Stoiximan Super League

«Πέρασε» και υπογράφει

Οι υπογραφές και οι ανακοινώσεις απομένουν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Άντρια Ντελίμπασιτς στην ΑΕΚ. Ο Μαυροβούνιος φορ πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και αναμένεται να αποτελέσει το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της «Ένωσης». «Είναι σύμφωνος σε όλα όσον αφορά την πρόταση που έχει δεχθεί. Δεν βλέπω τον λόγο να χαλάσει η μεταγραφή» δήλωσε στη SportDay ο μάνατζερ του Σέρβου επιθετικού, Ζόραν Στογιαντίνοβιτς. Για πρόταση της ΑΕΚ στον Τριστάν η «As», αρνητική η απάντηση του 30χρονου Ισπανού φορ που δεν ήθελε να αγωνιστεί στην Ελλάδα. Απόλυτη συγκέντρωση και πίεση από το πρώτο λεπτό ζήτησε από τους παίκτες του ο Σέρα Φερέρ εν όψει ΠΑΟΚ. Σε έναν περίπου μήνα επιστρέφει στην Ελλάδα ο Ζήκος, που θα συνεχίσει την αποθεραπεία του στη Γαλλία. Στον Θρασύβουλο ως δανεικοί παραχωρήθηκαν Κουτρουμάνος και Κομβολίδης. Στην Κέρκυρα ο Μπούρμπος

Οι υπογραφές και οι ανακοινώσεις απομένουν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Άντρια Ντελίμπασιτς στην ΑΕΚ. Ο Μαυροβούνιος φορ πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και αναμένεται να αποτελέσει το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της «Ένωσης». «Είναι σύμφωνος σε όλα όσον αφορά την πρόταση που έχει δεχθεί. Δεν βλέπω τον λόγο να χαλάσει η μεταγραφή» δήλωσε στη SportDay ο μάνατζερ του Σέρβου επιθετικού, Ζόραν Στογιαντίνοβιτς. Για πρόταση της ΑΕΚ στον Τριστάν γράφει η «As», αρνητική η απάντηση του 30χρονου Ισπανού φορ που δεν ήθελε να αγωνιστεί στην Ελλάδα. Απόλυτη συγκέντρωση και πίεση από το πρώτο λεπτό ζήτησε από τους παίκτες του ο Σέρα Φερέρ εν όψει ΠΑΟΚ. Σε έναν περίπου μήνα επιστρέφει στην Ελλάδα ο Ζήκος, που θα συνεχίσει την αποθεραπεία του στη Γαλλία. Στον Θρασύβουλο ως δανεικοί παραχωρήθηκαν Κουτρουμάνος και Κομβολίδης. Στην Κέρκυρα ο Μπούρμπος.

Κλείνει Ντελίμπασιτς

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου η ΑΕΚ φαίνεται πως θα καλύψει και το τελευταίο κενό στο ρόστερ της αποκτώντας έναν επιθετικό. Αυτός κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Άντρια Ντελίμπασιτς, που όπως δήλωσε ο μάνατζέρ του στη Sportday είναι πολύ κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στην «Ένωση». Ο 25χρονος επιθετικός της Μαγιόρκα βρισκόταν στο στόχαστρο της ΑΕΚ και προ δύο εβδομάδων, ωστόσο η υπόθεση είχε «κολλήσει» στην απροθυμία της συζύγου του να τον ακολουθήσει στην Ελλάδα. Οι αντιρρήσεις αυτές φαίνονται, ωστόσο, να κάμπτονται, όπως δήλωσε ο Ζόραν Στογιαντίνοβιτς στη Sportday. Ο παίκτης πέρασε από ιατρικές εξετάσεις το πρωί της Πέμπτης και φαίνεται πως το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση της συμφωνίας του με την ΑΕΚ. Την είδηση επιβεβαιώνει με δημοσίευμα της η «El Diario de Mallorca».

«Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την ΑΕΚ. Την Πέμπτη το μεσημέρι νομίζω πως το θέμα θα κλείσει οριστικά και θετικά. Ο Άντρια είναι σύμφωνος σε όλα σε ό,τι αφορά στην πρόταση που έχει δεχτεί, η ΑΕΚ έδειξε ότι τον ήθελε πολύ, γι’αυτό και όλα πήγαν καλά. Η αλήθεια είναι ότι η σύζυγός του μας δυσκόλεψε λίγο. Φτάσαμε μια μέρα πριν την ολοκλήρωση των μεταγραφών για να τελειώσει το θέμα. Πλέον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο Ντελίμπασιτς θέλει να έρθει στην ΑΕΚ και η γυναίκα του του ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να του σταθεί εμπόδιο. Σήμερα θα τελειώσει το θέμα και ελπίζω να έρθω στην Αθήνα για να πιω έναν… καφέ. Νομίζω πως την ερχόμενη περίοδο ο Άντρια θα φορά τη φανέλα της ομάδας του Φερέρ. Δεν βλέπω το λόγο να χαλάσει η συμφωνία, αφού οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα και ικανοποιούνται όλοι. Σήμερα το μεσημέρι ή το απόγευμα θα έχω περισσότερα να πω και ελπίζω να έχω μόνο θετικά νέα», δήλωσε σχετικά, ενώ δεν ξεκαθάρισε αν ο παίκτης θα μετακομίσει στην ΑΕΚ ως δανεικός ή με τη μορφή κανονικής μεταγραφής. Πάντως στην προηγούμενη προσέγγιση της ΑΕΚ ο Σέρβος άσος είχε συμφωνηθεί να αποκτηθεί ως δανεικός με οψιόν αγοράς.

Το συμβόλαιο του παίκτη λήγει το 2010, ενώ πέρσι αγωνίστηκε ως δανεικόςμε την φανέλα της Μπράγκα. Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ είναι δεδομένο και αυτό που απομένει είναι να δούμε αν η Ένωση μπορεί να πληρώσει το ποσό των 2 εκ ευρώ που τον κοστολογεί η Μαγιόρκα.

Ο παίκτης υπήρξε συμπαίκτης του Βλάνταν Ίβιτς για τρία χρόνια μέχρι το 2004 στην Παρτιζάν, πριν μετακινηθεί στον Ισπανικό σύλλογο. Στην πρώτη του χρονιά σε 17 παιχνίδια με την Μαγιόρκα πέτυχε τέσσερα γκολ, ενώ το δεύτερο σε δώδεκα ματς πέτυχε τρία γκολ. Το 2005 δόθηκε δανεικός στην Μπενφίκα αλλά λόγω τραυματισμού δεν είχε πολλές συμμετοχές για να συνεχίσει ως δανεικός την καριέρα του στην Μπράγκα.

Είπε «όχι» σε Παντιάνι

Ένας από τους επιθετικούς που προτάθηκαν στην ΑΕΚ ήταν ο Βάλτερ Παντιάνι. Ο Ουρουγουανός άσος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε σε Μπέρμιγχαμ και Εσπανιόλ, ενώ στο παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα της Λα Κορούνια. Ο παίκτης απορρίφθηκε από τον Λορένσο Σέρα Φερέρ, που ως γνώστης της… ισπανικής πραγματικότητας έκρινε πως ο άστατος χαρακτήρας του μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ομάδα του. Η «Ένωση» εξέτασε και την περίπτωση του Ντανιέλ Λιούμπογια, επιθετικού της Στουτγκάρδης, ωστόσο η μεταγραφή δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί λόγω του μεγάλου κόστους, αλλά και της απροθυμίας του παίκτη να έρθει στην Ελλάδα. Παράλληλα η ΑΕΚ φέρεται να έκανε κρούση στο Αιγάλεω για την απόκτηση του Ανέστη Αγρίτη προσφέροντας 200.000 ευρώ συν τον Μίλτο Σαπάνη. Όσον αφορά στα ονόματα των Γκέκα, Χαριστέα και Σοσίν (Απόλλων Λεμεσού) ουδέποτε απασχόλησαν σοβαρά τους «κιτρινόμαυρους».

