Στον επαναληπτικό αγώνα με τη Μέταλουργκ Ζαπορίζια στην Ουκρανία, στο πλαίσιο του Α' γύρου του Κυπέλλου UEFA, στρέφουν την προσοχής τους άπαντες στον Παναθηναϊκό, με την ψυχολογία να είναι πολύ καλή μετά την νίκη με 2-1 επί του ΠΑΟΚ. Παράλληλα, το «τριφύλλι» ρίχνει κλεφτές ματιές και προς Βελιγράδι μεριά, αφού εκεί ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με τον Ερυθρό Αστέρα για την αποζημίωση που θα λάβει για την αποδέσμευση του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος έχει συμφωνήσει να αναλάβει τους «πράσινους». Άγνοια εξακολουθεί να δηλώνει ο πρόεδρος του Αστέρα, Ντράγκαν Στοϊκοβιτς. Στην τελική ευθεία και το γηπεδικό, μετά την ομόφωνη απόφαση του Δήμου για έγκριση της τροποποίησης του μνημονίου συνεργασίας. «Οι υπογραφές πριν τις Δημοτικές Εκλογές», δήλωσε στον SuperΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρόεδρος της εταιρείας «Διπλή ανάπλαση ΑΕ», Θ. Σκυλακάκης.
Και τώρα Μέταλουργκ
«Όλα τα λεφτά είναι το ματς της Πέμπτης. Πρέπει οπωσδήποτε να προκριθούμε. Πάμε εκεί με ανεβασμένη ψυχολογία για να πάρουμε το παιχνίδι». Η δήλωση αυτή του Βαγγέλη Μάντζιου μετά το τέλος της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ αποτυπώνει το κλίμα στις τάξεις της ομάδας. Οι «πράσινοι» στρέφουν την προσοχή τους στον επαναληπτικό αγώνα του πρώτου γύρου του Κυπέλλου UEFA απέναντι στη Μέταλουργκ Ζαπορίζια. Το 1-1 του πρώτου αγώνα στο «Παμπελοποννησιακό» μπορεί να δίνει θεωρητικά το προβάδισμα στους Ουκρανούς, ωστόσο στις τάξεις του «τριφυλλιού» η αποφασιστικότητα για την πρόκριση στους ομίλους του UEFA είναι μεγάλη και η αισιοδοξία διάχυτη. Άλλωστε οι Ουκρανοί δείχνουν να βρίσκονται σε κάκιστη αγωνιστική κατάσταση και στο πρωτάθλημα της χώρας τους δεν έχουν ακόμη πετύχει νίκη, έχοντας 5 ισοπαλίες και 3 ήττες. Μάλιστα το Σάββατο μετά την ήττα της Ζαπορίζια από τη Μέταλουργκ Ντόνετσκ ο Σεργκέι Γιούστσενκο απομακρύνθηκε από τη θέση του προπονητή. Στον επαναληπτικό αγώνα του 1-1 της Πάτρας απέναντι στον Παναθηναϊκό χρέη προπονητή θα αναλάβει πιθανότατα ο 33χρονος ποδοσφαιριστής (!) της ομάδας Ντμίτρο Μιχαΐλένκο.
Μένουν οι υπογραφές
Η αναγγελία γάμου είναι γνωστή εδώ και μέρες. Το μόνο που απομένει είναι να περαστούν και οι βέρες για να γίνει ο γάμος της χρονιάς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η πρόσληψη του Σερβοέλληνα τεχνικού στον πάγκο του «τριφυλλιού» μπαίνει στην τελική της ευθεία από τη Δευτέρα, όταν και αναμένεται να αρχίσουν οι επαφές της διοίκησης του Παναθηναϊκού με την αντίστοιχη του Αστέρα για να βρεθεί η χρυσή τομή. Η συμφωνία με τον 58χρονο προπονητή είναι δεδομένη και πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη εκείνος έχει αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα του για τη νέα του ομάδα. Αυτό που απομένει είναι η συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες για την αποζημίωση που θα λάβουν οι πρωταθλητές Σερβίας για να αποδεσμεύσουν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.
Άνθρωπος του ΠΑΟ βρίσκεται ήδη στο Βελιγράδι και θα έχει ραντεβού με τον πρόεδρο του Αστέρα, Ντράγκαν Στοΐκοβιτς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι του Ερυθρού Αστέρα θα έχουν ως τιμή εκκίνησης στις διαπραγματεύσεις το ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ οι «πράσινοι» είναι διατεθειμένοι να δώσουν ένα ποσό περί τις 300.000-400.000 ευρώ. Η διαφορά μπορεί να είναι μεγάλη, ωστόσο δεν φαντάζει ικανή για να οδηγήσει τις επαφές σε ναυάγιο, αφού αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να βρεθεί ένα ποσό που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.
