Stoiximan Super League

«Μιλάει» στη μπάλα ο Μπέσα

Παίκτη που «μιλάει» στη μπάλα χαρακτήρισε τον μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού, Ντάνιελ Μπέσα, η ρεπόρτερ της Ιταλικής «Libero», Μόνικα Τισολίνι, που μας… ανοίγει τα μάτια μέσω της «SportDay».

Ο Ντάνιελ Μπέσα ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό και, όπως αποκάλυψε από την Δευτέρα (14/01) η «SportDay», οι «πράσινοι» κινούνται για τον εξάμηνο δανεισμό του Ιταλοβραζιλιάνου μεσοεπιθετικού της Ίντερ.

Ο 20χρονος άσος θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ηλικία του σε όλη την Ευρώπη και τις… συστάσεις που τον συνοδεύουν επιβεβαιώνει και η ρεπόρτερ του πρωταθλήματος Νέων του Καμπιονάτο στην Ιταλική «Libero», Μόνικα Τισολίνι, που ακτινογραφεί για λογαριασμό της «SportDay», τον νεαρό παίκτη.

ΜΥΑΛΟ - ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ
«Είχε προβλήματα στα δύο πρώτα χρόνια στην Πριμαβέρα. Δεν τον λες απείθαρχο, απλά ήταν αρκετά παρορμητικός κι ενίοτε και απρόβλεπτος στις αντιδράσεις του. Τον συγκρίναμε μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις και με τον Μπαλοτέλι. Δεν ξέραμε όμως το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε η μητέρα του. Προφανώς τον είχε επηρεάσει, αφού από τη στιγμή που το ξεπέρασε και εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα, δεν έδωσε την παραμικρή αφορμή».

ΘΕΣΗ
«Κλασικός trequartista, που λέμε στην Ιταλία. Σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φουνταριστό. Ετσι μας... συστήθηκε στα πρώτα του παιχνίδια. Εξελίχθηκε όμως πολύ, εμπλουτίζοντας την τακτική του ευχέρεια. Εχει μάθει πλέον να ξεκινάει από το δεξιό άκρο σε επιθετική τριπλέτα, ενώ μπορεί ακόμη να βοηθήσει και σε ρόλο περιφερειακού επιθετικού. Αποκτάει σταδιακά πληρότητα, η παραγωγικότερη όμως θέση του είναι ελεύθερος μεσοεπιθετικός».

ΔΕΞΙ - ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΟΔΙ
«Το δεξί του δεν ... υπάρχει! Η μπάλα κολλάει πάνω του, τα πάντα τα κάνει με δαύτο. Υποδέχεται, κοντρολάρει, πασάρει, σουτάρει. Αυτό εμπιστεύεται σε κάθε του ενέργεια και κίνηση κι από τη στιγμή που το κάνει αποτελεσματικότατα, το γεγονός ότι δεν αξιοποιεί σε βαθμό ... παρεξήγησης το αριστερό του πόδι, δεν φαίνεται ιδιαίτερα».

ΔΥΝΑΜΗ - ΤΑΧΥΤΗΤΑ
«Εχει δουλέψει πολύ τη σωματοδομή του. Η βελτίωσή του σε αυτό το κομμάτι είναι εμφανής με γυμνό μάτι. Το κορμί του έχει δυναμώσει αρκετά (πριν τουλάχιστον τον τραυματισμό του) και το χαμηλό κέντρο βάρους του συμβάλλει στο να... αντέχει στους κραδασμούς. Παράλληλα όμως επιτρέπει να έχει και έκρηξη. Το πρώτο του βήμα είναι πολύ γρήγορο κι η επιτάχυνση στα πρώτα μέτρα τον βοηθάει κάνοντάς τον να δείχνει ταχύτερος απ' ό,τι είναι».

ΚΕΦΑΛΙ
«Λησμονημένο τελείως. Δεν είναι ψηλός (1,70), οπότε λογικά ο αέρας δεν συμπεριλαμβάνεται στο αγωνιστικό του ρεπερτόριο. Προτιμάει -και δικαιολογημένα- την μπάλα στα πόδια και συνήθως ούτε που... σκέφτεται να εμπλακεί σε εναέριες μονομαχίες».

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΑΝΤΟΧΗ
«Ελάχιστες οι φορές που έγινε αλλαγή στη διετή του θητεία στην Πριμαβέρα, ανύπαρκτα τελείως τα προβλήματα τραυματισμών. Σίγουρα δεν ... τρελαίνεται στο τρέξιμο (ανασταλτικά τουλάχιστον), αλλά θέμα αντοχής δεν έδειξε πως έχει. Το προφανές βέβαια τώρα είναι πώς θα αντιδράσει ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό που είχε. Εχει δουλέψει καλά τον τελευταίο μήνα, αλλά και πάλι νομίζω πως θα χρειαστεί χρόνο για να ανακτήσει τα... στάνταρ του».

ΤΕΧΝΙΚΗ
«Τι να συζητάμε; Είναι δυνατόν κάποιος που έστω και (ας το δεχτώ) ιερόσυλα συγκρίνεται με τον Τσάβι, να στερείται τεχνικής κατάρτισης; Το μεγάλο του όπλο, το πρώτο που διακρίνει κανείς πάνω του στο γήπεδο. ‘Μιλάει’ στην μπάλα, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει μαζί της. Κάθετη πάσα, σουτ, κοντρόλ, ντρίμπλα. Λίαν καλώς (μετριοπαθώς μάλιστα....) σε όλα...».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x