Αργεί ο Ζήκος

Για τουλάχιστον έναν μήνα θα παραμείνει ακόμη στη Γαλλία ο Άκης Ζήκος, προκειμένου να συνεχίσει την αποθεραπεία του μετά τη βαριά θλάση που υπέστη στους κοιλιακούς. Η θεραπεία του 32χρονου άσου θα ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία ο παίκτης θα έρθει στην Ελλάδα για να αρχίσει προπονήσεις με την ΑΕΚ. Το ιατρικό τιμ της «Ένωσης» έχει πλήρη γνώση του τραυματισμού του Ζήκου και τον είχε υποβάλει σε ιατρικές εξετάσεις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ζήκος θα εισπράττει 500.000 ευρώ ετησίως βάσει του διετούς συμβολαίου που υπέγραψε με την ΑΕΚ, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 1/3 του ετήσιου κασέ του στη Μονακό, όπου έπαιρνε 1,3 εκατ. ευρώ το χρόνο. Συνεπώς χρειάστηκε να κάνει μια μεγάλη οικονομική θυσία για να επιστρέψει στην ΑΕΚ. Ο Έλληνας μέσος πρόλαβε στα τέσσερα χρόνια θητείας του στη Μονακό να γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στους φίλους της ομάδας. «Όταν ο Ντιντιέ Ντεσάν τον έφερε στη Μονακό ελάχιστοι τον γνώριζαν. Όμως μέσα σε λίγο καιρό έγινε από τους πολυτιμότερους παίκτες της ομάδας. Θα τον θυμόμαστε για τη δύναμη, το πάθος, το θάρρος, αλλά και το μυαλωμένο παιχνίδι του. Όπου και αν βρίσκεται θα μας λείψει. Σε ευχαριστούμε για όλα», αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμα στην ιστοσελίδα των οργανωμένων φίλων της Μονακό.

Φερέρ: «Πίεση από την αρχή»

Την προσοχή των παικτών του στο σαββατιάτικο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ επέστησε ο Λορένσο Σέρα Φερέρ ζητώντας τους απόλυτη συγκέντρωση και πίεση από το πρώτο λεπτό. «Το Σάββατο έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται προσοχή και πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να πάρουμε τη νίκη. Θέλω πίεση από το πρώτο λεπτό και να επιβάλλουμε το ρυθμό μας», είπε μεταξύ άλλων στους παίκτες του ο Ισπανός τεχνικός. Από την προπόνηση απουσίασαν οι διεθνείς. Την Πέμπτη οι «κιτρινόμαυροι» θα προπονηθούν στις 18:30, ώστε να προλάβουν να δώσουν το παρών και οι διεθνείς.

Δανεικοί στο Θρασύβουλο Κουτρουμάνος και Κομβολίδης

Στη Φυλή με τα χρώματα του Θρασύβουλου θα αγωνίζονται ως δανεικοί την προσεχή σεζόν οι Δημήτρης Κουτρουμάνος και ‘Άγγελος Κομβολίδης. Οι δύο νεαροί άσοι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους αγωνιζόμενοι στη Β’ Εθνική. Ο Χρήστος Μπούρμπος, μετά την άρνησή του να αγωνιστεί ως δανεικός στη Νίκη Βόλου, συμφώνησε να μετακομίσει στην Κέρκυρα.