Πάντως ο πρόεδρος του Αστέρα, Ντράγκαν Στοϊκοβιτς, με δηλώσεις του τη Δευτέρα δήλωσε άγνοια για το θέμα: "Εγώ ξέρω ότι ο Μπάγεβιτς είναι προπονητής του Ερυθρού Αστέρα. Δεν μπορώ να καταλάβω από που βγαίνει το θέμα με τον Ντουϊκοβιτς. Καταλαβαίνω τις επιθυμίες άλλων ομάδων να πάρουν τον Μπάγεβιτς, αλλά εμείς δεν θέλουμε να χαλάσουμε το κλίμα της δικής μας ομάδας", ανέφερε σχετικά, αν και όπως όλα δείχνουν πρόκειται για κίνηση αντιπερισπασμού.
@2@Η απόφαση της διοίκησης του Αστέρα να πορευτεί χωρίς τον Ντούσαν Μπάγεβιτς φαίνεται πως είναι οριστική. Αυτό μαρτυρά άλλωστε και το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου έχουν ήδη βρει τον αντικαταστάτη του στον πάγκο της ομάδας, που δεν είναι άλλος από τον Ράτομιρ Ντουίκοβιτς. Ο άνθρωπος που το καλοκαίρι οδήγησε την εθνική ομάδα της Γκάνας στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι θρυλική μορφή στην ιστορία του Ερυθρού Αστέρα, ενώ στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971 είχε αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.
Όπως όλα δείχνουν η συμφωνία Παναθηναϊκού-Ερυθρού Αστέρα είναι δεδομένη. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα καθίσει για τελευταία φορά στον πάγκο των πρωταθλητών Σερβίας την προσεχή Πέμπτη, στον επαναληπτικό αγώνα για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA απέναντι στη Σλόβαν Λίμπερετς, που στον πρώτο αγώνα είχε επικρατήσει στη Σλοβακία με 2-0.
«Η καλύτερη λύση»
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος του παιχνιδιού για το θέμα του προπονητή στον Παναθηναϊκό, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης είπε: «Θεωρώ ότι ο Μπάγεβιτς είναι η καλύτερη λύση». Ο Σπύρος Λιβαθηνός απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση τόνισε: «Ολα είναι ανοιχτά. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Οσο για τον Αγγελο Αναστασιάδη, μη γράφετε. Δεν υπήρξε ποτέ θέμα».
Χαμόγελα για τη νίκη
Ικανοποίηση για τη νίκη και για την κατά διαστήματα εμφάνιση στον αγώνα της Κυριακής απέναντι στον ΠΑΟΚ επικρατεί στις τάξεις του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να επιβληθούν με 2-1 του Δικεφάλου και να εδραιωθούν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας απέχοντας τρεις βαθμούς από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. «Είμαι ευχαριστημένος από την συγκέντρωση της ομάδας, αν και στην τελευταία φάση κάπως το χαλάσαμε. Το σημαντικότερο είναι να ξέρουμε τα λάθη μας και να προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Θέλουμε να δουλεύουμε σωστά και να βελτιωνόμαστε. Εμείς είμαστε εδώ και δουλεύουμε για το καλύτερο. Ακούω πολλά, αλλά τα "φιλτράρω". Δεν με ενδιαφέρει το παρελθόν, κοιτάζω το μέλλον. Αυτό με ενδιαφέρει. Πιστεύω ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν καλή ψυχολογία», δήλωσε ο Γιάσμινκο Βέλιτς, ενώ ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα και σκόρερ του πρώτου τέρματος, Αντρέας Ίβανσιτς, είπε: «Δεν ήταν εύκολη νίκη αλλά έχουμε βελτιωθεί σε όλους τους τομείς. Ήταν πολύ καλός ο τρόπος ανάπτυξης και στα 90 λεπτά έγιναν πολύ λίγα λάθη. Αποδείξαμε τις ικανότητες μας. Βελτιωνόμαστε βήμα βήμα».
Αποθεραπεία περιελάμβανε η προπόνηση της Δευτέρας για όσους αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Οι υπόλοιποι «πράσινοι» έκαναν ασκήσεις ένας εναντίον ενός και στην συνέχεια επιδόθηκαν σε «παιχνίδια» σε μικρό χώρο. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τους «πράσινους» να παίζουν δίτερμα. Ο Έκι Γκονζάλες ακολούθησε το πρόγραμμα της αποθεραπείας του.
