«Λαβράκι»… κυκλώματος παράνομων στοιχημάτων στο Διαδίκτυο «έπιασε» η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) του υπουργείου Οικονομικών. Μάλιστα, τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα δείχνουν ότι τα ακαθάριστα έσοδα των παρανόμου διαδικτυακού στοιχήματος ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και οι διαφυγόντες φόροι σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ ζημιώνεται οικονομικά σε μεγάλο βαθμό καθώς είναι ο μόνος νόμιμος διαχειριστής του στοιχήματος στην Ελλάδα. Η υπόθεση και το πόρισμα της Υπ.Ε.Ε βρίσκεται ήδη στη Δικαιοσύνη.
Η όλη «κομπίνα» του παράνομου στοιχήματος γινόταν από τρεις Έλληνες υπηκόους που παρουσιάζονταν σαν εκπρόσωποι ξένων εταιριών στοιχήματος, χρησιμοποιώντας νομικά πρόσωπα με παραπλανητικούς τίτλους. Οι συναλλαγές συνήθως γίνονταν μέσω πιστωτικής κάρτας ενώ χρησιμοποιούνταν επίσης λογαριασμοί offshore ή άλλων ξένων εταιριών. Σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, θέλοντας η «σπείρα» να στρέψει την προσοχή σε πιο πολλούς ενδιαφερόμενους είχε μοιράσει δεκάδες χιλιάδες κάρτες δωρεάν στοιχηματισμού αξίας 35 ευρώ ενώ είχε ξεκινήσει και διαφημιστική εκστρατεία!
Από την έρευνα προκύπτουν και ενδείξεις χειραγώγησης παικτών αλλά και προτροπής στοιχηματισμού σε συγκεκριμένα αθλητικά γεγονότα που είχαν σκοπό τόσο την παραπλάνηση του κοινού, όσο και τη συνεχή αύξηση των παράνομων κερδών. Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών της Υπ.Ε.Ε. εκτιμά ότι τα διαφυγόντα έσοδα για το Δημόσιο υπολογίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Συγκεκριμένα, τα ακαθάριστα έσοδα των εταιριών παρανόμου στοιχήματος στο Διαδίκτυο ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και οι διαφυγόντες φόροι σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Τέλος, ο ΟΠΑΠ που είναι ο μόνος νόμιμος διαχειριστής του στοιχήματος στην Ελλάδα υφίσταται οικονομική ζημιά. Το πόρισμα της Υπ.Ε.Ε. έχει προωθηθεί στη Δικαιοσύνη ενώ η έρευνα της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών συνεχίζεται.
Επιμέλεια: Πένυ Ροντογιάννη
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






