Stoiximan Super League

«Ήθελα να μείνω»

Παίκτης της ΑΕΚ θα συνεχίσει να είναι ο Γκουστάβο Μαντούκα, αφού ανακοινώθηκε και επίσημα η συμφωνία της «Ένωσης» με την Μπενφίκα και ο Βραζιλιάνος μέσος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. «Περνάω καλά εδώ και ήθελα να μείνω» τα λόγια του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ. Εξελίξεις στην υπόθεση Ριβάλντο με την επιστροφή του προέδρου της ΠΑΕ από την Πορτογαλία. Παλμέιρας και Κορίνθιανς για «Ρίμπο», σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Βραζιλίας. Μένουν οι υπογραφές και οι ανακοινώσεις για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Έντσον Ράμος και του Ταμαντανί Ενσαλίβα. Ενδιαφέρον για τον 24χρονο Βραζιλιάνο σέντερ μπακ της Λεϊρία, Μάρκος Αντόνιο, ισχυρίζεται πως υπάρχει ο μάνατζέρ του. Φιλικό παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας στους Θρακομακεδόνες θα δώσει την Πέμπτη στις 17:00 η ΑΕΚ.

Παίκτης της ΑΕΚ θα συνεχίσει να είναι ο Γκουστάβο Μαντούκα, αφού ανακοινώθηκε και επίσημα η συμφωνία της «Ένωσης» με την Μπενφίκα και ο Βραζιλιάνος μέσος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. «Περνάω καλά εδώ και ήθελα να μείνω» τα λόγια του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ. Εξελίξεις στην υπόθεση Ριβάλντο με την επιστροφή του προέδρου της ΠΑΕ από την Πορτογαλία. Ενδιαφέρον Παλμέιρας και Κορίνθιανς για «Ρίμπο», σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Βραζιλίας. Μένουν οι υπογραφές και οι ανακοινώσεις για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Έντσον Ράμος και του Ταμαντανί Ενσαλίβα. Ενδιαφέρον για τον 24χρονο Βραζιλιάνο σέντερ μπακ της Λεϊρία, Μάρκος Αντόνιο, ισχυρίζεται πως υπάρχει ο μάνατζέρ του. Φιλικό παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας στους Θρακομακεδόνες θα δώσει την Πέμπτη στις 17:00 η ΑΕΚ.

Και με τη βούλα… Μαντούκα

Με μια λιτή ανακοίνωση η ΠΑΕ ΑΕΚ επικύρωσε τη συμφωνία για την αγορά των δικαιωμάτων του Γκουστάβο Μαντούκα από την Μπενφίκα, καθώς επίσης και την υπογραφή συμβολαίου τριετούς διάρκειας με τον Βραζιλιάνο άσο. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ήρθε σε συμφωνία με τη SL Benfica για τη μεταγραφή του Gustavo Manduca. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τριών χρόνων».

Ο Ντέμης Νικολαΐδης έδωσε τα χέρια με τη διοίκηση της Μπενφίκα χθες για την αγορά των δικαιωμάτων του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού. Η αρχική πρόταση της «Ένωσης» ήταν 700.000 ευρώ, ωστόσο μετά την αμετακίνητη θέση των διοικούντων των «αετών» να ζητούν την οψιόν που προβλεπόταν στη συμφωνία δανεισμού του παίκτη, δηλαδή ένα εκατομμύριο ευρώ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ ανέβασε την προσφορά του και η συμφωνία επιτεύχθηκε. Τα πορτογαλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η ΑΕΚ αναγκάστηκε τελικά να καταβάλει στην Μπενφίκα το ποσό που προβλεπόταν στην αρχική συμφωνία των δύο συλλόγων για να κλείσει θετικά η υπόθεση. Ωστόσο οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως η χρυσή τομή βρέθηκε στις 800.000 ευρώ. Έτσι ένα από τα πιο «καυτά» θέματα για την ΑΕΚ έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ο Λορένσο Σέρα Φερέρ θα έχει στη διάθεσή του και του χρόνου τον «Μαντού», ο οποίος επιθυμούσε διακαώς να παραμείνει στην Ελλάδα. Ο 27χρονος άσος θα εισπράττει περίπου 350.000 ευρώ ετησίως χωρίς τα μπόνους.

Μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες αν οι επαφές του Ντέμη Νικολαΐδη με τη διοίκηση της Μπενφίκα δεν αφορούσαν μόνο στον Γκουστάβο Μαντούκα, αλλά και σε άλλους ποδοσφαιριστές. Θέμα Καραγκούνη πάντως δεν τίθεται, παρά τα όσα αναφέρουν κάποια πορτογαλικά ΜΜΕ. Άλλωστε, ο 29χρονος μέσος έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο και το κασέ του (1,2 εκατ. ευρώ) είναι μάλλον απαγορευτικό για την ΑΕΚ.

"Ήθελα να μείνω"

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Γκουστάβο Μαντούκα εμφανίστηκε ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ: «Είμαι πολύ χαρούμενος με την εξέλιξη που είχε η υπόθεση της μεταγραφής μου. Η ΑΕΚ ήταν η πρώτη μου επιλογή. Ήθελα να μείνω εδώ. Έχω φίλους στην ομάδα, ο προπονητής μου και οι συνεργάτες του μιλούν ισπανικά, μια γλώσσα που καταλαβαίνω και αυτό είναι πολύ καλό για μένα. Η Ελλάδα αρέσει στην οικογένειά μου, μας αρέσει να μένουμε εδώ. Ήταν αυτό που θέλαμε» τόνισε αρχικά ο Βραζιλιάνος μέσος και συμπλήρωσε:

«Έχω προσαρμοστεί πλήρως καθώς οι συνθήκες είναι οι ιδανικές για να είσαι παίκτης σε αυτή την ομάδα. Γνωρίζω επίσης ότι ο κόσμος της ομάδας με συμπαθεί και αυτό ήταν για μένα ένα ακόμη κίνητρο. Τώρα είμαι απόλυτα ήρεμος, υπέγραψα το συμβόλαιο μου και το μόνο που κάνω είναι να σκέφτομαι και να συγκεντρώνομαι στην ομάδα μου πλέον, την ΑΕΚ».

«Φέτος τα πήγαμε καλά, είχαμε μια πολύ καλή εμπειρία στο Champions League και του χρόνου με τη βοήθεια και των νέων παικτών που θα έρθουν θα προσπαθήσουμε να πάμε ακόμη καλύτερα, να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στο Champions League και να παλέψουμε στο πρωτάθλημα για την 1η θέση
».

Εν αναμονή...

Στασιμότητα επικρατεί στην υπόθεση της προσέγγισης ΑΕΚ-Ριβάλντο. Η επιθυμία για συνεργασία φαίνεται πως είναι αμοιβαία, ωστόσο για να υπάρξει συμφωνία θα πρέπει να ξεπεραστεί το οικονομικό εμπόδιο του υψηλού κασέ του παίκτη. Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ περιμένει την επιστροφή του Ντέμη Νικολαΐδη από την Πορτογαλία για να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε συμφωνία με τον 35χρονο άσο, ο οποίος φέρεται διατεθειμένος να ρίξει τις ετήσιες απαιτήσεις του κάτω από το 1,5 εκατ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Στις φήμες για επικείμενη συμφωνία προστίθεται το γεγονός πως χθες ο Λορένσο Σέρα Φερέρ είχε επαφή με στέλεχος της PUMA, εταιρείας με την οποία έχει συμβόλαιο ο Ριβάλντο. Η συνάντηση αυτή όμως έγινε για το ενδεχόμενο συνεργασίας του Ισπανού τεχνικού με την αθλητική εταιρεία. Επιπροσθέτως, στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ βρέθηκε ο Μαρτσέλο, ο οποίος είναι επιστήθιος φίλος του «Ρίμπο», αλλά μεσολάβησε και για τη μεταγραφή του Έντσον Ράμος στην «Ένωση».

Μένουν οι υπογραφές για Ράμος

Η υπόθεση Ριβάλντο δεν είναι όμως η μοναδική που θα δρομολογηθεί με την επιστροφή του Ντέμη Νικολαΐδη στην Ελλάδα. Ένας συμπατριώτης του και παίκτης της ομάδας από την οποία αναδείχτηκε ο «Ρίμπο», της Μότζι Μίριμ, ο Έντσον Ράμος, πρέπει να θεωρείται ήδη παίκτης της ΑΕΚ. Ο 20χρονος Βραζιλιάνος δεξιός μπακ-χαφ είναι από το βράδυ της Κυριακής στην Αθήνα και τη Δευτέρα πέρασε από ιατρικές εξετάσεις. Πλέον, περιμένει την έλευση του προέδρου της ΠΑΕ για να υπογραφεί το συμβόλαιό του με την «Ένωση», το οποίο θα είναι πιθανότατα διάρκειας πέντε ετών. Ο νεαρός Βραζιλιάνος θα ενταχθεί στο δυναμικό της ΑΕΚ αμέσως και θα είναι στην αποστολή που θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη για το φιλικό με την Μπενφίκα στις 27 Μαΐου.

