Stoiximan Super League

Σχέδιο σωτηρίας του ΠΑΟΚ από Γ.Καλύβα

Την ψήφιση τροπολογίας σύμφωνα με την οποία οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες θα μπορέσουν να βγάλουν προς αγορά προνομιούχες μετοχές, οι οποίες και δεν θα χάνουν την αξία τους στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου προωθεί ως σχέδιο σωτηρίας του ΠΑΟΚ ο Γιώργος Καλύβας έχοντας τη σύμφωνη γνώμη Γούμενου και Παγώνη. «Το σχέδιο που προτείνω είναι μονόδρομος. Πρέπει να αλλάξουμε τη βάση του συλλόγου, ώστε να μη διαλυθούμε. Πρέπει όλοι να τρέξουμε για να προλάβουμε το μοιραίο», δήλωσε στη Sportday ο πρώην πρόεδρος του Δικεφάλου. Συνεχίζει την αναζήτηση προπονητή ο Γιάννης Γούμενος, που προσφέρει όμως μόνο συμβόλαιο οκτώ μηνών με μισθό 7.000 ευρώ. Φιλική ήττα από την Αναγέννηση Άρτας με 3-1

Την ψήφιση τροπολογίας σύμφωνα με την οποία οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες θα μπορέσουν να βγάλουν προς αγορά προνομιούχες μετοχές, οι οποίες και δεν θα χάνουν την αξία τους στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου προωθεί ως σχέδιο σωτηρίας του ΠΑΟΚ ο Γιώργος Καλύβας έχοντας τη σύμφωνη γνώμη Γούμενου και Παγώνη. «Το σχέδιο που προτείνω είναι μονόδρομος. Πρέπει να αλλάξουμε τη βάση του συλλόγου, ώστε να μη διαλυθούμε. Πρέπει όλοι να τρέξουμε για να προλάβουμε το μοιραίο», δήλωσε στη Sportday ο πρώην πρόεδρος του Δικεφάλου. Συνεχίζει την αναζήτηση προπονητή ο Γιάννης Γούμενος, που προσφέρει όμως μόνο συμβόλαιο οκτώ μηνών με μισθό 7.000 ευρώ. Φιλική ήττα από την Αναγέννηση Άρτας με 3-1.

«Διαλυόμαστε»

Κραυγή αγωνίας για την κατάσταση που επικρατεί στον ΠΑΟΚ από τον Γιώργο Καλύβα μέσω της Sportday. «Πολλοί νομίζουν ότι ο ΠΑΟΚ θα ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει εύκολα. Κάνουν μεγάλο λάθος. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ένα βήμα από τη διάλυσή του και πρέπει όλοι να τρέξουμε για να προλάβουμε το μοιραίο. Με την προσφυγή της ΠΑΕ στα δικαστήρια για την υπόθεση της φορολογίας, χάσαμε το δικαίωμα παρουσίας της ΠΑΕ στη ρύθμιση Ορφανού, κάτι που σημαίνει ότι τα χρέη της εταιρείας θα αυξάνονται κάθε χρόνο περίπου 4 εκατ. ευρώ. Δεν υπάρχει επενδυτής που θα κάνει μία τέτοια επένδυση», τονίζει ο πρώην πρόεδρος του Δικεφάλου, ωστόσο δεν περιορίζεται στις επισημάνσεις και προτείνει λύση στα προβλήματα του ιστορικού συλλόγου.

Ο Γιώργος Καλύβας ζητά την ψήφιση τροπολογίας σύμφωνα με την οποία οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες θα μπορέσουν να βγάλουν προς αγορά προνομιούχες μετοχές, οι οποίες και δεν θα χάνουν την αξία τους στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου, έχοντας τον χαρακτήρα των μετοχών που έχει βάσει νόμου ο Ερασιτέχνης κάθε συλλόγου. Βάσει του σχεδίου στον κόσμο θα διατεθεί από δέκα μέχρι σαράντα τοις εκατό του συνολικού όγκου των προνομιούχων μετοχών της ΠΑΕ και οι προνομιούχοι μέτοχοι της εταιρείας θα έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν από ένα έως και τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. «Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να ενισχύσουμε τη συμμετοχή του κόσμου, ώστε να λειτουργήσει καλύτερα το σύστημα. Ο κόσμος θα μπορεί να στηρίξει την ομάδα δίχως να φοβάται ότι τα χρήματά του θα πέσουν στο κενό και συνάμα θα δημιουργηθεί η εικόνα της δυναμικής της ομάδας, έτσι ώστε να γίνει πιο ελκυστική. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ο κάθε σύλλογος θα είναι σε πιο ισχυρή θέση και θα μπορεί να βρει πιο εύκολα έναν επενδυτή», δηλώνει σχετικά.

