Stoiximan Super League

«Πάμε γερά, όπως με τον Ατρόμητο…»

Η πρώτη φετινή ήττα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, το 1-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, θα είναι το παιχνίδι το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν σαν «οδηγό» για να σπάσουν το αρνητικό εκτός έδρας ρεκόρ (0-5-24) στο Τσάμπιονς Λιγκ και να φτάσουν στη νίκη επί της Ρόμα μέσα στο «Ολίμπικο». Όπως δήλωσε ο Τροντ Σόλιντ, στη συνέντευξη Τύπου, «αν ο Ολυμπιακός παίξει όπως με τον Ατρόμητο, μπορεί να κερδίσει, γιατί δημιούργησε πολλές ευκαιρίες». Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» τόνισε πως κλειδί θα είναι η «μάχη» στο κέντρο, ενώ επεσήμανε πως «θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν, καθώς με νίκη η υπόθεση πρόκριση μένει ανοιχτή». Αρκετά νευρικός ο Νορβηγός, ο οποίος σε ερώτηση για την κριτική που του ασκείται απάντησε: «Οι έλληνες δημοσιογράφοι δεν είναι ρεαλιστές. Δεν ζούμε στον κόσμο του ονείρου». της τελευταίας στιγμής με Παππά, που τέθηκε εκτός μάχης

Η πρώτη φετινή ήττα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, το 1-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, θα είναι το παιχνίδι το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν σαν «οδηγό» για να σπάσουν το αρνητικό εκτός έδρας ρεκόρ (0-5-24) στο Τσάμπιονς Λιγκ και να φτάσουν στη νίκη επί της Ρόμα μέσα στο «Ολίμπικο». Όπως δήλωσε ο Τροντ Σόλιντ, στη συνέντευξη Τύπου, «αν ο Ολυμπιακός παίξει όπως με τον Ατρόμητο, μπορεί να κερδίσει, γιατί δημιούργησε πολλές ευκαιρίες». Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» τόνισε πως κλειδί θα είναι η «μάχη» στο κέντρο, ενώ επεσήμανε πως «θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν, καθώς με νίκη η υπόθεση πρόκριση μένει ανοιχτή». Αρκετά νευρικός ο Νορβηγός, ο οποίος σε ερώτηση για την κριτική που του ασκείται απάντησε: «Οι έλληνες δημοσιογράφοι δεν είναι ρεαλιστές. Δεν ζούμε στον κόσμο του ονείρου». Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με Παππά, που τέθηκε εκτός μάχης.

«Θα πάρουμε ό,τι μπορούμε από αυτό το παιχνίδι. Μπορεί αυτό να σημαίνει μηδέν βαθμούς, μπορεί έναν, μπορεί όμως και τρεις. Δεν έχουμε κάτι να χάσουμε. Αν κερδίσουμε αύριο, όλα είναι ανοιχτά. Οι Ιταλοί σέβονται πολύ τους αντιπάλους τους», ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Τροντ Σόλιντ για το ματς της Τρίτης, στο «Ολίμπικο» κόντρα στη Ρομα, για την 4η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Εν συνεχεία, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» μίλησε για την τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα του σε αυτό το παιχνίδι: «Η Σαχτάρ και η Ρόμα είναι εντελώς διαφορετικές ομάδες. Θα χρειαστεί επομένως διαφορετική τακτική για να πάρουμε βαθμούς. Το κλειδί θα είναι το κέντρο και αν καταφέρουμε να τους περιορίσουμε, έχουμε πιθανότητες. Πριν τον αγώνα όλα μπορούν να γίνουν», τόνισε ο Νορβηγός προπονητής και μετά… έριξε την βόμβα!!! «Αν παίξουμε όπως με τον Ατρόμητο, μπορούμε να κερδίσουμε, γιατί κάναμε πολλές ευκαιρίες»

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Τροντ Σόλιντ, σε αντίθεση με το τι συμβαίνει συνήθως, κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης Τύπου ήταν αρκετά νευρικός. Απαντώντας σε ερώτηση για την κριτική που του ασκείται από τον ελληνικό Τύπο απάντησε: «Οι έλληνες δημοσιογράφοι δεν είναι ρεαλιστές. Δεν ζούμε στον κόσμο του ονείρου. Η Ρόμα είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό και το ιταλικό πρωτάθλημα είναι καλύτερο από το ελληνικό. Εμείς όμως θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν».

Τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος μίλησε και για την πίεση που πιθανώς να αισθάνονται οι «ερυθρόλευκοι» ενόψει και του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή «Έχουμε την προσοχή μας στραμμένη στον αγώνα με τη Ρόμα. Δεν μας νοιάζει αυτή τη στιγμή τι προηγήθηκε και τι ακολουθεί. Ο Ολυμπιακός έχει ακόμα πιθανότητες και αυτές πρέπει να εξαντλήσουμε». Όσον αφορά στην αρνητική παράδοση του Ολυμπιακού στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του στην Ευρώπη, ο διεθνής γκολκίπερ δήλωσε: «Αυτή η κατάσταση υπάρχει και προτού έρθω στην ομάδα. Έχουμε αυτό το άγχος, αυτή την πίεση. Πρέπει πρώτα από όλα να σκεφτούμε τον τρόπο που θα πετύχουμε μια νίκη εκτός έδρας», τόνισε και κατέληξε αναφερόμενος στην κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας του σε αυτά τα παιχνίδια: «Η άμυνα είναι όντως το κομμάτι που δέχεται την μεγαλύτερη πίεση σε τέτοια παιχνίδια. Άμυνα όμως είναι όλη η ομάδα. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο κατάλληλο επίπεδο αμυντικά. Είναι ίσως το μοναδικό σημείο που μειονεκτούμε. Έχουμε όμως παίκτες με εμπειρία, που μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγώνα», κατέληξε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Νοκ άουτ ο Καστίγιο

Χωρίς τον πολυτιμότερο ίσως παίκτη του τη φετινή σεζόν, τον Νέρι Καστίγιο, θα αναγκαστεί να παραταχθεί ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τρίτης στο «Ολίμπικο» απέναντι στη Ρόμα για την τέταρτη αγωνιστική του τετάρτου ομίλου του Champions League. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός δεν ακολούθησε την αποστολή της ομάδας στη Ρώμη (όπως και ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Κούλης Δουρέκας), καθώς ψήνεται στον πυρετό. Το πρωί της Δευτέρας εξετάστηκε από παθολόγο, ο οποίος έκρινε πως ο Καστίγιο δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί την Τρίτη και έτσι η συμμετοχή του αποκλείστηκε και ο παίκτης θα παραμείνει κλινήρης στην Αθήνα για να ανακτήσει τις δυνάμεις του μέχρι την Κυριακή, ώστε να προλάβει το ντέρμπι πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει: «Ο ποδοσφαιριστής του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο μετέβη σήμερα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπου εξετάστηκε από παθολόγο ο οποίος επιβεβαίωσε ότι έχει λοίμωξη αναπνευστικού. Στον ποδοσφαιριστή δόθηκε η φαρμακευτική αγωγή που πρέπει να ακολουθήσει και ο γιατρός του συνέστησε να παραμείνει στο σπίτι του».

Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει τον Τροντ Σόλιντ, που πόνταρε πολλά στην ταχύτητα και την ικανότητα του Καστίγιο στις αντεπιθέσεις. Τη θέση του στην ενδεκάδα θα διεκδικήσουν οι Οκκάς και Παππάς. Εκτός μάχης έχει τεθεί επίσης ο Γρηγόρης Γεωργάτος, που ταλαιπωρείται από ίωση και έμεινε στην Αθήνα. Στην αποστολή μετέχουν οι Νικοπολίδης, Μπούτινα, Ανατολάκης, Μπαμπαγκίντα, Μπόρχα, Καστίγιο, Χούλιο Σέζαρ, Τζόρτζεβιτς, Ντομί, Καφές, Κωνσταντίνου, Κωστούλας, Μάριτς, Οκκάς, Πάντος, Παππάς, Πατσατζόγλου, Ριβάλντο, Στολτίδης, Ταραλίδης και Ζεβλάκοφ.

