Stoiximan Super League

Ο ΠΑΟΚ ρέφαρε, ο ΠΑΟ ξέμεινε

Οι δύο αντίπαλοι είχαν κάποιους πιο φρέσκους στις ενδεκάδες τους, ο Μπαλάφας ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά και ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό, ανεβαίνοντας μόνος 4ος στους 29 πόντους. Ο νεαρός «άσος» του ΠΑΟΚ έδωσε την ασίστ στον Γεωργιάδη στο πρώτο γκολ, σημείωσε το δεύτερο και έκανε ένα πολύ μεστό και ώριμο ματς. Πρωταγωνιστής και σκόρερ του πρώτου τέρματος ο Γεωργιάδης, ενώ κλειδί στην έκβαση του ματς ήταν και η απόδοση του Μελίσση που εξουδετέρωσε τον Νίνη ολοσχερώς. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με πέναλτι (σωστότατο) στο οποίο υπέπεσε ο Μέγκαχεντ και εκτέλεσε εύστοχα ο Παπαδόπουλος στο 37’, όμως ο Μπαλάφας στο 55ο λεπτό με κεφαλιά μετά από φάουλ του Γεωργιάδη έδωσε τη νίκη. Προσπάθησε αρκετά ο Παπαδόπουλος από τους «πράσινους», δεν έδωσε φρεσκάδα ο Λεοντίου, αρνητικός σε ένα ακόμη ματς ο Ρομέρο. «Στο ποδόσφαιρο πρέπει πάντα να ελπίζεις», τόνισε στη ο Βίκτορ Μουνιόθ.

Οι δύο αντίπαλοι είχαν κάποιους πιο φρέσκους στις ενδεκάδες τους, ο Μπαλάφας ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά και ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό, ανεβαίνοντας μόνος 4ος στους 29 πόντους. Ο νεαρός «άσος» του ΠΑΟΚ έδωσε την ασίστ στον Γεωργιάδη στο πρώτο γκολ, σημείωσε το δεύτερο και έκανε ένα πολύ μεστό και ώριμο ματς. Πρωταγωνιστής και σκόρερ του πρώτου τέρματος ο Γεωργιάδης, ενώ κλειδί στην έκβαση του ματς ήταν και η απόδοση του Μελίσση που εξουδετέρωσε τον Νίνη ολοσχερώς. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με πέναλτι (σωστότατο) στο οποίο υπέπεσε ο Μέγκαχεντ και εκτέλεσε εύστοχα ο Παπαδόπουλος στο 37’, όμως ο Μπαλάφας στο 55ο λεπτό με κεφαλιά μετά από φάουλ του Γεωργιάδη έδωσε τη νίκη. Προσπάθησε αρκετά ο Παπαδόπουλος από τους «πράσινους», δεν έδωσε φρεσκάδα ο Λεοντίου, αρνητικός σε ένα ακόμη ματς ο Ρομέρο. «Στο ποδόσφαιρο πρέπει πάντα να ελπίζεις», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Βίκτορ Μουνιόθ. Οι δυο ομάδες στο μικροσκόπιο.

O ΠΑΟΚ έδειξε να ελέγχει τη μεσαία γραμμή και προσπάθησε να γίνει αφεντικό του ματς ταλαιπωρώντας αρκετά από άκρα τους «πράσινους». Οι Βύντρα και Νίλσον δεν μπορούσαν να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις των «ασπρόμαυρων» από τα άκρα, ενώ οι Μπαλάφας και Ηλιάδης είχαν χώρους για να κινηθούν και κέρδισαν τις περισσότερες μάχες στο πρώτο μέρος από τους Τζιόλη και Λεοντίου. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι φάσεις για τον δικέφαλο του Βορρά ξεκίνησαν με προσπάθειες από τα άκρα. Αφού οι γηπεδούχοι πέρασαν μία πολύ δύσκολη στιγμή με την σέντρα του Παπαδόπουλου να φέρνει τον Μάντζιο μόνο στο δεύτερο δοκάρι, αλλά την κεφαλιά του να φεύγει έξω ήρθε το γκολ για τον γηπεδούχο. Ο Μπαλάφας αφύλακτος έβγαλε μια φαλτσαριστή σέντρα και αφού η μπάλα πέρασε από τον Ηλιάδη στο σημείο του πέναλτι ο Γεωργιάδης με πλασέ κατάφερε να νικήσει τον Γκαλίνοβιτς πάνω στην έξοδο και να γράψει το 1-0. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να έχει τον έλεγχο και να είναι πιο φρέσκος από τον Παναθηναϊκό που προσπαθούσε σπασμωδικά να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά παρόλα αυτά τα προβλήματα από τα άκρα εξακολουθούσαν να υφίστανται. Όμως ήρθε η φάση του 36’ όπου σωστά ο Τσαχειλίδης με την αρωγή του βοηθού υπέδειξε το πέναλτι του Μέγκαχεντ, μιας και τσίμπησε τη μπάλα με το χέρι μπροστά από τον Μάντζιο ενώ αυτός τον είχε βάλει πλάτη. Ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών και έφερε το ματς στα ίσια. Οι ευκαιρίες του Ηλιάδη που σούταρε πάνω στον Γκαλίνοβιτς μετά από παράλληλη σέντρα του Μίετσελ από τα αριστερά και η σέντρα του Γεωργιάδη που βρήκε τον Μπαλάφα σε θέση φορ, αλλά το βολ-πλανέ του να στέλνει τη μπάλα δίπλα από την εστία του Παναθηναϊκού δεν έγιναν γκολ και το πρώτο μέρος τελείωσε 1-1.

