Stoiximan Super League

Δίνει έμφαση στην επίθεση

Το βάρος στην επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού θα ρίξει τις επόμενες μέρες ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Εκείνο που ήθελε πρώτα να προσέξει ο Πορτογάλος ήταν η εικόνα της άμυνας, λόγω των πολλών αλλαγών που έγιναν το καλοκαίρι και των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν με τον τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Τώρα, όμως, έφτασε η ώρα ο 38χρονος προπονητής να δώσει έμφαση και στο δημιουργικό κομμάτι μετά τις αποδοκιμασίες που υπήρξαν την περασμένη Κυριακή.

Το βάρος στην επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού θα ρίξει τις επόμενες μέρες ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Εκείνο που ήθελε πρώτα να προσέξει ο Πορτογάλος ήταν η εικόνα της άμυνας, λόγω των πολλών αλλαγών που έγιναν το καλοκαίρι και των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν με τον τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Τώρα, όμως, έφτασε η ώρα ο 38χρονος προπονητής να δώσει έμφαση και στο δημιουργικό κομμάτι μετά τις αποδοκιμασίες που υπήρξαν την περασμένη Κυριακή στο «Καραϊσκάκη». Για έναν περίπου μήνα ο Ζαρντίμ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Αριέλ Ιμπαγάσα και θα ψάξει λύσεις για την καλύτερη ανάπτυξη της ομάδας.

Ο Πορτογάλος καλείται να αξιοποιήσει κάποιους ποδοσφαιριστές (όπως ο Μασάντο, ο Γκρέκο, ο Τάτος, ο Βλαχοδήμος και ο Φετφατζίδης) και με τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις να αποδώσουν καλύτερα οι Πειραιώτες μετά τους αγώνες των εθνικών ομάδων.

Πάνω από όλα, όμως, εκείνο που έχει σημασία είναι η φιλοσοφία που παρουσιάζουν οι «ερυθρόλευκοι» μέσα στο γήπεδο και αυτό χρειάζεται να προσέξει ο 38χρονος κόουτς. «Πάμε να δουλέψουμε», είπε χθες ο Ζαρντίμ στους παίκτες του, αποφεύγοντας ομιλία για το ματς με τον Αστέρα απόντων των διεθνών.

Ο Πορτογάλος χρειάζεται να δώσει στον Μασάντο τον ρόλο που θέλει και να εμφανίσει ο ίδιος ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, παρότι εκείνος δεν έχει κάνει τη διαφορά (ακόμη κι όταν έχει αγωνιστεί στο κέντρο).

Ένας άλλος παίκτης που θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ύστερα από τον τραυματισμό του Ιμπαγάσα, είναι ο Γκρέκο. Οι δύο αυτοί παίκτες θα μπορούσαν να συνυπάρξουν ως εσωτερικοί χαφ στο 4-3-3, αν και έχουν αγωνιστεί και οι δύο και στα άκρα.

Μετά πρέπει να αξιοποιήσει περισσότερο τον Φετφατζίδη και τον Βλαχοδήμο, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν λύσεις από τα άκρα και να μην αγωνίζεται μόνο ο Αμπντούν. Επίσης, θα μπορούσε να δει πώς θα λειτουργήσει το δίδυμο Τζεμπούρ – Μήτρογλου, χρησιμοποιώντας έναν εκ των δύο στα πλάγια. Όλα αυτά θα ψάξει το επόμενο διάστημα ο Ζαρντίμ, έχοντας ως στόχο το καλύτερο πρόσωπο του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα αλλά και την αποτελεσματικότητα στην Ευρώπη.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x