Stoiximan Super League

Εντογιέ… ο πρώτος

Ο 22χρονος Σενεγαλέζος μεσοεπιθετικός της Ακαντέμικα, Νταμέ Εντογιέ, είναι το πρώτο μεταγραφικό χτύπημα του Παναθηναϊκού. Επιλογή του Ζοσέ Πεσέιρο και του Γιάσμινκο Βέλιτς ο νεαρός άσος, ο οποίος ήρθε σήμερα στην Αθήνα συνοδεία του τεχνικού διευθυντή του «τριφυλλιού», για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις την Τρίτη και να υπογράψει συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας. Σύντομα η συνέχεια της ενίσχυσης του «τριφυλλιού». Αρνητικά αναμένεται να απαντήσει ο Μπόβιο στην πρόταση ανανέωσης του Παναθηναϊκού. «Με τα σημερινά δεδομένα είναι απίθανο να την αποδεχθούμε, αφού υπάρχει μεγάλη οικονομική διαφορά», δήλωσε στη «SportDay» ο μάνατζέρ του. Χωρίς τους διεθνείς Αντρέας Ίβανσιτς, Σωτήρη Νίνη και Νασίφ Μόρις έγινε η σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού.

Ο 22χρονος Σενεγαλέζος μεσοεπιθετικός της Ακαντέμικα, Νταμέ Εντογιέ, είναι το πρώτο μεταγραφικό χτύπημα του Παναθηναϊκού. Επιλογή του Ζοσέ Πεσέιρο και του Γιάσμινκο Βέλιτς ο νεαρός άσος, ο οποίος ήρθε σήμερα στην Αθήνα συνοδεία του τεχνικού διευθυντή του «τριφυλλιού», για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις την Τρίτη και να υπογράψει συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας. Σύντομα η συνέχεια της ενίσχυσης του «τριφυλλιού». Αρνητικά αναμένεται να απαντήσει ο Μπόβιο στην πρόταση ανανέωσης του Παναθηναϊκού. «Με τα σημερινά δεδομένα είναι απίθανο να την αποδεχθούμε, αφού υπάρχει μεγάλη οικονομική διαφορά», δήλωσε στη «SportDay» ο μάνατζέρ του. Χωρίς τους διεθνείς Αντρέας Ίβανσιτς, Σωτήρη Νίνη και Νασίφ Μόρις έγινε η σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού.

Έκλεισε τον Εντογιέ

Η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού είναι προ των πυλών. Οι «πράσινοι» συμφώνησαν με τον 22χρονο Σενεγαλέζο μεσοεπιθετικό Νταμέ Εντογιέ, ο οποίος αγωνίζεται στην Ακαντέμικα και προφανώς αποτελεί επιλογή που έκαναν από κοινού οι άριστοι γνώστες του πορτογαλικού πρωταθλήματος Γιάσμινκο Βέλιτς και Ζοσέ Πεσέιρο. Ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου βρέθηκε το τελευταίο διήμερο στην Πορτογαλία, προκειμένου να ολοκληρώσει τη συμφωνία και να επιστρέψει σήμερα με τον υψηλόσωμο παίκτη (1,86μ.), προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιο, το οποίο αναμένεται να έχει τετραετή διάρκεια

Ο Εντογιέ γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 1985 και στο φετινό πρωτάθλημα μετρά 25 συμμετοχές, 4 γκολ και 6 κίτρινες κάρτες.Το περασμένο καλοκαίρι πήγε στην Ακαντέμικα (το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι) ύστερα από τρία χρόνια καριέρας στη Ζαν Ντ' Αρκ της πατρίδας του και τρεις μήνες στην Αλ Σαντ του Κατάρ. Ο αδελφός του Ουσμάν, που έπαιξε και αυτός πριν από λίγα χρόνια στην Πορτογαλία με την Εστορίλ και τώρα είναι δανεικός στην Αλ Σαμπάμπ, πρότεινε τον Νταμέ σε Πορτογάλους μάνατζερ και ένας από αυτούς, ο Αρτούρ Φερνάντες, τον πήρε από το Κατάρ και την Αλ Σάαντ και τον πήγε για δοκιμή στην Κοΐμπρα. Ο ίδιος δεν δείχνει προτίμηση για τη θέση που θέλει να αγωνίζεται. «Μπορώ να αγωνισθώ και στο κέντρο και στην επίθεση», είχε δηλώσει, όμως ο προπονητής του φέτος, Μανουέλ Ματσάδο, τον χρησιμοποιούσε ως δεξί χαφ. Τον περασμένο Ιανουάριο τον πλησίασε η Πόρτο. Χθες έπαιξε και στα 90 λεπτά του αγώνα με την Μπενφίκα, για την τελευταία αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος και ήταν από τους διακριθέντες παίκτες της ομάδας του, η οποία ηττήθηκε 2-0.

