Stoiximan Super League

Γιάννη… εξηγήσου

Εξηγήσεις στον Τροντ Σόλιντ θα κληθεί να δώσει με την επιστροφή του στην Ελλάδα ο Γιάννης Οκκάς για το ξέσπασμα του μάνατζέρ του, Κώστα Μπότου, κατά του Νορβηγού τεχνικού και των συνεργατών του. Προσβλητικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις του μάνατζερ του Κύπριου φορ ο Σωκράτης Κόκκαλης με γραπτή του δήλωση διακόπτοντας κάθε επαφή και συνεργασία μαζί του. «Εάν προσέβαλα οποιονδήποτε από τον Ολυμπιακό ζητώ συγγνώμη», δήλωσε στην εκπομπή της Θύρας 7 ο ατζέντης του 29χρονου φορ. Γκάζια Σόλιντ στους παίκτες του για την εμφάνιση με τον Πανιώνιο. «Με ενόχλησε η άσχημη εικόνα» τα λόγια του Νορβηγού. Την να μην προμηθεύεται στο εξής εισιτήρια για τις ανάγκες των οπαδών της στους εκτός έδρας αγώνες της ομάδας πήρε η ΠΑΕ Ολυμπιακός με αφορμή το συνολικό πρόστιμο ύψους 102.000 ευρώ που επιβλήθηκε στο σύλλογο για παραβάσεις στις πέντε πρώτες αγωνιστικές

Εξηγήσεις στον Τροντ Σόλιντ θα κληθεί να δώσει με την επιστροφή του στην Ελλάδα ο Γιάννης Οκκάς για το ξέσπασμα του μάνατζέρ του, Κώστα Μπότου, κατά του Νορβηγού τεχνικού και των συνεργατών του. Προσβλητικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις του μάνατζερ του Κύπριου φορ ο Σωκράτης Κόκκαλης με γραπτή του δήλωση διακόπτοντας κάθε επαφή και συνεργασία μαζί του. «Εάν προσέβαλα οποιονδήποτε από τον Ολυμπιακό ζητώ συγγνώμη», δήλωσε στην εκπομπή της Θύρας 7 ο ατζέντης του 29χρονου φορ. Γκάζια Σόλιντ στους παίκτες του για την εμφάνιση με τον Πανιώνιο. «Με ενόχλησε η άσχημη εικόνα» τα λόγια του Νορβηγού. Την απόφαση να μην προμηθεύεται στο εξής εισιτήρια για τις ανάγκες των οπαδών της στους εκτός έδρας αγώνες της ομάδας πήρε η ΠΑΕ Ολυμπιακός με αφορμή το συνολικό πρόστιμο ύψους 102.000 ευρώ που επιβλήθηκε στο σύλλογο για παραβάσεις στις πέντε πρώτες αγωνιστικές.

Η ώρα των εξηγήσεων…

Αναταραχή προκάλεσαν στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού σε μια περίοδο αγωνιστικής και όχι μόνο νημεμίας οι δηλώσεις του μάνατζερ του Γιάννη Οκκά, Κώστα Μπότου, που κατηγόρησε ευθέως τον Τροντ Σόλιντ και τους συνεργάτες του ως εμπαθείς απέναντι στον πελάτη του προβαίνοντας μάλιστα και σε βαρύτατους χαρακτηρισμούς (π.χ μαφιόζος!). Η αντίδραση του επίσημου Ολυμπιακού ήταν άμεση, αφού με γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης αποφάσισε να διακόψει κάθε συνεργασία με τον συγκεκριμένο ατζέντη χαρακτηρίζοντας προσβλητικές τις δηλώσεις του και απειλώντας εμμέσως πλην σαφώς με προσφυγή στη δικαιοσύνη σε περίπτωση που συνεχίσει τις λεκτικές επιθέσεις.

«Η πρωτοφανής και απαράδεκτη λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε ο Κώστας Μπότος εναντίον του προπονητή της ομάδας μας, είναι άκρως προσβλητική όχι μόνο για τον Τρόντ Σόλιντ αλλά και για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Κατόπιν τούτου η ΠΑΕ διακόπτει κάθε συνεργασία με τον εν λόγω κύριο. Σε περίπτωση δε που ο μάνατζερ θα συνεχίσει αυτού του είδους τη συμπεριφορά ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα προβεί σε κάθε αναγκαία και απαραίτητη ενέργεια, προκειμένου να τον επαναφέρει στην τάξη», αναφέρει η ανακοίνωση του προέδρου των «ερυθρολεύκων», που αποφάσισε να τηρήσει σκληρή στάση απέναντι στον Κώστα Μπότο, όπως είχε κάνει και προ μηνών απέναντι στον μάνατζερ του Γιάγια Τουρέ, Ντμίτρι Σέλουκ.