Τα προβλήματα από τα άκρα συνεχίστηκαν και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους για τον Παναθηναϊκό, μιας και ο Βύντρα στο 55’ έχασε και πάλι τον Μίετσελ και λίγο πριν αυτός μπει στην περιοχή από τα δεξιά, παραχώρησε το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ του ΠΑΟΚ. Ο Γεωργιάδης το εκτέλεσε ο Γκαλίνοβιτς έκανε να βγει, αλλά δίστασε και ο Μπαλάφας με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Ο Μουνιόθ άλλαξε τον αρνητικό για ένα ακόμα παιχνίδι Ρομέρο με τον Ίβανσιτς και ο Παράσχος άλλαξε τον καταπονημένο Ζαγοράκη με τον Μουμίν, ενώ λίγο νωρίτερα ο Μαλεζάς αντικατέστησε τον Μέγκαχεντ. Μία μίνι έξαρση του Παναθηναϊκού έδωσε δύο πολύ καλές ευκαιρίες στον Μάντζιο να σκοράρει, αλλά δεν μπόρεσε να τις εκμεταλλευτεί ο πρωταγωνιστής του αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ. Στο 68’ ο Αυστριακός αφού κέρδισε τις κόντρες έδωσε στον Μάντζιο, αλλά το σουτ, αφού πρώτα αλλοιώθηκε στην προβολή του Μέγκαχεντ, έδωσε την ευκαιρία στον Φερνάντεζ να αποκρούσει συμπτωματικά. Ακόμα πιο μεγάλη ήταν η ευκαιρία για τον Μάντζιο στο 73’ όταν μετά από σέντρα του Βύντρα, ο Γκούμας έπιασε κεφαλιά πάσα στο δεύτερο δοκάρι κι ενώ ο Φερνάντεζ ήταν εξουδετερωμένος ο Μάντζιος υπό πίεση δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Ο Παναθηναϊκός όσο περνούσε η ώρα ρίσκαρε ολοένα και περισσότερο και οι κίνδυνοι άρχισαν να πολλαπλασιάζονται. Ο Μίετσελ μετά από ένα λάθος του Μόρις στο 85’ βγήκε απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς αλλά ο Κροάτης επενέβη, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μελίσσης μπήκε από την αριστερή μεριά συνέκλινε προς το κέντρο της εστίας αλλά το δεξί του σουτ έφυγε έξω. Οι Μπόβιο και Χαραλαμπίδης που πέρασαν στη θέση του Βύντρα και του Νίνη αντίστοιχα δεν μπόρεσαν να αλλάξουν κάτι στο τέλος του ματς.

TΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο ΠΑΟΚ έβγαινε με έναν παίκτη παραπάνω στη μεσαία γραμμή και αυτό του έδινε αριθμητικό πλεονέκτημα. Επιπλέον ο Μελίσσης φαινόταν να είχε διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι του Νίνη και χωρίς να πέφτει πάνω του άσκοπα, απέτρεψε στις περισσότερες περιπτώσεις να πάρει μπαλιές ο νεαρός. Ο Μπαλάφας πέρα από την ουσιαστική προσφορά με μία ασίστ και ένα γκολ, έπαιξε στο τέλος μέχρι και τρίτο στόπερ. Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα, με παιχνίδι από τα άκρα τον Παναθηναϊκό, αλλά κυρίως το αριθμητικό του πλεονέκτημα στο χώρο του κέντρου ήταν εκείνο που του έδωσε τη νίκη.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΠΑΟΚ:(Γιώργος Παράσχος)Φερνάντεζ, Αραμπατζής, Κωνσταντινίδης, Μπαρκαουάν, Ζαγοράκης (71' Μουμίν), Μέγκαχεντ (68' Μαλεζάς), Ηλιάδης, Γεωργιάδης, Μελίσσης, Μίετσελ (90+3' Γιασεμής), Μπαλάφας

Παναθηναϊκός:(Βίκτορ Μουνιόθ)Γκαλίνοβιτς, Μόρις, Γκούμας, Ρομέρο (61' Ίβανσιτς), Παπαδόπουλος, Λεντίου, Τζιόλης, Βύντρα (79' Μπόβιο), Μάντζιος, Νίλσον, Νίνης (79' Χαραλαμπίδης)

**Απαράδεκτη για μια ακόμη φορά η συμπεριφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ, που εκτόξευαν αντικείμενα ακόμη και την στιγμή που η ομάδα τους κρατούσε την νίκη, ενώ σε μια απο τις ρίψεις τους, "κατάφεραν" να πετύχουν με ποτήρι κοκα-κόλα τον Σωτήρη Νίνη.

**Ο διαιτητής του αγώνα, κ. Τσαχειλίδης, θα μπορούσε στην φάση του πέναλτι να δώσει 2η κάρτα στο Μέγκαχεντ

Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x