Stoiximan Super League

Από Πορτογαλία και… Γαλλία

Στις δύο αυτές αγορές εστιάζεται το μεταγραφικό ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Κλεισμένος θα πρέπει να θεωρείται ο Αντρέ Πίντο, με τον Πορτογάλο αμυντικό να αναμένεται στην Αθήνα πιθανότατα τη Δευτέρα. Κοντά και σε νεαρό μέσο από την Πορτογαλία οι «πράσινοι». Ποιοι επιθετικοί και ποιος μέσος προτάθηκαν από τη Γαλλία. Θετικός για το «τριφύλλι» δηλώνει στη SportDay ο Άντι. Ζόρια για Κατσουράνη, πιο κοντά στην παραμονή ο Καραγκούνης.

Στις δύο αυτές αγορές εστιάζεται το μεταγραφικό ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Κλεισμένος θα πρέπει να θεωρείται ο Αντρέ Πίντο, με τον Πορτογάλο αμυντικό να αναμένεται στην Αθήνα πιθανότατα τη Δευτέρα. Πρώτα θα πρέπει να επεκτείνει το συμβόλαιό του με την Πόρτο μέχρι το 2016, καθώς η προσεχής περίοδος θα είναι η τελευταία της τρέχουσας συμφωνίας του με τους «δράκους». Οι «πράσινοι» είναι κοντά σε συμφωνία και με νεαρό μέσο από την Πορτογαλία.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα φέρεται να εξετάζει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών και από τη Γαλλία. Μάνατζερ πρότειναν τον 20χρονο (12/1/92) Γαλλοαλγερινό φορ Ισάκ Μπελφοντίλ, ο οποίος ανήκει στη Λιόν και δόθηκε δανεικός τον Γενάρη στην Μπολόνια. Ο υψηλόσωμος φορ (1.91) έπαιξε σε επτά ματς στη Γαλλία και σε δύο στο Champions League και οκτώ στην Ιταλία. Προτάθηκε επίσης ο 24χρονος (12/2/88) περιφερειακός φορ Ματιέ Ντοσεβί, ο οποίος ανήκει στη Βαλενσιέν έως το 2014 και φέτος έπαιξε 20 ματς και είχε ένα γκολ. Επίσης έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό ο Ζουλιέν Σαμπλέ, ο 31χρονος μέσος που έμεινε ελεύθερος από τη Νις. Την περασμένη σεζόν είχε 20 συμμετοχές, ενώ συνολικά μετρά 421 εμφανίσεις στη Γαλλία.

«Αποφασίζει η Πόρτο»

Ο Νίκος Σπυρόπουλος δύσκολα θα μείνει στον Παναθηναϊκό και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αναζητεί αριστερό μπακ. Στη λίστα του υπάρχει ο Νταβίντ Άντι, που ανήκει στην Πόρτο και την περασμένη περίοδο έπαιξε δανεικός στον Παναιτωλικό. «Έχω πληροφορηθεί το ενδιαφέρον από τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, αλλά δεν έχω μιλήσει με κανέναν επισήμως. Όπως είναι λογικό, ο πρώτος και τελευταίος λόγος ανήκει στην Πόρτο με την οποία έχω έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο. Σε κάθε περίπτωση όμως φυσικά και θα ήταν μεγάλη τιμή να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό και να συναντήσω ξανά τον δάσκαλο Ζεσουάλντο Φερέιρα, ο οποίος είναι αυτός που είχε εισηγηθεί και τη μεταγραφή μου στην Πόρτο», δήλωσε ο 22χρονος Γκανέζος.

Μοιρασμένες πιθανότητες για Κατσουράνη

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα γίνει το καθοριστικό ραντεβού της διοίκησης του Παναθηναϊκού με τον Κώστα Κατσουράνη για το μέλλον της συνεργασίας τους. Στον παίκτη έγινε πρόταση μείωσης αποδοχών, την οποία δεν φαίνεται να δέχεται εύκολα και αναζητεί ομάδα στο εξωτερικό σε περίπτωση που αποφασιστεί να λυθεί η συνεργασία των δύο πλευρών. Ο 33χρονος άσος έχει πάγιες αποδοχές 400.000 ευρώ για την ερχόμενη σεζόν, ωστόσο προβλέπεται να εισπράξει μπόνους 800.000 ευρώ εφόσον στις δύο τελευταίες σεζόν του συμβολαίου του (2011/12 και 2012/13) συμπληρώσει το 60% των συμμετοχών. Ο διεθνής μέσος είναι κοντά στο συγκεκριμένο ποσοστό, καθώς ήταν βασικό στέλεχος του «τριφυλλιού» την περασμένη περίοδο.

Στο μεταξύ, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την παραμονή του Γιώργου Καραγκούνη. Παρότι ουδείς μπορεί να του εγγυηθεί πως θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ο 35χρονος μέσος πιθανότατα θα πει το «ναι». Εξάλλου, σήμερα το απόγευμα υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού με τον μάνατζερ του Αντώνη Πετρόπουλου, που πιθανότατα θα ανανεώσει το συμβόλαιό του, που λήγει τον προσεχή Δεκέμβριο. Μέχρι την Κυριακή, εξάλλου, αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ για την επέκταση του συμβολαίου του ως το 2014 με μείωση αποδοχών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x