Stoiximan Super League

«Τίποτα δεν χάθηκε…»

Στην ψυχολογία των παικτών της ΑΕΚ ρίχνει το βάρος ο Λορένσο Σέρα Φερέρ μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, που σκόρπισε απογοήτευση και οργή στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων». «Δεν έχει χαθεί τίποτα. Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Το κεφάλι πρέπει να το έχουμε ψηλά. Μπορούμε να καλύψουμε τη διαφορά από την κορυφή. Πρέπει να διατηρήσουμε το όραμά μας», είπε στους παίκτες ο Ισπανός προπονητής, ενώ έδωσε το σύνθημα εν όψει του αγώνα της Τρίτης απέναντι στην Άντερλεχτ για το Champions League. «Ξεχνάμε το ντέρμπι και κοιτάζουμε την επόμενη μέρα. Έχουμε μεγάλο κίνητρο να κάνουμε την πρώτη μας νίκη στο Champions League». Απών ο Έμερσον που θα μείνει εκτός για 3 εβδομάδες. Έρχεται σήμερα η αποστολή των Βέλγων. της συνάντησης

Στην ψυχολογία των παικτών της ΑΕΚ ρίχνει το βάρος ο Λορένσο Σέρα Φερέρ μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, που σκόρπισε απογοήτευση και οργή στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων». «Δεν έχει χαθεί τίποτα. Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Το κεφάλι πρέπει να το έχουμε ψηλά. Μπορούμε να καλύψουμε τη διαφορά από την κορυφή. Πρέπει να διατηρήσουμε το όραμά μας», είπε στους παίκτες ο Ισπανός προπονητής, ενώ έδωσε το σύνθημα εν όψει του αγώνα της Τρίτης απέναντι στην Άντερλεχτ για το Champions League. «Ξεχνάμε το ντέρμπι και κοιτάζουμε την επόμενη μέρα. Έχουμε μεγάλο κίνητρο να κάνουμε την πρώτη μας νίκη στο Champions League». Απών ο Έμερσον που θα μείνει εκτός για τρεις εβδομάδες. Έρχεται σήμερα η αποστολή των Βέλγων. Συμβουλές στην Άντερλεχτ έδωσε μέσω του Τύπου ο Τροντ Σόλιντ. Η προϊστορία της συνάντησης.

«Ψηλά το κεφάλι»

Στην ψυχολογία των παικτών της ΑΕΚ έριξε μεγάλο βάρος ο Λορένσο Σέρα Φερέρ στην προπόνηση της Κυριακής. Οι ποδοσφαιριστές των «κιτρινόμαυρων» ήταν εμφανώς απογοητευμένοι και εκνευρισμένοι με τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η ήττα στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό και το γεγονός πως έμειναν από την πέμπτη αγωνιστική εννέα βαθμούς μακριά από την κορυφή. Ο Ισπανός προπονητής στην ομιλία του θέλησε να τονώσει το ηθικό των παικτών του λέγοντας πως πιστεύει στις δυνατότητές τους και πως δεν έχει χαθεί ακόμη τίποτα, χωρίς πάντως να ξεχάσει και τις παρατηρήσεις. Παράλληλα θέλησε να στρέψει την προσοχή τους στον αγώνα της Τρίτης για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League απέναντι στην Άντερλεχτ, ένα ματς που ίσως κρίνει πολλά για την ευρωπαϊκή πορεία της «Ένωσης».

«Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλό μας στο πρώτο ημίχρονο. Στο πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός δεν μας απείλησε σε καμία περίπτωση. Αντίθετα, εμείς ήμασταν αυτοί που δημιουργήσαμε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Μία από αυτές έπρεπε να είχε γίνει γκολ. Ημασταν πολύ οργανωμένοι και παίξαμε πολύ καλύτερα από τον αντίπαλο», είπε αρχικά ο Φερέρ στους παίκτες του, εφανώς ικανοποιημένος από την εικόνα τους στο πρώτο μέρος, ωστόσο όταν αναφέρθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, έδειξε να έχει πολλά παράπονα από την ομάδα του. «Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, δεν ήμασταν όσο καλοί θα έπρεπε και μας έλειψε η οργάνωση. Ειδικά από τη στιγμή που ο αντίπαλος έμεινε με δέκα παίκτες. Είπαμε να κυκλοφορήσουμε με ηρεμία την μπάλα, αλλά δεν είχαμε καθαρό μυαλό στο παιχνίδι μας. Είπαμε να πάμε την μπάλα στα άκρα και να βγούμε δύο εναντίον ενός και να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι παίζαμε με παίκτη παραπάνω, αλλά δεν το κάναμε. Ηταν σημαντικό λάθος ότι παίζαμε με μακρινές μπαλιές και όχι από τα πλάγια. Γι' αυτό δεν κάναμε ευκαιρίες. Πάντως, εμείς είχαμε την κατοχή της μπάλας και πιέσαμε σε όλον τον αγώνα τον αντίπαλο, μέσα σε ένα περιβάλλον που δεν ήταν υπέρ μας». Ο Ισπανός προπονητής τόνισε πως η διαιτησία αδίκησε την ομάδα του, ωστόσο επεσήμανε πως δεν θα έπρεπε να χάσουν οι παίκτες του την ψυχραιμία τους. «Φυσικά, έπαιξε και η διαιτησία τον ρόλο της. Δεν μας άφησε να παίξουμε και μας αδίκησε σε δύο καθαρές περιπτώσεις για γκολ. Χάσαμε την ψυχραιμία μας και δεν κάναμε αυτό που έπρεπε. Ο διαιτητής έκανε λάθη και το αποτέλεσμα δεν ήταν δίκαιο».

Κλείνοντας την ομιλία του έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα: «Δεν έχει χαθεί τίποτα. Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Το κεφάλι πρέπει να το έχουμε ψηλά. Υπάρχουν πολλοί αγώνες μπροστά μας και μπορούμε να καλύψουμε τη διαφορά από την κορυφή. Τα πάντα μπορεί να συμβούν στο μέλλον. Πρέπει να διατηρήσουμε το όραμά μας. Πρέπει, ωστόσο, να ξεχάσουμε το ντέρμπι. Οπως έχουμε πει και στο παρελθόν, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις και πρέπει να τις σκεφτόμαστε σωστά και να τις χειριζόμαστε σωστά. Πρέπει να αλλάζουμε το μικροτσίπ στον εγκέφαλό μας. Τώρα βάζουμε το μικροτσίπ του Champions League. Ξεχνάμε το ντέρμπι και κοιτάζουμε την επόμενη μέρα. Εχουμε μπροστά μας την Αντερλεχτ και πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Να συγκεντρωθούμε μόνο σ' αυτό το ματς και να δουλέψουμε σκληρά. Να προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά, γιατί έχουμε μεγάλο κίνητρο και όραμα ώστε να κάνουμε την πρώτη μας νίκη στο Champions League».

Νοκ άουτ ο «Έμο»

Τα αγωνιστικά προβλήματα δεν λείπουν και το τελευταίο έχει να κάνει με τον τραυματισμό του Έμερσον. Ο 35χρονος Βραζιλιάνος μέσος υπέστη θλάση στον προσαγωγο στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου του ντέρμπι και λίγα δευτερόλεπτα πριν ο ίδιος σημειώσει το νικητήριο για τον Ολυμπιακό αυτογκόλ. Ο «Έμο» υποβλήθηκε σε εξετάσεις και επαληθεύτηκε η αρχική εκτίμηση πως θα απουσιάσει για τρεις εβδομάδες από τα γήπεδα, κάτι που σημαίνει πως θα χάσει εκτός από τον αγώνα με την Άντερλεχτ και αυτόν με τον Εργοτέλη, ενώ θα επιστρέψει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, πιθανότατα στον αγώνα της 17ης Οκτωβρίου κόντρα στη Λιλ στη Γαλλία ή στο ντέρμπι στις 22 του μήνα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Τη θέση του Έμερσον θα πάρει ο Άκης Ζήκος, που ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του στο ντέρμπι. Ο 32χρονος μέσος κατάφερε να βγάλει όλο το 90λεπτο και θα πρέπει να ξεκουραστεί, γιατί θα επωμιστεί μεγάλο βάρος την Τρίτη, ενώ προέρχεται από πολύμηνη αποχή.

Δεδομένες είναι και οι απουσίες των τραυματιών Δέλλα, Αλεξόπουλου και Τζιωρτζιόπουλου. Οι παίκτες της ΑΕΚ έκαναν χαλάρωμα την Κυριακή, Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν κόντρα στον Ολυμπιακό ακολούθησαν το πρωί πιο ελαφρύ πρόγραμμα προπόνησης (αποκατάσταση). Οι ποδοσφαιριστές χωρίς λεπτά συμμετοχής γυμνάστηκαν σε δυνατούς ρυθμούς. Ο Τραϊανός Δέλλας και ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος συνέχισαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ο Γιώργος Αλεξόπουλος ακολούθησε πρόγραμμα ενδυνάμωσης του άνω κορμού στο γυμναστήριο. Ο Παναγιώτης Κονέ ακολουθεί πρόγραμμα επανένταξης σε έντονους ρυθμούς.