Άγνωστο για την ώρα παραμένει αν ο Κύπριος επιθετικός θα έχει σύντομα την ίδια τύχη με τον Ιβοριανό μέσο, δηλαδή να αποχωρήσει από την ομάδα. Το συμβόλαιο του Γιάννη Οκκά (που σημειωτέον σκόραρε με την Κύπρο στην ήττα με 3-1 από την Ουαλία την Τετάρτη) λήγει το προσεχές καλοκαίρι και δεν αποκλείεται η διαμάχη του Ολυμπιακού με τον μάνατζέρ του να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση. Θεωρείται βέβαιο πως ο 29χρονος επιθετικός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για λογαριασμό του μάνατζέρ του, αφού προφανώς το ξέσπασμα του τελευταίου απέναντι στο τεχνικό τιμ της ομάδας πηγάζει από… πληροφορίες από τον ίδιο τον παίκτη. Ο Τροντ Σόλιντ θεωρεί πως ο παίκτης δεν έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται για την αγωνιστική μεταχείριση που τυγχάνει από αυτόν, καθώς έχει αγωνιστεί και στα έξι ματς πρωταθλήματος ως τώρα (στα πέντε μάλιστα ως βασικός), ενώ στο Champions League δεν αγωνίστηκε κόντρα στη Βαλένθια και μπήκε σαν αλλαγή στο 89’ στο Ντόνετσκ απέναντι στη Σαχτάρ. Ο Νορβηγός τεχνικός από την πλευρά του δεν προτίθεται επί της παρούσης να μηνύσει τον Κώστα Μπότο για τις δηλώσεις του, αν και κάλλιστα θα μπορούσε να το κάνει και να δικαιωθεί.

Σημειώνεται πως ο Κώστας Μπότος μίλησε το βράδυ της Τετάρτης στην εκπομπή της Θύρας 7 και έδειξε τάσεις μεταμέλειας απέναντι στη διοίκηση του Ολυμπιακού. «Ό,τι έχει ειπωθεί, έχει ειπωθεί, αλλά δεν υπάρχει κανένας δόλος ούτε κρύβεται κάτι πίσω από αυτό. Δεν υπήρχε ούτε σκέψη ούτε σκοπός να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην ομάδα. Δεν έχει γίνει τίποτα εσκεμμένο και δεν υπάρχει τίποτε από πίσω, ούτε πρέπει να με παρομοιάζουν κάποιοι με τον Σέλουκ που παλαιότερα είχε δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα. Υπήρξαν κάποιες δικές μου τοποθετήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα ή τον κόσμο του Ολυμπιακού. Εάν εγώ προσέβαλα οποιονδήποτε είτε από τον Ολυμπιακό είτε από τη διοίκηση ή οποιονδήποτε άλλο, ζητώ συγγνώμη», τόνισε σχετικά.

Κατσάδα Σόλιντ

Η κακή εμφάνιση και όχι τόσο η ήττα με 2-0 από τον Πανιώνιο στο φιλικό παιχνίδι της Τρίτης ενόχλησε τον Τροντ Σόλιντ, που όπως αναμενόταν στην προπόνηση της Τετάρτης έκανε παρατηρήσεις στους παίκτες του για την αγωνιστική τους συμπεριφορά. Άλλωστε σε λιγότερο από μια εβδομάδα ο Ολυμπιακός δίνει έναν καθοριστικό αγώνα για το Champions League απέναντι στη Ρόμα στο «Καραϊσκάκη» (18/10) και τα λάθη που έγιναν στη Νέα Σμύρνη απαγορεύεται να επαναληφθούν. «Κάνατε απαράδεκτη εμφάνιση. Δεν με ενόχλησε που ηττηθήκαμε, αλλά με ενόχλησε η άσχημη εικόνα της ομάδας. Στο ποδόσφαιρο μπορεί να παίξεις καλά και να χάσεις, αλλά εμείς δεν παίξαμε καλά. Το ξεχνάμε το παιχνίδι και κοιτάμε μπροστά», ήταν τα λόγια του 47χρονου τεχνικού, που ελπίζει να δει βελτιωμένο πρόσωπο την Παρασκευή στο φιλικό με το Λεβαδειακό στου Ρέντη, που θα αποτελέσει πρόβα τζενεράλε για τον αγώνα με τη Ρόμα.

