Stoiximan Super League

Θέλεις πλέι οφ; Απόδειξέ το!

Με βασικούς του Χοκίν, Κάιπερ και Ζέκα ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει τη νίκη-πεντάδας κόντρα στον Άρη μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Μονόδρομο αποτελεί για τον Παναθηναϊκό η νίκη στο αποψινό παιχνίδι με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα για τους «πράσινους», οι οποίοι αν αποδράσουν με τους τρεις βαθμούς από τη Θεσσαλονίκη θα βρίσκονται σε απόσταση βολής από την πέμπτη προνομιούχο θέση για να συμμετάσχουν στη διαδικασία των πλέι οφ και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο «εισιτήριο» για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Το «τριφύλλι» δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από τη νίκη απέναντι στους «κίτρινους», οι οποίοι θα παλέψουν για τον ίδιο στόχο για να αποφύγουν το ενδεχόμενο υποβιβασμού στη Β’ Εθνική.

Οι Θεσσαλονικείς έχουν αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, όπως άλλωστε συμβαίνει και τον Παναθηναϊκό, οπότε είναι αρκετά πιθανό η αποψινή αναμέτρηση να κριθεί στις λεπτομέρειες.

Έτσι όποια ομάδα είναι ένα «κλικ» καλύτερη από την άλλη ή καταφέρει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στο παιχνίδι θα πάρει το πολυπόθητο «τρίποντο».

Οι «πράσινοι» ταξίδεψαν στη συμπρωτεύουσα με αρκετές απουσίες. Ο Φάμπρι αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Καρνέζη, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σεϊταρίδη, Μπουμσόνγκ, Πίντο και Κάιπερ.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Σο και ο Βιτόλο, έχοντας στα πλάγια τους Χοκίν και Σισοκό. Ρόλο ελεύθερου θα έχει ο Ζέκα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα επανέρχεται ο Τοτσέ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Μαυρίας, Καζιγιάμα, Τριανταφυλλόπουλος, Φουρλάνος, Ντίνας, Μπαρμπαρούσης και Μαρίνος. Στην Αθήνα έμειναν οι τραυματίες Φορλαρόλι, Βελάσκες, Κοτσόλης και για λόγους τακτικής οι Χουχούμης, Ταμπάκης, Σπυρόπουλος, Λαγός, Κουσίδης, Αποστολόπουλος, Δώνης και Μαρινάκης. Σε αυτούς προσθέστε τον Φιγκερόα, ο οποίος δεν είναι ακόμη έτοιμος, και τον αδειούχο Κουίνσι.

Προϊστορία

Ο Παναθηναϊκός διατηρεί προβάδισμα στην προϊστορία στην έδρα του Αρη με... βραχεία κεφαλή. Εχει 19 νίκες, έναντι 17 των «κιτρίνων», ενώ οι ισοπαλίες είναι 16.

Ο Αρης, ο οποίος είχε επικρατήσει πέρυσι με 3-1, έχει γευτεί τη χαρά της νίκης μόνο μια φορά στα τελευταία 12 παιχνίδια.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

04/12/11 Άρης-Παναθηναϊκός 3-1 (11' Τσέζαρεκ, 44' Ντίκο, 48' Νέτο - 38' Μπουμσόνγκ)
11/09/10 Άρης-Παναθηναϊκός 0-1 (43' Σισέ)
24/01/10 Άρης-Παναθηναϊκός 0-0
21/09/08 Άρης-Παναθηναϊκός 1-2 (9' Χαβίτο - 19' Κλέιτον, 26' Ίβανσιτς)
30/12/07 Άρης-Παναθηναϊκός 0-1 (44' αυτ. Παπαδόπουλος)
03/12/06 Άρης-Παναθηναϊκός 1-0 (54' Βαϊσχάιμερ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x