Stoiximan Super League

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ στο «μικροσκόπιο»

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν με 1-0 της "Ένωσης" σε ένα παιχνίδι που πρoσέφερε δύναμη και πάθος, όχι όμως και θέαμα. Αρνητικός πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Έμερσον, που πέτυχε και το αυτογκόλ με το οποίο πήραν τη νίκη οι Πειραιώτες. Από την άλλη πλευρά, για τον Ολυμπιακό, πολύ καλή παρουσία είχε ο Κωνσταντίνου, που δημιούργησε «ρήγματα» στην άμυνα της ΑΕΚ, κέρδισε φάουλ και χρόνο και έδωσε ανάσες στην ομάδα του, που έπαιξε ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν με 1-0 της "Ένωσης" σε ένα παιχνίδι που πρoσέφερε δύναμη και πάθος, όχι όμως και θέαμα. Αρνητικός πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Έμερσον, που πέτυχε και το αυτογκόλ με το οποίο πήραν τη νίκη οι Πειραιώτες. Από την άλλη πλευρά, για τον Ολυμπιακό, πολύ καλή παρουσία είχε ο Κωνσταντίνου, που δημιούργησε «ρήγματα» στην άμυνα της ΑΕΚ, κέρδισε φάουλ και χρόνο και έδωσε ανάσες στην ομάδα του, που έπαιξε ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες.

Ολυμπιακός

Νικοπολίδης: Ένας από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού. Ο πορτιέρο των «ερυθρόλευκων» ήταν απόλυτα σταθερός και με τις σωστές επεμβάσεις του έσωσε πολλές φορές την εστία του από βέβαιη παραβίαση.

Ουαντού: Είχε καλή απόδοση στον αγώνα. Ο αμυντικός των «ερυθρόλευκων» κατάφερε να ανακόψει αρκετές φορές τους αντιπάλους του, ενώ στο δεύτερο μέρος δεν αντιμετώπισε προβλήματα παρόλο που ο Ολυμπιακό έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Οι μοναδικές φάσεις που αντιμετώπισε πρόβλημα ήταν στο πρώτο ημίχρονο στις δύο καλές φάσεις της «Ένωσης».

Ανατολάκης: Η παρουσία ήταν καλή. Με εξαίρεση ελάχιστες φάσεις δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τους αντιπάλους του, παρόλο που στο δεύτερο μέρος η ομάδα του έπαιζε με δέκα παίκτες.

Πάντος: Είχε προβλήματα στην δεξιά πλευρά της άμυνας του Ολυμπιακού με προσωπικό αντίπαλο τον Σέζαρ. Ο αμυντικός των Πειραιωτών πάλεψε όσο μπορούσε, ωστόσο ο αντίπαλος του κατάφερε αρκετές φορές να γίνει επικίνδυνος για την εστία του Νικοπολίδη.

Γεωργάτος: Είχε σχετικά καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο. Στα αμυντικά του καθήκοντα ήταν καλός, ενώ προσπάθησε να βγάλει και τον Ολυμπιακό στην επίθεση. Ο αριστερός μπακ των Πειραιωτών έβγαλε κάποιες πολύ καλές μπαλιές στην περιοχή της ΑΕΚ, ωστόσο οι συμπαίκτες του δεν κατάφεραν και να τις εκμεταλλευτούν.

Στολτίδης: Έτρεξε πολλά χιλιόμετρα μέσα στο γήπεδο και ανασταλτικά η βοήθειά του ήταν πολύ σημαντική για τον Ολυμπιακό. Στην ανάπτυξη των Πειραιωτών δεν έδωσε λύσεις, αν και το γεγονός ότι η ομάδα του έμεινε με δέκα παίκτες στο δεύτερο μέρος ήταν ο κύριος παράγοντας που δεν έβγαινε στην επίθεση.

Καφές: Μέτρια ήταν η απόδοσή του Καφέ. Ο μέσος των Πειραιωτών δεν κατάφερε να δώσει στον Ολυμπιακό αυτό που χρειαζόταν από την δεξιά πλευρά, ενώ στο δεύτερο μέρος έπαιξε περισσότερο ως αμυντικό χαφ.

Τζόρτζεβιτς: Στο πρώτο μέρος κατάφερε να βγάλει στην επίθεση τον Ολυμπιακό και να τον κάνει επικίνδυνο για την εστία του Σορεντίνο, ενώ μάλιστα από δική του εκτέλεση φάουλ ήρθε το γκολ της ομάδας του. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 47΄δέχθηκε δικαίως την δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Οκκάς: Ο Κύπριος επιθετικός έκανε κάποια καλά σουτ στον αγώνα στην προσπάθειά του να απειλήσει την εστία του Σορεντίνο, ενώ έχασε μοναδική ευκαιρία στο 41΄ να ανοίξει το σκορ για τον Ολυμπιακό. Στο 64΄αντικαταστάθηκε από τον Σέζαρ.

Κωνσταντίνου: Ίσως ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού. Ο Κύπριος επιθετικός «κυνηγούσε» όλες τις φάσεις και έφερε αρκετούς κινδύνους για την εστία του Σορεντίνο. Μάλιστα, στο δεύτερο μέρος που η ομάδα του έπαιζε με δέκα παίκτες κέρδισε πολλά φάουλ, κράτησε την μπάλα, δίνοντας αρκετές ανάσες στην ομάδα του.

