Stoiximan Super League

Αλλαγή πλεύσης

Αναπροσαρμογή πλάνων στην αναζήτηση επιθετικού στην ΑΕΚ. Εγκαταλείπεται η προσπάθεια απόκτησης του Βάργκας, αφού ο Ουρουγουανός φορ επιμένει στην άρνησή του να αποχωρήσει από τη Μονακό. «Δεν θέλω να φύγω αυτή τη στιγμή. Θέλω να μείνω στη Μονακό και να παίξω», ξεκαθάρισε ο 25χρονος άσος, μιλώντας στη "Sportday". Ελπίδες για Μονταΐνι. «Η πρόταση της ΑΕΚ είναι πολύ καλή και θα ήθελα να παίξω σε αυτήν, αλλά ακόμη δεν ξέρω αν θα μείνω στην Μπόκα», είπε ο 21χρονος μεσοεπιθετικός. «Δεν θέλουμε τερματοφύλακα», δήλωσε ο πρόεδρος της Τζένοα, όμως σε ερώτηση για τον Σορεντίνο απάντησε αινιγματικά, λέγοντας πως «αυτό που μοιάζει απίθανο σήμερα είναι πιθανότατο αύριο». Σενάρια περί κρούσης Νικολαΐδη στη Λάρισα για Γκαλίτσιο και Γκίκα. Ίωση ο Καμπάνταης, πονοκεφαλιάζει ο Φερέρ.

Αναπροσαρμογή πλάνων στην αναζήτηση επιθετικού στην ΑΕΚ. Εγκαταλείπεται η προσπάθεια απόκτησης του Βάργκας, αφού ο Ουρουγουανός φορ επιμένει στην άρνησή του να αποχωρήσει από τη Μονακό. «Δεν θέλω να φύγω αυτή τη στιγμή. Θέλω να μείνω στη Μονακό και να παίξω», ξεκαθάρισε ο 25χρονος άσος, μιλώντας στη "Sportday". Ελπίδες για Μονταΐνι. «Η πρόταση της ΑΕΚ είναι πολύ καλή και θα ήθελα να παίξω σε αυτήν, αλλά ακόμη δεν ξέρω αν θα μείνω στην Μπόκα», είπε ο 21χρονος μεσοεπιθετικός. «Δεν θέλουμε τερματοφύλακα», δήλωσε ο πρόεδρος της Τζένοα, όμως σε ερώτηση για τον Σορεντίνο απάντησε αινιγματικά, λέγοντας πως «αυτό που μοιάζει απίθανο σήμερα είναι πιθανότατο αύριο». Σενάρια περί κρούσης Νικολαΐδη στη Λάρισα για Γκαλίτσιο και Γκίκα. Ίωση ο Καμπάνταης, πονοκεφαλιάζει ο Φερέρ.

Εγκαταλείπει τις προσπάθειες για Βάργκας

Αλλάζει ρότα στην αναζήτηση επιθετικού η ΑΕΚ. Η επιμονή του Γκονσάλο Βάργκας να παραμείνει στη Μονακό διεκδικώντας θέση βασικού στην ομάδα και η άρνησή του να μετακομίσει δανεικός σε άλλη ομάδα, αναγκάζει τους ιθύνοντες της «Ένωσης» να αλλάξουν πλεύση, εγκαταλείποντας οριστικά την προσπάθεια απόκτησης του 25χρονου φορ.

«Δεν θέλω να φύγω αυτή τη στιγμή. Θέλω να μείνω στη Μονακό και να παίξω. Πιστεύω στις δυνατότητές μου και περιμένω την ευκαιρία. Θέλω να πετύχω στο γαλλικό πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που μου έχει κάνει επίσημη πρόταση και την ευχαριστώ, ωστόσο θέλω να μείνω στη Μονακό», δήλωσε στη "Sportday" ο Ουρουγουανός φορ. Η στάση του Βάργκας υποχρεώνει τη διοίκηση της Μονακό να βάλει πωλητήριο σε άλλους επιθετικούς που διαθέτει και οι οποίοι δεν υπολογίζονται.

