Stoiximan Super League

Ο Ντένις και οι άλλοι…

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται στην Αθήνα ο Ντένις Ρόμενταλ, για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Ανοικτό το θέμα Άρτσε, τον οποίο παρακολούθησε χθες ο Τάκης Λεμονής αγωνιζόμενο με το Μεξικό απέναντι στην Ονδούρα, ενώ νωρίτερα τον συνάντησε στο ξενοδοχείο των "Αζτέκων". «Πάμε να φτιάξουμε μία καινούργια ομάδα», το μήνυμα του 47χρονου τεχνικού στους ομογενείς φιλάθλους της ομάδας. Διαπραγματεύσεις με τη Στουτγκάρδη για τον Τόμασον ξεκινά η Βιγιαρεάλ. ο Κασαπά.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται στην Αθήνα ο Ντένις Ρόμενταλ, για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Ανοικτό το θέμα Άρτσε, τον οποίο παρακολούθησε χθες ο Τάκης Λεμονής αγωνιζόμενο με το Μεξικό απέναντι στην Ονδούρα, ενώ νωρίτερα τον συνάντησε στο ξενοδοχείο των "Αζτέκων". «Πάμε να φτιάξουμε μία καινούργια ομάδα», το μήνυμα του 47χρονου τεχνικού στους ομογενείς φιλάθλους της ομάδας. Διαπραγματεύσεις με τη Στουτγκάρδη για τον Τόμασον ξεκινά η Βιγιαρεάλ. Πρόταση από την Μπεσικτάς φέρεται να έχει ο Μακελελέ. «Δεν έρχεται στη Βιγιαρεάλ», ξεκαθάρισε ο πρώην συμπαίκτης του στην εθνική Γαλλίας, Ρομπέρ Πιρές. Αποσύρεται από το παιχνίδι της διεκδίκησής του η Παρί Σεν Ζερμέν. Στην Αλ Ραγιάν του Κατάρ μετακομίζει ο Κασαπά.

Τελειώνει του Ρόμενταλ

Στην Αθήνα στέλνουν οι… φήμες τον Ντένις Ρόμενταλ τις επόμενες ημέρες, για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Ο 28χρονος Δανός δεξιός χαφ φέρεται να έχει συμφωνήσει σε όλα με τους πρωταθλητές (για συμβόλαιο με αποδοχές 600-800 χιλ. ευρώ ετησίως), ενώ η ομάδα του, Τσάρλτον, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το 2008, δέχεται να τον παραχωρήσει με ένα ποσό κοντά στις 500.000 ευρώ.

Όσον αφορά στον Φερνάντο Άρτσε, τον έτερο υποψήφιο για τη θέση του δεξιού χαφ, ο Τάκης Λεμονής τον παρακολούθησε χθες στον αγώνα μεταξύ της εθνικής ομάδας του Μεξικού και της Ονδούρας. Ο 27χρονος άσος πέρασε σαν αλλαγή στο 72΄στη θέση του Γκουαρδάδο, ωστόσο δεν μπόρεσε να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του, που γνώρισε την ήττα με 2-1 (δέχτηκε το γκολ στις καθυστερήσεις) παίζοντας για 41 λεπτά με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Μπλάνκο. Πριν από τον αγώνα ο 47χρονος προπονητής του Ολυμπιακού επισκέφτηκε τον Νέρι Καστίγιο στο ξενοδοχείο του Μεξικού και ο 23χρονος άσος έκανε τις συστάσεις με τον Άρτσε. Ο τελευταίος μόλις αντίκρισε τον έμπειρο τεχνικό αναφώνησε «Ολυμπιακός», δείχνοντας πως γνωρίζει τις προθέσεις του. Αν ο Άρτσε ικανοποιεί τον Τάκη Λεμονή, δεν είναι καθόλου απίθανο να αποκτηθεί και αυτός και ο Ρόμενταλ.

