Stoiximan Super League

Ολοκληρώνεται το ρόστερ

Οι κινήσεις της ΑΕΚ στο μεταγραφικό παζάρι είναι εντυπωσιακές με την «Ένωση» να βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει πριν καλά-καλά τελειώσει ο Ιούνιος όλες τις μεταγραφές της, με τις εκκρεμότητες να είναι πλέον πολύ λίγες. Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η μεταγραφή του Χοακίν Όσκαρ Λαριβέι στην ΑΕΚ. «Η πρόταση της "Ένωσης" είναι η καλύτερη όλων και ο παίκτης θέλει πάρα πολύ να έρθει», τόνισε στη «SportDay» ο μάνατζερ του 23χρονου επιθετικού, ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε: «Μίλησα με τον Φερέρ, η προοπτική της ΑΕΚ είναι πολύ καλή για μένα». Έτοιμη να καταθέσει για την απόκτηση του Σορεντίνο είναι η Ίντερ, σύμφωνα με την «Gazzetta». Εντυπωσιακή η ανταπόκριση των φιλάθλων την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας των νέων εισιτηρίων διαρκείας.

Οι κινήσεις της ΑΕΚ στο μεταγραφικό παζάρι είναι εντυπωσιακές με την «Ένωση» να βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει πριν καλά-καλά τελειώσει ο Ιούνιος όλες τις μεταγραφές της, με τις εκκρεμότητες να είναι πλέον πολύ λίγες. Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η μεταγραφή του Χοακίν Όσκαρ Λαριβέι στην ΑΕΚ. «Η πρόταση της "Ένωσης" είναι η καλύτερη όλων και ο παίκτης θέλει πάρα πολύ να έρθει», τόνισε στη «SportDay» ο μάνατζερ του 23χρονου επιθετικού, ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε: «Μίλησα με τον Φερέρ, η προοπτική της ΑΕΚ είναι πολύ καλή για μένα». Έτοιμη να καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του Σορεντίνο είναι η Ίντερ, σύμφωνα με την «Gazzetta». Εντυπωσιακή η ανταπόκριση των φιλάθλων την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας των νέων εισιτηρίων διαρκείας.

Στην τελική ευθεία

Με τον Ζεράλντο Άλβες να αποτελεί ουσιαστικά το 10ο φετινό απόκτημα της ΑΕΚ, η «Ένωση» δείχνει πως θα έχει ολοκληρώσει το ρόστερ της πολύ νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές. Η επιθυμία του Ντέμη Νικολαΐδη, αλλά και του Λορένσο Σέρα Φερέρ είναι να αποκτηθούν το συντομότερο δυνατό όλοι οι απαραίτητοι ποδοσφαιριστές, ώστε η ομάδα να είναι απολύτως έτοιμη στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μέχρι στιγμής έχουν αποκτηθεί 10 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι έξι προορίζονται για την πρώτη ομάδα. Πρόκειται για τους «πρωτοκλασάτους» Αρουαμπαρένα και Ριβάλντο, τους «ετοιμοπόλεμους» Μαντούκα και Ενσαλίβα, αλλά και από τους «ξένους» Έντσο Ράμος και Ζεράλντο Άλβες. Για το μέλλον έχουν αποκτηθεί οι Τόφας, Χρόνης, Κωστέλλος και Μπαρμπουδής, με τους δύο πρώτους να έχουν δείξει ήδη κάποια πρώτα δείγματα του ταλέντου τους.

Η φετινή χρονιά όμως έχει και πολλές αποχωρήσεις. Χιώτης, Τσιρίλο, Μόρας, Έμερσον, Παουτάσο και Καμπάνταης, συνθέτουν μέχρι στιγμής το σκηνικό των «φευγάτων», ενώ δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλοι παίκτες μέχρι το τέλος του σχεδιασμού. Με μία πρώτη ματιά η ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση στην επίθεση και στην θέση του δεξιού εξτρέμ. Αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο επιθετικοί στο ρόστερ της ομάδας (Λυμπερόπουλος και Καπετάνος), ενώ καθαρόαιμος μέσος για την δεξιά πλευρά έχει μείνει μόνο ο Βασίλης Λάκης. Η απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη με τους υποψήφιους να είναι αρκετοί και να ακούν στα ονόματα Μανού, Λαριβέι και Νούνιες.

