αφού δόθηκε προθεσμία στις δυο πλευρές να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι την επόμενη Τετάρτη. Οι εξελίξεις, ωστόσο, θα «τρέχουν» ήδη από τη Δευτέρα και την Τρίτη, όταν και θα εξεταστεί ένας μάρτυρας από κάθε πλευρά, παρουσία συμβολαιογράφου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x