Stoiximan Super League

Ξέσπασμα «Ντούμι»

Επίθεση στους …προύχοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου εξαπέλυσε ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου με αφορμή τη διαιτησία του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό και την αποβολή του από τον πάγκο. «Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο ομάδες και οι υπόλοιπες. Οι άνθρωποι που αποφασίζουν δεν κάνουν καλό και την πληρώνει τελικά το ελληνικό ποδόσφαιρο» δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός, που εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εμφανίσεις των νέων παικτών της ομάδας «Πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’αυτούς», τόνισε. «Είναι σημαντικό, αλλά είμαι αισιόδοξος για τη νίκη» το σχόλιο του για το επερχόμενο ματς με την Καλαμαριά. «Πρέπει να παραδεχθώ ότι υπάρχει και δική μου ευθύνη όσον αφορά το αποτέλεσμα», στους παίκτες του ο Ντουμιτρέσκου.

Επίθεση στους …προύχοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου εξαπέλυσε ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου με αφορμή τη διαιτησία του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό και την αποβολή του από τον πάγκο. «Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο ομάδες και οι υπόλοιπες. Οι άνθρωποι που αποφασίζουν δεν κάνουν καλό και την πληρώνει τελικά το ελληνικό ποδόσφαιρο» δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός, που εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εμφανίσεις των νέων παικτών της ομάδας «Πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’αυτούς», τόνισε. «Είναι σημαντικό, αλλά είμαι αισιόδοξος για τη νίκη» το σχόλιο του για το επερχόμενο ματς με την Καλαμαριά. «Πρέπει να παραδεχθώ ότι υπάρχει και δική μου ευθύνη όσον αφορά το αποτέλεσμα», είπε στους παίκτες του ο Ντουμιτρέσκου.

"Δύο και οι... άλλοι"

Επίθεση στους …προύχοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου εξαπέλυσε ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη διαιτησία του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό και την αποβολή του από τον πάγκο.

«Στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε τρεις γρήγορες κίτρινες κάρτες. Αν δείτε στα τρία ματς στην Αθήνα, ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί πολλές κίτρινες. Σε μαρκάρισμα δυνατό εναντίον μας, ζήτησα μία κάρτα και για τον ΠΑΟ και με απέβαλλε. Όταν τον ρώτησα μετά το ματς, σε παρακαλώ γιατί με απέβαλλες, ήταν ειρωνικός, δεν μου απάντησε καν. Έμαθα από τις εφημερίδες ότι έγραψε στο φύλλο αγώνα πως τον έβρισα σε ξένη γλώσσα. Ήταν κρίμα για την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές. Όταν έφυγα, η ομάδα δεν ήταν ίδια, αν έμενα στον πάγκο θα έμενε η εικόνα της ομάδας. Η ευθύνη για την ήττα είναι δική μου. Με τις κίτρινες είναι πολύ δύσκολο για τους αμυντικούς και τους μέσους να παίξουν, όταν τις δέχονται νωρίς. Ίσως ο Μπαρκαουάν να έκανε φάουλ στη φάση που δεχόμαστε το γκολ, αν δεν είχε κάρτα», δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός και προσέθεσε: «Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο ομάδες και οι υπόλοιπες. Δεν μπορείς να έχεις προστασία. Δε θέλω να μιλήσω περισσότερο, γιατί θα επιτεθώ σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν το θέλω αυτό ειλικρινά. κ. Φερέρ, που τον σέβομαι και είναι από τους μεγαλύτερους προπονητές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ήταν συνεχώς όρθιος στο "Καραϊσκάκη" και δεν τον απέβαλλε κανείς. Αναρωτιέμαι πως είναι ένας κανονισμός το Σάββατο κι άλλος την Κυριακή. Πρέπει να αναλύσετε τις σημειώσεις των παρατηρητών, τις βαθμολογίες των διαιτητών. Δεν τις ξέρω, αλλά έμαθα ότι είναι καλές. Η κατάσταση αυτή δε βοηθάει τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη, οι άνθρωποι που αποφασίζουν δεν κάνουν καλό και την πληρώνει τελικά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η φιλοσοφία μου είναι να μη μιλάω για τους διαιτητές. Το πρόβλημα είναι γενικό, όχι ένα ματς, το οποίο αύριο θα το ξεχάσουμε. Πολλά πράγματα δε βοηθάνε το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν το παίζω ήρωας με αυτά που λέω. Δεν έχει σημασία τι θα πει ο Γούμενος, ο Ντουμιτρέσκου, ο Φερέρ, ο Μουρίνιο ή ο Καπέλο».

