Φαίνεται πως δεν είναι γραφτό να συνεργαστούν Παναθηναϊκός και Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο ισχυρός άνδρας των Σέρβων, Ντράγκαν Στοίκοβιτς δεν θέλει να αφήσει τον Μπάγεβιτς να φύγει και αυτό το ξεκαθάρισε και την Παρασκευή σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. «Οι Έλληνες ας ξεχάσουν τον Μπάγεβιτς», δήλωσε σχετικά. Ο Σέρβος τεχνικός με τη σειρά του τόνισε πως: «Δεν είναι στο χαρακτήρα μου να αποχωρήσω από μία ομάδα μετά από τέσσερις μήνες. Δεν έχω καμία σχέση με όλες αυτές τις φήμες» τόνισε, και οι πιθανότητες συμφωνίας σχεδόν εκμηδενίστηκαν. Στις αρχές της εβδομάδας θα έχει τελειώσει το θέμα του προπονητή όπως δήλωσε την Πέμπτη και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Ο τραυματισμός του Γκούμα στους προσαγωγούς τον καθιστά αμφίβολο και «πονοκεφαλιάζει» τον Βέλιτς ενόψει ΟΦΗ. Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA ο ΠΑΟ. «Να συνεχίσουμε με νίκες», τόνισε ο Ιβανσιτς.
Ούτε τώρα ο γάμος
Τελικά δεν το έχει μοίρα τους! Παναθηναϊκός και Μπάγεβιτς όπως όλα δείχνουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις δεν θα περάσουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Ντράγκαν Στοϊκοβιτς σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή, δήλωσε πως δεν πωλείται ο «πρίγκιπας», ξεκαθαρίζοντας στους «πράσινους» πως δεν πρέπει να ασχοληθούν άλλο. «Οι Έλληνες ας ξεχάσουν τον Μπάγεβιτς», τόνισε θέλοντας να δώσει ένα οριστικό τέλος στο θέμα της επικείμενης μεταγραφής του Σέρβου τεχνικού στον Παναθηναϊκό.
Οι απειλές που δεχόταν τον τελευταίο καιρό ο ισχυρός άνδρας του Αστέρα αλλά και το γεγονός ότι περίπου 45.000 θεατές στον αγώνα με την Λίμπερετς τον έβριζαν εν χορώ, έχοντας μάλιστα αναρτήσει πανό που έλεγαν, «αν πουλήσεις τον Μπάγεβιτς σήκω και φύγε από την πόλη», σίγουρα έπαιξαν το ρόλο τους.
Όπως σας είχαμε τονίσει και τις προηγούμενες μέρες ο «Ντούσκο» μπορεί να είχε έρθει σε συμφωνία με το «τριφύλλι», οι προϋποθέσεις όμως για να φύγει έπρεπε να ήταν συγκεκριμένες. Αθόρυβα, χωρίς γκρίνιες και έχοντας φυσικά καλές σχέσεις με τους οπαδούς των "ερυθρολεύκων". Κάτι τέτοιο είδε ότι δεν γίνεται, αυτό το ένιωσε ακόμη καλύτερα ο Στοϊκοβιτς και το σίριαλ Μπάγεβιτς όπως όλα δείχνουν παίρνει άδοξο τέλος.
Αυτό ήταν το τέλος;
Ο Στοϊκοβιτς στις δηλώσεις ήταν κατηγορηματικός….«Οι Έλληνες ας ξεχάσουν τον Μπάγεβιτς», δήλωσε ο πρώην διεθνής μέσος και προσέθεσε: «Δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Είναι μία ιστορία που δημιούργησαν οι δημοσιογράφοι. Ποτέ δεν σκεφτήκαμε να τον πουλήσουμε στον Παναθηναϊκό», φράζοντας ουσιαστικά το δρόμο της εξόδου στον 58χρονο προπονητή. Άλλωστε ο ίδιος δέχτηκε πολλές πιέσεις από τον κόσμο της ομάδας.
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς από την πλευρά του με νέες του δηλώσεις φαίνεται πως εμμένει στην απόφασή του να μην παραιτηθεί. «Δεν είναι στο χαρακτήρα μου να αποχωρήσω από μία ομάδα μετά από τέσσερις μήνες. Δεν έχω καμία σχέση με όλες αυτές τις φήμες», τόνισε σχετικά μένοντας σταθερός στα όσα είχε δηλώσει το βράδυ της Πέμπτης μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του από τη Σλόβαν Λίμπερετς στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA.
Ο «Τζίγγερ» όμως έχει προνοήσει
Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται προπονητή. Αυτό μπορεί να το καταλάβει οποιοσδήποτε. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού για αυτό το λόγο έχει σκοπό να κλείσει το θέμα του νέου τεχνικού άμεσα όπως προανήγγειλε και στη σύσκεψη της Σούπερ Λίγκας . Τα περιθώρια όμως έχουν στενέψει. Το βάρος είχε πέσει όλο στον «πρίγκιπα», τα λεγόμενα όμως του Γιάννη Βαρδινογιάννη, δείχνουν πως οι «πράσινοι» θα έχουν προπονητή από την άλλη εβδομάδα. Οι πιθανότητες αυτός να είναι εγνωσμένης αξίας δεν ξέρουμε ακόμη αν είναι υπέρ του «τριφυλλιού», η προσπάθεια όμως που γίνεται είναι μεγάλη ώστε να επιλεχθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Φυσικά δεν θα πρέπει όμως να αποκλείουμε και την περίπτωση να πορευτεί με τον Βέλιτς μέχρι το τέλος της σεζόν αν και εφόσον δεν βρεθεί ο κατάλληλος.