Σύμφωνα με τον κ.Καλύβα, το σχέδιό του εξυπηρετεί τα συμφέροντα τόσο της Πολιτείας, όσο και του ΠΑΟΚ. Η Πολιτεία θα μπορέσει να απορροφήσει τις οφειλές της ΠΑΕ και συνάμα η κυβέρνηση θα γλιτώσει το πολιτικό κόστος που θα προκύψει από ενδεχόμενη διάλυση του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ. «Εγώ δεν προτείνω κάτι που δεν είναι εφικτό. Εχω μελετήσει μαζί με τους δικηγόρους μου τη νομική διάσταση του θέματος και έχουμε διαπιστώσει ότι όλοι θα είναι κερδισμένοι. Πρώτη απ' όλους η Πολιτεία, η οποία θα λάβει έστω και με μία μακροχρόνια ρύθμιση τα χρέη του ΠΑΟΚ, κάτι που σε περίπτωση πτώχευσης της ΠΑΕ δεν πρόκειται να συμβεί. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ θα σωθεί και θα αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική μέσα από τη συμμετοχή του κόσμου του. Το ίδιο ικανοποιημένος θα είναι και ο σημερινός μεγαλομέτοχος, ο οποίος θα γλιτώσει από το βάρος της διάλυσης του ΠΑΟΚ. Επίσης, η κυβέρνηση θα αποφύγει το πολιτικό κόστος της διάλυσης του ΠΑΟΚ, για την οποία δεν ευθύνεται ο κόσμος που αγαπάει τον σύλλογο, αλλά οι τυχοδιώκτες που δημιούργησαν τα χρέη, τους οποίους κανένας δεν ήλεγχε», τονίζει στη Sportday.

Ο Γιώργος Καλύβας δεν μένει στα λόγια, αλλά προχωρά στην πράξη. Έχοντας εξασφαλίσει τη συναίνεση των μεγαλομετόχων, Γιάννη Γούμενου και Βασίλη Παγώνη, αλλά και του προέδρου του Ερασιτέχνη, Θανάση Κατσαρή, θα κλείσει σύντομα ραντεβού με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό, ενώ τονίζει ότι «αν δεν μπορεί να κάνει κάτι ο υφυπουργός για να δώσει λύση, θα φτάσουμε μέχρι τον πρωθυπουργό. Το σχέδιο που προτείνω είναι μονόδρομος για τη σωτηρία του ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που από τα όσα έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα δεν εμφανίζεται κάποια άλλη λύση. Επαναλαμβάνω ότι οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην ΠΑΕ δεν ευνοούν καμία σοβαρή λύση. Πρέπει να αλλάξουμε τη βάση του συλλόγου, ώστε να μη διαλυθούμε».

Ο πρώην διοικητικός ηγέτης του ΠΑΟΚ θεωρεί πως στην προσπάθειά του αυτή θα έχει σύμμαχο και τον κόσμο της ομάδας. «Ο κόσμος είναι σαστισμένος, διότι αδυνατεί να καταλάβει ότι η ομάδα διαλύεται. Δεν υπάρχει κάποιος ηγέτης στον σύλλογο που θα πείσει για μία επιβεβλημένη κίνηση για τη σωτηρία της ομάδας. Εχουν γίνει στον ΠΑΟΚ πάρα πολλά, τα οποία ουσιαστικά απομάκρυναν τον κόσμο. Πλέον, εφόσον περάσει η τροπολογία που ζητάμε από την κυβέρνηση, θα είμαστε σε θέση να του δώσουμε την εικόνα του συλλόγου που ο ίδιος επιθυμεί», τονίζει, ενώ δηλώνει βέβαιος πως οι ευεργετικές συνέπειες του σχεδίου του θα ανοίξουν το δρόμο για την έλευση επενδυτή στην ομάδα: «Ηδη από τις επαφές που έχω κάνει αναζητώντας λύση, πολλοί είναι οι επιχειρηματίες που δεν αρνούνται ότι -εφόσον περάσει η τροπολογία για τη δημιουργία προνομιούχων μετοχών- θα ήθελαν να εμπλακούν στον ΠΑΟΚ. Είναι κάτι που δίνει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα στην ΠΑΕ και που βοηθάει όποιον θελήσει να την αγοράσει».