Σε ό,τι αφορά στα πλάνα της ενδεκάδας, περισσότερα θα φανούν στην τελευταία προπόνηση της ομάδας, αφού οι βασικοί έκαναν χαλάρωμα την Κυριακή. Την Δευτέρα θα γίνει η τελευταία προπόνηση στις 17:30 στο ΟΑΚΑ. Μισή ώρα νωρίτερα ο Λορένσο Σέρα Φερέρ θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Έρχονται οι Βέλγοι

Με πρώτο στόχο, όπως τουλάχιστον δηλώνουν, την ισοπαλία έρχονται τη Δευτέρα στην Αθήνα παίκτες και τεχνική ηγεσία της Άντερλεχτ για την αναμέτρηση της Τρίτης απέναντι στην ΑΕΚ. Οι Βέλγοι προέρχονται από ισοπαλία (1-1) απέναντι στη Σαρλερουά σε αγώνα που έγινε την Παρασκευή για το πρωτάθλημα, ενώ ίδιο ήταν το σκορ και στον πρώτο τους αγώνα για τη φάση των ομίλων του Champions League απέναντι στη Λιλ στις Βρυξέλλες. «Πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα. Το ελληνικό κοινό επίσης δημιουργεί πάντα καυτή ατμόσφαιρα, αλλά μπορούμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα», είπε στους παίκτες του στην τελευταία εντός των τειχών προπόνηση ο προπονητής της ομάδας, Φράνκι Βερκότερεν, που δεν υπολογίζει στους τραυματίες (εδώ και καιρό) Τιοτέ, Σιανί, Ντε Μαν, Οτζίτζα Οφόε και Προτό. Στην αποστολή περιελήφθηκε ο Ρόλαντ Γιούχας, παρά το γεγονός πως ο Ούγγρος αμυντικός προέρχεται από τραυματισμό και την Παρασκευή δεν ήταν καν στον πάγκο της ομάδας του. Η 21μελης αποστολή της Άντερλεχτ αποτελείται από τους: Ζίτκα, Βαν Στέενμπεργκε, Σχόλεν, Γιούχας, Παρέχα, Ντεσχάχτ, Βαν Ντάμε, Βάντεν Μπόρε, Αλαγκουί, Λέιβα, Μπίλια, Γκόορ, Χασάν, Βαντερχάεγκε, Μπουσουφά, Φρούτος, Λεγκέαρ, Σερχάτ Ακίν, Μποκανί, Μπενζά, Τσιτέ.

Δανέζικη «σφυρίχτρα»

Ο 40χρονος Δανός Κλάους Μπο Λάρσεν με συνεργάτες τους συμνπατριώτες του Πάλε Ουντσεν και Άντερς Νόρεστραντ θα διευθύνει την αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Άντερλεχτ που θα γίνει την Τρίτη (21:45) στο ΟΑΚΑ για τη δεύτερη αγωνιστική του ογδόου ομίλου του Champions League.Ο –διευθυντής πωλήσεων και λάτρης του πινγκ πονγκ– Λάρσεν είναι διεθνής από το 1996 και σφυρίζει από το 2001 σε αγώνες του Champions League. Πέρυσι ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης Βίσλα-Παναθηναϊκός 3-1 στην Κρακοβία για τα προκριματικά του Champions League.

Νίκη για τους νέους επί του Ολυμπιακού

Με χατ-τρικ του Λεωνίδα Καπάνταη η ομάδα Νέων της ΑΕΚ νίκησε την αντίστοιχη του Ολυμπιακού με 3-1 στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Πλιάτσικας, αλλά και ο Αραμπατζής, παίκτες που ανήκουν στην πρώτη ομάδα. Οι Κυριακίδης και Παπασταθόπουλος δεν αγωνίστηκαν με τους Νέους, γιατί ο Λορένσο Σέρα Φερέρ ενδεχομένως τους χρειαστεί στην αποστολή την Τρίτη. Άλλωστε οι συγκεκριμένοι παίκτες έχουν δηλωθεί στην 25αδα του Champions League.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x