Stoiximan Super League

Στα «κιτρινόμαυρα» ο Ριβάλντο!

Την μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της πραγματοποίησε η ΑΕΚ την Τρίτη. Ο Ριβάλντο συμφώνησε με την ομάδα της «Ένωσης» για τα επόμενα δυο χρόνια και αμέσως μετά την υπογραφή του δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ. «Είμαι εδώ για να πετύχω και να πάρω το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ», ανέφερε ο Βραζιλιάνος, που αναχώρησε για την πατρίδα του σήμερα το μεσημέρι. Νέα πρόταση για την αγορά του Νίκου Λυμπερόπουλου ετοιμάζεται να καταθέσει η ομάδα της Νυρεμβέργης. «Δεν έχουμε πει την τελευταία λέξη», τονίζει γενικός διευθυντής του γερμανικού συλλόγου, Μάρτινς Μπάντερ. Αρνητική στάση εκ νέου αναμένεται να κρατήσει η «Ένωση». «Θα μιλήσουμε με την ΑΕΚ την Τρίτη», δήλωσε στη «SportDay» ο μάνατζερ του Ζεράλδο. Συνεχίζονται οι προσπάθειες απόκτησης του Σιλβέστρε Βαρέλα από τη Σπόρτινγκ. Ξεκαθαρίζουν σύντομα και οι υποθέσεις των Αργεντινών Νούνιες-Μονταΐνι και Χίρσινγκ

Την μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της πραγματοποίησε η ΑΕΚ την Τρίτη. Ο Ριβάλντο συμφώνησε με την ομάδα της «Ένωσης» για τα επόμενα δυο χρόνια και αμέσως μετά την υπογραφή του δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ. «Είμαι εδώ για να πετύχω και να πάρω το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ», ανέφερε ο Βραζιλιάνος, που αναχώρησε για την πατρίδα του σήμερα το μεσημέρι. Νέα πρόταση για την αγορά του Νίκου Λυμπερόπουλου ετοιμάζεται να καταθέσει η ομάδα της Νυρεμβέργης. «Δεν έχουμε πει την τελευταία λέξη», τονίζει γενικός διευθυντής του γερμανικού συλλόγου, Μάρτινς Μπάντερ. Αρνητική στάση εκ νέου αναμένεται να κρατήσει η «Ένωση». «Θα μιλήσουμε με την ΑΕΚ την Τρίτη», δήλωσε στη «SportDay» ο μάνατζερ του Ζεράλδο. Συνεχίζονται οι προσπάθειες απόκτησης του Σιλβέστρε Βαρέλα από τη Σπόρτινγκ. Ξεκαθαρίζουν σύντομα και οι υποθέσεις των Αργεντινών Νούνιες-Μονταΐνι και Χίρσινγκ

Γάμος με Ριβάλντο!

Η πολυαναμενόμενη απάντηση του Βραζιλιάνου σταρ δόθηκε την Τρίτη και ήταν θετική όπως άλλωστε αναμενόταν. Ο Ριβάλντο υπέγραψε για δυο χρόνια με την ομάδα της «Ένωσης», ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως αναχώρησε μια μέρα νωρίτερα για την Βραζιλία, αφού πρόλαβε και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο. Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΑΕΚ για την συμφωνία με τον Βραζιλιάνο σταρ

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ

"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Vitor Borba Ferreira Rivaldo. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων".

Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του ο Rivaldo έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο www.aekfc.gr:

Τι μέτρησε στην απόφαση σου να έρθεις στην ΑΕΚ;

Πέρα απο το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, στην απόφασή μου έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η Αθήνα είναι μια πόλη, στην οποία η οικογένεια μου είναι ευτυχισμένη. Όταν, λοιπόν, ξαφνικά προέκυψε ένα απρόβλεπτο συμβάν με την προηγούμενη ομάδα μου, αποφάσισα να δεχτώ την πρόταση της ΑΕΚ, διότι είναι μια ομάδα με προοπτικές. Έφυγα από μια μεγάλη ομάδα, τον Ολυμπιακό, για να πάω σε μια άλλη μεγάλη ομάδα, που είναι η ΑΕΚ.

Ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία να σε δει με τη φανέλα της ΑΕΚ. Τι θα ήθελες να πεις στους φιλάθλους της ομάδας;

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι ο κόσμος θα έχει ενα Ριβάλντο με όρεξη να κερδίζει, να γίνει πρωταθλητής. Οι οπαδοί μπορούν να μείνουν ήσυχοι για το ότι θα δίνω το καλύτερο μου εαυτό μέσα στο γήπεδο.

