Επιχείρηση ανασυγκρότησης στην Εθνική, που αφήνει πίσω την ήττα-διασυρμό από την Τουρκία στο Καραϊσκάκη για τον τρίτο προκριματικό όμιλο του EURO 2008. «Να κοιτάξουμε μπροστά και να νικήσουμε τη Μάλτα» το μήνυμα του Ότο Ρεχάγκελ, που θα έχει εντός της ημέρας συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση. «Τώρα θα φανεί αν είμαστε δυνατοί» σχολίασε ο Γιαννακόπουλος. Εκτός αποστολής για το ματς της Τετάρτης ο Αμανατίδης με θλάση στα πλευρά, αμφίβολος ο Σεϊταρίδης. Σίγουρη θεωρείται η τιμωρία της έδρας για την Εθνική. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παρατηρητής του αγώνα έχει καταγράψει όλα όσα έγιναν στις κερκίδες, τα αντικείμενα που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και τις έντονες αποδοκιμασίες στη διάρκεια ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της Τουρκίας.
Ανασύνταξη…
Χειρότερα δεν γινόταν… Η εθνική ομάδα πραγματοποιώντας τη χειρότερη εμφάνισή της στη μετά-EURO 2004 εποχή υπέστη διασυρμό από την Τουρκία μέσα στο σπίτι της και δέχτηκε μεγάλο βαθμολογικό και κυρίως ψυχολογικό πλήγμα εν όψει της δύσκολης συνέχειας στην προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008. Το βαρύ κλίμα από το αρνητικό αποτέλεσμα ήρθαν να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο όσα απαράδεκτα έγιναν στις κερκίδες, από τις αποδοκιμασίες κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Τουρκίας, μέχρι τη ρίψη αντικειμένων και τις συμπλοκές οπαδών στις κερκίδες. Όλα αυτά θεωρείται δεδομένο πως θα επισύρουν την ποινή της έδρας της ελληνικής ομάδας, ορθώνοντας ένα ακόμη εμπόδιο στο δρόμο για την Αυστρία και την Ελβετία.
Ο Ότο Ρεχάγκελ, που όπως και η συντριπτική πλειονότητα των διεθνών αμφισβητήθηκε και αποδοκιμάστηκε, έκανε έκκληση για άμεση ανασύνταξη. «Οι παίκτες μου μετά από αυτή την ήττα είναι στεναχωρημένοι και πρέπει να βρούμε τρόπο για να ανεβεί η ψυχολογία τους. Τώρα πρέπει να ετοιμαστούμε για το ματς που ακολουθεί με την Μάλτα την Τετάρτη», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός. Ο "Χερ Ότο" θα έχει εντός της ημέρας συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, για να κάνουν μια εκτίμηση της κατάστασης.
Το πρωί της Κυριακής το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, όπου οι Έλληνες διεθνείς πραγματοποίησαν χαλάρωμα. Οι παίκτες ήταν εμφανώς απογοητευμένοι και χωρίς όρεξη για πολλές κουβέντες. Όπως και να έχει πάντως είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν το επόμενο παιχνίδι, αυτό της Τετάρτης απέναντι στη Μάλτα στη Βαλέτα (20:30), όπου η νίκη είναι εκ των ων ουκ άνευ. Άλλωστε η ήττα-δώρο της Νορβηγίας από τη Βοσνία (1-2) στο Όσλο κρατά σε τροχιά πρόκρισης τους πρωταθλητές Ευρώπης, από τη στιγμή μάλιστα που την Τετάρτη η βασική τους ανταγωνίστρια πλέον για την πρόκριση, Νορβηγία, δοκιμάζεται στη Φρανκφούρτη απέναντι στην Τουρκία.
Εκτός μάχης για την αναμέτρηση της προσεχούς Τετάρτης απέναντι στη Μάλτα στη Βαλέτα τέθηκε ο Γιάννης Αμανατίδης. Ο διεθνής φορ στην προσπάθειά του να σουτάρει στο 77ο λεπτό (η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι) τραυματίστηκε στην πλάτη και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπέστη θλάση στα πλευρά. Ο άτυχος επιθετικός, που είχε δυσκολία ακόμη και να αναπνεύσει από τους πόνους, θα αναχωρήσει για την Φρανκφούρτη, προκειμένου να τεθεί εκ νέου στη διάθεση της Άιντραχτ. Όσον αφορά στον Άγγελο Μπασινά και έναν τραυματισμό στο πόδι από χτύπημα, δεν εμπνέει ανησυχία για τη συμμετοχή του, αφού το τραύμα είναι επιπόλαιο. Η προετοιμασία της εθνικής επί ελληνικού εδάφους ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με προπόνηση στις 11:00, ενώ στις 17:00 η αποστολή θα αναχωρήσει με πτήση τσάρτερ για τη Μάλτα.
Όλα για την Εθνική
Η επόμενη ημέρα της ήττας από την Τουρκία, δεν είναι και η καλύτερη δυνατή για την Εθνική μας. Τούρκοι hackers έκαναν τα «δικά» τους στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ελλάδας να εκδίδει ανακοίνωση για το γεγονός. Ο Ότο Ρεχάγκελ παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Τουρκίας, ενώ οι Τραϊανός Δέλλας και Στέλιος Γιανακόπουλος έδειξαν να έχουν καταλάβει τα λάθη που έκαναν στον αγωνιστικό χώρο. Ποδόσφαιρο όμως δεν παίχτηκε μόνο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Διαβάστε τι έγινε σε όλη την Ευρώπη, στα παιχνίδια των προκριματικών του EURO 2008.
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






