Stoiximan Super League

Κρατά τη νίκη και ψάχνει… ρυθμό

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της ΑΕΚ, αλλά μόνο για τη νίκη επί του ΟΦΗ με την Παρί.

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της ΑΕΚ, αλλά μόνο για τη νίκη επί του ΟΦΗ με 3-1 και όχι για την απόδοση, η οποία απέχει πολύ από τα στάνταρ που υπήρχαν πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις γιορτές. «Ήμασταν βιαστικοί», δήλωσε ο Λορένσο Σέρα Φερέρ. «Θέμα χρόνου να ξαναβρούμε το ρυθμό μας», τόνισε με τη σειρά του ο Λεωνίδας Καμπάνταης. Στην αναμέτρηση της Κυριακής απέναντι στον Ατρόμητο στρέφουν την προσοχή τους οι «κιτρινόμαυροι». Επιστρέφει ο Έμερσον, ενώ τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Ζούλιο Σέζαρ. «Δεν έχω πρόβλημα να πάω στην ΑΕΚ», είπε ο Μεγιόνγκ Ζε. Ωστόσο αγγλικά δημοσιεύματα τον φέρνουν μια ανάσα από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Στο δρόμο της ΑΕΚ ο Λε Γκουέν, ο οποίος ανέλαβε την Παρί.

Μετρά η ουσία

Ικανοποίηση, αλλά μόνο για τη νίκη επί του ΟΦΗ με 3-1 και όχι για την απόδοση, η οποία ακόμη απέχει πολύ από τα στάνταρ μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις γιορτές, υπάρχει στις τάξεις της ΑΕΚ. Η «Ένωση», έστω και αν δεν ικανοποίησε με την εμφάνισή της, κατάφερε να συνέλθει μετά τη «σφαλιάρα» της Τούμπας και να επιστρέψει στις νίκες.

Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ δεν έκρυψε πως έχει παράπονα από τους παίκτες του. «Ηταν πιο δύσκολο το παιχνίδι από ό,τι πιστεύαμε αρχικά. Δεν μπήκαμε στο ματς όπως είχαμε προγραμματίσει. Αυτό επέφερε απορρύθμιση στην επίθεση και στην άμυνά μας. Και σε συνδυασμό και με το γκολ του ΟΦΗ, βιαζόμασταν περισσότερο από ό,τι έπρεπε στο παιχνίδι. Πρέπει πάντα να έχουμε εμείς τον έλεγχο και να μην είμαστε βιαστικοί όταν έχουμε την μπάλα κάτω. Προσπαθήσαμε να διορθώσουμε τα πράγματα λίγο στο ημίχρονο. Οι αλλαγές που κάναμε είχαν αρκετή αποτελεσματικότητα και έδωσαν αέρα στο παιχνίδι μας. Με την εικόνα που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο, αξίζαμε τη νίκη. Ο ΟΦΗ είναι πολύ δυνατός και αξιοπρεπής αντίπαλος», είπε ο Ισπανός τεχνικός και κράτησε τα… υπόλοιπα για τις προσεχείς παρατηρήσεις, όταν και αναμένεται να αναλύσει στους παίκτες του τα λάθη τους.

Ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα (όπως ψηφίστηκε), Γκουστάβο Μαντούκα, τόνισε με τη σειρά του: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη νίκη μας και γενικά από την απόδοσή μου και της ομάδας. Νομίζω ότι πετύχαμε μία δίκαιη νίκη απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο». Ο Λεωνίδας Καμπάνταης, σκόρερ του τρίτου γκολ της ΑΕΚ, από την πλευρά του, είπε: «Ισως δεν μπήκαμε από το πρώτο λεπτό του αγώνα δυνατά όπως θα έπρεπε, όμως με τον κόσμο στο πλευρό μας καταφέραμε να δείξουμε τον καλό μας εαυτό και να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό δουλειάς για να βρούμε ξανά το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο και αυτό είναι θέμα χρόνου να συμβεί».