Ψάχνει, αλλά δεν βρίσκει

Ο Γιάννης Γούμενος αναζητά τον άνθρωπο που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ με σκοπό να τελειώσει αξιοπρεπώς τη χρονιά, ωστόσο το έργο της ανεύρεσης είναι δύσκολο για πολλούς λόγους. Ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου διαθέτει μόλις 7.000 ευρώ μηνιαίως για το νέο προπονητή, ενώ του προσφέρει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της περιόδου, στοιχεία που σε συνδυασμό με το διοικητικό αδιέξοδο και τα οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ κάνουν κάθε υποψήφιο προπονητή επιφυλακτικό. Δύο από τις προτάσεις που εξετάζονται αφορούν Ολλανδούς προπονητές, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στο σύλλογο.

Την… πάτησε στο τέλος

Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση των… ρεζέρβων του ΠΑΟΚ στην φιλική ήττα με 3-1 από την Αναγέννηση στην Άρτα, στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της μεταγραφής του Σωτήρη Μπαλάφα. Οι παίκτες του «δικεφάλου» βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 στο 63΄ από τέρμα του Κώστα Μπαλάφα, ωστόσο δέκα λεπτά αργότερα ο αδελφός του, που ήταν και το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα για τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Στα επόμενα λεπτά, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειξαν να μην έχουν δυνάμεις να κυνηγήσουν τη νίκη, κάτι που πλήρωσαν στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Στο 84΄ ο Νταλάκας έκανε το 2-1 για την Αναγέννηση, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Καρακώστας έγραψε το τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ: Ζάχος (46΄ Αθανασόπουλος), Κοκόλης (60 Χοτζάι), Καρακώστας, Τριάντος, Μαρκάκης, Κάκος, Δ. Μπαλάφας (31΄ Κόλινς), Βλάχος, Τζάνης (46΄ Κ. Μπαλάφας), Μπασιούκας (73΄ Μπούρμπος), Νταλάκας (85΄ Λαναράς).

ΠΑΟΚ: Κυριακίδης, Αραμπατζής, Κωνσταντινίδης, Χασιώτης, Μαλεζάς, Σ. Μπαλάφας, Ηλιάδης, Μουμίν (62΄ Πεχλιβάνης), Τσίγκας, Γκονζάλες, Τσουλάκος (46' Αθανασιάδης).

«Ηταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που ήρθα αντιμέτωπος με τα αδέρφια μου και σίγουρα τα συναισθήματα ήταν έντονα. Η Αναγέννηση θα είναι πάντοτε στην καρδιά μου και δεν θα ξεχάσω όσα μου πρόσφερε μέχρι να φτάσω να αγωνίζομαι στον ΠΑΟΚ. Ευχαριστώ τον κόσμο για την υποδοχή που μου επιφύλαξε», δήλωσε ο μετά το τέλος του αγώνα ο Σωτήρης Μπαλάφας.

Επιτέλους γκολ ο Τόργκελε, επιστρέφουν οι διεθνείς

Ο Σάντορ Τόργκελε σκόραρε σε επίσημο παιχνίδι έπειτα από 13 μήνες, έστω και αν το γκολ του ήρθε στη ντροπιαστική ήττα της εθνικής ομάδας της Ουγγαρίας από τη Μάλτα στη Βαλέτα (2-1) για τα προκριματικά του EURO 2008. Ο διεθνής φορ επιστρέφει την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη και επανεντάσσεται στις τάξεις του ΠΑΟΚ, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες που είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες. Ο Ζαγοράκης αγωνίστηκε σαν αλλαγή στην τελευταία του επίσημη εμφάνιση με το εθνόσημο στη νίκη επί της Βοσνίας / Ερζεγοβίνης με 4-0. Χαραλαμπίδης, Χαραλάμπους και Γιασεμάκης αγωνίστηκαν ως αλλαγή στην ήττα της Κύπρου από την Ουαλία με 3-1, με τους δύο πρώτους να μπαίνουν στον αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο και τον τρίτο στο 84ο λεπτό.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x