Ίδια χώρα, ίδιοι στόχοι, διαφορετική ομάδα. Τι αλλάζει για σένα;

Το γεγονός ότι η χώρα και οι στόχοι είναι ίδιοι βοηθάει πάρα πολύ. Αυτό που θα πρέπει να κάνω είναι να προσαρμοστώ στην καινούργια μου ομάδα και στους καινούργιους μου συμπαίκτες.

Ποιοι είναι οι βλέψεις σου με την ΑΕΚ;

Να γίνουμε πρωταθλητές και να περάσουμε τα προκριματικά του Champions League.

Είπες ότι η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με προοπτικές. Για τη νέα σεζόν έχει ήδη πραγματοποιήσει ορισμένες μεταγραφές όπως του Αρουαμπαρένα, του Ενσαλίβα και του Ράμος. Πως βλέπεις τις προοπτικές της ΑΕΚ για τη νέα χρονιά;

Είμαι σίγουρος ότι ο προπονητής γνωρίζει πολύ καλά ποιους επιλέγει και ότι όποιος υπογράφει συμβόλαιο με την ΑΕΚ αξίζει ως παίκτης.

Τον Αύγουστο η ΑΕΚ θα δώσει προκριματικά για την είσοδό της στο Champions League και στην κλήρωση θα είναι στο γκρουπ των αδυνάτων. Σε αγχώνει αυτό το γεγονός;

Ο άμεσος στόχος σε αυτή τη διοργάνωση είναι να προκριθούμε στους ομίλους. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με αγχώνει κάτι. Θα κάνουμε το καλύτερο.

Το βιογραφικό του Rivaldo:

Ημ. Γέννησης: 19/4/1972
Εθνικότητα: Βραζιλιάνικη
Ύψος: 1.86μ. Βάρος: 75 κ.
Διεθνής: Βραζιλία
Συμμετοχές: 74
Γκολ: 35

@2@Τίτλοι:

1 Παγκόσμιο πρωτάθλημα (2002)
1 Κόπα Αμέρικα (1999)
1 Champions League (2003)
2 Super Cup Ευρώπης (1998)
2 Πρωταθλήματα Ισπανίας (1998, 1999)
1 Πρωτάθλημα Ιταλίας (2003)
1 Πρωτάθλημα Βραζιλίας (1994)
3 Πρωταθλήματα Ελλάδας (2005, 2006, 2007)
1 Κύπελλο Ισπανίας (1998)
1 Κύπελλο Ιταλίας (2003)
2 Κύπελλα Ελλάδας (2005, 2006)

Προσωπικές διακρίσεις:

Καλύτερος παίκτης του κόσμου (FIFA) 1999
Καλύτερος παίκτης του κόσμου (World Soccer) 1999
Καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη (Χρυσή Μπάλα) 1999
MVP του Κόπα Αμέρικα (1999)
Καλύτερος παίκτης του ισπανικού πρωταθλήματος (1999)
Καλύτερος παίκτης στη Βραζιλία (1996)
Καλύτερος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος (2007)

Πρόλαβε την ΑΕΚ ο Ριβάλντο

Πριν έρθει η ανακοίνωση της ΑΕΚ για την συμφωνία με τον Ριβάλντο, ο ίδιος ο Βραζιλιάνος πρόλαβε και γνωστοποίησε μόνος του το αίσιο τέλος, αφού κατά την αναχώρηση του για την Βραζιλία, πολιορκήθηκε στο Ελ. Βενιζέλος από τους δημοσιογράφους και αποκάλυψε την συμφωνία του με την ομάδα της «Ένωσης», τονίζοντας μάλιστα πως: «Μου έδειξαν μεγάλη εμπιστοσύνη ο πρόεδρος και ο προπονητής της ομάδας. Ξέρω ότι έχουν να πάρουν 13 χρόνια πρωτάθλημα. Είμαι εδώ για να πετύχω και να πάρω το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ.. Υπέγραψα συμβόλαιο για δυο χρόνια».