Ο Βασίλης Πλιάτσικας επισήμανε: «Αυτό που μας ενδιέφερε περισσότερο ήταν το αποτέλεσμα. Να καταφέρουμε να κερδίσουμε έπειτα από μια κακή εμφάνιση και την ήττα στην Τούμπα. Το πρώτο που μας ενδιέφερε ήταν το αποτέλεσμα και μετά το να προσφέρουμε θέαμα στον κόσμο μας, ο οποίος ήταν και πάλι στο πλευρό μας. Τώρα συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά και κοιτάμε τη συνέχεια». Τέλος, ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος δήλωσε: «Δεν ήμασταν καλοί σήμερα, αλλά σημασία έχει ότι κερδίσαμε. Μέσα από τα παιχνίδια και από τις προπονήσεις πιστεύω ότι σύντομα θα βρούμε ξανά τον ρυθμό μας. Ομως ξαναλέω ότι το σημαντικό είναι η νίκη. Μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχουμε κι άλλα παιχνίδια μπροστά μας».

Η πέμπτη ανατροπή

Για πέμπτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα η ΑΕΚ καταφέρνει να φτάσει στη νίκη, αν και βρίσκεται να χάνει. Μάλιστα, αν συνυπολογιστεί και ο αγώνας του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League απέναντι στη Χαρτς στο Εδιμβούργο (1-2), οι «κιτρινόμαυρες» ανατροπές ανέρχονται σε έξι. Αναλυτικά:

6η αγωνιστική: ΑΕΚ-Εργοτέλης 3-1
7η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-2
9η αγωνιστική: Άρης-ΑΕΚ 1-3
11η αγωνιστική: ΑΕΚ-Κέρκυρα 4-1
17η αγωνιστική: ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-1

Το μυαλό στον Ατρόμητο

Ο αγώνας με τον ΟΦΗ ανήκει στο παρελθόν και πλέον τα βλέμματα όλων στην ΑΕΚ στρέφονται στην αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής απέναντι στον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ (16:45). Η ΑΕΚ θα παραταχθεί και σε αυτόν τον αγώνα χωρίς τον Άκη Ζήκο, ο οποίος μάλιστα θα εκτίσει την ποινή του για τις τέσσερις κίτρινες κάρτες που έχει συμπληρώσει. Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε και ο Ζούλιο Σέζαρ και πλέον ο Λορένσο Σέρα Φερέρ θα πρέπει να αποφασίσει σε ποιον από τους τέσσερις αγώνες που ακολουθούν δεν θα τον έχει στη διάθεσή του. Οι τέσσερις προσεχείς αναμετρήσεις της «Ένωσης» είναι με Ατρόμητο (εντός), Ηρακλή (εκτός), Ολυμπιακό (εντός) και Εργοτέλη (εκτός). Πιθανότατα, θα προτιμηθεί να απουσιάσει σε έναν από τους αγώνες απέναντι σε Ατρόμητο και Εργοτέλη, με πιθανότερο τον πρώτο.

Επιστρέφει ο Έμερσον

Στη διάθεση του Λορένσο Σέρα Φερέρ τίθεται ξανά ο Έμερσον. Ο Βραζιλιάνος μέσος, ο οποίος είχε υποστεί θλάση στον δεξιό προσαγωγό στις 25 Νοεμβρίου στην εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΚ απέναντι στο Αιγάλεω (1-2), ολοκλήρωσε το πρόγραμμα αποθεραπείας που ακολουθούσε. Έτσι από την Τετάρτη-όταν και επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες της «Ένωσης», αφού την Τρίτη υπάρχει ρεπό-θα αρχίσει να προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ όλα συνηγορούν στο ότι θα καλύψει το κενό του Άκη Ζήκου στη θέση του αμυντικού χαφ, αντικαθιστώντας τον Ηλία Κυριακίδη.

Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους τραυματίες, ο Άκης Ζήκος συνέχισε ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας, ο Νίκος Γεωργέας ξεκίνησε τρέξιμο, ο Παναγιώτης Λαγός έκανε πρόγραμμα στο γυμναστήριο, ενώ ο Ιφεάνι Ουντέζε άρχισε πρόγραμμα με εντατικό τρέξιμο. Η προπόνηση της Τετάρτης έχει προγραμματιστεί για τις 10:00.

