Ο στόχος της κατάκτησης τριών συνεχών νταμπλ αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό, μετά τον αποκλεισμό-σοκ από τον ΠΑΣ στο Κύπελλο. Μονόδρομος πλέον το πρωτάθλημα, που περνά από το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Και επίσημα κλήθηκε για το φιλικό του Μεξικού με τις ΗΠΑ, στις 7/2, ο Καστίγιο. «Θα προσαρμοστεί εύκολα», υποστήριξε ο Ούγκο Σάντσες για τον παίκτη. «Θέλω όλα τα λεφτά που δικαιούμαι. Δεν με ξέρουν καλά», δήλωσε ο Τροντ Σόλιντ. «Όνειρο ζωής ο Ολυμπιακός», δηλώνει ο Χίκα στον «Πρωταθλητή». Η Sportday γράφει για το παιχνίδι του Καραϊσκάκη.
Μονόδρομος ο τίτλος
Μονόδρομο αποτελεί για τον Ολυμπιακό η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού ο χθεσινός αποκλεισμός του από τον ΠΑΣ Γιάννενα, στα προημιτελικά του Κυπέλλου, τον έθεσε πρόωρα εκτός του δεύτερου στόχου του για τη φετινή περίοδο. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και έπεσαν θύμα μεγάλης έκπληξης από το καλοδουλεμένο συγκρότημα της Ηπείρου. Όμως κοινή πεποίθηση στις τάξεις των Πειραιωτών είναι ότι η πρόκριση χάθηκε στον πρώτο αγώνα (2-0).
Ο Τάκης Λεμονής απέδωσε σε μεγάλο βαθμό την αποτυχία πρόκρισης στην έλλειψη φρεσκάδας της ομάδας του, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για τον προκάτοχό του, Τροντ Σόλιντ, και τον τρόπο που διαχειρίστηκε το υλικό του. «Δεν έχω μετανιώσει για τις επιλογές μου και πιστεύω ότι βλέπετε και εσείς κάποια πράγματα, όσον αφορά τις δυνάμεις της ομάδας. Οταν η ομάδα και οι παίκτες είναι πιο φρέσκοι, τότε έχουμε καλύτερα αποτελέσματα», τόνισε ο 46χρονος τεχνικός.
Εξιλέωση μέσω… ΑΕΚ
Η αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής απέναντι στην ΑΕΚ, για την 20η αγωνιστική, αποτελεί για τον Ολυμπιακό μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για εξιλέωση μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο. Μπορεί ο μεγάλος στόχος του τρίτου συνεχούς νταμπλ να χάθηκε οριστικά, αλλά ενδεχόμενη επικράτηση επί της «Ένωσης» θα σημαίνει κάτι παραπάνω από μισό τίτλο για τους «ερυθρόλευκους». Ο Τάκης Λεμονής τονίζει πως ο αποκλεισμός δεν πρέπει να επηρεάσει την ομάδα του ψυχολογικά. «Σίγουρα, εν όψει του ντέρμπι, δεν πρέπει να μας επηρεάσει. Δεν πρέπει να χαλάσει το κλίμα στα αποδυτήρια. Ολοι είμαστε στενοχωρημένοι που αποκλειστήκαμε», τόνισε ο 46χρονος τεχνικός.
Ένας επιπλέον πονοκέφαλος είναι η φυσιολογική κόπωση που έχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού μετά από έναν αγώνα 120 λεπτών. Το σκορ των Ιωαννίνων (2-0) δεν επέτρεψε στον Τάκη Λεμονή να φρεσκάρει την ομάδα του εν όψει του ντέρμπι, με συνέπεια να καταπονηθούν σωματικά οι βασικοί παίκτες της ομάδας. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο θέμα της προπόνησης, όμως αυτού του είδους τα παιχνίδια δεν κρίνονται μόνο στη φυσική κατάσταση, αλλά και σε πολλά άλλα πράγματα που ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει», δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός.
Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού γυμνάστηκαν σήμερα σε δύο γκρουπ. Στο πρώτο που άρχισε στις 12:00 πήραν μέρος οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι και έκαναν αποθεραπεία και στο δεύτερο (13:30) όσοι δεν αγωνίστηκαν και έκαναν κανονική προπόνηση. Ο Πατσατζόγλου συνεχίζει το πρόγραμμα που ακολουθεί με ασκήσεις στην πισίνα και το γυμναστήριο. Η προετοιμασία για το ντέρμπι ξεκινά ουσιαστικά την Παρασκεύη με προπόνηση στις 16:00. Δεν αποκλείεται ο Τάκης Λεμονής να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα, προκειμένου να έχει όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστους παίκτες στο γήπεδο.
Έγραψε «αρνητική» ιστορία
Για πρώτη φορά στην ιστορία του αποκλείστηκε ο Ολυμπιακό στο θεσμό του Κυπέλλου από ομάδα μικρότερης κατηγορίας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως από την περίοδο 1992-1993, στον ημιτελικό με την ΑΕΚ, έχει να οδηγηθεί στην παράταση παιχνίδι Κυπέλλου του Ολυμπιακού. Τότε η «Ενωση» είχε επικρατήσει 1-0 στην κανονική διάρκεια και 3-2 στην παράταση, ωστόσο τα εκτός έδρας γκολ έδωσαν την πρόκριση στους «ερυθρόλευκους».
Καμία ανησυχία για Λεοζίνιο
Οι δηλώσεις παραγόντων της Μπραουνβάιγκ πως ο Λεοζίνιο θα αγωνίζεται στο γερμανικό σύλλογο ως τον Ιούνιο του 2008, υπό την προϋπόθεση πως δεν θα υποβιβαστεί, δεν ανησυχούν τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Κύκλοι της ΠΑΕ δηλώνουν πως η συμφωνία με τους μάνατζερ του 21χρονου Βραζιλιάνου μέσου αναφέρει ότι ο παίκτης θα ανήκει στο γερμανικό σύλλογο ως την 1η Ιουλίου και εν συνεχεία ο Ολυμπιακός έχει το δικαίωμα να τον εντάξει στο δυναμικό του. Απλώς θα πρέπει τους προσεχείς δύο-τρεις μήνες να κοινοποιηθεί στον παίκτη αν θα είναι κάτοικος Πειραιά από την 1η Ιουλίου και μετά.
Βρήκε «στέγη» στην Ολλανδία ο Λέμενς
Δεν άργησε να βρει ομάδα ο Έρβιν Λέμενς. Λίγες ώρες μετά την αποδέσμευσή του από τον Ολυμπιακό, όπου σε 1,5 χρόνο παρουσίας δεν είχε ούτε μία συμμετοχή σε επίσημο αγώνα (!), ο 31χρονος Βέλγος τερματοφύλακας συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του μέχρι το καλοκαίρι στη Βααλβάικ. Ο ολλανδικός σύλλογος (ουραγός στην Eredivisie) δοκίμαζε τον παίκτη για μία εβδομάδα και τελικά αποφάσισε να του προσφέρει εξάμηνο συμβόλαιο. Η Βααλβάικ αποτελεί τον πέμπτο σταθμό της καριέρας του Λέμενς, αφού έχει αγωνιστεί διαδοχικά σε Μπέβερεν, Σανταντέρ, Εσπανιόλ και Ολυμπιακό.
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






