Stoiximan Super League

«Σκληρή δουλειά στα μεταγραφικά»

Αρκετά ικανοποιημένος τόσο με τον σχεδιασμό που γίνεται στον Ολυμπιακό ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου όσο και με την δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες της ομάδας εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Τάκης Λεμονής στην συνέντευξη Τύπου. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στον νούμερο ένα στόχο των «ερυθρολεύκων», Ντούντου, στην απόσταση που έχει αποκτήσει ο Ολυμπιακός από την δεύτερη ΑΕΚ, στον Χρήστο Πατσατζόγλου αλλά και στον επόμενο αντίπαλο, τον Άρη. «Υπάρχει επικοινωνία για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα και είμαι πολύ ευχαριστημένος», τόνισε μεταξύ άλλων.Κοντά στον Ντούντου βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Εντός της ημέρας κατατίθεται η πρόταση ύψους 4,5 εκατ. ευρώ στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τον 24χρονο μεσοαμυντικό. ο Μπάμπης Χριστόγλου.Έρχεται για να δοκιμαστεί ο 25χρονος Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός Γκουστάβο Φράντσιν, ενώ οργιάζουν οι φήμες για Σπυρόπουλο.

Αρκετά ικανοποιημένος τόσο με τον σχεδιασμό που γίνεται στον Ολυμπιακό ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου όσο και με την δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες της ομάδας εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Τάκης Λεμονής στην συνέντευξη Τύπου. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στον νούμερο ένα στόχο των «ερυθρολεύκων», Ντούντου, στην απόσταση που έχει αποκτήσει ο Ολυμπιακός από την δεύτερη ΑΕΚ, στον Χρήστο Πατσατζόγλου αλλά και στον επόμενο αντίπαλο, τον Άρη. «Υπάρχει επικοινωνία για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα και είμαι πολύ ευχαριστημένος», τόνισε μεταξύ άλλων.Κοντά στον Ντούντου βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Εντός της ημέρας κατατίθεται η πρόταση ύψους 4,5 εκατ. ευρώ στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τον 24χρονο μεσοαμυντικό.Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου.Έρχεται για να δοκιμαστεί ο 25χρονος Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός Γκουστάβο Φράντσιν, ενώ οργιάζουν οι φήμες για Σπυρόπουλο.


Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Τάκη Λεμονή

-Πόσο δύσκολο είναι να μείνουν οι παίκτες προσανατολισμένοι στο στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος από τη στιγμή που χρειάζονται μόλις 5 βαθμοί για να κατακτηθεί και μαθηματικά ο τίτλος και παράλληλα ακούγονται τόσα πολλά ονόματα ως υποψήφιοι μεταγραφικό στόχοι της ομάδας;

«Όπως το είπατε. Είναι εξαιρετικά δύσκολο. Πρέπει να προσέξουμε πολύ αυτό το κομμάτι όλοι μας. Το έχω πει ότι είμαστε κοντά στο πρωτάθλημα, από την άλλη όμως μαθηματικά δεν το έχουμε εξασφαλίσει. Για 59 λεπτά την Κυριακή στην Καλαμαριά η απόστασή μας ήταν μόλις 5 πόντοι με τους άλλους. ’Ολα αυτά πρέπει να τα σκεφτόμαστε σοβαρά. Πρέπει να προσέχουμε το αγωνιστικό κομμάτι όλοι μας. Πιστεύω ότι μια μεγάλη ομάδα πρέπει να σχεδιάζει τις κινήσεις αρκετά νωρίς. Γίνεται προγραμματισμός εν όψει της νέας περιόδου και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πως διαχειριζόμαστε αυτή την κατάσταση».

-Είναι ο Ντούντου ο βασικός στόχος της ομάδας στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο;

«Για όλα αυτά τα θέματα ο μόνος με τον οποίο μιλάω είναι ο πρόεδρος. Από εκεί και πέρα δε θα αναφερθώ σε ονόματα. Το να κατακλύζεται ο σύλλογος από δεκάδες ονόματα, καταντά υπερβολικό. Το θέμα είναι ότι πραγματικά σχεδιάζουμε το τί πρέπει να γίνει. ’Εχουμε δουλέψει σ’ αυτό το κομμάτι αλλά δε θέλω να επεκταθώ περισσότερο».

-Θα συναντήσετε αύριο τον πρόεδρο;

«Υπάρχει τακτική επικοινωνία για όλα τα θέματα της ομάδας. Είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που δουλεύουμε μέχρι τώρα. Θα δούμε τί θα γίνει».

-Θα δοκιμαστούν και νέοι παίκτες αυτή την περίοδο;

«Αξίζουν προσοχής κάποιοι παίκτες και θα είναι λάθος μας αν δεν κάνουμε τέτοιες κινήσεις. Το σίγουρο είναι ότι και ο πρόεδρος έχει μεγάλους στόχους για την ομάδα κι αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Πάντως, και το να ασχοληθούμε με νεαρά παιδιά μας ενδιαφέρει. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια με τις ακαδημίες και θα δούμε τί πρέπει να κάνουμε σ’ αυτό το κομμάτι. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ κι αυτό».

