Ανυπόμονος για να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού και βέβαιος πως έχει ήδη πείσει τους ανθρώπους των «ερυθρολεύκων» για την αξία του δηλώνει στη SportDay ο Λεοζίνιο. Ο 21χρονος μέσος πραγματοποίησε την Παρασκευή το ντεμπούτο του με τη Μπράουνσβαϊγκ στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας αστοχώντας σε χτύπημα πέναλτι, ωστόσο η γενικότερη παρουσία του στον αγώνα απέναντι στην Κολωνία κρίνεται θετική από το σύνολο του Τύπου της χώρας. Ακολουθούν οι δηλώσεις του άσου από το Ρεσίφε:
• Πώς τα περνάς στο Μπραουνσβάιγκ; Είσαι ευχαριστημένος από τη ζωή σου στη Γερμανία;
«Είμαι πολύ καλά. Ολοι οι παίκτες με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή, όπως επίσης και ο προπονητής, με τον οποίο δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα. Ευτυχώς είχα ανθρώπους γύρω μου που με βοήθησαν να προσαρμοστώ».
• Πόσο δύσκολη ήταν για σένα η απότομη αλλαγή από τη Βραζιλία στη Γερμανία;
«Δεν αντιμετώπισα ιδιαίτερες δυσκολίες όταν έφυγα από την πατρίδα μου. Προσωπικά με ενδιαφέρει να παίζω ποδόσφαιρο. Εδώ παίζω και αυτό αρκεί για να αισθάνεται ένας παίκτης ευτυχισμένος».
• Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε σχέση με το βραζιλιάνικο;
«Εχουν κάποιες διαφορές. Εδώ γίνεται περισσότερη προπόνηση και ο ρυθμός των αγώνων είναι πιο γρήγορος από ό,τι στην πατρίδα μου. Χρειάζεται να έχεις καλύτερη φυσική κατάσταση και να τρέχεις συνέχεια. Παρ' όλα αυτά, δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα και μου αρέσει αυτή η νέα πραγματικότητα».
• Στην Ελλάδα έχει γραφτεί ότι το καλοκαίρι θα πάρεις μεταγραφή στον Ολυμπιακό…
«Η σκέψη μου βρίσκεται εδώ και πουθενά αλλού. Θέλω να κάνω καλές εμφανίσεις με την Αΐντραχτ και να τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της. Οταν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της β’ κατηγορίας, θα δω πού θα συνεχίσω την καριέρα μου».
• Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτεσαι που μπορεί να είναι το ποδοσφαιρικό σου μέλλον;
«Στόχος μου είναι να βοηθήσω τώρα την Μπραουνσβάιγκ και να μη μιλάω για άλλα πράγματα. Μου έχουν συμπεριφερθεί όλοι οι άνθρωποι του συλλόγου εξαιρετικά. Βρίσκομαι σε μία ομάδα που εξελίσσεται και μαζί της θέλω να εξελιχθώ και εγώ».
• Τον πρώτο λόγο για σένα πάντως έχει ο Ολυμπιακός. Σωστά;
«Η αλήθεια είναι αυτή. Το καλοκαίρι πιστεύω ότι θα έρθω στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός έχει οψιόν για να αποκτήσει τα δικαιώματά μου και νομίζω ότι τον έχω ήδη πείσει για την αξία μου».
• Εμεινες ικανοποιημένος από την εμφάνισή σου κόντρα στην Κολωνία; Ηταν το ντεμπούτο σου στην Μπραουνσβάιγκ.
«Γενικά, νιώθω ευχαριστημένος από το παιχνίδι που έκανα. Πιστεύω όμως ότι είναι καλύτερα να κρίνει ο προπονητής την απόδοσή μου, παρά εγώ. Δεν έχει τόση σημασία η δική μου άποψη».
• Ο μεγαλύτερος σταρ στον Ολυμπιακό είναι ο Ριβάλντο. Εχεις επικοινωνία μαζί του;
«Ο Ριβάλντο είναι πολύ καλός μου φίλος. Το γεγονός ότι μιλήσαμε στο τηλέφωνο για τον Ολυμπιακό δεν αποτελεί είδηση, μια και τα λέμε έτσι κι αλλιώς αρκετά συχνά».
• Θα σου άρεσε να αγωνιστείς μαζί του στον Ολυμπιακό;
«Θα ήταν τεράστια εμπειρία για μένα! Το μεγαλύτερό μου όνειρο είναι να παίξω δίπλα σε έναν παγκόσμιο πρωταθλητή και έναν τεράστιο παίκτη, όπως είναι ο Ριβάλντο. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών!».