Το προφίλ του Εντογιέ

ΟΝΟΜΑ: Νταμέ Εντογιέ
ΘΕΣΗ: Μέσος
ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 21/2/1985
ΧΩΡΑ: Σενεγάλη
ΟΜΑΔΑ: Ακαντέμικα Κοΐμπρα
ΥΨΟΣ: 1,86 μ.
ΒΑΡΟΣ: 81 κιλά
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΓΚΟΛ
2003-04 Ζαν Ντ' Αρκ
2004-05 Ζαν Ντ' Αρκ
2005-06 Ζαν Ντ' Αρκ
Αλ Σαντ
2006-07 Ακαντέμικα 25, 4

Έπεται συνέχεια

Ο Νταμέ Εντογιέ ήταν μόνο η αρχή, αφού λίαν συντόμως θα ακολουθήσει και η δεύτερη μεταγραφή, που θα αφορά είτε τερματοφύλακα είτε αμυντικό είτε επιθετικό. Δεν αποκλείεται αυτή να προέρχεται από την αγορά της Σερβίας, μια και την περασμένη Τρίτη ο Γιάσμινκο Βέλιτς παρακολούθησε τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και τη Βοϊβοντίνα. Πηγές από το Βελιγράδι αναφέρουν πως σκοπός της παρουσίας του ήταν ο 32χρονος τερματοφύλακας του Ερυθρού Αστέρα, Ιβάν Ραντζέλοβιτς.

«Όχι» από Μπόβιο

Αρνητικά θα απαντήσει ο Μπόβιο στην πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου του έναντι 550.000 ευρώ ετησίως αντί για τα 900.000 ευρώ που εισέπραττε φέτος, όπως δήλωσε στη «SportDay» ο μάνατζέρ του, Φρεντερίκο Μοράις.

«Θα μιλήσω τηλεφωνικά με τον κύριο Βέλιτς την Τετάρτη, αλλά με τα σημερινά δεδομένα είναι απίθανο να αποδεχθούμε την πρόταση του Παναθηναϊκού. Υπάρχει μεγάλη οικονομική διαφορά και αν δεν βελτιώσει την πρότασή του ο Παναθηναϊκός, θα την απορρίψουμε. Δεν έχουμε καμία πληροφόρηση από την ελληνική ομάδα αν θα κάνει καλύτερη πρόταση. Θα πω στον κ. Βέλιτς τη δική μας πλευρά και αν δεν έχει να αντιπροτείνει κάτι, θα εξετάσουμε τις υπόλοιπες προτάσεις που υπάρχουν για τον Μπόβιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βραζιλιάνου μέσου, ενώ ερωτηθείς για το αν έχει επαφές με άλλες ομάδες, απάντησε: «Μέχρι τώρα δεν έχω μιλήσει με άλλη ομάδα επίσημα. Θα συζητήσουμε μετά την Τετάρτη, αφού μιλήσω με τον κ. Βέλιτς και εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες, όχι από την Ελλάδα. Από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Τουρκία και τη Γαλλία. Ο παίκτης έχει πολλές επιλογές και προσφορές, οικονομικά καλύτερες από αυτή του Παναθηναϊκού».

Η τελευταία επιστροφή

Ο Βίκτορ Μουνιόθ επιστρέφει σήμερα από την πατρίδα του, όπου βρέθηκε το περασμένο τριήμερο, εκμεταλλευόμενος το ρεπό που είχε δώσει στους παίκτες του. Ο Ισπανός τεχνικός θα προπονήσει τους παίκτες του μέχρι και την Παρασκευή, όταν και θα τους αποχαιρετήσει, ενώ την ίδια ημέρα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Την Τετάρτη ο 50χρονος προπονητής θα βρεθεί στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να δει από κοντά τον μεγάλο τελικό του Champions League ανάμεσα στη Μίλαν και τη Λίβερπουλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως προ ημερών ο Βίκτορ Μουνιόθ είχε συνομιλία με τον Σωτήρη Νίνη, ο οποίος τον ευχαρίστησε για το γεγονός ότι του έδωσε την ευκαιρία να καθιερωθεί και να κάνει το άλμα από τα τμήματα υποδομής στην ενδεκάδα της ομάδας, ενώ του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του. «Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Είσαι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής με πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι σου και σου αξίζουν συγχαρητήρια. Θα πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις σκληρά και να προσπαθείς όσο περισσότερο γίνεται. Εχεις καταφέρει πολλά, αν και είσαι στο ξεκίνημα της καριέρας σου, αλλά τα αξίζεις. Μπορείς να πας ακόμα ψηλότερα, αρκεί να μείνεις προσγειωμένος. Κράτα χαμηλά το κεφάλι και δούλευε», ήταν τα λόγια του Μουνιόθ στον 17χρονο μέσο.

*Χωρίς τους διεθνείς Αντρέας Ίβανσιτς, Σωτήρη Νίνη και Νασίφ Μόρις έγινε η σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" μετά από το ζέσταμα έκαναν ασκήσεις στο κράτημα της μπάλας και στην συνέχεια χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και έπαιξαν δίτερμα. Ατομικά προπονήθηκαν οι Βίκτορ Σάντσεθ, Θανάσης Τσίγκας και Φίλιππος Δάρλας. Κανονικά πήρε μέρος στην προπόνηση ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

**Στη Φλουμινένσε συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του ο Φλάβιο Κονσεϊσάο, υπογράφοντας συμβόλαιο έως τον προσεχή Δεκέμβριο, σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ. Ο 33χρονος άσος δεν είχε αγωνιστεί σε καμία ομάδα από τον Ιανουάριο του 2006, όταν και αποδεσμεύτηκε από τον Παναθηναϊκό μετά τη μικρή προσφορά του.

***O Nασίφ Μόρις κλήθηκε στην εθνική ομάδα της πατρίδας του για τον εντός έδρας αγώνα εναντίον του Τσαντ που θα γίνει στις 02.06.07
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x