Ο Παντελής Καφές γίνεται το 32ο θύμα μυϊκών τραυματισμών στις τάξεις της ΑΕΚ φέτος. Ο νεοαποκτηθείς μέσος αποχώρησε με ενοχλήσεις στο αριστερό πόδι από μια άσκηση τακτικής στην πρωινή προπόνηση της «Ένωσης» και η διάγνωση έδειξε θλάση, κάτι που σημαίνει πως θα μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για 15 μέρες όπως ανακοινώθηκε και από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ. Εκτός δράσης για ένα μήνα ο Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος υπέστη χθες θλάση στη γάμπα. Τον 17χρονο Κύπριο μεσοεπιθετικό Γιώργο Εφραίμ, που αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα της Άρσεναλ, παρακολουθεί, σύμφωνα με τον Τύπο της Μεγαλονήσου, η ΑΕΚ. Ελπίδες για την απόκτηση του Ντάνι της Μαγιόρκα, έστω και ως δανεικού.
Θερίζουν οι μυϊκοί τραυματισμοί
Ο Παντελής Καφές γίνεται το 32ο θύμα μυϊκών τραυματισμών στις τάξεις της ΑΕΚ φέτος. Ο νεοαποκτηθείς μέσος αποχώρησε με ενοχλήσεις στο αριστερό πόδι από μια άσκηση τακτικής στην πρωινή προπόνηση της «Ένωσης» και η διάγνωση του ιατρικού τιμ έδειξε θλαστική κάκωση στον αριστερό δικέφαλο.Ο ποδοσφαιριστής υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία η οποία έδειξε θλάση πρώτου βαθμού στο κάτω τριτομόριο του αριστερού δικέφαλου. Χορηγήθηκε αντιφλεγμονώδης και αντιοιδηματική αγωγή και ο Παντελής Καφές θα ξεκινήσει άμεσα φυσικοθεραπευτική αγωγή. Η απουσία του απο τις αγωνιστικές υποχρεώσεις υπολογίζεται σε περίπου 15 ημέρες.
Χθες ο Ζούλιο Σέζαρ αποχώρησε από την προπόνηση με ενοχλήσεις στο πόδι στη διάρκεια ενός μίνι τουρνουά που έκαναν οι "κιτρινόμαυροι" και η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε έδειξε θλάση. «O ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Julio Cesar, αποχώρησε από την πρωινή προπόνηση λόγω ενός ξαφνικού πόνου στη δεξιά γάμπα. Διενεργήθηκε άμεσα μαγνητική τομογραφία, η οποία επιβεβαίωσε την κλινική διάγνωση θλάσης του οπίσθιου κνημιαίου. Στον ποδοσφαιριστή χορηγήθηκε αντιφλεγμονώδης και αντιοιδηματική αγωγή και θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα φυσικοθεραπείας. Η αποχή του από την αγωνιστική δράση υπολογίζεται σε 4 εβδομάδες», αναφέρει το ιατρικό δελτίο που εξέδωσε η ΠΑΕ. Αν αναλογιστεί κανείς πως ήδη εκτός μάχης για 3-4 εβδομάδες έχει τεθεί ο Γκουστάβο Μαντούκα με θλάση, ενώ νοκ άουτ για το υπόλοιπο της περιόδου είναι ο Παναγιώτης Λαγός, ο Λορένσο Σέρα Φερέρ αντιμετωπίζει πλέον τεράστιο πρόβλημα για τη στελέχωση της μεσαίας γραμμής.
Σε ό,τι αφορά στο υπόλοιπο πρόγραμμα της προπόνησης, ο Τραϊανός Δέλλας εντάχθηκε κανονικά στο πρόγραμμα προπόνησης, ο Άκης Ζήκος έκανε ξεχωριστό ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης, ενώ οι Παναγιώτης Κονέ, Νίκος Γεωργέας, Γκουστάβο Μαντούκα, και Σάββας Γκέντσογλου συνέχισαν πρόγραμμα αποθεραπείας. Ο Παναγιώτης Λαγός και ο Περπαρίμ Χέτεμαϊ συνέχισαν πρόγραμμα ενδυνάμωσης, ενώ, τέλος, ο Γιώργος Αλεξόπουλος συνέχισε πρόγραμμα αποθεραπείας, στον αγωνιστικό χώρο με ασκήσεις με μπάλα και στο γυμναστήριο. Η επόμενη προπόνηση έχει οριστεί για την Παρασκευή στις 10:00 και μετά το τέλος της ο Λορένσο Σέρα Φερέρ θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου.
