Stoiximan Super League

Άλλες δύο μεταγραφές θα κάνει ο ΠΑΟ…

Σε γεύμα που παρέθεσε σε εκπροσώπους του Τύπου ο Γιάννης Αλαφούζος, είπε πολλά και διάφορα. Αποκάλυψε πως ο Παναθηναϊκός θα κάνει ακόμη δύο μεταγραφές, είπε πως σκέφτεται αρκετά το θέμα κατασκευής νέου γηπέδου, τόνισε πως μέχρι την Τρίτη 10 Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών του Τζίγκερ στο «Σωματείο» και πολλά ακόμη. Όπως το γεγονός πως σύντομα ο Σισέ θα κάνει σποτάκι στηρίζοντας την «Παναθηναϊκή Συμμαχία» αλλά και την στήριξη που θα υπάρξει από όλους στον Λέτο.

Σε γεύμα που παρέθεσε σε εκπροσώπους του Τύπου ο Γιάννης Αλαφούζος, είπε πολλά και διάφορα.

Αποκάλυψε πως ο Παναθηναϊκός θα κάνει ακόμη δύο μεταγραφές, είπε πως σκέφτεται αρκετά το θέμα κατασκευής νέου γηπέδου, τόνισε πως μέχρι την Τρίτη 10 Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών του Τζίγκερ στο «Σωματείο» και πολλά ακόμη.

Όπως το γεγονός πως σύντομα ο Σισέ θα κάνει σποτάκι στηρίζοντας την «Παναθηναϊκή Συμμαχία» αλλά και την στήριξη που θα υπάρξει από όλους στον Λέτο.

Αναλυτικά, οι πέντε άξονες για τους οποίους μίλησε κατά την διάρκεια του γεύματος ο Γιάννης Αλαφούζος.

1. Για το σωματείο και το promotion που θα γίνει από εδώ και στο εξής

Ο Γιάννης Αλαφούζος δήλωσε αρκετά ικανοποιημένος από την αρχική συμμετοχή των φίλων του Παναθηναϊκού στο εγχείρημα της λαϊκής βάσης. Κι αυτό, διότι το επόμενο διάστημα, όπως είπε, θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο η καμπάνια με πρώην αλλά και νυν αθλητές του «τριφυλλιού» να δίνουν το παράδειγμα. Με πιο τρανταχτό, αυτό του Τζιμπρίλ Σισέ, με τον Γάλλο να κάνει και ειδικό σποτάκι από το Λονδίνο! Επίσης, στο άμεσο πλάνο είναι και η ομογένεια. Καιν για τον λόγο αυτό θα γίνουν άμεσα κάποια ταξίδια σε μεγάλους οπουδήποτε υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο.

2. Για την μεταβίβαση των μετοχών

Αναφορικά με τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη στο «Σωματείο», ο Γιάννης Αλαφούζος σχολίασε ότι το πολύ μέχρι την Τρίτη 10 Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί. Διότι όπως εξήγησε, η εταιρική χρήση της ΠΑΕ για το 2011 έληξε στις 30 Ιουνίου κι έπρεπε να περιμένουν να «κλείσει» αυτή η περίοδος για να συμπεριληφθούν και οι «ζημιές».

Ειδική μνεία έκανε και για την συνεισφορά κάποιων μετόχων όπως ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Αδαμάντιος Πολέμης, οι οποίοι προσέφεραν χρήματα επί του ποσοστού τους ενώ τόνισε πως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει δώσει ήδη μια χορηγία της τάξεως των 300 χιλ. ευρώ μέσω της AVIN, ενώ παραχώρησε και δωρεάν την Παιανία για ένα χρόνο, κίνηση που «γλίτωσε» από τον προϋπολογισμό της ομάδας, περίπου 1 εκατ. ευρώ.