Δύσκολα στη ρεβάνς ο Χάρτλεϊ

Και στη ρεβάνς της Αθήνας θα στερηθεί όπως όλα δείχνουν των υπηρεσιών του Πολ Χάρτλεϊ η Χαρτς. Ο 29χρονος μέσος, ηγέτης των «τζάμπος», έχασε όλη την καλοκαιρινή προετοιμασία λόγω ενός τραυματισμού στη μέση και μόλις την Τρίτη επέστρεψε σε αγωνιστικούς ρυθμούς αγωνιζόμενος για ένα ημίχρονο στο φιλικό με τη Γκρέτνα. «Αισθάνομαι καλύτερα και προσπαθώ να καλύψω το χαμένο έδαφος στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Θα προσπαθήσω τις επόμενες ημέρες να εντείνω το ρυθμό στις προπονήσεις. Το Σάββατο παίζουμε με τη Ρέιντζερς και την Τετάρτη με την ΑΕΚ, αλλά ίσως να είναι πρόωρο να αγωνιστώ σε αυτά έπειτα από ένα μόλις ημίχρονο αγωνιστικής δράσης», δήλωσε σχετικά ο Χάρτλεϊ. «Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε, αφού υπάρχει ο κίνδυνος υποτροπής», δήλωσε με τη σειρά του ο προπονητής της ομάδας του Εδιμβούργου, Βάλντας Ιβανάουσκας.

Διευκρινίσεις για τα εισιτήρια

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι η πώληση εισιτηρίων για τους αγώνες με ΠΑΟΚ και Χαρτς το Σάββατο 19/08 θα συνεχιστεί κανονικά από όλα τα σημεία πώλησης (AEK Shop 1, AEK Shop 2, AEK Shop 3, AEK Shop 4, σταθμός ΗΣΑΠ «Ειρήνη», εκδοτήρια Λεωφόρου Κύμης) μέχρι τις 15.00. Από τις 15.00 και μέχρι την ώρα του έναρξης της αναμέτρησης ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, οι φίλοι της ΑΕΚ θα μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια μόνο για το συγκεκριμένο παιχνίδι από τα εκδοτήρια του σταθμού «Ειρήνη» και από τα εκδοτήρια της Λεωφόρου Κύμης. Η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα με την Χαρτς θα συνεχιστεί από Δευτέρα 21/08. Επίσης, το Σάββατο 19/08 δεν θα πωλούνται εισιτήρια διαρκείας. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ.


*Η ΑΕΚ θα κοντραριστεί με τον νικητή του ΟΦ Ιεράπετρας-Χαϊδάρι σε νοκ άουτ αγώνα εκτός έδρας για την τέταρτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Υπενθυμίζεται πως το Χαϊδάρι επιβλήθηκε πρόσφατα της Ένωσης σε φιλικό ματς.

*Μεγάλη κινητικότητα παρουσιάστηκε από την πρώτη ημέρα διάθεσης των εισιτηρίων των αγώνων της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ και τη Χαρτς για το πρωτάθλημα και τα προκριματικά του Champions League αντίστοιχα. Για τη σαββατιάτικη αναμέτρηση διατέθηκαν την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους 1.500 εισιτήρια, ενώ για αυτή της Τετάρτης περίπου 2.500. Τα εισιτήρια και για τους δύο αγώνες τιμώνται από 15 έως 45 ευρώ.

*Ο Ντάνιελ Τόζερ είδε την εθνική ομάδα Ελπίζων της Ουγγαρίας να συντρίβει αυτή της Φινλανδίας, στην οποία αγωνίζεται ο συμπαίκτης του στην ΑΕΚ, Περπαρίμ Χετεμάι, με 5-0. Και οι δύο «κιτρινόμαυροι» μέσοι αγωνίστηκαν ως αλλαγή με τον πρώτο να μπαίνει στο 68’ και τον δεύτερο στο 70’. Οι Πλιάτσικας και Παπασταθόπουλος έμειναν εκτός αποστολής της εθνικής ομάδας των Ελπίδων για τον αγώνα με την Ιρλανδία στην ήττα της ελληνικής ομάδας με 2-0. Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης βρέθηκε ο Λορένσο Σέρα Φερέρ με τους συνεργάτες του Αλομάρ και Σεγούρα, καθώς επίσης και ο Ίλια Ίβιτς.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x