Stoiximan Super League

Χρέη, Λεωφόρος και ο… Σερ Άλεξ!

Άκρως αποκαλυπτικό ήταν το χθεσινό Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο αντιπρόεδρος του «τριφυλλιού», Χρήστος Παναγόπουλος χαρακτήρισε τραγική την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα και προανήγγειλε την επιστροφή των «πρασίνων» στο γήπεδο της Λεωφόρου έως τις 21 Ιανουαρίου. Ξέσπασμα του Αντωνιάδη που σχολίασε για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα πως «ακόμα και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δίνει αναφορά στην διοίκηση του συλλόγου».

Άκρως αποκαλυπτικό ήταν το χθεσινό Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο αντιπρόεδρος του «τριφυλλιού», Χρήστος Παναγόπουλος χαρακτήρισε τραγική την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα και προανήγγειλε την επιστροφή των «πρασίνων» στο γήπεδο της Λεωφόρου έως τις 21 Ιανουαρίου. Ξέσπασμα του Αντωνιάδη που σχολίασε για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα πως «ακόμα και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δίνει αναφορά στην διοίκηση του συλλόγου».

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Χρήστος Παναγόπουλος επανέλαβε ό,τι υπάρχουν χρέη ύψους 28 εκατ. ευρώ από τα προηγούμενα χρόνια και προανήγγειλε μεγάλες περικοπές και στην ΠΑΕ και στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Πράγμα που σημαίνει πως το μπάτζετ θα μειωθεί κι άλλο έτσι ώστε να μπορεί να επιβιώσει οικονομικά ο Παναθηναϊκός.

«Ο Παναθηναϊκός είναι σε τραγική οικονομική κατάσταση. Αυτή τη στιγμή αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η οικονομική επιβίωση της ομάδας και τίποτα άλλο. Θα γίνουν περικοπές από παντού . Από την ΠΑΕ, στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Στόχος το μπάτζετ είναι να φθάσει στα 17 εκατ. ευρώ. Έχουμε χρέη ύψους 28 εκατ. ευρώ από τα προηγούμενα χρόνια και μόνο αν φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο μπάτζετ, μπορεί σε τρία, τέσσερα χρόνια σιγά-σιγά να καλύψουμε το χρέος. Η ομάδα θα στηριχθεί στα παιδιά από τις Ακαδημίες και χρήματα δεν υπάρχουν για τίποτα άλλο. Αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει πώς θα σωθεί η ομάδα , δεν μας ενδιαφέρει αν θα βγει Ευρώπη», ήταν τα λόγια του αντιπροέδρου του Παναθηναϊκού.

Στην συνέχεια ο κ. Παναγόπουλος ενημέρωσε ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα αρχίσουν οι πρώτες εργασίες στη Λεωφόρο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το πολύ μέχρι τις 21 Γενάρη ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ στήριξε για ακόμα μία φορά τον Ζεσουάλδο Φερέιρα έστω κι υπήρξαν αντιδράσεις από μέλη του Δ.Σ. όπως αυτή του Αντώνη Αντωνιάδη. Χαρακτηριστικός είναι ο παρακάτω διάλογος όπως δημοσιεύεται στην Sportday.

Παναγόπουλος: «Τώρα που τελειώσαμε με τα θέματα που είχαμε προγραμματίσει να σας ενημερώσουμε, μπορούμε να μιλήσουμε πιο ελεύθερα. Αγωνιστικά η εικόνα της ομάδας δεν είναι καλή. Είναι και άτυχη σε ορισμένα παιχνίδια. Δεν έχουμε και πολλές οικονομικές δυνατότητες».

Ηρειώτης: «Για αυτή την εικόνα δεν έχει ευθύνη ο προπονητής;».

Παναγόπουλος: «Ο προπονητής έχει συμβόλαιο για δύο χρόνια, τον στηρίζουμε απόλυτα και πιστεύουμε ότι μπορεί να φέρει σε πέρας το πλάνο. Είναι το απόλυτο αφεντικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα, του έχουμε δώσει τα κλειδιά και μάλιστα έχει ζητήσει να μην έχει κανέναν άλλον στα αποδυτήρια».

Αντωνιάδης: «Σε ποια ομάδα του κόσμου συμβαίνει αυτό; Δεν μπορεί να έχει τα κλειδιά του Παναθηναϊκού ένας προπονητής. Αυτός γιατί δεν δέχεται κανέναν; Ο προπονητής είναι ανώτερος υπάλληλος της εταιρείας. Την πολιτική τη χαράσσει η διοίκηση της εταιρείας. Ποιος είναι ο προπονητής; Ο πάπας; Να βάλουμε κάποιον για να τον βοηθήσει. Γιατί δεν ήρθε μια φορά εδώ να μας δώσει εξηγήσεις; Να καταλάβουμε πώς σκέφτεται!».

Παναγόπουλος: «Τι, δηλαδή, θα έρθει εδώ ο προπονητής να περάσει από ανάκριση;».

Αντωνιάδης: «Αυτό κατάλαβες; Ανακριτές είμαστε; Να έρθει να μας πει κάποιες επιλογές του. Υπήρξαν προπονητές-κολοσσοί, όπως ο Ίβιτσα Όσιμ, που ήρθαν και απέτυχαν. Δεν διώχνεις 25 παίκτες όταν μία ομάδα δεν πηγαίνει καλά. Και στο κάτω κάτω ακόμα και ο μεγάλος Φέργκιουσον στην Αγγλία δίνει αναφορά στη διοίκηση, απολογείται όταν κάτι δεν πάει καλά».

Κωνσταντίνου: «Δεν είναι καλό το κλίμα στα αποδυτήρια. Έχει χάσει την επαφή με τους παίκτες».

Μέλος Δ.Σ.: «Μήπως το πρόβλημα είναι η αποζημίωσή του και για αυτό δεν φεύγει;».

Γόντικας: «Δεν είναι θέμα αποζημίωσης».

Παναγόπουλος: « Ο προπονητής στηρίζεται απόλυτα και είναι το αφεντικό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x