3. Για τα πλάνα του γηπέδου και το ιδανικό για τον ίδιο

Για το γήπεδο, ο Γιάννης Αλαφούζος ξεκαθάρισε ότι είναι ένα θέμα που απασχολεί τους πάντες στο «Σωματείο» και θα εξαντληθεί κάθε πιθανότητα δημιουργίας του νέου «σπιτιού» του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Συμπλήρωσε εντούτοις, πως υπάρχει ως σκέψη κι ένα εναλλακτικό πλάνο με την δημιουργίας της «Πράσινης Πολιτείας» στο ΟΑΚΑ, ενός πλάνου που είχε εμπνευστεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Όχι στο νυν ποδοσφαιρικό γήπεδο, αλλά σε ένα άλλο χώρο (π.χ. στο ποδηλατοδρόμιο), στο οποίο θα μπορούσε να «σηκωθεί» ένα νέο γήπεδο. Όταν η κουβέντα πήγε στο ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, «Απόστολος Νικολαΐδης», ο Γιάννης Αλαφούζος, γνωστοποίησε ότι υπήρχε στις αρχικές σκέψεις του, αλλά η περίπτωση του «κόπηκε», λόγω του ότι δεν πληρούσε τα στάνταρ του αντισεισμικού νόμου, ενώ για την ανακατασκευή χρειάζονταν αρκετά λεφτά. Πάντως για τον ίδιο, το ιδανικό γήπεδο θα ήταν ένα γήπεδο χωρητικότητας 50-60.000 θέσεων, προκειμένου να καλυφθούν και οι ανάγκες των μελών!

4. Για τις μεταγραφές και τους Λέτο-Καραγκούνη

Σύμφωνα με τον Γιάννη Αλαφούζο, το μεταγραφικό πλάνο του Παναθηναϊκού λειτουργεί 100% με βάση τις εισηγήσεις του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ενώ αποκάλυψε πως θα ολοκληρωθούν ακόμα 1-2 κινήσεις όσο πιο σύντομα γίνεται για να είναι ακόμα πιο έτοιμη η ομάδα εν όψει των προκριματικών του Champions League. Αναφορικά τώρα με τις περιπτώσεις των Καραγκούνη, Κατσουράνη, Κουίνσι, Σπυρόπουλου και Λέτο, είπε πως όλα είναι σε εξέλιξη.

Τον «τυπάρα» τον θεωρεί ειδική περίπτωση, αφού εκτός του ότι επιθυμεί την παραμονή του για ακόμη ένα χρόνο στην ομάδα, τον θεωρεί ιδανικό και για το προπονητικό τιμ. Για τον Κατσουράνη επεσήμανε πως το πρόβλημα είναι τα πολύ υψηλά μπόνους και πρέπει να βρεθεί μία λύση, ενώ για τον Κουίνσι τόνισε ότι τα πράγματα είναι πιο καλά απ’ ότι πριν από λίγες μέρες.

Για τον Λέτο, ο Έλληνας επιχειρηματίας επανέλαβε πως στήριξε πολύ την ομάδα σε δύσκολες περίοδους και γι' αυτό και η ομάδα θα τον στηρίξει απόλυτα σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο της καριέρας του. Επιπλέον, είπε πως σήμερα ή αύριο είναι προγραμματισμένο να γίνει ένα ραντεβού με τον μάνατζερ του, Φερνάντο Κοσεντίνο, όπου και θα του προταθεί μείωση των απολαβών του για φέτος, με επέκταση για ένα χρόνο ακόμα.

5. Για το παρασκήνιο

Κουβέντα έγινε και για το παρασκήνιο, αλλά και για τις «επιθέσεις» που έχει δεχθεί η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια. Όπως τόνισε ο Γιάννης Αλαφούζος, πρόθεση του Παναθηναϊκού δεν είναι να μπει στο παρασκήνιο, αλλά να το αποκαλύπτει άμεσα, αφού το σκοτάδι το πολεμάς φωτίζοντάς το… Πάντως δεν υπάρχει καμία περίπτωση όπως τόνισε ο Mr ΣΚΑΪ να αφήσει κάποιον να πειράξει τον Παναθηναϊκό.

Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x