• Ορισμένοι δημοσιογράφοι που σε έχουν δει να παίζεις λένε ότι μοιάζεις ποδοσφαιρικά στον Ριβάλντο. Συμφωνείς;
«Δεν ξέρω… Προτιμώ να με δείτε και να με κρίνετε εσείς».
Ο προπονητής της Μπράουνσβαϊγκ, Βίλι Ράιμαν, μιλώντας επίσης στη SportDay αναφέρθηκε στα θετικά και τα αρνητικά κομμάτια του παιχνιδιού του Λεοζίνιο και υποστήριξε πως ταιριάζει στο αγωνιστικό στυλ του Ολυμπιακού. Οι δηλώσεις του:
• Μείνατε ευχαριστημένος από την παρουσία του Λεοζίνιο στο παιχνίδι με την Κολωνία;
«Μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε η απόδοσή του. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την ομάδα και με βάση το διάστημα που είχε να συμμετάσχει σε επίσημη αναμέτρηση ήταν καλός».
• Πιστεύετε ότι έχει τις δυνατότητες να παίξει κάποια στιγμή σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα από τη β’ κατηγορία της Γερμανίας;
«Σίγουρα. Γιατί όχι; Είναι πολύ νέος ακόμα και έχει το μέλλον μπροστά του. Αν συνεχίσει να δουλεύει σκληρά, τότε θα καταφέρει να κάνει το άλμα στην καριέρα του, όπως θέλει κάθε ποδοσφαιριστής».
• Γνωρίζετε ότι το καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό να τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος συμμετέχει κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ.
«Ναι, το έχω πληροφορηθεί. Ο Λεοζίνιο είναι καλός για το ελληνικό πρωτάθλημα και ταιριάζει πολύ στον Ολυμπιακό. Πρέπει όμως να εξελιχθεί για να τα βγάλει πέρα σε μία δύσκολη ευρωπαϊκή διοργάνωση, όπως το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπουντεσλίγκα είμαι σίγουρος ότι θα τον βοηθήσει σημαντικά και θα του προσφέρει πολλές εμπειρίες, που θα του χρειαστούν στα επόμενα ποδοσφαιρικά του βήματα».
• Μπορείτε να εντοπίσετε ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά του στοιχεία;
«Το πλέον θετικό είναι το γεγονός ότι διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Πρόκειται για έναν επιθετικογενή παίκτη, ο οποίος βοηθά μία ομάδα να βγει μπροστά για να πετύχει κάποιο γκολ. Στα μειονεκτήματά του συμπεριλαμβάνεται το μαρκάρισμα. Πρέπει να δουλέψει πολύ στον αμυντικό τομέα, μια και όλοι οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να αμύνονται. Επίσης, χρειάζεται να γυμναστεί για να ανοίξει το σώμα του και να γίνει πιο δυνατός».
• Σε περίπτωση που παραμείνετε στο Μπραουνσβάιγκ και την επόμενη σεζόν, θα θέλατε να έχετε μαζί σας στο ρόστερ τον Λεοζίνιο;
«Αυτή είναι πολύ υποθετική ερώτηση, στην οποία δυσκολεύομαι να δώσω μία απάντηση. Μπορεί να μη μείνω ούτε εγώ ούτε ο Λεοζίνιο στην Αϊντραχτ. Προσωπικά δεν γνωρίζω ακόμα αν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό μου. Θα το ξέρω τον Ιούνιο. Μέχρι τότε συγκεντρώνομαι μόνο στο τώρα και στις τρέχουσες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας».
• Σε ποια θέση νομίζετε ότι δείχνει τον καλύτερό του εαυτό στο γήπεδο;
«Η ιδανική θέση γι' αυτόν είναι πίσω από τους δύο επιθετικούς σε ρόλο επιτελικού μέσου. Χθες (σ.σ:. την Παρασκευή), πάντως, δεν είχε ακριβώς τη συγκεκριμένη ιδιότητα, μια και δεν ταίριαζε στο σύστημα που παρέταξα στο 4-3-2-1. Αγωνίστηκε, λοιπόν, μαζί με τον Οτασίλιο πίσω από τον μοναδικό στράικερ, Ατεμ».
Πηγή: SportDay
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