-Μέχρι πότε ελπίζετε να έχετε τελειώσει με το θέμα των μεταγραφών; Υπάρχει ημερομηνία;

«Από εδώ και πέρα υπάρχουν στόχοι. Υπάρχει βέβαια και το άλλο κομμάτι που αφορά στις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις. Σ’ αυτά τα πράγματα δε μπορείς να πεις ότι υπάρχει ημερομηνία λήξης. Το καταλαβαίνετε. Είναι θέμα διαπραγματεύσεων. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε μπει σε καλό δρόμο».

-Ο Πατσατζόγλου γυμνάστηκε κανονικά, αυτό σημαίνει ότι τον υπολογίζετε κανονικά από εδώ και στο εξής;

«Από τη στιγμή που ο Πατσατζόγλου ξεκίνησε να προπονείται πλέον κανονικά μαζί μας, είναι βασικό κομμάτι της ομάδας κανονικά. Δε μπορώ να σκεφτώ διαφορετικά. Εφόσον δείξει στο διάστημα των επόμενων προπονήσεων, αφού μας οφελεί και η διακοπή, ότι είναι σε καλή κατάσταση, θα βρίσκεται όπως όλοι στα σχέδιά μου».

-Τα ματς που απομένουν αποτελούν κριτήριο για τους ποδοσφαιριστές των οποίων λήγουν τα συμβόλαια ή έχετε πάρει τις αποφάσεις ήδη;

«Νομίζω ότι το έχουμε ξεκαθαρίσει. Μέχρι το τέλος της περιόδου όλοι μας κρινόμαστε κάθε Κυριακή. το ίδιο ισχύει και για όλους τους παίκτες».

-Κάντε μας ένα σχόλιο για το ματς με τον ’Αρη.

«Θεωρώ ότι ο ’Αρης είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος γιατί έδειξε ότι συνέρχεται γρήγορα από την περιπέτεια που είχε μπει τα τελευταία χρόνια. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον».

Κοντά σε Ντούντου

Πλησιάζει στην απόκτηση του Ντούντου Σαερένσε ο Ολυμπιακός. Ο Σωκράτης Κόκκαλης αποφάσισε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και εντός της ημέρας θα φτάσει στα γραφεία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας η επίσημη πρόταση των «ερυθρολεύκων» για τον Βραζιλιάνο μεσοαμυντικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση για τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου θα είναι 4,5 εκατ. ευρώ, αν και διάθεση της διοίκησης των Πειραιωτών είναι να φτάσουν έως τα 5 εκατ. ευρώ, σε περίπτωση που η πρώτη πρόταση δεν γίνει δεκτή. Στις τάξεις των πρωταθλητών Ελλάδος υπάρχει η βεβαιότητα πως αν υπάρχει διάθεση να παραχωρηθεί ο παίκτης, τότε η προσφορά τους θα γίνει δεκτή. Σύμμαχος του Ολυμπιακού είναι ο ίδιος ο 24χρονος άσος, ο οποίος πιέζει για την αποχώρησή του από τη Μόσχα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν μάλιστα πως ο διεθνής ποδοσφαιριστής έχει ήδη εξασφαλίσει άδεια από την ομάδα του για να έρθει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του, να μιλήσει με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και αν προηγουμένως έχει υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στους δύο συλλόγους, να υπογράψει.

Έρχεται για δοκιμή ο Γκουστάβο

Η ενίσχυση εκ Βραζιλίας είναι πολύ πιθανό να μην σταματήσει στον Ντούντου για τον Ολυμπιακό. Τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρει ο «Πρωταθλητής», αναμένεται στην Αθήνα ο Γκουστάβο Φράντσιν, 25χρονος Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός, που τον Ιανουάριο αποκτήθηκε από τη Σάλκε (υπέγραψε έως τον Ιούνιο του 2009), αλλά αποχώρησε και προσέφυγε στη FIFA, καταγγέλλοντας πως οι Γερμανοί τον εξαπάτησαν και ενώ είχαν συμφωνήσει με συγκεκριμένους όρους για την απόκτησή του, του παρουσίασαν άλλους. Ο παίκτης-που είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου-επέστρεψε στην πατρίδα του και ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να τον κάνει δικό του, αρκεί να επιβεβαιώσει μέσα από τις προπονήσεις τη φήμη που τον συνοδεύει. Το κόστος μάλιστα της ενδεχόμενης απόκτησής του είναι πολύ μικρό, μιας και υπολογίζεται πως θα αρκέσουν 500.000 ευρώ, ενώ ανάλογες είναι και οι ετήσιες απολαβές του παίκτη. Αρχικά ο παίκτης φερόταν να αντιδρά στο να δοκιμαστεί, ωστόσο μετά από συστάσεις του μάνατζέρ του, Χέντρικ Χόπενγουορθ (που εκπροσωπεί Ντούντου και Ζούλιο Σέζαρ), πείστηκε να έρθει για κάποιες ημέρες και να περάσει… εξετάσεις στου Ρέντη. Αν πείσει, λέγεται πως θα κληθεί να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας και την επόμενη σεζόν θα συνθέσει με τον Σέζαρ ένα βραζιλιάνικο δίδυμο στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού.