Στην προπόνηση οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο φιλικό της Νέας Σμύρνης ακολούθησαν πιο χαλαρό πρόγραμμα, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες γυμνάστηκαν κανονικά. Εξαίρεση ο Αρούνα Μπαμπαγκίντα που κατά τη διάρκεια της προπόνησης συγκρούστηκε με τον Κλέοπα Γιάννου και χτύπησε στο πόδι. Αποχώρησε από την προπόνηση, αλλά, σύμφωνα με το ιατρικό τιμ, η κατάστασή του δεν εμπνέει την παραμικρή ανησυχία. Ο Μπουλούτ συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα. Ατομικό έκανε και ο Γεωργάτος, αλλά για να ξεκουραστεί και αναμένεται το Σάββατο να προπονηθεί κανονικά και να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του.

Επιστρέφουν οι διεθνείς

Στις προπονήσεις επιστρέφουν την Πέμπτη οι διεθνείς, που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές τους ομάδες. Οι Νικοπολίδης, Ανατολάκης και Πατσατζόγλου αγωνίστηκαν στη νίκη της Ελλάδας στη Βοσνία με 4-0 (ο Καφές έμεινε στον πάγκο), οι Κωνσταντίνου και Οκκάς πήραν μέρος και στα 90 λεπτά στην ήττα της Κύπρου από την Ουαλία με 3-1, με τον δεύτερο να πετυχαίνει το γκολ της τιμής στο 83’, ενώ ο Μπόρχα αγωνίστηκε και σκόραρε στη φιλική ήττα του Ισημερινού από τη Βραζιλία με 2-1 την Τρίτη.

Το θαύμα του «Πάτσα»

«Εγινε θαύμα με εμένα. Ειλικρινά το πιστεύω αυτό. Ο Θεός με βοήθησε και γύρισα ξανά στα γήπεδα και είμαι πάνω απ' όλα γερός και δυνατός. Εχω την υγειά μου. Γι' αυτό σας λέω ότι έγινε θαύμα. Και ευχαριστώ τον Θεό για τη βοήθειά του. Πέρασα δοκιμασία, αλλά τα κατάφερα και είμαι ευγνώμων γι' αυτό», δηλώνει ο Χρήστος Πατσατζόγλου σε συνέντευξη στο περιοδικό «Champions Match» για την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του. Ο 27χρονος μέσος όχι μόνο επέστρεψε υγιής στη δράση, αλλά άρχισε να δείχνει τη μεγάλη του αξία. Στην αναμέτρηση της εθνικής ομάδας με τη Βοσνία στη Ζένιτσα (0-4) πέρασε σαν αλλαγή στη θέση του Γιούρκα Σεϊταρίδη στο δεύτερο ημίχρονο και πέτυχε ένα γκολ στο 82’ (2-0), ενώ δημιούργησε ένα ακόμη (3-0 από τον Σαμαρά).

«Πέρασα από χίλια κύματα για να φθάσω στο σημείο που είμαι τώρα. Πόνεσα, έκλαψα, πληγώθηκα, απογοητεύθηκα, αλλά δεν τα παράτησα... Εφθασα στο σημείο να μην μπορώ να πάω τα παιδιά μου μία βόλτα. Πονούσα τόσο πολύ, που δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου... Αυτό που ελπίζω τώρα είναι να είμαι υγιής. Ολα τα άλλα μπορεί να έρθουν ή όχι, αλλά η υγεία είναι το πιο σημαντικό απ' όλα», τόνισε ο διεθνής αμυντικός και ευχαρίστησε το Θεό: «Πάντα πίστευα στον Θεό, αλλά τώρα πιστεύω ακόμα περισσότερο. Σας είπα ότι έγινε θαύμα με μένα... Και αυτή είναι η πραγματικότητα. Ελεγα ότι θα πάω στο Αγιον Ορος, αλλά όλο στα λόγια έμενα. Και μετά τον τραυματισμό μου το πήρα απόφαση και πήγα. Και προσευχήθηκα με δύναμη και πίστη. Να που ο Θεός με βοήθησε. Μπήκα στη δοκιμασία, αλλά βγήκα γερός. Ετσι, κατάλαβα πόσο μεγάλη σημασία έχει να είμαστε υγιείς. Από την πρώτη στιγμή που μπήκα σε αυτόν τον Γολγοθά το έλεγα ότι θα βγω υγιής, ότι θα τα καταφέρω. Μέσα από την ψυχή μου σας λέω ότι όλα έγιναν με τη βοήθεια του Θεού. Αλλά κι εγώ δεν τα παράτησα ποτέ. Πολέμησα».

