Stoiximan Super League

Η ώρα της επαρχίας

Λάρισα και ΠΑΣ Γιάννενα συγκρούονται απόψε (19:00, ΝΕΤ) στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδος. Η αναμέτρηση συνιστά την πέμπτη μόλις φορά στα χρονικά που δύο ομάδες από την επαρχία τίθενται αντιμέτωπες στα ημιτελικά του θεσμού. Χωρίς Φωτάκη και Μπαχράμη οι γηπεδούχοι, που θέλουν νίκη με καθαρό σκορ. Στόχος το εκτός έδρας γκολ για τους Ηπειρώτες, που θέλουν να προσθέσουν την ΑΕΛ στη λίστα των… θυμάτων του μετά τους Ολυμπιακό, Ηρακλή και Αιγάλεω

Λάρισα και ΠΑΣ Γιάννενα συγκρούονται απόψε (19:00, ΝΕΤ) στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδος. Η αναμέτρηση συνιστά την πέμπτη μόλις φορά στα χρονικά που δύο ομάδες από την επαρχία τίθενται αντιμέτωπες στα ημιτελικά του θεσμού.

Η Λάρισα έχει ως στόχο να θέσει τις βάσεις για να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια (1985) και να βρεθεί αγκαλιά με την έξοδο στο Κύπελλο UEFA. Οι «βυσσινί» που προέρχονται από δύο εντός έδρας ήττες στο πρωτάθλημα, θέλουν νίκη με καθαρό σκορ. «Θα πρέπει να περιορίσουμε όποια λάθη έχουμε κάνει», τονίζει ο προπονητής, Γιώργος Δώνης, ο οποίος είναι αισιόδοξος. «Στο Κύπελλο παρουσιαζόμαστε διαφορετικοί. Είναι μεγάλη πρόκληση η πρόκριση στον τελικό. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μια πολύ καλή ομάδα Β' Εθνικής, αλλά εμείς έχουμε σαφώς καλύτερο έμψυχο υλικό. Αν παίξουμε όπως μπορούμε, πιστεύω ότι θα βρεθούμε πιο κοντά στον στόχο μας. Με τη στήριξη του κόσμου θα πετύχουμε το σκορ που θα μας δώσει προβάδισμα για τον επαναληπτικό».

Ο 38χρονος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Γιώργο Φωτάκη, ο οποίος δεν ξεπέρασε το πρόβλημα στους προσαγωγούς και αποκλείστηκε από τη 18άδα, όπως και ο Παναγιώτης Μπαχράμης, ο οποίος δεν είναι 100% έτοιμος. Εκτός έμεινε και ο Στέλιος Βενετίδης, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας, επιστρέφει όμως ύστερα από απουσία τεσσάρων μηνών λόγω τραυματισμού στους χιαστούς ο Αλέξης Γαβριλόπουλος. Για λόγους τακτικής αποκλείστηκαν από τη 18άδα οι Ντα Κόστα, Βάλλας και Γκίκας. Οι εκλεκτοί του Γιώργου Δώνη είναι οι: Κοτσόλης, Κηπουρός, Γκαλίτσιος, Διγκόζης, Κατσιαρός, Αλεξάνδρου, Βενέτης, Φέρστερ, Νταμπίζας, Μπασιλά, Χατζηλιόντας, Γκούγκα, Κλέιτον, Κόζλεϊ, Αλωνεύτης, Καλαντζής, Γαβριλόπουλος, Αντσουέ.

Πιθανότερη σύνθεση για τους Θεσσαλούς σε σύστημα 4-4-2 είναι η ακόλουθη: Κοτσόλης, Κατσιαρός, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Φέρστερ, Μπασιλά, Διγκόζης, Αλεξάνδρου, Κλέιτον, Αλωνεύτης, Κόζλεϊ.

Στον αντίποδα, η μεγάλη έκπληξη του θεσμού, ΠΑΣ Γιάννενα, θέλει να συνεχίσει την ξέφρενη πορεία του προσθέτοντας μια ακόμη ομάδα της Σούπερ Λίγκας στη λίστα των… θυμάτων του μετά τους Ολυμπιακό, Ηρακλή και Αιγάλεω. Στόχος της ομάδας του Γιάννη Παπακώστα είναι η επίτευξη ενός εκτός έδρας γκολ. Εκτός αποστολής έμειναν οι Ατάντο (τιμωρημένος), Κοντογουλίδης (βρίσκεται σε μετεγχειρητικό στάδιο και θα επιστρέψει σε περίπου έναν μήνα), Σανχούρχο (έρχεται σήμερα στην Ελλάδα), Κόντος, Αβραμίδης, Λάππας, Τόλλιος και Τσιγιάννης (στάδιο αποθεραπείας). Οι Γιαννιώτες θα παίξουν στο Αλκαζάρ με 4-5-1, με τα 10/11 του βασικού σχήματος να είναι λίγο-πολύ γνωστά. Μοναδική εκκρεμότητα είναι ο παρτενέρ του Κούσα στο κέντρο της άμυνας, με τους Ντεκάμπς και Ρεπερνέ να διεκδικούν τη θέση. Οι Ηπειρώτες θα παραταχθούν πιθανότατα με τους: Καραβελίδη, Κατερίνη, Ντάσιο, Κούσα, Ντεκάμπς (Ρεπερνέ), Τάτση, Γήττα, Μπελά, Ντομορό, Μιχαλόπουλο και Σαϊτιώτη.

Το Αλκαζάρ αναμένεται να είναι κατάμεστο, ενώ στις εξέδρες θα βρεθούν και περίπου 600 φίλαθλοι των φιλοξενούμενων. Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο κ.Γερμανάκος (Αθηνών) με βοηθούς τους κ.κ. Ακριβό (Αθηνών) και Νικολακόπουλο (Αθηνών).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x