Ο διεθνής Αργεντινός άσος της Σανταντέρ, Λιονέλ Σκαλόνι, προτάθηκε στο «τριφύλλι» και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δείχνουν θετικοί και εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του, αφού μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και είναι κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου. Μπορεί ακόμη να είναι άγνωστο ποιος θα κάθεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού την επόμενη περίοδο, στην Παιανία όμως ήδη ψάχνονται για υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Σκέψεις για επιθετικό, κεντρικό χαφ και κεντρικό αμυντικό. Τετραήμερο ρεπό έδωσε ο Μουνιόθ στους ποδοσφαιριστές, την Τρίτη η επιστροφή στις προπονήσεις, αναχώρησε για την πατρίδα του ο Ισπανός τεχνικός.
Στο στόχαστρο Σκαλόνι
Ο Λιονέλ Σκαλόνι είναι το τελευταίο όνομα που βγήκε στο προσκήνιο ως μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού. Ο ποδοσφαιριστής μπορεί να προτάθηκε, ωστόσο αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση, σε σχέση με άλλα φαξ που φτάνουν στην «πράσινη» διοίκηση και αφορούν παίκτες που προτείνονται από μάνατζερ. Ο διεθνής Αργεντινός μέσος της Σανταντέρ, συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που θέλουν οι «πράσινοι», ενώ είναι ένα πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής, που μπορεί να αγωνιστεί εξίσου καλά σε όλη την δεξιά πλευρά, αλλά και ως κεντρικό χαφ. Πέρα του ότι πρόκειται για ένα γνωστό ποδοσφαιριστή, το γεγονός πως μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και ότι είναι και κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου, προσελκύει ακόμη περισσότερο το «τριφύλλι» που εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να κινηθεί για την απόκτηση του.
Βέβαια το γεγονός πως έχει την δυνατότητα να διαπραγματευτεί μόνος του το μέλλον του, σημαίνει αυτόματα πως αρκετές ομάδες θα ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως και η Μπόκα Τζούνιορς προσπάθησε να τον αποκτήσει τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ωστόσο η περίπτωση του δεν ευδοκίμησε. Πάντως είναι άγνωστο αν και πότε στην Παιανία θα ξεκινήσουν επαφές(αν δεν το έχουν κάνει ήδη), αφού συνηθίζουν να εξετάζουν όλες τις παραμέτρους. Μην ξεχνάμε πως αρκετές φορές ο Παναθηναϊκός έχει φέρει ονόματα(Κονσεισάο-Μπίσκαν-Βίκτορ), κανείς όμως από αυτούς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, οπότε θέλουν να αποφύγουν παρόμοιες… «γκέλες». Για αυτό το λόγο πρέπει να εξεταστεί πολύ καλά η περίπτωση του, πριν γίνει κάποια κίνηση, αν και αυτή την φορά μιλάμε για έναν ενεργεία διεθνή με την Εθνική Αργεντινής που έχει πάνω από 250 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Primera Division, τις περισσότερες ως συμπαίκτης του Βίκτορ Σάντσεθ μάλιστα στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.
Οι άλλες θέσεις...
Μπορεί ακόμη να είναι άγνωστο ποιος θα κάθεται στον πάγκο του Παναθηναϊκό την επόμενη περίοδο (Μουνιόθ ή άλλος), ωστόσο οι «πράσινοι» εξετάζουν περιπτώσεις παικτών οι οποίοι συγκεντρώνουν τα στοιχεία που αναζητούν για την ενίσχυση εν όψει της νέας σεζόν. Μουνιόθ και Βέλιτς κάνουν συνέχεια συζητήσεις για τις ανάγκες που έχει η ομάδα και οι θέσεις που στην Παιανία φέρεται να θέλουν να κινηθούν, είναι αυτή του επιθετικού, του κεντρικού αμυντικού, του κεντρικού χαφ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει κρούση και σε ακραίο χαφ, χωρίς αυτό όμως να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Για την θέση του τερματοφύλακα δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη και δεν θα υπάρξει αν δεν γίνει γνωστό πρώτα, το τι μέλει γενέσθαι με τον Βίκτορ Μουνιόθ. Αν ο Ισπανός τεχνικός παραμείνει και τη νέα σεζόν, μπορεί να μην θελήσει να πάρει πορτιέρο, οπότε το θέμα έχει μπει προσωρινά στο ψυγείο.
Και τώρα… ρεπό για τους «πράσινους»
Ημέρες ξεκούρασης θα είναι οι επόμενες για τους παίκτες του Παναθηναϊκού, αφού ο Βίκτορ Μουνιόθ αποφάσισε να τους δώσει ρεπό μέχρι και τη Δευτέρα. Στο σημερινό πρόγραμμα, οι ποδοσφαιριστές μετά το ζέσταμα δούλεψαν πάνω στην ταχυδύναμη και τα ανοίγματα, ενώ ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με δίτερμα διάρκειας 45 λεπτών.
Από την προπόνηση απουσίαζαν οι εννέα διεθνείς, ενώ οι Σωτήρης Νίνης και Μίκαελ Νίλσον συμμετείχαν μόνο στο πρώτο μέρος της προπόνησης, αφού ο πρώτος έχει ένα πρόβλημα στο νύχι και ο δεύτερος έπρεπε να αναχωρήσει για να ενσωματωθεί στην εθνική ομάδα της χώρας του. Πάντως, το πρόβλημα του 17χρονου άσου δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρό και αναμένεται το Σάββατο να ενσωματωθεί κανονικά στην αποστολή της εθνικής Ελπίδων για το φιλικό της Τρίτης απέναντι στη Δανία.
Σε θεραπεία υποβλήθηκαν οι Βίκτορ Σάντσεθ και Θανάσης Τσίγκας, οι οποίοι μαζί με τους Άντονι Σεριτς, Ηλία Κώτσιο, Φίλιππο Δάρλα και Σωτήρη Νίνη θα ακολουθήσουν αύριο και τη Δευτέρα το ατομικό τους πρόγραμμα (εκτός του Νίνη, που θα βρίσκεται με τις Ελπίδες). Οι «πράσινοι» θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την Τρίτη.
Στην Ισπανία ο Μουνιόθ
Ο προπονητής του «τριφυλλιού» πήρε εκμεταλλευόμενος το πολυήμερο ρεπό της ομάδας, αποφάσισε να ταξιδέψει για την πατρίδα του. Ο Ισπανός τεχνικός πέρα του ότι ήθελε να βρίσκεται κοντά στην οικογένεια του αυτές τις ημέρες, θα πάρει μέρος και στο συνέδριο της EFPA (European Former Football Players Associations)
Λευτέρης Καραγιάννης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






