Stoiximan Super League

Πειθαρχία, αγάπη και ομόνοια

Π.Α.Ο … σημαίνει πειθαρχία, αγάπη και ομόνοια, είπε ο «Καπετάνιος» την ημέρα της κοπής της πίτας, κάτι που το ασπάζεται πλήρως και ο Βίκτορ Μουνιόθ. Ηρεμία και απόλυτα θετικό κλίμα ενόψει της Σαββατιάτικης αναμέτρησης με τον Πανιώνιο. Συνεχίστηκε η προετοιμασία την Τετάρτη με μια απογευματινή προπόνηση, θεραπεία ο Βίκτορ Σάντσεθ που ίσως μείνει εκτός αποστολής. Ενδεκάδα Ξάνθης αναμένεται να παρατάξει ο Ισπανός τεχνικός κόντρα στους «κυανέρυθρους». Στο στόχαστρο της Ουντινέζε του Αλμπέρτο Μαλεζάνι, ο Άντονι Σέριτς, σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ. Καμία εξέλιξη στα υπόλοιπα μεταγραφικά των «πράσινων». Προς Παλέρμο οδεύει ο Ματούσιακ. Στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα κλήθηκαν, Νίλσον-Αντονσον και Εμπέντε.

Π.Α.Ο … σημαίνει πειθαρχία, αγάπη και ομόνοια, είπε ο «Καπετάνιος» την ημέρα της κοπής της πίτας, κάτι που το ασπάζεται πλήρως και ο Βίκτορ Μουνιόθ. Ηρεμία και απόλυτα θετικό κλίμα ενόψει της Σαββατιάτικης αναμέτρησης με τον Πανιώνιο. Συνεχίστηκε η προετοιμασία την Τετάρτη με μια απογευματινή προπόνηση, θεραπεία ο Βίκτορ Σάντσεθ που ίσως μείνει εκτός αποστολής. Ενδεκάδα Ξάνθης αναμένεται να παρατάξει ο Ισπανός τεχνικός κόντρα στους «κυανέρυθρους». Στο στόχαστρο της Ουντινέζε του Αλμπέρτο Μαλεζάνι, ο Άντονι Σέριτς, σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ. Καμία εξέλιξη στα υπόλοιπα μεταγραφικά των «πράσινων». Προς Παλέρμο οδεύει ο Ματούσιακ. Στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα κλήθηκαν, Νίλσον-Αντονσον και Εμπέντε.

Θετικό το κλίμα…

Κάτι που είχε λείψει από το στρατόπεδο του Παναθηναϊκού… η ηρεμία, είναι αυτή που κυριαρχεί πλέον. Άπαντες έχουν ξεχάσει την ισοπαλία(όχι όμως και την εμφάνιση) με την Ξάνθη και σκέφτονται τα επόμενα παιχνίδια, αρχής γεννωμένης από το παιχνίδι πρωταθλήματος του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Πανιώνιο.
Ο Ισπανός τεχνικός του «τριφυλλιού», θέλει να περάσει εδώ και καιρό την δική του φιλοσοφία, κάτι που μάλλον έχει αρχίσει και το καταφέρνει.

Μάλιστα οι ιδέες του συμπίπτουν και με τα αρχικά της ομάδας(ΠΑΟ) που όπως είπε και ο «καπετάνιος» στην κοπή της πίτας, πειθαρχία, αγάπη, ομόνοια και όλα τα υπόλοιπα έρχονται. Αυτά τα τρία στοιχεία λοιπόν είναι από τα αγαπημένα του Βίκτορ Μουνιόθ, που από την στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα προσπάθησε να τα περάσει στους ποδοσφαιριστές του.

