Stoiximan Super League

Υπογράφει ο Μπαρμπούδης

Από τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ στο Μαρούσι θα περάσει σήμερα ο Νίκος Μπαρμπούδης για να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του από τον Ηλυσιακό στην «Ένωση». «Θυμίζει Γιούρκα», ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος στη «SportDay». Εγκώμια για τον 18χρονο δεξιό μπακ από προπονητή και συμπαίκτες του. Δημόσια δέσμευση του Γιώργου Σουφλιά για το γήπεδο της «Ένωσης»: «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να γίνει το γήπεδο στον ΟΔΔΥ και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», τόνισε. «Ξεχάστε τη διαφορά που έχουμε. Μην υποτιμήσουμε τον Ιωνικό», το μήνυμα του Φερέρ στους παίκτες του. O Καφές επικρατέστερος για να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Ζήκου. Στη Φινλανδία από σήμερα ο Χετεμάι για να βγάλει τις βίδες από τον χειρουργημένο αστράγαλό του.

Από τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ στο Μαρούσι θα περάσει σήμερα ο Νίκος Μπαρμπούδης για να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του από τον Ηλυσιακό στην «Ένωση». «Θυμίζει Γιούρκα», γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος στη «SportDay». Εγκώμια για τον 18χρονο δεξιό μπακ από προπονητή και συμπαίκτες του. Δημόσια δέσμευση του Γιώργου Σουφλιά για το γήπεδο της «Ένωσης»: «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να γίνει το γήπεδο στον ΟΔΔΥ και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», τόνισε. «Ξεχάστε τη διαφορά που έχουμε. Μην υποτιμήσουμε τον Ιωνικό», το μήνυμα του Φερέρ στους παίκτες του. Ο Καφές επικρατέστερος για να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Ζήκου. Στη Φινλανδία από σήμερα ο Χετεμάι για να βγάλει τις βίδες από τον χειρουργημένο του αστράγαλο.

Η ώρα της υπογραφής

Από τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ στο Μαρούσι θα περάσει σήμερα ο Νίκος Μπαρμπούδης για να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του από τον Ηλυσιακό στην «Ένωση». Η συμφωνία με τον 18χρονο διεθνή με τις ομάδες Παίδων και Νέων δεξιό οπισθοφύλακα είναι δεδομένη, όπως αποκάλυψε χθες η «SportDay» και το μόνο που απομένει είναι να πέσουν οι υπογραφές. Ο νεαρός άσος είναι ενθουσιασμένος με την προοπτική να φορέσει τα «κιτρινόμαυρα» της ΑΕΚ και να συνεργαστεί με τον Λορένσο Σέρα Φερέρ. Ο Ισπανός τεχνικός ήταν αυτός που άναψε το πράσινο φως για την απόκτηση του Μπαρμπούδη, αφού πρώτα πήρε τις θετικές αναφορές των σκάουτερ της ΑΕΚ, παρακολούθησε τον παίκτη σε DVD, αλλά και από κοντά στη φιλική αναμέτρηση της Εθνικής Νέων με τον Θρασύβουλο στον Αγιο Κοσμά.

Είπαν για τον Νίκο Μπαρμπούδη:

Φώτης Θανέλας (προπονητής Ηλυσιακού): «Ο Νίκος είναι ακόμα ένα ταλέντο. Για να γίνει ένας έτοιμος παίκτης χρειάζεται δουλειά. Θέλει δουλειά στο κομμάτι της τακτικής και μετά με κάποια στοιχεία που έχουν να κάνουν με την ταχύτητα και τη δύναμη. Σιγά σιγά θα τα διορθώσει. Εχει διάθεση να δουλέψει και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι καλό παιδί και εργατικό. Πιστεύω πως θα πάει καλά».

Ηλίας Κάμπας (συμπαίκτης): «Για μένα είναι μία πολύ καλή μεταγραφή. Ο Νίκος έχει μέλλον. Είναι ένα παιδί μόλις 18 ετών. Πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να δουλέψει. Για τον Νίκο είναι ένα όνειρο ζωής αυτή η μεταγραφή. Μπορεί να καθιερωθεί. Εχει ταλέντο, θάρρος και ποδοσφαιρικό θράσος. Πιστεύω πως θα πιάσει. Δεν θεωρώ ότι θα πάει δανεικός σε κάποια άλλη ομάδα. Μπορεί να κάνει καριέρα και του εύχομαι να δικαιωθεί».

Στέλιος Κοζανίδης (συμπαίκτης): «Είναι ένα πολύ μεγάλο άλμα για την καριέρα του. Ξέρει τι απαιτήσεις έχει η ΑΕΚ. Αν πιστέψει τον εαυτό του και τον πιστέψει η ομάδα, από τον Μπαρμπούδη η ΑΕΚ έχει μόνο να κερδίσει. Εχει πολύ καλά στοιχεία ως παίκτης. Με σκληρή δουλειά μπορεί να κάνει καριέρα. Το μέλλον είναι δικό του. Είναι σοβαρό παιδί, πειθαρχημένο και ξέρει να πατάει στα πόδια του. Δεν πετάει στα σύννεφα».