Σενάριο για Ζαπάτα

Το ταξίδι του Λορένσο Σέρα Φερέρ στην Αργεντινή έχει ωθήσει τον Τύπο της χώρας να φιλοξενεί σε καθημερινή βάση κι ένα διαφορετικό όνομα που φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο της ΑΕΚ. Τελευταίος παίκτης που φέρεται να απασχολεί την «Ένωση» είναι ο 28χρονος μέσος της Ρίβερ Πλέιτ, Βίκτορ Ζαπάτα. Το συμβόλαιο του αριστεροπόδαρου άσου λήγει το καλοκαίρι και ο ίδιος έχει προαναγγείλει την αποχώρησή του από την ομάδα του Μπουένος Άιρες. Τα Μέσα της Αργεντινής αναφέρουν πως ο Ζαπάτα, ο οποίος στη σεζόν 2003/04 είχε παίξει στην Ισπανία με τη Βαγιαδολίδ (25 συμμετοχές, 2 γκολ), απασχολεί εκτός από την ΑΕΚ και συλλόγους από το Μεξικό.

«Η ΑΕΚ διεκδικεί τον Μάρκος Αντόνιο»

Στο στόχαστρο της ΑΕΚ αλλά και της Χέρτα Βερολίνου βρίσκεται ο 24χρονος Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός της Ουνιάο Λεϊρία, Μάρκος Αντόνιο, όπως δήλωσε ο μάνατζέρ του, Αντόνιο Αραούζο, σε πορτογαλική ιστοσελίδα (Maisfutebol). «Λίγα χρόνια μετά την απόκτηση του Μπρούνο Άλβες, η ΑΕΚ θέλει να βρει έναν παίκτη με παρόμοια χαρακτηριστικά στην πορτογαλική αγορά. Ο Αντόνιο Αραούζο είπε ότι ο Μάρκος Αντόνιο "είναι διατεθειμένος" να φύγει από τη Λεϊρία και γι' αυτό μελετά προτάσεις. Τα δικαιώματά του ανήκουν κατά 50% στον ατζέντη του και το άλλο 50% στη Λεϊρία, αφού έληξε η εξάρτηση από την Πόρτο», αναφέρει το δημοσίευμα. Ο Μάρκος Αντόνιο έπαιξε στην Ακαντέμικα Κοΐμπρα και ήταν συμπαίκτης του Ζούλιο Σέζαρ στη Ζιλ Βισέντε. Φέτος έχει παίξει σε 28 ματς (1 γκολ).

Έρχεται ο Ενσαλίβα

Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση της συμφωνίας της ΑΕΚ με τον Ταμαντανί Ενσαλίβα. Ο Καναδός μεσοαμυντικός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με τον Πανιώνιο σκοράροντας κατά της «Ένωσης», τη φανέλα της οποίας θα φορά όπως όλα δείχνουν από την επόμενη περίοδο.

Φιλικό με Αναγέννηση Καρδίτσας

Φιλικό παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας στους Θρακομακεδόνες στις 17:00 θα δώσει την Πέμπτη η ΑΕΚ. Ο αγώνας, όπως ανακοίνωσαν οι «κιτρινόμαυροι», θα είναι κλειστός για τους εκπροσώπους του Τύπου και τους φιλάθλους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η προπόνηση της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε χωρίς τον Λορέντσο Σέρα Φερέρ, αφού ο τεχνικός της «Ένωσης» επέστρεψε το πρωί από τη Θεσσαλονίκη όπου παρευρέθηκε για το “All Star Game”.

Οι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν το πρωί στις 10:00, ενώ από την προπόνηση απουσίαζαν τόσο ο Βασίλης Πλιάτσικας, ο οποίος έχει υποβληθεί σε επέμβαση διαφράγματος και ρινοπλαστική (δεν θα προπονείται για τις επόμενες μέρες), όσο και οι αδειούχοι για διαφορετικούς λόγους Στέφανο Σορεντίνο, Άκης Ζήκος, Νίκος Λυμπερόπουλος και Ζούλιο Σέζαρ.

Αχιλλέας Κώτσογλου - Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x