Στην αγορά της Αργεντινής στρέφει το βλέμμα του ο Ολυμπιακός για την ενίσχυσή του. Άνθρωπος των «ερυθρολεύκων» ταξίδεψε στη χώρα του τανγκό και φέρεται να παρακολούθησε τον 25χρονο αριστερό μπακ Κλεμέντε Ροντρίγκεζ και τον 29χρονο στόπερ Μορέλ Ροντρίγκεζ της Μπόκα Τζούνιορς. Πάντα στα υπ'όψιν ο Ροσάλες της Ρίβερ Πλέιτ, «γιατί όχι στον Ολυμπιακό;», τονίζει ο πατέρας του Βερόν. Τη Δευτέρα πιθανότατα η κρούση στον Πανιώνιο για Σπυρόπουλο, προκρίνεται έναντι του Πέτριτς ο Τόμασον. Εξετάζεται η περίπτωση Κασαπά για την άμυνα, διαψεύσεις για Μπαρκαουάν. Καλύτερα ο Ριβάλντο, θα παίξει στο φιλικό με την Αλ Ιτιχάντ. Παραιτήθηκε από την ομάδα Νέων ο Σίνισα Γκόγκιτς. «Ευχαριστώ τον Πρόεδρο κ. Σωκράτη Κόκκαλη», τόνισε κατά την αποχώρησή του.
Μεταγραφικό… τανγκό
Άνθρωπος του Ολυμπιακού φέρεται να ταξίδεψε στο Μπουένος Αϊρες για να τσεκάρει κάποιους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Αργεντινής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρακολούθησε δύο παίκτες της Μπόκα, τον 25χρονο αριστερό μπακ Κλεμέντε Ροντρίγκεζ και τον 29χρονο στόπερ (που αγωνίζεται και ως αριστερό μπακ) Μορέλ Ροντρίγκεζ. Ο πρώτος αγωνίζεται στην Μπόκα δανεικός από τη Σπαρτάκ Μόσχας, στην οποία και θα επιστρέψει τον Ιούνιο. Ο εννέα φορές διεθνής με την εθνική Αργεντινής δεν θέλει να παραμείνει στη Μόσχα και ο ατζέντης του ψάχνει να του βρει άλλη ομάδα στην Ευρώπη. Το συμβόλαιο του παίκτη με τη Σπαρτάκ λήγει το 2008 και δεν απαιτούνται πολλά χρήματα για την απόκτηση. Ο Μορέλ Ροντρίγκεζ είναι ο αρχηγός της Μπόκα και οκτώ φορές διεθνής με την εθνική Παραγουάης. Η περίπτωσή του είναι πιο δύσκολη, αφού δεσμεύεται με συμβόλαιο.
Εξάλλου, πάντα στα υπ'όψιν είναι ο 26χρονος μεσοεπιθετικός της Ρίβερ Πλέιτ, Μάουρο Ροσάλες, που προτάθηκε κι εξετάζεται. Ο παίκτης, που είναι δέκα φορές διεθνής με την Αργεντινή, έχει ρήτρα στο συμβόλαιό του, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη, όπου αγωνίστηκε δυόμισι χρόνια με τον Αγιαξ.
Εν τω μεταξύ, ο πατέρας του Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, Χουάν Ραμόν, δήλωσε στον «Πρωταθλητή» πως ο γιος του δεν θα είχε πρόβλημα να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Ο παίκτης μένει ελεύθερος από την Εστουντιάντες και όπως είπε ο πατέρας του «… θα εξετάσει όλες τις προτάσεις που έχει στα χέρια του. Μέχρι τώρα πάντως δεν μας έχει ενοχλήσει κάποιος από τον Ολυμπιακό. Κάποιες ομάδες μάς έχουν προσεγγίσει, αλλά απαντήσαμε πως θα ασχοληθούμε με το θέμα μετά το Κόπα Αμέρικα (τον Ιούλιο)».
Έρχεται ο πρόεδρος, «τρέχουν» τα μεταγραφικά
Εξελίξεις δρομολογούνται στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού με την επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη στην Αθήνα την Κυριακή. Σε πρώτο πλάνο είναι η υπόθεση Σπυρόπουλου, για τον οποίο αναμένεται να γίνει επίσημη κρούση στον Πανιώνιο τη Δευτέρα. Στην πρώτη διερευνητική επαφή που έκαναν οι Πειραιώτες, η ομάδα της Νέας Σμύρνης φάνηκε να αξιώνει υπέρογκο ποσό για την παραχώρηση του 23χρονου αριστερού μπακ. Αν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Κώστας Τσακίρης κρατήσει αυτή τη στάση, τότε είναι σίγουρο ότι οι πρωταθλητές δεν πρόκειται να κινηθούν για τον παίκτη και θα στραφούν σε άλλες λύσεις, εκτός συνόρων.