Γιώργος Κόγιογλου (συμπαίκτης): «Είναι ένα ταλαντούχο παιδί. Εχει τα προσόντα και με δουλειά, όπως ξέρει, όλο το μέλλον τού ανήκει. Εχει σωματικά προσόντα. Είναι στο χέρι του. Με δουλειά πιστεύω πως θα τα καταφέρει. Είναι παιδί που δουλεύει. Ηδη είναι δύο χρόνια στην ομάδα, έχει παίξει κάποια παιχνίδια και η Β' Εθνική έχει πίεση, άρα δεν νομίζω πως θα έχει πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα».

Οι Γκανέζοι το’χουν σίγουρο

Δεδομένη θεωρούν στην Γκάνα την απόκτηση του Μπενάρντ Κουμορτζί (του Αιγάλεω) και του Ερικ Άντο (που μένει ελεύθερος από την Αϊντχόφεν) από την ΑΕΚ! «Ο Μπενάρντ Κουμορτζί και ο Ερικ Άντο αναμένεται να μετακομίσουν στην ΑΕΚ το προσεχές καλοκαίρι», ανέφερε χθες η ιστοσελίδα Ghanaweb! Πάντως, η βεβαιότητα για την απόκτηση δεν πηγάζει από κάπου. Το σίγουρο είναι πως θα γίνει κρούση στο Αιγάλεω για τον Κουμορτζί, ενώ η περίπτωση του Άντο εξετάζεται.

Ολοταχώς για ΟΔΔΥ

Θετικά μηνύματα έρχονται για την προσπάθεια της ΑΕΚ να δημιουργήσει το δικό της «σπίτι». Το σχέδιο για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στον ΟΔΔΥ προχωρά, όπως αποκάλυψε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς. Συγκεκριμένα, αφού διέψευσε τα σενάρια περί ματαίωσης του συγκεκριμένου σχεδίου και πρόκρισης του Ελληνικού, είπε πως είχε προτείνει στον Ντέμη Νικολαΐδη την περιοχή του Ελληνικού, αλλά ο πρόεδρος της ΑΕΚ την είχε απορρίψει κατηγορηματικά. Παράλληλα, τόνισε πως είναι δεδομένη η πρόθεση της κυβέρνησης για την άμεση επίλυση του γηπεδικού προβλήματος της ΑΕΚ.

«Θα το κάνουμε το γήπεδο», δήλωσε ο Γ.Σουφλιάς και συμπλήρωσε: «Ο Ντέμης είναι ένας πολύ καλός παράγοντας. Εχει κάνει πολλά για την καταπολέμηση της βίας, είναι πρωτοπόρος και πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι το παράδειγμά του. Θα τον βοηθήσουμε. Να ξέρετε πως όταν ο Παναθηναϊκός δεν δέχθηκε τη λύση της περιοχής του Ελληνικού, την προτείναμε και στην ΑΕΚ. Ομως ο Ντέμης δεν δέχθηκε, γιατί ήταν μακριά. Στη συνέχεια του προτείναμε την έκταση του ΟΔΔΥ. Αρχικά ο Ντέμης ήταν επιφυλακτικός και απέναντι στον ΟΔΔΥ και ζήτησε κάποιες εγγυήσεις. Του τις δώσαμε αυτές τις εγγυήσεις και αποδέχθηκε τη λύση του ΟΔΔΥ. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να γίνει εκεί το γήπεδο και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Είπαμε ότι θα βοηθήσουμε την ΑΕΚ και θα τη βοηθήσουμε. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε και τα τελευταία προβλήματα. Το γήπεδο θα γίνει στον ΟΔΔΥ. Στην αρχή ο Ντέμης ήθελε κάποια άλλη περιοχή, αλλά τελικά πείστηκε πως η έκταση του ΟΔΔΥ είναι η πλέον ενδεδειγμένη. Και προχωράμε».

Η συμφωνία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί επειδή βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φάση της νομικής διευθέτησης των λεπτομερειών που αφορούν την παραχώρηση της έκτασης των 250 στρεμμάτων στην ΑΕΚ. Η ΠΑΕ ΑΕΚ ήδη κινείται για την ολοκλήρωση του πλάνου χρηματοδότησης, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα από τη στιγμή που θα τελειώσουν τα γραφειοκρατικά «κολλήματα».

«Ξεχάστε τη διαφορά»

Αν και οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν επιδείξει αξιοσημείωτη σοβαρότητα και διάθεση στις προπονήσεις μετά την επιστροφή από το εορταστικό ρεπό, ο Λορένσο Σέρα Φερέρ φροντίζει να τους επισημαίνει σε καθημερινή βάση πως δεν πρέπει να επαναπαύονται και πως η διαφορά των έξι βαθμών από τον Παναθηναϊκό δεν τους εξασφαλίσει ακόμη μαθηματικά τη δεύτερη θέση. Ο Ισπανός τεχνικός δεν θέλει επ ουδενί να δει την ομάδα του να χαλαρώνει εν όψει της αναμέτρησης της Κυριακής απέναντι στον Ιωνικό, μία ομάδα που έχει υποβιβαστεί προ πολλού.

«Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να συνεχίσουμε τη δουλειά μας με την ίδια διάθεση και την ίδια συγκέντρωση. Μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τη βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται ο Ιωνικός και να χαλαρώσουμε. Εμείς οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι όπως όλα τα υπόλοιπα και να συνεχίσουμε με νίκη. Πρέπει να διατηρήσουμε τον πολύ καλό ρυθμό που είχαμε στο προηγούμενο παιχνίδι. Αυτό θα το πετύχουμε μέσα από την καθημερινή δουλειά. Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το ματς όπως όλα τα άλλα και να προετοιμαστούμε κατάλληλα τις μέρες που έχουμε μπροστά μας. Εχουμε μπροστά μας τρία ματς και θέλουμε τρεις νίκες», τόνισε στους παίκτες του ο 54χρονος προπονητής και συμπλήρωσε: «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνουμε στο γεγονός ότι έχουμε διαφορά έξι βαθμών από τον Παναθηναϊκό και να θεωρήσουμε ότι έχουμε πετύχει τον στόχο μας. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα έχουμε πρόβλημα. Εμένα μου αρέσει να κοιτάζω πάντα ψηλά, να κοιτάζω τον πρώτο, όχι τον τρίτο. Το ίδιο θέλω να κάνετε και εσείς».

Καφές αντί Ζήκου

Ο Παντελής Καφές δείχνει να έχει προβάδισμα για την κάλυψη της θέσης του αμυντικού χαφ στο ματς της Κυριακής, απόντος του τιμωρημένου Άκη Ζήκου. Στο προπονητικό διπλό (που έγινε με έντεκα εναντίον δέκα και είχε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα) οι «κόκκινοι» έπαιξαν με τους Σορεντίνο, Πλιάτσικα, Τζιωρτζιόπουλο, Παπασταθόπουλο, Εμερσον, Καφέ, Λάκη, Σέζαρ, Λυμπερόπουλο, Τόφα, Καμπάνταη, ενώ οι «πράσινοι» (που είχαν παίκτη λιγότερο) με τους Χιώτη, Παουτάσο, Χρόνη, Γκέντσογλου, Τσιρίλο, Κυριακίδη, Τόζερ, Ιβιτς, Κονέ, Μαντούκα. Το παιχνίδι τέλειωσε 1-1 χάρη σε γκολ των Μαντούκα και Τόφα.

Ο Παντελής Καπετάνος ακολούθησε πρόγραμμα αποκατάστασης στο γυμναστήριο και ελαφρύ τρέξιμο στο γήπεδο και με δεδομένο πως ο αγώνας με τον Ιωνικό στη Νεάπολη πλησιάζει (Κυριακή), οι πιθανότητες να είναι ετοιμοπόλεμος μειώνονται. Εκτός μάχης έχουν ήδη τεθεί ο Τραϊανός Δέλλας, που ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας στο γυμναστήριο λόγω ενός προβλήματος στον αστράγαλο και ο Βαγγέλης Μόρας, που συνεχίζει ατομικό πρόγραμμα. Ο Νίκος Γεωργέας αύξησε ρυθμούς προπόνησης, τόσο στον τομέα της φυσικής κατάστασης όσο και στις ασκήσεις με μπάλα και δεν είναι πλέον απίθανο να προλάβει να αγωνιστεί ξανά στη φετινή περίοδο (στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής, στις 13 Μαΐου, απέναντι στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη). Ο Παναγιώτης Λαγός συνεχίζει πρόγραμμα στο γυμναστήριο, ενώ ατομικό ακολουθεί ο Γιώργος Αλεξόπουλος.

Ο Περπαρίμ Χετεμάι, που επίσης έκανε ασκήσεις στο γυμναστήριο, θα βρίσκεται από σήμερα στη Φινλανδία, προκειμένου να υποβληθεί σε προγραμματισμένη επέμβαση από τους καθηγητές Κινούνεν και Βίρτανεν, οι οποίοι θα αφαιρέσουν από την ποδοκνημική του τις βίδες τις οποίες είχαν τοποθετήσει στο συγκεκριμένο σημείο στην εγχείρηση της 9ης Φεβρουαρίου. Ο νεαρός μέσος θα επιστρέψει στην Αθήνα σε περίπου δέκα ημέρες και στόχος του είναι να είναι έτοιμος για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Σήμερα οι παίκτες της ΑΕΚ προπονήθηκαν στις 10:00, ενώ μετά το πέρας της προπόνησης ο Λορένσο Σέρα Φερέρ θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x