Ο «Πάτσα» (όπως αναγράφεται και στη φανέλα του στην εθνική ομάδα) τόνισε πάντως πως έγιναν πολλά ιατρικά λάθη στην αντμετώπιση του τραυματισμού του που τον άφησε σχεδόν τρία χρόνια εκτός δράσης. «Εγιναν πολλά λάθη επάνω μου. Ανθρώπινα, θέλω να πιστεύω. Λάθη σε αντιβιώσεις, λάθη με τις ενέσεις, που έκανα τη μία μετά την άλλη. Τώρα πέρασαν όλα. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο. Τα αφήνω όλα πίσω μου. Εύχομαι μόνο να μην τύχει σε κανέναν ό,τι έπαθα εγώ. Το εύχομαι, διότι πράγματι ήταν ένα δράμα». Τέλος, αναφερόμενος στους προσωπικούς του στόχους είπε: «Στόχος μου είναι να παίξω στην ομάδα μου και να καθιερωθώ ξανά. Πάνω απ' όλα όμως θέλω -και ελπίζω- να είμαι καλά. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι πάνω απ' όλα είναι η υγεία».

Μπόρχα: «Εκανα τη δουλειά μου»

Μπορεί το γκολ που πέτυχε στη φιλική ήττα του Ισημερινού από τη Βραζιλία την Τρίτη (2-1) να πανηγυρίστηκε έντονα από τον Φέλιξ Μπόρχα, που μάλιστα τηλεφώνησε στον Τροντ Σόλιντ στο ημίχρονο του αγώνα για να τον ενημερώσει σχετικά, ωστόσο ο διεθνής φορ σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του παρουσιάστηκε προσγειωμένος. «Απλώς έκανα τη δουλειά μου και τίποτε περισσότερο. Θεωρώ ότι στην εξέλιξη του ματς καθοριστικό ρόλο έπαιξε η αποβολή του Βαλένσια (ως τότε το σκορ ήταν 1-0 για τον Ισημερινό)», τόνισε ο 24χρονος φορ.

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια με Ρόμα

Το πρωί της Παρασκευής τίθεται στη διάθεση των φίλων του Ολυμπιακού τα εισιτήρια του εντός έδρας αγώνα με τη Ρόμα για την τρίτη αγωνιστική του Champions League (18/10). Σε «ερυθρόλευκα» χέρια θα καταλήξουν αρκετά λιγότερα εισιτήρια από τη χωρητικότητα του «Καραϊσκάκη», αφού η Ρόμα ζήτησε 1.200 εισιτήρια, ενώ θα διατηρηθούν κενές περίπου 1.000 θέσεις για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Το τμήμα διαχείρισης των εισιτήριων της ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Η διάθεση των εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί ως εξής: μέσω Internet από το επίσημο σάιτ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ www.olympiacos.org (αγορά ενός εισιτηρίου για κάθε φίλαθλο με πιστωτική κάρτα). Μέσω Databank, τηλ. 210 48 55 888 (τηλεφωνική κράτηση ενός εισιτηρίου για κάθε φίλαθλο). Μέσω CITIBANK, τηλ. 801 500 7777 (τηλεφωνική αγορά εισιτηρίων για κάθε κάτοχο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CITIBANK VISA). Τα εισιτήρια είναι ονομαστικά. Γι' αυτόν τον λόγο θα πρέπει όλοι οι φίλαθλοι κατά την αγορά/κράτηση εισιτηρίου να δηλώνουν ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, αριθμό δελτίου ταυτότητας και τηλέφωνο επικοινωνίας, καθώς πρόθεση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ είναι να δημοσιοποιεί δύο ημέρες μετά τον αγώνα τα στοιχεία των φιλάθλων που προμηθεύτηκαν εισιτήρια.

Η διάθεση θα ξεκινήσει την Παρασκευή 13/10/2006 και ώρα 10:00. Τιμές εισιτηρίων: 25, 40, 50, 80, 100 και 200 ευρώ (VIP). Ημέρες και ώρες παραλαβής των εισιτηρίων: Τρίτη 17/10/2006, ώρες διάθεσης 10:00-17:00, Τετάρτη 18/10/2006 από τις 10:00 έως μισή ώρα προ της έναρξης του αγώνα. Η παραλαβή των εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί στα εκδοτήρια του Γηπέδου ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ως εξής: Internet: εκδοτήριo θύρας 5. Databank: εκδοτήριo θύρας 17. Citibank: εκδοτήριο θύρας 25. Για την παραλαβή των εισιτηρίων, οι φίλαθλοι που έχουν αγοράσει εισιτήριο μέσω Internet, Citibank ή έχουν δεσμεύσει εισιτήριο μέσω Databank θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίσουν δελτίο ή φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας. Σε περίπτωση που κάποιο μέλος θέλει να παραλάβει εισιτήρια άλλων μελών που έχουν κάνει δέσμευση μέσω Databank ή αγορά μέσω Internet ή Citibank, θα πρέπει οπωσδήποτε να προσκομίσει το αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας του φιλάθλου το εισιτήριο του οποίου επιθυμεί να παραλάβει
».

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x