Σε ό,τι αφορά στην επίθεση, ο Πέτριτς οδεύει προς Ντόρτμουντ, αν και δεν έχει ακόμη συμφωνήσει και δεν πρόκειται να το κάνει προτού βεβαιωθεί πως η ομάδα της Βεστφαλίας δεν θα αγωνίζεται την επόμενη περίοδο στη δεύτερη κατηγορία. Ο έτερος στόχος, Γιόν Νταλ Τόμασον, είναι πιο εφικτός στόχος. Πρόθεση του Δανού φορ που ανήκει στη Στουτγκάρδη, αλλά δεν προτίθεται να επιστρέψει εκεί μετά το δανεισμό του στη Βιγιαρεάλ, είναι να παίξει σε ομάδα του Champions League. Ο ίδιος θα προτιμούσε αυτή να αγωνιζόταν σε ένα ισχυρό πρωτάθλημα, αλλά οι προτάσεις που έχει δεν τον καλύπτουν και γι’αυτό οι ελπίδες του Ολυμπιακού αυξάνονται. Τέλος, στο μέτωπο της άμυνας, οι επαφές με Μπαρκαουάν διαψεύδονται από κύκλους της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Στο προσκήνιο φαίνεται να επιστρέφει ο Κλαούντιο Κασαπά, Βραζιλιάνος (με γαλλικό διαβατήριο) αμυντικός της Λιόν, που μένει ελεύθερος.
Καλύτερα ο «Ρίμπο»
Ολοκληρωθηκαν σήμερα οι εργομετρικές εξετάσεις των παικτών του Ολυμπιακού, με το δεύτερο γκρουπ να περνά από τα σχετικά τεστ και το πρώτο (που υποβλήθηκε χθες στις εξετάσεις) να προπονείται κανονικά. Ο Ριβάλντο συνέχισε τη θεραπεία, ωστόσο η κατάσταση του παρουσιάζει σημαντική βελτίωση και όλα δείχνουν πως θα είναι σε θέση να ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας του στη Λιβύη για το φιλικό με την Αλ Ιτιχάντ που θα γίνει την Τρίτη. Καλύτερα είναι και ο Νέρι Καστίγιο, ο οποίος ακολούθησε πρόγραμμα με θεραπεία, ποδήλατο και ασκήσεις στο γυμναστήριο.
Ο Τόμισλαβ Μπούτινα χτύπησε στο δάκτυλο του ποδιού του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μικρό αιμάτωμα, το οποίο όμως δεν δημιουργεί ανησυχία. Ο Ταραλίδης συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί και το οποίο περιλαμβάνει ασκήσεις στο γυμναστήριο και τρέξιμο στο γήπεδο, ο Παναγόπουλος συνέχισε το πρόγραμμά του με ασκήσεις στο γυμναστήριο και ελαφρύ τρέξιμο στο γήπεδο, ενώ ο Γεωργάτος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.
Το Σαββατοκύριακο οι παίκτες του Ολυμπιακού θα έχουν ρεπό και θα επιστρέψουν στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας.
Γερμανικές «σειρήνες» για Παππά
Επαφές με δύο ομάδες από τη Γερμανία φέρεται να έχει ο Χάρης Παππάς. Ο νεαρός άσος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και πρόθεση του Ολυμπιακού είναι να του ανανεώσει το συμβόλαιο μονομερώς για δύο χρόνια και εν συνεχεία να τον δώσει δανεικό. Ο παίκτης έχει δικαίωμα να μην δεχτεί το παραπάνω και να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της αρεσκείας του.
Ελπίδες για Μπουλούτ
Θετικές εντυπώσεις φαίνεται πως έχει αφήσει ο Ερόλ Μπουλούτ στις προπονήσεις της Ρέιντζερς. Ο σύλλογος της Γλασκώβης ζήτησε χθες από την ΠΑΕ Ολυμπιακός την άδεια για την παράταση της παραμονής στην ομάδα του Τούρκου παίκτη. Το αίτημα της Ρέιντζερς έγινε αποδεκτό και ο Μπουλούτ θα παραμείνει στη Σκωτία μέχρι τις 10 Μαΐου. Ο 32χρονος άσος μιλώντας στην «Daily Record» αποκάλυψε πως ο συμπατριώτης του Τουγκάι, που αγωνίζεται στην Μπλάκμπερν, τού συνέστησε να αρπάξει την ευκαιρία και να παίξει στη Ρέιντζερς. «Ξέρω πολλά για τη Ρέιντζερς, γιατί είναι μεγάλο όνομα στην Ευρώπη από το Champions League και το UEFA αλλά και από τις πολυάριθμες κατακτήσεις πρωταθλημάτων στη Σκωτία. Φυσικά και άκουσα όσα μου είπε ο Τουγκάι. Είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον σύλλογο και τη ζωή στη Γκλασκώβη. Γνωριζόμαστε πολύ καιρό και τον εμπιστεύομαι. Πέρασε πολύ όμορφα στη Ρέιντζερς και πιστεύει ότι το ίδιο μπορεί να γίνει και με μένα. Τώρα όμως θα πρέπει να αποδείξω ότι αξίζω συμβόλαιο. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και αν ικανοποιήσω τον Γουόλτερ Σμιθ (προπονητής), θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τον μάνατζέρ μου. Θα μου άρεσε πολύ να φορέσω τη φανέλα της Ρέιντζερς», δήλωσε ο Μπουλούτ.
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






