Stoiximan Super League

Κορδονούρης: «Σφάλμα να κοιτάμε το UEFA»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη χθεσινή (11/3) επικράτηση του Εργοτέλη μέσα στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού με 1-0, δήλωσε στον SuperΣΠΟΡ FM 94,6 ο Παναγιώτης Κορδονούρης. Ο άσος της κρητικής ομάδας υποστήριξε επίσης ότι ο Εργοτέλης δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την παραμονή και φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι αυτός είναι ο στόχος της ομάδας και όχι η έξοδος στο Κύπελλο UEFA. Ο αρχηγός της ομάδας του Ηρακλείου έδωσε επίσης και τη δική του εκδοχή για την εικόνα που παρουσιάζει ο βαθμολογικός πίνακας στην κορυφή και στην ουρά του.

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη χθεσινή (11/3) επικράτηση του Εργοτέλη μέσα στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού με 1-0, δήλωσε στον SuperΣΠΟΡ FM 94,6 ο Παναγιώτης Κορδονούρης. Ο άσος της κρητικής ομάδας υποστήριξε επίσης ότι ο Εργοτέλης δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την παραμονή και φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι αυτός είναι ο στόχος της ομάδας και όχι η έξοδος στο Κύπελλο UEFA. Ο αρχηγός της ομάδας του Ηρακλείου έδωσε επίσης και τη δική του εκδοχή για την εικόνα που παρουσιάζει ο βαθμολογικός πίνακας στην κορυφή και στην ουρά του.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη χθεσινή μας νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, κυρίως λόγω του αντιπάλου και του ότι αναγκαστήκαμε να παίξουμε με 10 παίκτες για ένα ημίχρονο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κορδονούρης ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπου που αντιμετωπίζουν στον Εργοτέλη τους αγώνες με τους μεγάλους αντιπάλους. «Ισχύει ότι από ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ δύσκολα μπορείς να πάρεις κάτι. Παρόλα αυτά όμως ξέρουμε ότι με το σκεπτικό που αγωνιζόμαστε και με τις δυνατότητες που έχουμε ως ομάδα, μπορούμε να πάρουμε ένα αποτέλεσμα. Εμείς πάμε να χαρούμε τον αγώνα και όχι να παίζουμε 11 παίκτες στην άμυνα. Από την πλευρά μας δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Πάμε να αγωνιστούμε και να πάρουμε κάτι».

Ερωτηθείς για το αν η Κρήτη μπορεί να εκπροσωπείται στην Σούπερ Λίγκα από δύο ομάδες, ο αμυντικός του Εργοτέλη τόνισε: «Πιστεύω ότι είναι ό, τι πιο όμορφο για τον κρητικό κόσμο, όπως επίσης και για το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει δύο ομάδες από την Κρήτη. Το ποδόσφαιρο πρέπει να εξαπλωθεί εκτός Αθηνών, αφού κάτι τέτοιο είναι καλό και για το άθλημα».

Όταν η συζήτηση έφτασε στο θέμα παραμονής της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα και για το αν το χθεσινό αποτέλεσμα εξασφαλίζει κάτι τέτοιο, ο 32χρονος άσος ξεκαθάρισε: «Όχι βέβαια. Δεν εξασφαλίσαμε την παραμονή. Δεν γίναμε ξαφνικά σούπερ ομάδα. Κοιτάμε χωριστά κάθε αγώνα και τον αντιμετωπίζουμε με διαφορετικό σκεπτικό. Ήδη από τώρα αρχίζουμε να σκεφτόμαστε μόνο το ματς με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Τώρα δεν μας ενδιαφέρει το ότι βαθμολογικά βρισκόμαστε κοντά στην Ευρώπη. Θα ήταν σφάλμα αν λέγαμε πως στόχος μας είναι η έξοδος στο Κύπελλο UEFA. Εμείς έχουμε πέντε παιχνίδια μπροστά μας και ασχολούμαστε με το καθένα χωριστά. Τώρα έχουμε την Καλαμαριά ενώ την επόμενη αγωνιστική θα παίξουμε με τον Άρη. Στόχος μας είναι να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Εμείς θέλουμε στο τέλος του πρωταθλήματος να έχουμε παραμείνει στην κατηγορία».

Κλείνοντας ο Κορδονούρης αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στην κορυφή του αλλά και στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα. «Πιστεύω ότι η βαθμολογία αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος και σε μονάδες και σαν σύνολο και βρίσκεται άξια στην πρώτη θέση. Η ΑΕΚ είναι λίγο κατώτερη του Ολυμπιακού αν και σαν ποιότητα είναι σίγουρα καλύτερη του Παναθηναϊκού. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό του αξίζει η τρίτη θέση, βάσει της εικόνας που παρουσιάζει στον αγωνιστικό χώρο. Σε ότι αφορά τη “μάχη” για την παραμονή, βαθμολογικά δεν έχει τελειώσει κάτι. Για τον Ηρακλή, τα πράγματα πλέον είναι πολύ δύσκολα. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι όλοι είμαστε στο ίδιο καζάνι. Ξέρετε ότι το ποδόσφαιρο παίζει πολλά παιχνίδια. Βλέπεις ομάδες που αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο να μην κερδίζουν, ενώ άλλες που δεν παίζουν καλά να παίρνουν θετικά αποτελέσματα. Τώρα σ’ αυτή την κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος με πέντε μόλις αγωνιστικές πριν το τέλος του, μόνο οι βαθμοί έχουν σημασία. Αν όχι αυτή που έρχεται, τότε την επόμενη αγωνιστική μπορεί να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σε ότι έχει να κάνει με την παραμονή και τον υποβιβασμό».

Επιμέλεια: Κώστας Ιωάννου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x