Επεισόδια στο χώρο του πάρκινγκ
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους φίλους του ΠΑΟΚ όταν μετά το τέλος του αγώνα πήγαν προς τα πούλμαν και τα ιδιωτικά αμάξια τους, τα οποία ήταν όλα μαζί σταθμευμένα, για να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής. Ολα, σχεδόν, τα πούλμαν ήταν σπασμένα και δύο ΙΧ καμένα, ως αποτέλεσμα συμπλοκών φιλάθλων των δύο ομάδων μετά το τέλος της αναμέτρησης. Τέσσερα άτομα κρατούνται μέχρι στιγμής και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ανάμεσα στα δέκα που προσήχθησαν χθες το βράδυ από αστυνομικούς για τα επεισόδια που σημειώθηκαν και τις ζημιές που προκλήθηκαν σε 26 αυτοκίνητα συνολικά και ένα λεωφορείο. Προανάκριση για τα επεισόδια διενεργείται ήδη από τη Αστυνομική Διεύθυνση βορειοανατολικής Αττικής.
Ανακοίνωση για τις τιμές με αφορμή τα πανό
Διευκρινήσεις σχετικά με τα πανό που αναρτήθηκαν κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που διαμαρτύρονταν για τις τιμές των εισιτηρίων έδωσε μέσω ανακοίνωσής της η ΠΑΕ: «Για την ενημέρωση του κόσμου του Παναθηναϊκού, σχετικά με το συνθηματικό περιεχόμενο των πανό που εξέφραζαν την δυσαρέσκεια μερίδας οπαδών μας για τις τιμές των εισιτηρίων του αγώνα της ομάδας μας με τον ΠΑΟΚ, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι οι τιμές των εισιτηρίων ήταν χαμηλότερες από τις αντίστοιχες περσινές. Κατόπιν τούτου, μας είναι ανεξήγητος ο συσχετισμός της νέας διοργανώτριας αρχής με τις τιμές των εισιτηρίων των αγώνων της ομάδας μας. Ίσως η έμπνευση να ήταν ατυχής, ή να μην εκφράστηκε στο σωστό πεδίο».
Δεν παίρνει εισιτήρια για το ματς με τον ΟΦΗ
Χωρίς τη συμπαράσταση των οργανωμένων οπαδών του θα αγωνιστεί στο Παγκρήτιο κόντρα στον ΟΦΗ (Κυριακή 1/10, 19:00 – ΝΕΤ) ο Παναθηναϊκός, αφού μετά τη σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου για τα μέτρα ασφαλείας του συγκεκριμένου αγώνα, η ΠΑΕ γνωστοποίησε ότι δεν θα παραλάβει εισιτήρια, οπότε θα διατεθούν όλα από τον ΟΦΗ.
Σύμφωνα με τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας που αποφάσισε να πάρει η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, οι θύρες 3 και 9 θα παραμείνουν κενές, ενώ οι θύρες 4, 5, 6, 7, 8 θα διατεθούν για τους μεμονωμένους φίλους του Παναθηναϊκού. Στις προαναφερόμενες θύρες η τιμή του εισιτηρίου είναι 25 ευρώ και θα εισέλθουν στο Παγκρήτιο Στάδιο από την κεντρική είσοδο, η οποία είναι στην ανατολική πλευρά -εξωτερική πύλη 1- και οδηγεί στις συγκεκριμένες θύρες.
Ακριτίδης: «Μάρτιο με Απρίλιο τα έργα»
Τη διαβεβαίωση πως τα κύρια έργα για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό θα ξεκινήσουν έγκαιρα έδωσε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Χρόνης Ακριτίδης, σε συνέντευξή του στο επίσημο περιοδικό του αγώνα. «Ο δήμος έχει κλείσει το τελικό συμφωνητικό με τον Παναθηναϊκό. Η ΠΑΕ έχει ξεκινήσει τις μελέτες και εμείς έχουμε ξεκινήσει μια εργολαβία για να περιφράξουμε τον χώρο του γηπέδου. Οι μελέτες θα τελειώσουν στις αρχές του 2007 ώστε το γήπεδο να δημοπρατηθεί και να έχουμε ανάδοχο να αρχίσει δηλαδή η κατασκευή του τον Μάρτιο με Απρίλιο του 2007».
Νίλσον: «Περήφανος που παίζω στον ΠΑΟ»
Στο ίδιο περιοδικό φιλοξενήθηκε και μίνι συνέντευξη του Μίκαελ Νίλσον. «Για μένα ο Παναθηναϊκός σημαίνει πολλά και το εννοώ. Ημουν πολύ χαρούμενος όταν υπέγραψα στην ομάδα και είμαι ακόμα που ανήκω εδώ. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και είμαι περήφανος που φοράω τη φανέλα του», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σουηδός δεξιός μπακ-χαφ.
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης, Άκης Στρατόπουλος
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