Καστίγιο: Εκτός από κάποιες ενέργειες στο πρώτο ημίωρο του αγώνα δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στον αγώνα. Στο 64΄ έγινε αλλαγή, προκειμένου ο Τροντ Σόλιντ να δώσει περισσότερη βοήθεια στην άμυνα.

Οι αλλαγές του Ολυμπιακού

Μάριτς: Πέρασε στο γήπεδο στο 64΄ προκειμένου να δώσει βοήθειες στο χώρο του κέντρου και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε. Κράτησε την μπάλα στο χώρο της μεσαία γραμμής και έδωσε λύσεις ανασταλτικά.

Σέζαρ: Μπήκε στο γήπεδο στο 64΄ για να βοηθήσει την ομάδα στην άμυνα. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ όταν χρειάστηκε ήταν παρών.

Μπόρχα: Πέρασε στον αγώνα στο 93΄και δεν μπορεί να κριθεί.

ΑΕΚ

Σορεντίνο: Καλή ήταν γενικά η παρουσία του Ιταλού τερματοφύλακα στο ματς με τον Ολυμπιακό, όποτε χρειάστηκε να επέμβει το έκανε και σε καμία περίπτωση δεν φέρει ευθύνη στο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του.

Γεωργέας: Πολύ τρέξιμο απ’ τον δεξιό οπισθοφύλακα των «κιτρινόμαυρων», που ανέβαινε ως χαφ και βοηθούσε σε αρκετές φάσεις, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο.

Μόρας: Πολλές «μάχες» έδωσε ο Μόρας στην άμυνα των φιλοξενούμενων, στις περισσότερες εκ των οποίων βγήκε νικητής.

Τσιρίλο: Δυνατό και πολύ καλό παιχνίδι απ’ τον Ιταλό αμυντικό που «καθάρισε» τις περισσότερες απειλητικές φάσεις στην άμυνα του «Δικεφάλου».

Ουντέζε: Πολύ τρέξιμο και από τον έτερο πλάγιο μπακ της ΑΕΚ, που ήταν πολύ «ορεξάτος» καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς και περιόρισε αρκετά την επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού από τα δεξιά.

Έμερσον: Ίσως να είναι και ο ποδοσφαιριστής για τον οποίο θα μιλάει αύριο όλη η Ελλάδα. Αφ’ ενός για τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και αφ’ ετέρου για το αυτογκόλ που πέτυχε λίγο πριν αντικατασταθεί και έδωσε το προβάδισμα στους αντιπάλους του.

Ζήκος: Κάλυψε πολλά «κενά» στο χώρο της μεσαίας γραμμής ο Άκης Ζήκος, ο οποίος δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό, αλλά σε αρκετές φάσεις έπαιρνε πρωτοβουλίες, «κατέβαζε» την μπάλα και βοηθούσε γενικότερα στην οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας του.

Λάκης: Πάρα πολύ τρέξιμο από τη δεξιά μεριά από τον Βασίλη Λάκη, τις περισσότερες φορές όμως στις περισσότερες περιπτώσεις το έκανε χωρίς καμιά ουσία.

Σέζαρ: Προσπάθησε να δημιουργήσει κάποια «ρήγματα» στην αριστερή πλευρά της άμυνας των «ερυθρολεύκων» χρησιμοποιώντας την ταχύτητά του, το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό, αλλά στο τελείωμα των φάσεων δεν είχε κι τις καλύτερες δυνατές επιλογές.

Ντελίμπασιτς: Δεν πήρε πολλές φορές την μπάλα, λόγω της καλής αμυντικής λειτουργίας του Ολυμπιακού και έτσι δεν κατάφερε να κάνει πολύ αισθητή την παρουσία του κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Λυμπερόπουλος: Δεν πρόσφερε στην ομάδα του ό, τι θα μπορούσε ο Νίκος Λυμπερόπουλος, που δεν κατάφερε να «ανοίξει» την καλοστημένη άμυνα των «ερυθρολεύκων» και στις περισσότερες φάσεις έχασε αρκετές «μονομαχίες» με τους αντίπαλους αμυντικούς.

Οι αλλαγές της ΑΕΚ:

Ίβιτς: Προσπάθησε να κάνει το κάτι παραπάνω στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και μπήκε στη θέση του τραυματία Έμερσον, αλλά δεν κατάφερε να διακριθεί ιδιαίτερα καθώς οι προσπάθειές του τις περισσότερες φορές δεν είχαν ουσία.

Λαγός: Δεν κατάφερε να κάνει κάτι το ιδιαίτερο όσα λεπτά αγωνίστηκε ο Παναγιώτης Λαγός, που πήρε μερικές προσπάθειες στην επίθεση, αλλά σε καμία φάση δεν μπήκε απειλητικά στην περιοχή των «ερυθρολεύκων».

Καπετάνος: Αγωνίστηκε πολύ λίγο, δεν μπορεί να κριθεί.

Επιμέλεια: Κώστας Αναγνώστου, Τέλης Μπίφσας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x