Δεν απορρίπτει την ΑΕΚ ο Μονταΐνι

Μπορεί ο Μάρκος Μονταΐνι να επιθυμεί σαν τρελός να αγωνιστεί στην Μπόκα Τζούνιορς, όμως όσο δεν ξεκαθαρίζει το μέλλον του στην ομάδα, φροντίζει να κρατά ανοικτή την πόρτα της ΑΕΚ. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός έχει ξεκινήσει προετοιμασία με την ομάδα του Μπουένος Άιρες και μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα γνωρίζει σε μεγάλο βαθμό αν ο Μιγκέλ Άνχελ Ρούσο θα εισηγηθεί την παραμονή του στην Μπόκα και αν θα βρίσκεται στις βασικές του επιλογές. Στην περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο, η «Ένωση» μπορεί να ελπίζει στην απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού.

«Η πρόταση της ΑΕΚ είναι πολύ καλή», δήλωσε ο Αργεντινός άσος και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα να αγωνιστώ σε αυτήν. Ξέρω ότι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Ακόμα όμως δεν γνωρίζω αν θα φύγω ή θα μείνω στην Μπόκα. Εχω μιλήσει με τον προπονητή και μου έχει πει ότι θέλει να μείνω. Δεν ξέρω, ωστόσο, αν θα συμβεί αυτό. Τα πάντα νομίζω πως θα έχουν ξεκαθαρίσει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου».

Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους στόχους, ο Κέπα οδεύει προς την Τσάρλτον έναντι 600.000 ευρώ μέχρι το καλοκαίρι, ενώ ο Φρανσίσκο «Κικίν» Φονσέκα ακόμη δεν έχει κλείσει στην Τίγκρες, αφού προέκυψαν κάποιες διαφορές στις διαπραγματεύσεις των Μεξικανών με την ομάδα και τον 27χρονο φορ. Παρά το γεγονός πως η προθεσμία για μεταγραφές στο Μεξικό λήγει στις 15 Ιανουαρίου, η ΑΕΚ δύσκολα θα ασχοληθεί ξανά με τον συγκεκριμένο παίκτη.

"Μύλος" με Σορεντίνο

Το σίριαλ Σορεντίνο συνεχίζεται. Αν και ο ίδιος ο 27χρονος τερματοφύλακας έκανε λόγο για πιθανές εξελίξεις στο θέμα της μεταγραφής του στην Τζένοα, ο πρόεδρος του συλλόγου της Serie B ξεκαθάρισε πως δεν θα αποκτηθεί τερματοφύλακας. «Ο Ρουμπίνιο αξίζει, προς το παρόν, τη θέση του βασικού. Πίσω από αυτόν υπάρχει ο Σκάρπι, του οποίου την αξία γνωρίζουμε καλά. Εχοντας ξεπεράσει κάποιες δυσκολίες, αποφασίσαμε να μην κινηθούμε στις μεταγραφές και επομένως δεν βλέπω την ανάγκη απόκτησης ενός άλλου τερματοφύλακα», δήλωσε ο ισχυρός άδρας της ομάδας, Ενρίκο Πρετσιόζι, στην «Tuttosport». Ωστόσο η συνέχεια των δηλώσεών του άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Σε ερώτηση σχετικά με το φημολογούμενο ενδιαφέρον της ομάδας του για τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, απάντησε αινιγματικά: «Στην ανοιχτή αγορά αυτό που μοιάζει απίθανο σήμερα είναι πιθανότατο αύριο».