Νίκη και μόνο νίκη
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για το UEFA προσωρινά έλαβαν τέλος και το βάρος πέφτει στο πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στον πολύ δύσκολο αγώνα πρωταθλήματος της Κυριακής, με τον ΟΦΗ στην Κρήτη(19:00). Η απόδοση των «πράσινων» με την Μέταλουργκ προκάλεσε έντονο προβληματισμό και μια καλή εμφάνιση σε συνδυασμό πάντα με τους τρεις βαθμούς θα καλυτερεύσουν το ήδη κακό κλίμα. Στην προσπάθεια του Βέλιτς για ανασύνταξη, τα προβλήματα δεν λείπουν. Ο Γιάννης Γκούμας αποχώρησε με μία σύσπαση στον προσαγωγό στο ματς με την Μέταλουργκ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, ωστόσο δεδομένου πως μεσολαβούν μόλις τρεις μέρες μέχρι τον αγώνα με τον ΟΦΗ καθίσταται αμφίβολη η συμμετοχή του έμπειρου αμυντικού. Ο Βέλιτς θα περιμένει μέχρι το Σάββατο για να αποφασίσει για τη συμμετοχή του. Ο Γκούμας παράλληλα έκανε δύο ράμματα στο κεφάλι, έπειτα από σύγκρουση που είχε με αντίπαλο στο δεύτερο ημίχρονο
Πρώτο γκρουπ και χαμόγελα
Οι "πράσινοι" μπορεί να μην έπεισαν αλλά προκρίθηκαν. Πλέον περιμένουν την κλήρωση για τη φάση των ομίλων που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης (13:00) στη Νιόν της Ελβετίας. Οι «πράσινοι» βρίσκονται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας (και θα αντιμετωπίσουν τέσσερις θεωρητικά ασθενέστερες ομάδες) λόγω της καλής ευρωπαϊκής τους παρουσίας τα τελευταία χρόνια. Ο Παναθηναϊκός έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη βαθμολογία από τις 40 συμμετέχουσες ομάδες και βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρώτου γκρουπ, πίσω από την κάτοχο του τροπαίου Σεβίλλη και τη Νιούκαστλ. Οι δύο αυτές ομάδες, μαζί με τις Πάρμα, Αγιαξ, Λεβερκούζεν, Φέγενορντ και Οσέρ δεν πρόκειται να βρεθούν στο δρόμο του Παναθηναϊκού στη φάση των ομίλων.
Από την κλήρωση της Τρίτης θα σχηματιστούν οκτώ όμιλοι των πέντε ομάδων (μια ομάδα από κάθε γκρουπ δυναμικότητας). Κάθε ομάδα θα δώσει δύο αγώνες εντός και δύο αγώνες εκτός έδρας (ενώ θα έχει κι ένα ρεπό). Η πρώτη αγωνιστική διεξάγεται στις 19/10, η δεύτερη στις 2/11, η τρίτη στις 23/11, η τέταρτη στις 29-30/11 και η πέμπτη στις 13-14/12. Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι τρεις πρώτοι κάθε γκρουπ, οι οποίοι μαζί με τους οκτώ τρίτους των ομίλων του Champions League θα σχηματίσουν τη φάση των 32 του θεσμού.
Δείτε αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας.
Βραβεύτηκε ο Ίβανσιτς
Ο Αντρέας Ιβανσιτς παρέλαβε από τον Αντώνη Αντωνιάδη τα βραβεία του πολυτιμότερου παίκτη και του σκόρερ καλύτερου γκολ της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ πήγε στην Παιανία και τα παρέδωσε στον 23χρονο μέσο του Παναθηναϊκού, τον οποίο ο κόσμος ανέδειξε σε MVP της αγωνιστικής και το γκολ του οποίου (το 1-0 εναντίον του ΠΑΟΚ) ψηφίστηκε ως καλύτερο γκολ της εβδομάδας. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που κέρδισα και τα δυο βραβεία. Επαιξα καλά, όπως και όλη η ομάδα. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και να κερδίζουμε. Εγώ θα προσπαθήσω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα και τους φιλάθλους. Ευχαριστώ όλους όσοι με ψήφισαν» δήλωσε ο Αυστριακός άσος.
Από τη δική του μεριά, ο Αντώνης Αντωνιάδης τόνισε: «Θέλω να συγχαρώ τον Ιβανσιτς, τον οποίο θεωρώ έναν από τους καλύτερους οργανωτές παιχνιδιού του Παναθηναϊκού, και του εύχομαι καλή επιτυχία στη συνέχεια. Εμείς προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον Ελληνα και ξένο ποδοσφαιριστή, που αγωνίζεται σε αυτό. Είναι ένας τρόπος να δώσουμε πόντους στο ποδόσφαιρό μας, που μετά το EURO 2004 δεν τα πάει καλά».
*Ο Ρικάρντο Σόουζα Μπόβιο δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στις αναμετρήσεις με την Μέταλουργκ Ζαπορίζια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα παίξει στο πρώτο παιχνίδι των ομίλων του Κυπέλλου UEFA.
Επιμέλεια: Λευτέρης Καραγιάννης-Χρήστος Ρομπόλης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