Αναφορικά με τα πλάνα της ενδεκάδας, ο Λορένσο Σέρα Φερέρ προορίζει για το βασικό σχήμα τους: Σορεντίνο, Τσιρίλο (δεξί μπακ), Τζιωρτζιόπουλο (αριστερό μπακ), Παπασταθόπουλο, Δέλλα (κεντρικό αμυντικό δίδυμο), Ζήκο, Έμερσον (αμυντικά χαφ), Τόζερ (αριστερό χαφ), Ίβιτς ή Λάκη (δεξί χαφ), Λυμπερόπουλο (επιθετικός ή κρυφός κυνηγός) και Καμπάντα ή Καπετάνο (σέντερ φορ).
Τσεκάρει Εφραίμ
Η επίσκεψη του Ντέμη Νικολαΐδη και του Λορένσο Σέρα Φερέρ στο Λονδίνο και οι συζητήσεις τους με ανθρώπους της Άρσεναλ έδειχναν πως ίσως οδηγήσουν τους δύο συλλόγους σε μεταγραφική συνεργασία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» της Κύπρου, η ΑΕΚ παρακολουθεί τον 17χρονο μεσοεπιθετικό Γιώργο Εφραίμ (δεξιά στη φωτό), ο οποίος αγωνίζεται από τον Αύγουστο του 2005 στις ακαδημίες των «κανονιέρηδων».
@2@ «Ελλαδικά βλέμματα προσέλκυσε ο συμπατριώτης μας, Γιώργος Εφραίμ, που συνεχίζει τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα με τις ρεζέρβες της Αρσεναλ. Η συμφωνία του 17χρονου άσου με τον λονδρέζικο σύλλογο ολοκληρώνεται στο τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου και -λόγω του υψηλού ανταγωνισμού που υπάρχει- βλέπει ότι δύσκολα θα πάρει "προαγωγή" στα επόμενα χρόνια. Γι' αυτό σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξει "στρατόπεδο". Στόχος του παίκτη, που ξενιτεύτηκε σε ηλικία 15 ετών (αγωνιζόταν στην ακαδημία του Απόλλωνα), είναι η παραμονή του στην Αγγλία σε ομάδα που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ ή της Τσάμπιονσιπ και ήδη ο μάνατζέρ του βρίσκεται σε αναζήτηση νέας στέγης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο συμπατριώτης μας προσέλκυσε το ενδιαφέρον ελλαδικών συλλόγων, με τον Πανιώνιο να δείχνει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Μάλιστα, οι "Πάνθηρες" είναι έτοιμοι να του προτείνουν και συμβόλαιο τριών χρόνων, ενώ τον τελευταίο καιρό και οι σκάουτερ της ΑΕΚ έβαλαν στο μάτι τον "μικρό κανονιέρη". Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Λορένσο Σέρα Φερέρ δίνει αρκετή σημασία και ευκαιρίες σε νεαρούς και εξελίξιμους παίκτες. Δεν αποκλείεται στο πρόσφατο ταξίδι του Ντέμη Νικολαΐδη και του Ισπανού τεχνικού στην Αγγλία να αλίευσαν πληροφορίες για τον παίκτη από τους ανθρώπους της Άρσεναλ. Εξάλλου, τα ελληνικά ΜΜΕ δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο η συνεργασία των συλλόγων να περιλαμβάνει και τον τομέα των μεταγραφών», ανέφερε το δημοσίευμα.
Ο Γιώργος Εφραίμ γεννήθηκε στις 5 Ιουλίου 1989 και ο σκάουτερ της Άρσεναλ, Ντάνι Μπέιλι, τον ανακάλυψε και του πρότεινε να πάει για δοκιμή στο σύλλογο του Λονδίνου. Στα 15 του χρόνια έφυγε από τη Λεμεσό και το 2004 έπεισε τον Αρσέν Βενγκέρ για το ταλέντο και τις προοπτικές του, με αποτέλεσμα τον επόμενο χρόνο να υπογράψει «προεπαγγελματικό» συμβόλαιο. Πέρυσι είχε πετύχει δύο γκολ σε δέκα εμφανίσεις με τη δεύτερη ομάδα της Άρσεναλ, η οποία τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα. Επίσης, σκόραρε τρεις φορές και με την ομάδα κάτω των 18 ετών. Φέτος έχει δέκα συμμετοχές στο πρωτάθλημα με τις «ρεζέρβες», δύο στο Κύπελλο Νέων και εννέα στο πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών. Το συμβόλαιό του με την Αρσεναλ λήγει το καλοκαίρι και μπορεί να μείνει ελεύθερος, ωστόσο ένας όρος στη συνεργασία του προβλέπει πως εάν έως τότε δεν έχει προωθηθεί στους επαγγελματίες, τότε οι «κανονιέρηδες» μπορούν να τον κάνουν επαγγελματία και να τον δώσουν δανεικό σε άλλη ομάδα. Το περιβάλλον του παίκτη επιβεβαιώνει πως παρακολουθείται από την ΑΕΚ, αλλά και πως έχει ήδη δεχτεί κρούσεις από αγγλικούς συλλόγους.