Επιμένει η Νυρεμβέργη

Μπορεί η ΑΕΚ να έχει απορρίψει το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί ο Νίκος Λυμπερόπουλος, μπορεί ο ίδιος ο Μεσσήνιος φορ να δηλώνει πως «Μένω στην ΑΕΚ», η Νυρεμβέργη όμως φαίνεται πως δεν πτοείται και ετοιμάζεται να καταθέσει νέα βελτιωμένη πρόταση στην «Ένωση» για την αγορά του 32χρονου επιθετικού. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει και από τις δηλώσεις του γενικού διευθυντή του γερμανικού συλλόγου, Μάρτινς Μπάντερ στην εφημερίδα της χώρας του, «Nachrichten».

Ακολουθεί απόσπασμα των δηλώσεων του

Πότε υπογράφει ο Λυμπερόπουλος;

Δύσκολο να το πούμε, καθώς η ομάδα του (σ.σ ΑΕΚ) απέρριψε την πρώτη μας προσφορά και δεν τον αφήνει προς το παρόν να φύγει. Αλλά παρόλα αυτά εμείς τον θέλουμε.

Γιατί;

Είναι ένας παίκτης που ψάχνουμε. Θέλουμε οπωσδήποτε έναν έμπειρο επιθετικό, με τεχνικές αρετές που να σημειώνει πολλά γκολ. Θα δούμε τι θα προκύψει στο θέμα αυτό τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Η τελευταία κουβέντα μας πάντως δεν έχει ειπωθεί.

Τι θα συμβεί με τα πολλά χρήματα που εισπράξατε; Μόνο η νίκη στον τελικό απέφερε άλλα 2,5 εκ. ευρώ…

Έχετε δίκιο, η σεζόν ήταν και οικονομικά για μας μία μεγάλη επιτυχία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι ανανεώνουμε και συμβόλαια και επενδύουμε αρκετά χρήματα για παίκτες

*** Πάντως η στάση που θα κρατήσει η ΑΕΚ αναμένεται να είναι και πάλι αρνητική, αφού δεν δείχνει διατεθειμένη να πουλήσει με οποιοδήποτε χρηματικό αντάλλαγμα τον πρώτο σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος.

Τα υπόλοιπα μεταγραφικά!

Πέραν της υπόθεσης Ριβάλντο, εξελίξεις θα υπάρχουν και στις υπόλοιπες μεταγραφικές υποθέσεις. Ο Ζεράλδο Άλβες αποτελεί την πιο καλή και ταυτόχρονα προσιτή περίπτωση για το κέντρο της άμυνας, δεδομένου ότι το κόστος απόκτησης του Μάρκος Αντόνιο από τη Λεϊρία φτάνει τα δύο εκατ. ευρώ. Αντίθετα, ο 27χρονος άσος της Πάσος Φερέιρα, αδερφός του Μπρούνο Άλβες, έχει ρήτρα αποδέσμευσης 300.000 ευρώ και στην ΑΕΚ σκέφτονται σοβαρά την περίπτωσή του. Χθες ο μάνατζερ του 27χρονου στόπερ, Μαρσέλο Σάντος Σιπριάνο, δήλωσε στη «SportDay» πως «περιμένω να μιλήσω αύριο (σ.σ. σήμερα) με την ΑΕΚ».

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απόκτηση του 22χρονου Πορτογάλου μεσοεπιθετικού Σιλβέστρε Βαρέλα. Ο παίκτης ανήκει στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία δεν φέρεται διατεθειμένη να τον παραχωρήσει εύκολα, ωστόσο ο μάνατζερ που χειρίζεται την υπόθεση για λογαριασμό της «Ένωσης» αναφέρει πως μπορεί να αποκτηθεί έστω με τη μορφή δανεισμού και με μια προσιτή οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι του 2008. Εξάλλου, ο Τύπος της Αργεντινής αναφέρει πως ο Ντέμης Νικολαΐδης θα μεταβεί στο Μπουένος Αϊρες για να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις για τους Νούνιες, Μονταΐνι και Χίρσιγκ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, τουλάχιστον σύντομα.

Άρεσαν Μανού-Πάουλο Ζορζ, σενάρια για Μορέτο

Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ είχε τη δυνατότητα στο φιλικό απέναντι στην Μπενφίκα να βγάλει συμπεράσματα και για παίκτες που έχουν προταθεί από τους «αετούς» στην ΑΕΚ για παραχώρηση με τη μορφή δανεισμού. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Μορέτο, Πάουλο Ζορζ, Μανού, Μιγκελίτο και Μπέτο. Οι δύο τελευταίοι δεν απασχόλησαν καθόλου την ΑΕΚ, αφού ο Μιγκελίτο έδειξε πολλές αδυναμίες στην άμυνα και ο δεύτερος δεν άρεσε επίσης, παρά το γεγονός ότι μερίδα των πορτογαλικών ΜΜΕ αναφέρει πως η μεταγραφή του στην «Ένωση» είναι τελειωμένη (φυσικά αυτό δεν ισχύει).