Ο «Ντούμι» παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του στο ματς της Κυριακής και κυρίως από την ανταπόκριση των νέων παικτών του ΠΑΟΚ στα καθήκοντά τους. «Είχαμε καλά στοιχεία, ήμασταν καλά οργανωμένοι, ξέραμε ότι ο Παπαδόπουλος όταν χάνει την μπάλα, δεν επιστρέφει, και θέλαμε με το Χαραλαμπίδη και τον Αραμπατζή να εκμεταλλευτούμε τη δεξιά πλευρά. Πολύ καλός στο πρώτο ήταν και ο Ζαγοράκης, έκανε καλά τη σύνδεση των γραμμών. Ο Τόργκελε είχε μία καλή φάση στην περιοχή, μας κόψανε 2-3 φορές με οφ σάιντ. Γενικά δε δώσαμε την εντύπωση ότι αφήσαμε τον ΠΑΟ να ελέγξει το ματς. Εκείνο που δε μου άρεσε ήταν κάποια κενά στη ζώνη. Αν δείτε τα ρόστερ των ΑΕΚ, Ολυμπιακού, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ, υπάρχουν αρκετοί νεαροί παίκτες. Μπαλάφας, Αραμπατζής, Μελίσσης, Ηλιάδης έπαιζαν σε διαφορετικό επίπεδο από τους Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Λάκη, Έμερσον, Ίβιτς, Μπόβιο, Σαλπιγγίδη, Παπαδόπουλο. Τα παιδιά σταθήκανε πολύ καλά. Δεν είναι εύκολο για τον Ηλιάδη, τον Μπαλάφα, τον Αραμπατζή, να γίνουν ηγέτες από τη μία στιγμή στην άλλη. Θα γίνει αυτό στο μέλλον. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αναλύστε τα δεύτερα ημίχρονα με ΑΕΚ και Ολυμπιακό και θα δείτε ότι τα πήγανε πάρα πολύ καλά απέναντι σε αντιπάλους υψηλού επιπέδου. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει το πρόβλημα, το να ξεχνάνε εύκολα μερικοί το τι έχουμε περάσει. Στην πραγματικότητα αν ο Ηλιάδης έβαζε το γκολ στον Παναθηναϊκό, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Όπως αν δεν αποχωρούσα και εγώ από τον πάγκο».

Κληθείς να σχολιάσει την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός από ένα πρώην δικό του παιδί, τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου είπε: «Δεν θέλω να σχολιάσω την απόφαση ενός ανθρώπου. Πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να υπερασπίζεται την ομάδα κι αυτός είναι ο κόσμος. Ο Σαλπιγγίδης είναι επαγγελματίας και ξέρει ότι δεν ήταν εύκολο για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ να δούνε αυτήν την εικόνα».

Τέλος, επεσήμανε την κρισιμότητα και τις δυσκολίες της αναμέτρησης της προσεχούς αγωνιστικής απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς: «Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Το περασμένο χρόνο σε δύο ματς δεν τους κερδίσαμε. Μας κέρδισαν στην Τούμπα την τελευταία αγωνιστική. Ο Απόλλων είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα. Αλλά είμαι αισιόδοξος, διότι είδα στον ΠΑΟΚ καλύτερα στοιχεία σε σχέση με πέρσι. Περιμένω τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, να μας βοηθήσει, για τους παίκτες είναι σημαντικό. Να νικήσουμε, να πιάσουμε τους δέκα βαθμούς και να πάμε μετά στο ντέρμπι με τον Αρη. Δε σκοπεύω να αλλάξω το σύστημα, το οποίο θα είναι πάλι 4-3-3», τόνισε.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x