Η προσπάθεια του λοιπόν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα, έστω και αν η ομάδα έχει βγει σχεδόν εκτός τίτλου. Το κλίμα στην Παιανία είναι πολύ καλό, οι προπονήσεις διεξάγονται με πολύ όρεξη και η πίστη όλων στις δυνατότητες της ομάδας, έχει ισχυροποιηθεί. Ο Βίκτορ Μουνιόθ ζητάει από τους παίκτες του να κάνουν ανάλογες εμφανίσεις όπως με τον Ιωνικό, την Ξάνθη, αλλά και του δευτέρου ημιχρόνου με τον ΠΑΟΚ και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν.

Αυτό φαίνεται να το έχουν βάλει καλά στο μυαλό τους πλέον οι παίκτες, που κατανόησαν πως αν εφαρμόσουν κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή τους, τότε μπορούν να αποδώσουν πολύ καλό ποδόσφαιρο, καλύτερο ακόμα και από αυτό κόντρα στους «ακρίτες» που κατά γενική ομολογία, αποτέλεσε την καλύτερη φετινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αυτό έχει ευχαριστήσει και τον Μουνιόθ που δεν σκοπεύει να αλλάξει τα βασικά του πλάνα για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, αφού κόντρα στην Ξάνθη, είδε ένα σύνολο που αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, πιέζει πολύ και ψηλά και δημιουργεί επιθετικό παιχνίδι. Έτσι λοιπόν κόντρα στην ομάδα του Λίνεν, οι πρώτοι έντεκα, αναμένονται να είναι οι: Μάριο Γκαλίνοβιτς , Μίκαελ Νίλσον, Λουκάς Βύντρα, Νασίφ Μόρις, Γιάννης Γκούμας, Αλέξανδρος Τζιόλης, Σωτήρης Λεοντίου, Σεμπάστιαν Ρομέρο, Σωτήρης Νίνης, Δημήτρης Σαλπιγγίδη και Βαγγέλης Μάντζιος

Θεραπεία ο Βίκτορ

Με ένα απρόσμενο πρόβλημα πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της Τετάρτης για τον Παναθηναϊκό. Ο Βίκτορ Σάντσεθ ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο(έκανε θεραπεία) και δεν ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα με τους υπόλοιπους συμπαίκτες, όπως και οι Ηλίας Κώτσιος, Θανάσης Τσίγκας, Άντονι Σέριτς(επίσης θεραπεία), αλλά και οι Γκονζάλες-Δάρλας που έκαναν ατομικό.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού μετά από το καθιερωμένο ζέσταμα χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ, τα οποία εναλλάσσονταν, με το ένα να δουλεύει πάνω στους κοιλιακούς και σε άλματα και τα άλλα δύο να παίζουν δίτερμα(έξι εναντίον έξι)

** Ο Γιώργος Θεοδωρίδης δεν συμμετείχε στην σημερινή προπόνηση, λόγω της επέμβασης που έχει κάνει στα δόντια.

Σενάρια…

Ο Πολωνός επιθετικός Ράντοσλαβ Ματούσιακ της Μπερχάτοφ φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο του «τριφυλλιού», σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας του, ωστόσο από τον Παναθηναϊκό, το θέμα δεν έχει διαψευστεί, αλλά ούτε επιβεβαιωθεί.. Για τον πρώτο σκόρερ του πολωνικού πρωταθλήματος ενδιαφέρεται και η ιταλική Παλέρμο, η οποία όπως όλα δείχνουν μάλλον θα τον αποκτήσει, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Όπως και να χει ο παίκτης ποτέ δεν αποτέλεσε πρώτο στόχο των «πράσινων». Από και πέρα όμως προβληματισμός επικρατεί σχετικά με την απόκτηση επιθετικού. Η περίπτωση του Σάλβα πλέον φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί και νεότερο σχετικά με κάποιο νέο όνομα δεν υπάρχει.

