Stoiximan Super League

Υπάρχουν λόγοι για «ψαλίδι»

Επιτακτική ανάγκη αποτελεί για την ΑΕΚ το… ψαλίδι στα χρέη. Η επένδυση του Δημήτρη Βιντιάδη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αγωνιστικό, όμως όλα πλέον βασίζονται στο «κούρεμα» των οφειλών της ΠΑΕ και από την Εφορία. Ο λόγος είναι ότι το καλοκαίρι είχε δοθεί στους υποψήφιους επενδυτές ένας πίνακας αναμενόμενων κερδών για τη νέα σεζόν. Ολα αυτά μαζί αποτελούν ένα μεγάλο «πακέτο» και ένα μεγάλο «μείον» που θα αυξηθεί δραματικά, αν η Ένωση υποβιβαστεί στη Football League.

Επιτακτική ανάγκη αποτελεί για την ΑΕΚ το… ψαλίδι στα χρέη.

Η επένδυση του Δημήτρη Βιντιάδη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αγωνιστικό, όμως όλα πλέον βασίζονται στο «κούρεμα» των οφειλών της ΠΑΕ και από την Εφορία.

Ο λόγος είναι ότι το καλοκαίρι είχε δοθεί στους υποψήφιους επενδυτές ένας πίνακας αναμενόμενων κερδών για τη νέα σεζόν.

Σε αυτόν περιλαμβάνονταν περίπου 3 εκατ. ευρώ από συμμετοχή στο Europa League.

Αυτά τα χρήματα, λόγω της βαθμολογικής θέσης της ομάδας αυτή τη στιγμή, πρέπει να αφαιρεθούν και μαζί τους τα 350.000 ευρώ από τα προσδοκώμενα τηλεοπτικά λόγω μειωμένης βαθμολογικής συγκομιδής, αλλά και κάποια μπόνους του ΟΠΑΠ.

Ολα αυτά μαζί αποτελούν ένα μεγάλο «πακέτο» και ένα μεγάλο «μείον» που θα αυξηθεί δραματικά, αν η Ένωση υποβιβαστεί στη Football League. Κάπως έτσι το αγωνιστικό πρόβλημα επηρεάζει τα οικονομικά του «Δικεφάλου» κι ενδεχομένως την επένδυση που προτίθεται να κάνουν στην ομάδα ο Βιντιάδης μαζί με τους συνεργάτες του.

Η μείωση των υποχρεώσεων σε ποσοστό μέχρι και 50% μαζί με τους φόρους είναι ο μόνος τρόπος για να… ρεφάρουν οι ενδιαφερόμενοι την πιθανή χασούρα. Επίσης, η μείωση των υποχρεώσεων είναι ο μόνος τεχνοκρατικά αποδεκτός τρόπος για να αποκαταστήσει ο Δημήτρης Βιντιάδης την πληγωμένη εικόνα της ΑΕΚ στους ξένους ενδιαφερόμενους για να μπουν στην ΠΑΕ, οι οποίοι βλέπουν την ομάδα που τους παρουσιάστηκε ως μία εκ των τριών κορυφαίων να είναι ουραγός.

Οι επενδυτές, όπως είναι κατανοητό, κοιτούν τα νούμερα και δεν έχουν συναισθηματικούς δεσμούς με την ΑΕΚ, οικονομική είναι και η τρίτη παράμετρος που επηρεάζει το φινάλε των διαπραγματεύσεων: η Εφορία.

Οι υποψήφιοι επενδυτές υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται να βάλουν 10 εκατ. ευρώ για να πάρουν το 51%, αλλά περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ, διότι τόσα υπολογίζεται πως χρειάζονται προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις μέχρι το τέλος της σεζόν.

Βάσει της τελευταίας ενημέρωσης από το οικονομικό επιτελείο της ΑΕΚ, οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ μέχρι το τέλος της σεζόν (αρχικά υπολογίζονταν στα 13 εκατ. ευρώ) ανέρχονται στα 15,5 εκατ.

Βάσει αυτών των στοιχείων οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν υπολογίσει πως τους... παίρνει να δίνουν μέχρι 380.000 ευρώ τον μήνα στην Εφορία. Αν το φορονομοσχέδιο, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην προπαρασκευαστική επιτροπή νόμων της Βουλής, προβλέπει λίγες δόσεις και η ΑΕΚ κληθεί να πληρώνει περισσότερα, τότε θα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι όποιες εξελίξεις θα έχουν δρομολογηθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, οπότε θα έχει τελειώσει ο πρώτος γύρος της Σούπερ Λίγκας, θα έχει φανεί αν πέτυχε το «κούρεμα» και κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ψηφιστεί το φορονομοσχέδιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x