Ευρωπαϊκό… κριτήριο

Κλειδί για τα ευρωπαϊκά όνειρα του Ολυμπιακού αποτελεί η αναμέτρηση της Τρίτης απέναντι στη Ρόμα στο «Ολίμπικο» για την τέταρτη αγωνιστική του τετάρτου ομίλου του Champions League, όπως δήλωσε ο Τροντ Σόλιντ κατά την αναχώρηση της αποστολής για τη Ρώμη το βράδυ της Κυριακής (20:00). Με θετικό αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν ένα μεγάλο βήμα για την κατάληψη τουλάχιστον της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Κύπελλο UEFA, ενώ αν έρθει το πρώτο «διπλό», οι ελπίδες πρόκρισης στη φάση των 16 του Champions League θα αναπτερωθούν.

«Μετά το αποτέλεσμα αυτού του ματς θα ξέρουμε πού ακριβώς πηγαίνουμε φέτος στην Ευρώπη. Το θέμα είναι όμως πώς θα μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι. Νομίζω πως είμαστε σε καλή κατάσταση. Εχουμε δύο αρρώστους ή μάλλον τρεις: τον Καστίγιο, τον Γεωργάτο και τον προπονητή. Από αυτούς μόνο ο... προπονητής κατάφερε να ταξιδέψει!», είπε διασκεδάζοντας τα… προβλήματά του ο Σόλιντ και προσέθεσε: «Τον τελευταίο καιρό δεν ήμασταν στην καλύτερη κατάσταση. Μας έλειπαν κάποιοι παίκτες λόγω τραυματισμών. Από αυτούς που έχουν επιστρέψει, κάποιοι δεν είναι ακόμα απολύτως καλά. Αλλοι βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Ελπίζουμε ότι θα δείξουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη για την ενδεκάδα».

Ο Τάσος Πάντος κλήθηκε να απαντήσει στο αιώνιο ερώτημα για το αν μπορεί να ήρθε επιτέλους η ώρα για το πρώτο διπλό του Ολυμπιακού στο Champions League. «Είναι δύσκολο ματς και δεν έχει καμία σχέση με τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Μπορεί να είσαι σε πολύ καλή κατάσταση στις εγχώριες διοργανώσεις και να μην είσαι καλός στην Ευρώπη. Μπορεί όμως κάποιες φορές να ισχύσει και το αντίστροφο. Οπωσδήποτε παίζουμε με μία ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου, που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Πρέπει όμως να δώσουμε τα πάντα για το αποτέλεσμα. Οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα και αν πάρουμε, πιστεύω ότι θα είμαστε ευχαριστημένοι», απάντησε ο έμπειρος δεξιός οπισθοφύλακας, ενώ ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ έκανε λόγο για έλλειψη φόβου. «Δεν πάμε στη Ρώμη για να χάσουμε. Αν φοβόμασταν, θα ήταν καλύτερο να μην παίξουμε καν. Είμαστε σε καλή κατάσταση και θα προσπαθήσουμε απέναντι στη Ρόμα να δείξουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο. Τα ευρωπαϊκά ματς όμως είναι πολύ διαφορετικά σε σύγκριση με αυτά του ελληνικού πρωταθλήματος».

Σφυρίζει ο Μπενκερένσα

Ένας άσημος στο ευρύ κοινό διαιτητής, ο Πορτογάλος Ολεγκάριο Μπενκερένσα, θα διευθύνει την αναμέτρηση Ρόμα-Ολυμπιακός για την τέταρτη αγωνιστική του τετάρτου ομίλου του Champions League που θα γίνει την Τρίτη (21:45) στο «Ολίμπικο» της Ρώμης. Ο 37χρονος ρέφερι είχε διευθύνει πέρυσι τον αγώνα Ουντινέζε-Παναθηναϊκός (3-0) για το Champions League.

Επιμέλεια: Άκης Στρατόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x