Δεν θα πρέπει πάντως να αποκλείσουμε την περίπτωση το «τριφύλλι» να μην προσχωρήσει στην απόκτηση φορ, εκτός και αν του «κάτσε黨κάποια καλή περίπτωση. Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις που γράψαμε και τις προηγούμενες ημέρες ότι εξετάζονται, δεν υπάρχει νεότερο(αναφερόμαστε για τον αμυντικό) και ίσως δεν υπάρξει μέχρι το καλοκαίρι.

«Δίχτυα» Μαλεζάνι για Σέριτς

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά και στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο Παναθηναϊκός καλείται να «παίξει» το ρόλο του πυροσβέστη. Ο πρώην τεχνικός του «τριφυλλιού», ως γνωστόν εδώ και κάποιες μέρες έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ουντινέζε. Ο Ιταλός τεχνικός διαπίστωσε στις πρώτες μέρες παρουσίας του στο Ούντινε πως η ομάδα έχει πρόβλημα στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Άντονι Σέριτς λοιπόν είναι ο ιδανικός σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ιταλίας για τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι που θα επιδιώξει να τον πάρει από τους «πράσινους». Κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι πάντως, ειδικά την δεδομένη χρονική στιγμή, που η ομάδα του Μουνιόθ, αγωνίζεται χωρίς αριστερό μπακ (δεν αποκλείεται να αποκτηθεί το καλοκαίρι).

Ο Φίλιππος Δάρλας και ο Κροάτης διεθνής είναι τραυματίες και ο χρόνος της επιστροφής τους, υπολογίζεται σε 10-15 μέρες. Πάντως ακόμη ένα εμπόδιο για την πιθανή μετακίνηση του Σέριτς στην Ουντινέζε(αν τελικά είναι υπαρκτό το ενδιαφέρον), είναι το γεγονός πως στην Παιανία θα πρέπει να βρουν αντικαταστάτη και ο χρόνος που θα τους απομείνει, θα δυσκολέψει πολύ την προσπάθεια τους.

Όπως και να χει όμως δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο, αφού όπως έχουμε γράψει και τις προηγούμενες μέρες, ο Παναθηναϊκός, εξετάζει την περίπτωση απόκτησης αμυντικού(πιθανότατα κεντρικού), χωρίς να αποκλείουμε την πιθανότητα ότι αυτός τελικά θα είναι αριστερός μπακ.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε πως δεν είναι τυχαία η επιθυμία του Μαλεζάνι να αποκτήσει του Σέριτς, αφού εκτός από την κοινή θητεία τους στο «τριφύλλι», ο Κροάτης έχει πλούσιο παρελθόν στην Ιταλία με τις Πάρμα, Μπρέσια, Λάτσιο και Βερόνα να είναι οι ομάδες που έχει αγωνιστεί.

Εθνική για τρεις

Τα φιλικά παιχνίδια των Εθνικών ομάδων, πλησιάζουν και οι κλήσεις συνεχίζονται. Οι Μίκαελ Νίλσον και Μίκαελ Άντονσον κλήθηκαν για το φιλικό παιχνίδι Αιγύπτου-Σουηδίας της 7ης Φεβρουαρίου, ενώ ο Πιέρ Έμπεντε για το φιλικό του Καμερούν με το Τόγκο την ίδια μέρα

Τα εισιτήρια με Πανιώνιο

Συνεχίζεται και σήμερα η προπώληση των εισιτηρίων για το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Τα εκδοτήρια λειτουργούν από τις 11:00 έως τις 19:00 σε Λ. Αλεξάνδρας (θύρες 4 και 11) και στη Λ. Κύμης. Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 10 έως 35 ευρώ. Για τις θύρες 5 και 15 διατίθενται εισιτήρια με αναπηρικό αμαξίδιο έναντι 10 ευρώ. Να υπενθυμίσουμε, ότι για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ οι φιλοξενούμενοι δεν θα πάρουν εισιτήρια και στο ΟΑΚΑ θα βρίσκονται μόνο φίλοι του Παναθηναϊκού

Λευτέρης Καραγιάννης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x