Σενάρια για Γκαλίτσιο, Γκίκα

Πληροφορίες από τη Λάρισα ανέφεραν πως ο Ντέμης Νικολαΐδης συζήτησε με τον πρόεδρο της Λάρισας, Κώστα Πηλαδάκη, για το ενδεχόμενο απόκτησης του 20χρονου δεξιού μπακ Γιώργου Γκαλίτσιου και του 23χρονου μέσου Δημήτρη Γκίκα, ρωτώντας το κόστος απόκτησης των δύο ποδοσφαιριστών. «Δεν μπορεί να θεωρηθεί επίσημο κάτι που συζητείται σε μία συνάντηση μεταξύ δύο προέδρων. Εμείς δεν δημοσιοποιούμε κάτι ανεπίσημο. Πάντως, πωλούνται και οι δύο ποδοσφαιριστές, αρκεί να ικανοποιηθεί οικονομικά η Λάρισα», δήλωσε σχετικά με το θέμα ο γενικός διευθυντής της Λάρισας, Νίκος Λυράκης.

Η «Ένωση» ενδιαφέρεται για την απόκτηση ενός δεξιού μπακ (ενδεχομένως και ενός μέσου) και δεν αποκλείεται να εξετάζει την περίπτωση του Γκαλίτσιου, ωστόσο δεν έχει καταθέσει επίσημη πρόταση για κάποιον από τους δύο ποδοσφαιριστές. Ο Γιώργος Γκαλίτσιος μετρά φέτος 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (έχει δεχτεί και πέντε κίτρινες κάρτες), ενώ ο Δημήτρης Γκίκας έχει 9 συμμετοχές (έχει σημειώσει ένα γκολ, στο 2-1 επί του Εργοτέλη, και έχει δεχτεί δύο κίτρινες κάρτες).

Δημοσίευμα για Εντιαγέ

Η βελγική ιστοσελίδα voetbalbelgie.be ανέφερε πως η ΑΕΚ μονομαχεί με τη Γάνδη για την απόκτηση του 19χρονου κεντρικού αμυντικού Μοχάμεντ Ν' Ντιαγέ. Ο παίκτης ανήκει στην Ολιμπίκ Σαρλερουά, ομάδα τρίτης κατηγορίας του βελγικού πρωταθλήματος, και η «Ένωση» ζητά να τον δοκιμάσει πριν αποφασίσει αν θα τον αποκτήσει.

«Ουδέν θέμα Μορέτο»

Πορτογαλικά και βραζιλιάνικα ΜΜΕ ανέφεραν πως η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Μαρσέλο Μορέτο. Πάντως, ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα της Μπενφίκα δήλωσε άγνοια για το θέμα. «Δεν γνωρίζω τίποτα για ενδιαφέρον της ΑΕΚ», είπε στην ιστοσελίδα maisfutebol.

Ίωση ο Καμπάνταης

Ένα ακόμη πρόβλημα στα ήδη γνωστά προέκυψε για τον Λορένσο Σέρα Φερέρ στην προπόνηση της Πέμπτης (11/1). Ο Λεωνίδας Καμπάνταης δεν προπονήθηκε, αφού έχει προσβληθεί από ίωση (γαστρεντερίτιδα) και δεν ήταν σε θέση να γυμναστεί. Δεδομένου ότι απομένουν μόλις δύο προπονήσεις για να ολοκληρωθεί η προετοιμασία της ΑΕΚ για την αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής απέναντι στον ΟΦΗ (16:45), η συμμετοχή του 25χρονου επιθετικού κρίνεται αμφίβολη. Σε περίπτωση που δεν είναι ετοιμοπόλεμος-αν και οι πιθανότητες είναι με το μέρος του-τη θέση του στο βασικό σχήμα θα πάρει ο Παντελής Καπετάνος. Ίωση έχει και ο Γιώργος Αλεξόπουλος, ωστόσο ο 30χρονος αμυντικός δεν υπολογίζεται ούτως ή άλλως από τον Λορένσο Σέρα Φερέρ, αφού δεν έχει ολοκληρώσει την αποθεραπεία από τον τραυματισμό του. Ο Παναγιώτης Λαγός ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο, ενώ ο Έμερσον πρόγραμμα προσαρμογής. Στους κανονικούς ρυθμούς προπόνησης επέστρεψ ο Μπρούνο Τσιρίλο και γυμνάστηκε χωρίς προβλήματα, ξεπερνώντας τις ενοχλήσεις στο ισχίο. Οι Γεωργέας, Ζήκος, Ουντέζε ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x