Ο Γκουστάβο Φράντσιν Σιαβόλιν, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου του 1982. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Γκουαρανί το 1999 και εν συνεχεία μετακόμισε στην Ευρώπη, όπου φόρεσε αρχικά τη φανέλα της Λέφσκι Σόφιας και εν συνεχεία της Ντιναμό Μόσχας. Ακολούθως επέστρεψε στην πατρίδα του αγωνιζόμενος αρχικά στη Γκόιας και μετά κατά σειρά στην Πόντε Πρέτα, στην Κλούμπε Ντε Ρεγκάτας και στην Παρανά.

Όργιο φημών για Σπυρόπουλο

Οργιάζουν οι φήμες πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Νίκου Σπυρόπουλου, προσφέροντας στον Πανιώνιο εκτός από χρήματα και έμψυχα ανταλλάγματα. Συγκεκριμένα, λέγεται πως την αντίθετη διαδρομή από τον 23χρονο αριστερό μπακ θα ακολουθήσουν οι Παππάς, Ταραλίδης και ενδεχομένως και ο Μενδρινός.

Μάλλον αύριο η συνάντηση κορυφής

Πιθανότατα την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Τάκη Λεμονή, στην οποία και θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για το σχεδιασμό της ομάδας εν όψει της επόμενης σεζόν. Πέρα από τα μεταγραφικά, οι δύο άνδρες θα θέσουν επί τάπητος το θέμα των συμβολαίων που λήγουν, όπως επίσης και των πιθανών αποδεσμεύσεων. Πρόθεση της τεχνικής ηγεσίας είναι να αποκτηθεί ένας κεντρικός αμυντικός, ένας αριστερός οπισθοφύλακας, δύο μέσοι με ανασταλτικές ικανότητες και δύο επιθετικοί (μάλλον ο ένας περιφερειακός και ο άλλος φορ περιοχής).

«Γκάζια» Λεμονή στους παίκτες

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει σχεδόν εξασφαλίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο ο Τάκης Λεμονής δεν ανέχεται τη χαλάρωση. Στη χθεσινή προπόνηση, βλέποντας πως κάποιοι παίκτες δεν εκτελούσαν με διάθεση τις ασκήσεις τακτικής, σταμάτησε και μάζεψε τους παίκτες στο κέντρο του γηπέδου. «Σοβαρευτείτε και δουλέψτε περισσότερο. Μπορώ να σας βάλω παλμογράφους και να τρέχετε. Αλλά δεν θέλω να το κάνω αυτό. Ειδικά για τους "κίτρινους", αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν είναι εικόνα αυτή που παρουσιάζετε», ήταν τα λόγια του 47χρονου τεχνικού σε αυστηρό ύφος και από ό,τι φάνηκε τα λόγια του έπιασαν τόπο, αφού στην υπόλοιπη διάρκεια της προπόνησης οι παίκτες έδειξαν άλλο πρόσωπο.

Αγωνία για Κωνσταντίνου

Τις επόμενες 7-10 ημέρες θα φανεί αν το πρόγραμμα θεραπείας που ακολουθεί ο Μιχάλης Κωνσταντίνου απέδωσε καρπούς. Ο Κύπριος φορ δεν αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες ενοχλήσεις, ωστόσο ο κίνδυνος της χειρουργικής επέμβασης δεν έχει αποφευχθεί. Στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, ο 28χρονος άσος θα δοκιμάσει να ξεκινήσει να προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα σε έντονους ρυθμούς. Αν τα καταφέρει χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις, τότε μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος θα είναι ξανά στη διάθεση του Τάκη Λεμονή. Σε αντίθετη περίπτωση, το χειρουργείο θα είναι αναπόφευκτο και θα σημαίνει πως η σεζόν τελειώνει πρόωρα για τον φορ των «ερυθρολεύκων».

*Οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο τουρνουά της Μπενφίκα, το οποίο τελικά θα διεξαχθεί στην Ισπανία (και όχι στη Λισσαβώνα) στις αρχές Αυγούστου. Εκτός των «ερυθρολεύκων» και της ομάδας του Φερνάντο Σάντος θα συμμετάσχει η Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα η τέταρτη ομάδα που θα λάβει μέρος σε αυτό. Οσον αφορά το ταξίδι στη Νέα Υόρκη για φιλικούς αγώνες, οι Πειραιώτες ζήτησαν να γίνει πριν από τις 15 Μαΐου, αλλά ο διοργανωτής πρότεινε 20 και 24 Μαΐου. Ο Ολυμπιακός περιμένει απάντηση στο αίτημά του για να αποφασιστεί αν θα γίνει το υπερατλαντικό ταξίδι για χάρη της ομογένειας.

Νίκος Τζαλίδης, Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x