Stoiximan Super League

Κάτι σαν ΑΕΚ!

Τη ζωηρότερη φετινή της ομοιότητα με μια… κανονική ΑΕΚ έδειξε στη Λιβαδειά η «Ένωση»! Με τους Γκερέιρο-Ρίκκα να σερβίρουν, τον Κατσικοκέρη να εκτελεί (ένα γκολ κι ένα δοκάρι) και τον Φουρτάδο να ξεκολλά την ταμπέλα του «τραγικού» (ένα γκολ και μια ασίστ στον Σταματή) οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν 3-1 του Λεβαδειακού και έδειξαν τη βελτίωση που περίμενε ο κόσμος τους ενόψει του πρόωρου «τελικού» με τον Άρη.

Τη ζωηρότερη φετινή της ομοιότητα με μια… κανονική ΑΕΚ έδειξε στη Λιβαδειά η «Ένωση»!

Με τους Γκερέιρο-Ρίκκα να σερβίρουν, τον Κατσικοκέρη να εκτελεί (ένα γκολ κι ένα δοκάρι) και τον Φουρτάδο να ξεκολλά την ταμπέλα του «τραγικού» (ένα γκολ και μια ασίστ στον Σταματή) οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν 3-1 του Λεβαδειακού και έδειξαν τη βελτίωση που περίμενε ο κόσμος τους ενόψει του πρόωρου «τελικού» με τον Άρη.

Κακή η εικόνα των γηπεδούχων, που δεν είχαν να επιδείξουν τίποτα παραπάνω από τη γκολάρα του Μαχαίρα στο 77', με την οποία μείωσαν το σκορ.

Πώς έπαιξε

Όλους τους «βασικούς» που είχε στη διάθεσή του (με δεδομένες τις απουσίες των διεθνών Κατίδη, Μπουγαΐδη, Φούντα, Γροντή και Παπαδημητρίου και των ανέτοιμων Γιάγκο και Λαγού) παρέταξε ο Βαγγέλης Βλάχος. Ο προπονητής της «Ένωσης» λοιπόν ξεκίνησε κανονικά τον Ρίκκα -που επέστρεψε από τραυματισμό- τους «νέους» Κορδέρο-Κατσικοκέρη και τον… υπό επιτήρηση Γκερέιρο.

Έτσι, το 4-2-3-1 που χρησιμοποίησε διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Κοντοές, Τσούπρος, Κουτρουμπής και Αρκούδας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ρίκκα-Κορδέρο, στην τριάδα μπροστά τους οι Κουρέλλας (αριστερά), Γκερέιρο (επιτελικός), Παυλής (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Κατσικοκέρης.



Χέρι-χέρι με τον… Κατσικοκέρη

Από την οπτική γωνία που θα το κοίταζε κάποιος εξαρτιόταν η εικόνα του… ποτηριού της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος. Αν ήθελε να δει θεαματική βελτίωση, πιθανότατα θα το χαρακτήριζε μισοάδειο. Το ίδιο κι αν αναζητούσε συντριπτική υπεροχή έναντι του αντιπάλου. Αν ήθελε να δει όμως όρεξη, κινητικότητα, σχετικά καλή κυκλοφορία της μπάλας και περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, δεν θα ήταν υπερβολικός να το πει μισογεμάτο.

Οι «κιτρινόμαυροι», λοιπόν, έκαναν παιχνίδι κατοχής. Με έναν… κανονικό αμυντικό χαφ σαν τον Ρίκκα. Ένα φανερά ικανό σαν τον Κορδέρο. Και μ’ έναν Γκερέιρο που δεν απέφευγε τα λάθη -αλλά απέφευγε σίγουρα τον τίτλο του αδιάφορου. Το πιο ενθαρρυντικό όμως ήταν πως τον τίτλο του κορυφαίου τον έπαιρνε ο εξαιρετικός Κατσικοκέρης. Ο οποίος δεν «φλέρταρε» μόνο με το πρώτο του γκολ (δοκάρι στο 15’). Αλλά πάσαρε κι ένα έτοιμο -που έστειλε στην εναέρια ζωή της Βοιωτίας ο Κορδέρο.

Respect…

Το τέταρτο του ημιχρόνου αποδείχθηκε αρκετό για να… ξενερώσουν οι «κιτρινόμαυροι» από τον τραυματισμό του Παυλή (αποχώρησε με πρησμένο αστράγαλο στο 40’). Δεν αποδείχθηκε αρκετό όμως για να ξεχάσει ο Κατσικοκέρης την «κάψα» του να ματώσει τα δίχτυα. Όταν πήρε λοιπόν την πρώτη καλή κάθετη (από τον εξαιρετικό Ρίκκα) δεν δίστασε και με ωραία προσποίηση την τέλειωσε σαν σέντερ-φορ που σέβεται τον εαυτό του.

Το σημαντικότερο για την ΑΕΚ όμως ήταν πως τον εαυτό τους έδειξαν να τον σέβονται και οι Γκερέιρο-Φουρτάδο. Μετά το κράξιμο λοιπόν από τον Βαγγέλη Βλάχο, ο μεν Πολωνός έβγαλε δυο ασίστ: Μια που έφερε πέναλτι στον Φουρτάδο και μια (από κόρνερ) που αξιοποίησε τελικά ο Αφρικανός. Ο δε Φουρτάδο δεν πτοήθηκε από την προσωρινή επιβεβαίωση πως είναι «τραγικός» (όταν αστόχησε από τη βούλα). Αλλά έκανε… του κεφαλιού του, σκοράροντας με αυτό δυο λεπτά αργότερα και κερνώντας έπειτα το τρίτο γκολ στον -ορεξάτο ξανά- Σταματή.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε live την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr.



ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Κασμερίδης, Νικολακάκης, Κουτσόπουλος, Μανωλάς, Χοσέμι, Μαχαίρας, Ζησόπουλος, Μίλιεβιτς, Μπουντόπουλος, Πόι, Ζαουί

Στο β' ημίχρονο έπαιξαν οι: Κιντώτας, Λισγάρας, Ζανιάς, Ναπολεόνι, Μαχαίρας, Βασιλείου, Μεντί, Κοτίτσας, Ακόστα (63' Μπουντόπουλος), Ροτζέριο, Κόρμπος

ΑΕΚ (Βαγγέλης Βλάχος): Αραμπατζής, Κοντοές (46’ Νικολόπουλος, 83’ Αργυρίου), Τσούπρος (83’ Κοτσαρίδης), Κουτρουμπής, Αρκούδας (59’ Β. Βλάχος), Ρίκκα (69’ Γκόβας), Κορδέρο (75’ Φέτσης), Κουρέλλας (83’ Τσίτας), Γκερέιρο (72’ Νικολιάς), Παυλής (40’ λ.τ. Σταματής), Κατσικοκέρης (64’ Φουρτάδο)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x