Ελπίδες για Ντάνι
Η πιθανή προσπάθεια απόκτησης του Ντάνι από την ΑΕΚ έχει αρκετές δυσκολίες, ωστόσο οι ελπίδες δεν έχουν χαθεί. Όπως αναφέρει η "SportDay", δημοσιογράφος τοπικής εφημερίδας της Μαγιόρκα επέμενε χθες ότι η «Ένωση» έχει καταθέσει πρόταση για τον 20χρονο αριστερό μπακ χαφ της ισπανικής ομάδας. Πάντως, η ομάδα του νησιού λέγεται πως έχει στα χέρια της πρόταση ύψους 500.000 ευρώ από τη Βαλένθια, η οποία όμως θέλει να στείλει για ένα χρόνο τον Ντάνι στη δεύτερη ομάδα της και μετά να τον προωθήσει στην πρώτη. Αυτό δίνει θεωρητικά ελπίδες στην ΑΕΚ για να αποκτήσει τον ταλαντούχο άσο από τη γενέτειρα του Λορένσο Σέρα Φερέρ, έστω και ως δανεικό.
Χρόνης: «Να αποδείξω την αξία μου»
Για τις ΗΠΑ αναχώρησε χθες ο Ανδρέας Χρόνης, προκειμένου στις επόμενες 2-3 εβδομάδες να ολοκληρώσει τις σχολικές του υποχρεώσεις και να επιστρέψει στη συνέχεια στην Αθήνα για να ξεκινήσει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ. «Δεν έχω λόγια να περιγράψω πώς αισθάνομαι. Αυτό που πρέπει να κάνω τώρα είναι να αποδείξω ότι άξιζε να με πάρει η ΑΕΚ», είπε ο 18χρονος Ελληνοαμερικανός, που προχθές υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την «Ένωση».
Super Goal του «Λύμπε»
Ομορφότερο τέρμα της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας αναδείχθηκε αυτό που σημείωσε ο Νίκος Λυμπερόπουλος απέναντι στον Αρη με κεφαλιά-ψαράκι. Το ποσοστό που έλαβε ο φορ της ΑΕΚ στο διαγωνισμό «Super Goal» του ΠΣΑΠ ήταν 48,7%. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παντελής Καπετάνος ήρθε δεύτερος σε προτιμήσεις για τον πολυτιμότερο παίκτη της αγωνιστικής πίσω από τον Πιέρ Εμπέντε του Παναθηναϊκού.
*Δεν της έφερε γούρι. Ο λόγος για τον Ντέμη Νικολαΐδη που μετά την επίσκεψη με τον Λορένσο Σέρα Φερέρ στο Λονδίνο δεν επέστρεψε στην Αθήνα, αλλά παρέμεινε για να παρακολουθήσει ως προσκεκλημένος της Άρσεναλ τον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «16» του Champions League απέναντι στην Αϊντχόφεν. Πάντως, οι «κανονιέρηδες» δεν κατάφεραν να προκριθούν, αφού ο αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1 και σε συνδυασμό με την ήττα τους με 1-0 στον πρώτο αγώνα, έμειναν εκτός προημιτελικών. Αξίζει να σημειωθεί πως αγώνα της φάσης των «16» παρακολούθησε χθες και ο Ευγένιος Γκέραρντ, ο οποίος βρέθηκε στο Μόναχο για τον αγώνα της Μπάγερν με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έτσι είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τον Μαχαμαντού Ντιαρά, τον οποίο ο ίδιος ανέδειξε φέρνοντάς τον σε ηλικία 17 ετών στον ΟΦΗ.
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






