Αμοιβαίες εξηγήσεις για τα οικονομικά αλλά και αγωνιστικά θέματα που απασχολούν τον τελευταίο καιρό την ομάδα δόθηκαν χθες από τους παίκτες και τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, σε συνάντηση που είχαν μετά το τέλος της προπόνησης στα γραφεία της ΠΑΕ. «Περιμένουμε να πάρουμε τη χορηγία, που θα είναι αρκετά εκατομμύρια. Με αυτήν θα βγάλουμε την εγγυητική και θα εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή της ομάδας στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Στη συνέχεια θα μοιράσουμε και σε σας χρήματα, γι αυτό θα πρέπει να κάνετε υπομονή και να δίνετε το καλύτερο εαυτό σας στο γήπεδο μέχρι τότε», είπαν στους παίκτες οι διοικούντες την ΠΑΕ. Σε δυνατούς ρυθμούς γυμνάστηκαν την Τρίτη οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.Αποφασισμένος να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε με συνέντευξη του στο «ΠΑΟΚMagazine» ο Γιώργος Γεωργιάδης.
Οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου», μη έχοντας και κάτι περισσότερο να περιμένουν, συμφώνησαν να κάνουν υπομονή περιμένοντας και αυτοί τη χορηγία.Μόνο ο Ζαγοράκης έκανε παρέμβαση και ζήτησε «να βρεθούν κάποια χρήματα για τους μικρότερους σε ηλικία παίκτες που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, τουλάχιστον για αυτές τις ημέρες πριν από το Πάσχα». Η απάντηση του Νίκου Βεζυρτζή, αν και αναμενόμενη, δεν ήταν η καλύτερη δυνατή: «Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα στη διοίκηση να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της προς εσάς. Μην ξεχνάτε πως εμείς δεν είμαστε ιδιοκτήτες, αλλά διαχειριστές. Από μέρα σε μέρα, όπως ίσως γνωρίζετε, περιμένουμε να ολοκληρωθούν κάποιες συμφωνίες για χορηγίες και τότε όλα θα είναι πολύ καλύτερα». Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, που προχώρησε και σε άλλες παρατηρήσεις, ζητώντας από τους ποδοσφαιριστές να υπογράψουν νέους διακανονισμούς για χρήματα που έχουν να παίρνουν, ζήτησε και τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια, ώστε η ομάδα να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της συμμετοχή και μέσα από τη βαθμολογική της θέση.
-«Μα θα έχουμε το δικαίωμα να παίξουμε; Θα πάρουμε την αδειοδότηση;», ήρθε η ερώτηση από τους παίκτες, για να προκύψει και πάλι η απάντηση "μόλις πάρουμε τη χορηγία".
Μέσα από το διάλογο που έλαβε χώρα, έγινε αντιληπτό ότι αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου (μάλλον στις 13 Μαΐου) ο κάθε παίκτης θα μπορεί να πάρει τις αποφάσεις για το μέλλον του, εφόσον βέβαια δεν έχει τακτοποιηθεί το οικονομικό θέμα. Οι απαντήσεις από τη διοίκηση δεν ικανοποίησαν τους παίκτες. Επαγγελματίες είναι και τους νοιάζει ιδιαίτερα το οικονομικό. Πρόβλημα που στον ΠΑΟΚ υπάρχει χρόνια τώρα. Κι όμως, αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές υπέγραψαν και θα υπογράψουν τους διακανονισμούς που τους ζητήθηκαν. Ένδειξη ότι οι περισσότεροι σέβονται απόλυτα τη φανέλα που φοράνε.
Η ανακοίνωση
Μετά την… καθολική αυτή συνάντηση διοίκησης, παικτών και προπονητών, από την πλευρά της διοίκησης υπήρξε ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με αυτήν, «η διοίκηση αφού άκουσε τους προβληματισμούς των ποδοσφαιριστών, που αφορούσαν το οικονομικό και άλλα αγωνιστικά θέματα, τους ενημέρωσε πλήρως και αποφασίστηκε ομόφωνα να προσπαθήσουν όλοι μαζί ενωμένοι μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ώστε να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ».
Τηλεοπτικός Βεζυρτζής
Συνέντευξη στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης παραχώρησε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Βεζυρτζής. Αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα επικαιρότητας και προσπάθησε γι ακόμη μία φορά να φανεί αισιόδοξος για τις εξελίξεις. Για το θέμα της συμμετοχής στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ ανέφερε: «Αν εμείς θα ήμασταν έτοιμοι αύριο ή μεθαύριο να συμπληρώσουμε τον φάκελο για την αδειοδότηση, τότε, ναι, θα παίζαμε στο ΟΥΕΦΑ. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε». Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, για το οποίο έπειτα από καιρό, ανέφερε ότι: «Κάναμε μια ενημέρωση στην Καστοριά και θα κάνουμε νέες εκδηλώσεις σε Καβάλα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Σίγουρα δεν θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τα εννιά εκατομμύρια μόνο από τον κόσμο. ΄Επειτα από αυτή την αύξηση κεφαλαίου, έχουμε το δικαίωμα γι άλλη μία». Για το θέμα της ρύθμισης των χρεών τόνισε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι τα 12 εκατομμύρια ευρώ των προστίμων και προσαυξήσεων. Αν αυτά σβηστούν και ρυθμιστούν τα άλλα 12, τότε όλα θα είναι καλύτερα για τον ΠΑΟΚ».
Ένα ακόμη κρίσιμο διήμερο
Από σήμερα το πρωί ο Νίκος Βεζυρτζής βρίσκεται και πάλι στην Αθήνα. Στόχος του είναι, σε πρώτη φάση, να παρευρεθεί στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας και σε δεύτερη να προσπαθήσει να πιέσει καταστάσεις, όσον αφορά την πολυπόθητη χορηγία, που θα δώσει λύσεις στο θέμα της αδειοδότησης του ΠΑΟΚ από την ΟΥΕΦΑ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ στη σημερινή συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής αναμένεται να σταθεί απέναντι στην πρόθεση της κυβέρνησης για κεκλεισμένων των θυρών αγώνες μέχρι το τέλος της σεζόν. Τα μοναδικά έσοδα που περιμένει η διοίκηση πρωτοδικείου είναι αυτά των εισπράξεων στα δύο εντός έδρας παιχνίδια, χρήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να κλειστούν σημαντικές τρύπες μέχρι το τέλος της σεζόν.
Παρότι το θέμα της χορηγίας παραμένει στάσιμο, στον ΠΑΟΚ συνεχίζουν να υποστηρίζουν πως σήμερα, το πολύ αύριο, θα γνωρίζουν 100% το τι μέλλει γενέσθαι. Δεσμεύσεις υπάρχουν και από τον Γιώργο Ορφανό αλλά και τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη, όμως υπάρχουν και κάποια αναπάντητα ερωτήματα Πρώτο και βασικότερο είναι το αν προλαβαίνει ο ΠΑΟΚ τις προθεσμίες που έχει δώσει η ΟΥΕΦΑ. Δεύτερο είναι αν μπορεί όντως να ρευστοποιήσει τη χορηγία και τρίτο αν προλαβαίνει να προχωρήσει στους σαράντα και πλέον διακανονισμούς που είναι αναγκαίοι αυτή τη στιγμή. Από τον ΠΑΟΚ ισχυρίζονται πως οι είκοσι από τις σαράντα περιπτώσεις δεν εμφανίζουν μεγάλη δυσκολία, όμως οι υπόλοιπες θέλουν αρκετά επιδέξιο χειρισμό για να κλείσουν θετικά.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