Φυσικά δεν πρέπει να αποκλείσουμε το γεγονός να αποκτηθούν και άλλοι ποδοσφαιριστές, αν φυσικά αποχωρήσουν κάποιοι. Ο λόγος για τον Στέφανο Σορεντίνο, ο οποίος φαίνεται να βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων της Ιταλίας και όπως όλα δείχνουν έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να αποχωρήσει από τους «κιτρινόμαυρους». Τέλος ερωτηματικό αποτελεί το αν θα αποκτηθεί ένας ακόμα στόπερ. Άλβες, Δέλλας και Παπασταθόπουλος είναι έτοιμοι, με τον Γιώργο Αλεξόπουλο να ετοιμάζεται για την επιστροφή του στα γήπεδα. Το πρόγραμμα της ΑΕΚ είναι ιδιαίτερα βαρύ τη νέα σεζόν και σίγουρα ο Λορένσο Σέρα Φερέρ θα θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο στην συγκεκριμένη θέση.

«Η ΑΕΚ την καλύτερη πρόταση για τον Λαριβέι»

Θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από την Αργεντινή όσον αφορά στην προσπάθεια που καταβάλλει η ΑΕΚ για την απόκτηση του Χοακίν Όσκαρ Λαριβέι. Ο εκπρόσωπος του 23χρονου επιθετικού της Ουρακάν, Χουάν Χοσέ Τορέντε, δήλωσε στη «SportDay» πως η «Ένωση» έχει καταθέσει την καλύτερη πρόταση για τον πελάτη του. «Θα πρέπει να κάνουμε ακόμα λίγη υπομονή μέχρι να τελειώσουν τα δύο παιχνίδια μπαράζ της Ουρακάν. Πρέπει να σας πω ότι ο παίκτης θέλει πάρα πολύ να έρθει στην ΑΕΚ και το βέβαιο είναι πως δεν θα παραμείνει στην Αργεντινή. Υπάρχει η πρόταση της ΑΕΚ, δύο προτάσεις από ισπανικές ομάδες και μία από ιταλική. Αυτό που μπορώ να πω για την ώρα είναι ότι η πρόταση της ΑΕΚ είναι η καλύτερη όλων», τόνισε και πρόσθεσε: «Είναι μία πολύ καλή πρόταση και οικονομικά, αλλά αυτό που έχει πραγματικά τη μεγαλύτερη σημασία για τον παίκτη είναι ότι τον θέλει πολύ ο προπονητής και του το έχει δείξει, του το έχει πει. Οι διαπραγματεύσεις είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο και η απάντησή μας στην πρόταση της ΑΕΚ θα έρθει με το τέλος των αγώνων μπαράζ (ανόδου) της Ουρακάν. Ο παίκτης πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένος σ' αυτό τον στόχο και να βοηθήσει την ομάδα του».

Ο ίδιος ο παίκτης, τα δικαιώματα του οποίου ανήκουν εξ ολοκλήρου σε εταιρεία μάνατζερ και όχι στην Ουρακάν, επιβεβαίωσε μέσω της «SportDay» την επαφή του με τον Λορένσο Σέρα Φερέρ και χαρακτήρισε πολύ καλή προοπτική για την καριέρα του την ΑΕΚ. «Είχα συναντηθεί με τον Σέρα Φερέρ όταν είχε έρθει στην Αργεντινή. Είχαμε μιλήσει για την πιθανότητα να υπογράψω στην ΑΕΚ. Μου είχε εξηγήσει το σχέδιο της ομάδας, την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σας και όλα αυτά, σε συνδυασμό με το Champions League, καθιστούν πολύ σημαντική την πρόταση για μένα. Αυτή τη στιγμή πρέπει να συγκεντρωθώ στα δύο ματς που απομένουν και να βοηθήσω την ομάδα μου. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ σοβαρή πιθανότητα για μένα. Έχω προτάσεις και από Ισπανία και Ιταλία και μπορεί οι ομάδες που με θέλουν να μην αγωνίζονται στο Champions League, αλλά μιλάμε για δύο σπουδαία πρωταθλήματα. Σύντομα θα έχω απαντήσει. Επαναλαμβάνω ότι η προοπτική της ΑΕΚ είναι πολύ καλή για μένα», δήλωσε ο Λαριβέι στη «SportDay».

