Stoiximan Super League

Φάμπρι: «Έβγαλα τον Φουρλάνο γιατί δεν ήταν καλός»

Τους λόγους που απέσυρε τον Σπύρο Φουρλάνο στο 35’ ανέλυσε στην συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Φάμπρι.

Ο Ισπανός προπονητής του Παναθηναϊκού, Φάμπρι, αναφέρθηκε στην εικόνα της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ, ανέλυσε τα πράγματα που έχει να κάνει για να προετοιμάσει την ομάδα του, ενώ όπως είναι λογικό αναφέρθηκε και στην αλλαγή του Σπύρου Φουρλάνου. Ο νεαρός μέσος αποχώρησε στο 36’ και για τον λόγο αυτό ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φάμπρι στη συνέντευξη Τύπου:

Μετά από αρκετό καιρό, ο Παναθηναϊκός πήρε μία εύκολη νίκη, χωρίς να αγχωθεί και χωρίς να δεχτεί γκολ στα τελευταία λεπτά. Σας ικανοποιεί αυτό το γεγονός;

Η παρουσία μου στον Παναθηναϊκό δεν είναι ικανοποιητική από πλευράς αποτελεσμάτων, όπως δεν είναι ικανοποιητική η εικόνα των ποδοσφαιριστών. Αυτή η νίκη όμως μας αφήνει ικανοποιημένους. Αυτή η νίκη έρχεται να προστεθεί στις καλές εμφανίσεις με τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης.

Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι ως το τέλος του πρωταθλήματος και να πετύχουμε τον στόχο μας. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί. Όμως στο δεύτερο ανεβήκαμε, είχαμε καλή κίνηση χωρίς τη μπάλα, δημιουργία και φαντασία. Θεωρώ ότι μπορούσαμε να πετύχουμε ακόμα ένα γκολ.

Με την επίτευξη του τρίτου γκολ, ο Τοτσέ φάνηκε να λυτρώνεται από το άγχος. Είναι τόσο πιεσμένη η ομάδα;

Η ομάδα ήθελε πολύ ένα τρίτο γκολ, γιατί αυτό σήμαινε ότι η νίκη θα εξασφαλιζόταν. Εάν θα φτάναμε στο τελευταίο δεκάλεπτο με ένα γκολ προβάδισμα, θα έβγαιναν φαντάσματα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οπότε, ευτυχώς που εξελίχθηκε έτσι το σκορ.

Απόψε δεν χρησιμοποιήσατε ούτε έναν από τους νεοαποκτηθέντες στην ενδεκάδα. Δεν τους θεωρείτε ικανούς να βοηθήσουν;

Σε κάθε αγώνα προσπαθώ να παρατάξω την καλύτερη ενδεκάδα. Άλλες φορές κάνω λάθος και άλλες όχι. Στην περίπτωση του Φιγκερόα, ξέρετε ότι αναρρώνει από έναν τραυματισμό και ελπίζω σύντομα να τον έχω στη διάθεση του. Στο προηγούμενο ματς χρησιμοποίησα τον Κάιπερ, σήμερα προτίμησα τον Μαρίνο. Κάθε αγωνιστική, προσπαθώ να παρατάξω την καλύτερη ενδεκάδα.

Ο αποκλεισμός του Καζιγιάμα από την 18άδα, μεταφράζεται σε δυσαρέσκεια για την απόδοση του;

Όχι, δεν υπάρχει θέμα δυσαρέσκειας. Σας παραπέμπω στην προηγούμενη απάντηση. Επιλέγω τους καλύτερους κατά την άποψη μου. Ο Καζιγιάμα είχε τρεις-τέσσερις ευκαιρίες να δείξει την αξία του, αλλά υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έρχονται. Εγώ καλούμαι να κρίνω ανάλογα με τη στιγμή. Για να είμαι πιο σαφής, έκρινα πιο ανταγωνιστικούς άλλους ποδοσφαιριστές σε αυτό το παιχνίδι.

Επομένως, δεν μείνατε ικανοποιημένος από τον Φουρλάνο και για αυτό τον αντικαταστήσατε τόσο νωρίς;

Όταν φτάνουμε σε έναν αγώνα, δεν μου αρέσει να είμαι ένας εκλέκτορας. Να επιλέγω απλά ποιος θα παίξει που. Μου αρέσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, να προετοιμάζω τον αγώνα ειδικά. Να μην μιλάω πριν τον αγώνα. Αυτό δεν είναι προπόνηση. Κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να ξέρει το ρόλο που καλείται να επιτελέσει και να έχει μία συμπεριφορά σωστή. Να μάχεται και να πολεμά σαν είναι ο τελευταίος αγώνας της ζωής του. Δεν σημαίνει ότι έκανε τα πράγματα άσχημα ο Φουρλάνος. Απλά, έκρινα ότι κάποιος άλλος θα βοηθούσε περισσότερο.

Δεν θα ήταν προτιμότερο να του δώσετε την ευκαιρία να παίξει σε ολόκληρο το παιχνίδι; Ή έστω να τον αντικαταστήσετε στο ημίχρονο; Δεν φοβάστε μήπως αυτό επιδράσει αρνητικά στην ψυχολογία του;

Εγώ πρέπει να βοηθήσω την ομάδα μου. Η ομάδα δεν είναι ο Φουρλάνος. Δεν είναι ο Μπουμσόνγκ. Η ομάδα δεν είναι ο Σισοκό. Η ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός. Αυτή την ομάδα πρέπει να βοηθήσω. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να αφήσουν τον εγωισμό και να τεθούν στη διάθεση της ομάδας. Τους ποδοσφαιριστές τους βοηθάς όταν απαιτείς από αυτούς το μάξιμουμ. Οτιδήποτε άλλο, είναι ψέμα.

Υπάρχει κάποιο νέο για τον τραυματισμό του Σο;

Ο γιατρός μας ενημέρωσε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό. Ελπίζω ότι έτσι θα είναι τα πράγματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x