Παπασταθόπουλος: «Στόχος η καθιέρωση»

Μπορεί η Γιουβέντους να παρακολουθεί την εξέλιξή του, ωστόσο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν πετά στα σύννεφα και θέτει πιο ρεαλιστικούς στόχους. «Στόχος μου είναι να καθιερωθώ στην ΑΕΚ όσο πιο γρήγορα μπορώ. Προσπαθώ να παίρνω απ' τους μεγαλύτερους παίκτες που αγωνίζονται στη θέση μου όλα τα καλά στοιχεία. Ονειρό μου είναι να αγωνιστώ και με την Εθνική Ανδρών», δήλωσε ο 18χρονος αμυντικός και συμπλήρωσε: «Στην ΑΕΚ υπολογίζουν πάρα πολύ τους ποδοσφαιριστές και αυτό αντικατοπτρίζεται στα αποδυτήρια. Είμαστε μία οικογένεια, το κλίμα είναι υπέροχο και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Οι κ.κ. Νικολαΐδης και Ιβιτς που με εμπιστεύθηκαν είναι δύο πολύ μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου. Το άγχος μου να τους αποδείξω ότι αξίζω είναι μεγαλύτερο».

Μεγιόνγκ: «Δεν έχω πρόβλημα να πάω»

Μέχρι το βράδυ της Τρίτης αναμένεται να ξεκαθαρίσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η υπόθεση Μεγιόνγκ Ζε για την ΑΕΚ. Όπως αποκαλύπτει η "SportDay", ο Καμερουνέζος επιθετικός συναντήθηκε με τον τεχνικό διευθυντή της Λεβάντε, Μανουέλ Σαλβαδόρ Σέρα, ο οποίος του είπε ότι «η πρόταση που έχουμε από την ΑΕΚ είναι καλή». Ο 26χρονος άσος απάντησε πως δεν έχει πρόβλημα να μετακομίσει στην Ελλάδα και την «Ένωση». «Πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του προέδρου για το αν θα σε δώσει και φυσικά να εξετάσει κι άλλες προτάσεις που έχουμε», του απάντησε ο τεχνικός διευθυντής. Ο Μεγιόνγκ Ζε δεν φαίνεται να υπολογίζεται από τον προπονητή του, Λόπεθ Κάρο, ενώ δεν ήταν καν στην αποστολή για το ματς του Σαββάτου απέναντι στη Βαλένθια, στο «Μεστάγια». Πάντως, αν ο Ισπανός τεχνικός απολυθεί από τη Λεβάντε, όπως φημολογείται στην Ισπανία, ίσως αλλάξουν τα δεδομένα για την παραμονή του Μεγιόνγκ Ζε.

"Μύλος" με Μονταΐνι

Η αλλαγή σκηνικού στην υπόθεση Μάρκος Μονταΐνι είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη. Μπορεί ο ίδιος ο 21χρονος μεσοεπιθετικός να δήλωσε σε ΜΜΕ του Ισημερινού πως η Ελλάδα (και συνεπώς η ΑΕΚ) έχει απορριφθεί και πως αν δεν παραμείνει στην Μπόκα Τζούνιορς, θέλει να επιστρέψει στην Έμελεκ, ωστόσο ο μάνατζέρ του έχει διαφορετική άποψη. Ο Χοσέ Λουίς Μιγέλες (περί ου ο λόγος) αποκλείει το ενδεχόμενο επιστροφής του πελάτη του στο Εκουαδόρ και χαρακτηρίζει εξαιρετική την πρόταση της ΑΕΚ. Πάντως, ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος ανήκει στην Μπόκα Τζούνιορς και τον προπονητή της, Μιγκέλ Άνχελ Ρούσο, ο οποίος σύντομα θα αποφανθεί αν χρειάζεται τον Μονταΐνι για τη νέα σεζόν.

Τελείωσε του «Κικίν»

Έστω και την ύστατη στιγμή, αφού σήμερα εκπνέει η προθεσμία για τις μεταγραφές στο Μεξικό, ολοκληρώθηκε η μεταγραφή Φρανσίσκο «Κικίν» Φονσέκα από την Μπενφίκα στην Τίγκρες. Ο 27χρονος άσος, όπως ανακοινώθηκε από τον σύλλογο του Μοντερέι, θα μεταβεί στην πατρίδα του την Τρίτη για να παρουσιαστεί. Η Μπενφίκα θα εισπράξει 3,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Μεξικανός φορ θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x