Σε ό,τι αφορά στον Μαρσέλο Μορέτο, ο Βραζιλιάνος με ιταλικό διαβατήριο τερματοφύλακας δεν μπορεί να κριθεί με ασφάλεια. Πορτογαλικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως για τον 29χρονο τερματοφύλακα έγιναν συζητήσεις στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσαν οι δύο ομάδες για το φιλικό στη Νέα Υόρκη. Ο ίδιος αρνείται πως είχε συζητήσεις με την ΑΕΚ. «Δυστυχώς φέτος δεν έπαιξα τόσο όσο πέρυσι, αλλά... περασμένα ξεχασμένα. Οσο για την ΑΕΚ, ο μάνατζερ του Κατσουράνη μού είπε κάποια πράγματα, αλλά τίποτα ιδιαίτερο. Δεν μιλήσαμε γι' αυτό. Το θέμα με την ΑΕΚ έχει προκύψει από τον ελληνικό Τύπο εδώ και μήνες. Τίποτα περισσότερο».

Η αλήθεια είναι πως ο Μορέτο θα απασχολήσει την ΑΕΚ μαζί με άλλους υποψηφίους τερματοφύλακες μόνο αν πωληθεί ο Σορεντίνο, αφού άλλωστε και ο ίδιος τονίζει πως θέλει να πάει σε ομάδα που θα είναι βασικός (πράγμα μάλλον απίθανο αν μείνει ο Ιταλός στην ΑΕΚ). Ο Βραζιλιάνος πορτιέρο ήταν πέρυσι βασικός στα πλάνα του Ρόναλντ Κούμαν, αλλά φέτος επί Σάντος έγινε δεύτερη επιλογή πίσω από τον Κιμ.

Στον Λορένσο Σέρα Φερέρ άρεσαν οι Μανού και Πάουλο Ζορζ. Ο πρώτος έπαιξε ως δεξί και αριστερό χαφ και εντυπωσίασε με την εκρητικότητά και την ταχύτητά του. Ο 25χρονος Πορτογάλος άσος δεν αποκλείεται να απασχολήσει τον Ισπανό τεχνικό της ΑΕΚ, όπως επίσης και ο Πάουλο Ζορζ, ο οποίος επίσης παίζει και στις δύο πλευρές. Ο 26χρονος Πορτογάλος έχει άριστη τεχνική και ήταν ο δημιουργός του δεύτερου γκολ της Μπενφίκα από τον Ρουί Κόστα.

Τελειώνει του Δέλλα

Με την επιστροφή του Ντέμη Νικολαΐδη στην Αθήνα θα κλείσει εκτός των άλλων και το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Τραϊανού Δέλλα. Οι δύο άνδρες και πρώην συμπαίκτες σε ΑΕΚ και Εθνική είχαν συζητήσει σε πολύ καλό κλίμα πριν την αναχώρηση της αποστολής για τη Νέα Υόρκη και όλα δείχνουν πως θα ολοκληρώσουν τη συμφωνία τους τις επόμενες ημέρες.

Στην Ισπανία ο Φερέρ

Απευθείας για την πατρίδα του αναχώρησε ο Λορένσο Σέρα Φερέρ από τη Νέα Υόρκη και δεν ακολούθησε την υπόλοιπη αποστολή στην Αθήνα. Ο Ισπανός τεχνικός θα ξεκουραστεί, αλλά ταυτόχρονα θα είναι σε ανοικτή γραμμή με τον Ντέμη Νικολαΐδη για τις μεταγραφικές εξελίξεις. Για τη Βραζιλία αναχώρησαν οι Ζούλιο Σέζαρ και Εντσον Ράμος, ενώ οι Ούγκο Αλκάνταρα και Μπάρος Ροβέρσιο, που δοκιμάστηκαν απέναντι στην Μπενφίκα, μετέβησαν στην Πορτογαλία και περιμένουν τις εισηγήσεις του Φερέρ για το αν θα αποκτηθούν. Ο Ανδρέας Χρόνης έμεινε στη Νέα Υόρκη.

Λευτέρης Καραγιάννης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x