Μανού: «Περιμένω την ευκαιρία»

Μπορεί η ΑΕΚ να περιμένει την απάντηση της Μπενφίκα στην πρόταση των 500.000 ευρώ που έχει καταθέσει για την αγορά του Μανού, ο 25χρονος άσος της Μπενφίκα όμως δείχνει πως θα προτιμούσε να μείνει στους «αετούς» και να πάρει περισσότερες ευκαιρίες τη νέα χρονιά ώστε να μπορέσει να αποδείξει την αξία του. Για το ενδιαφέρον πάντως άλλων ομάδων δηλώνει άγνοια.

«Κανείς δεν μου έχει πει τίποτα. Γράφεται ότι πηγαίνω εδώ και κει, κανείς όμως δεν έχει μιλήσει με μένα ή τον μάνατζέρ μου. Δεν είναι και τόσο καλό να μην αγωνίζεσαι, έχω όμως συμβόλαιο με την Μπενφίκα. Όλοι ξέρουν την αξία μου και το μόνο που περιμένω είναι να αγωνίζομαι και να πάρω περισσότερες ευκαιρίες», δήλωσε ο Μανού στα Πορτογαλικά ΜΜΕ.

Ολοταχώς για νέο ρεκόρ

Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε η διοίκηση της ΑΕΚ έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί πως το ρεκόρ των 20.043 εισιτηρίων διαρκείας της σεζόν που τελείωσε, όχι απλώς θα καταρριφθεί, αλλά θα… συντριβεί. Οι νέες κάρτες της σεζόν 2007/08 τέθηκαν χθες στη διάθεση των φίλων της ομάδας και στην πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους πουλήθηκαν 403, την ώρα που ο αντίστοιχος περσινός αριθμός στην πρώτη μέρα κυκλοφορίας ήταν μόλις 60.

Όλα έτοιμα για την προετοιμασία

Στο Ντούρβερτ της Ολλανδίας θα μπουν οι βάσεις για την ΑΕΚ της περιόδου 2007/08. Η πρώτη συγκέντρωση για τη νέα σεζόν θα γίνει στις 3 Ιουλίου στους Θρακομακεδόνες και δύο μέρες αργότερα οι «κιτρινόμαυροι» θα αναχωρήσουν για την Ολλανδία, όπου και θα παραμείνουν για 15 ημέρες (επιστροφή στις 20/7). Στο διάστημα της παραμονής της εκεί η «Ένωση» θα δώσει αρκετά φιλικά ματς, με σίγουρο αυτό της 10ης Ιουλίου απέναντι στην ερασιτεχνική Έμστερ Στρίκτιμ. Το προπονητικό κέντρο περιλαμβάνει πέντε γήπεδα, ενώ το ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει η αποστολή («Golden Tulip») διαθέτει δύο γυμναστήρια, πισίνες, αίθουσα συσκέψεων, δωμάτια με τζακούζι και υδρομασάζ. Παρόντες στην προετοιμασία της ΑΕΚ θα είναι ο Άγγελος Κομβολίδης και ο Δημήτρης Κουτρουμάνος, που αμφότεροι είχαν δοθεί δανεικοί στον Εθνικό.

Συνέλευση με ενδιαφέρον

Συνέρχεται σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΕΚ με θέμα τη διενέργεια έκτακτης γενικής συνέλευσης. Φήμες αναφέρουν πως η γενική συνέλευση θα έχει θέμα την αγορά έκτασης για την κατασκευή ιδιόκτητου προπονητηρίου, χωρίς να αποκλείεται να γίνει συζήτηση και για το γήπεδο.

Αχιλλέας Κώτσογλου – Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x