Η εφημερίδα «La Opinion» φιλοξενούσε δηλώσεις του μάνατζερ του Μεξικανού, ο οποίος ανέφερε πως ο Σωκράτης Κόκκαλης βρισκόταν στη Νέα Υόρκη, κάτι που πάντως δεν επιβεβαιώθηκε. Η «Diario Digital» δημοσίευσε δηλώσεις του Χοσέ Αντόνιο Νοριέγα, αντιπρόεδρου της Μορέλια, όπου αγωνίζεται ο Άρτσε: «Δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Δεν σκεφτόμαστε τη Μορέλια χωρίς τον Άρτσε, τον υπολογίζουμε στην ομάδα που φτιάχνουμε. Αυτός μας έχει πει ότι θέλει να μείνει μαζί μας, κι εμείς τον θέλουμε στην ομάδα. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε την ανανέωση του συμβολαίου του», τόνισε.

Δυσκολεύει για Τόμασον

Διαπραγματεύσεις με τη Στουτγκάρδη για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Γιον Νταλ Τόμασον θα ξεκινήσει η Βιγιαρεάλ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ισπανικής ομάδας, Φερνάντο Ρόιγκ. «Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε για να τον κρατήσουμε εδώ, αν και μεγάλο ρόλο θα παίξει το οικονομικό. Η διοίκηση και ο προπονητής είναι ικανοποιημένοι από την παρουσία του. Όσο καιρό δεν ήταν τραυματίας η συνεισφορά και ο ρόλος του στην ομάδα ήταν πολύτιμα», τόνισε. Η Βιγιαρεάλ έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του παίκτη έως το τέλος του μήνα και μέχρι τότε ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να περιμένει. Σύμφωνα με τον Τύπο της Δανίας, τον 31χρονο φορ διεκδικούν ακόμη η Τορίνο και η Τζένοα.

Όσον αφορά στον Έλντερ Πόστιγκα, ο Ολυμπιακός παρακολουθεί την περίπτωσή του, μετά και τη δημοσιοποίηση της δυσαρέσκειάς του για το μικρό χρόνο συμμετοχής που έχει στην Πόρτο. Δημοσίευμα της "Record" ανέφερε πως έγινε διερευνητική κρούση για την απόκτησή του, ωστόσο η Πόρτο φέρεται να αξίωσε ποσό 5 εκατομμυρίων ευρώ για την πώληση του διεθνούς άσου και ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν είναι διατεθειμένος να δώσει το παραπάνω ποσό. Σύμφωνα με τους Πορτογάλους, οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν τον παίκτη δανεικό με οψιόν αγοράς.

Λεμονής: «Σύντομα οι ανακοινώσεις»

Ευχάριστα νέα προανήγγειλε μιλώντας στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, όσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις, ο Τάκης Λεμονής, στη χοροεσπερίδα της ΠΕΦΟ Νέας Υόρκης. «Όλα πάνε καλά. Η ομάδα θα ενισχυθεί πολύ και ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί. Πρέπει να δείχνει εμπιστοσύνη. Θα κάνουμε το καλύτερο για τον Ολυμπιακό και σύντομα θα υπάρξουν οι πρώτες ανακοινώσεις για τις μεταγραφές. Πάμε να φτιάξουμε μια καινούργια ομάδα. Κάντε υπομονή και να είστε βέβαιοι πως την επόμενη σεζόν θα δείτε έναν καινούργιο και αρκετά διαφορετικό Ολυμπιακό», τόνισε χαρακτηριστικά ο 47χρονος προπονητής των πρωταθλητών στους περίπου 400 ομογενείς που είχαν γεμίσει την αίθουσα όπου έγινε ο χορός.

Ντούσερ: «Δεν ξέρω τίποτα»

Άγνοια για τα περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού δήλωσε ο Άλντο Ντούσερ. Ο Αργεντινός άσος λέγεται πως αποτελεί εναλλακτική λύση σε περίπτωση που ο Κλοντ Μακελελέ απαντήσει αρνητικά στην πρόταση που του έγινε. Ο ίδιος ο άσος της Λα Κορούνια (μένει ελεύθερος) είπε: «Δεν έχω καμία πρόταση από τον Ολυμπιακό. Υπήρχε ενδιαφέρον παλαιότερα, αλλά ποτέ δεν έφτασε στα χέρια μου επίσημη πρόταση. Έχω πολύ καιρό να μάθω νέα από τον Ολυμπιακό. Αμέσως μετά τη λήξη του ισπανικού πρωταθλήματος, θα ανακοινώσω την επόμενη ομάδα μου. Έχω σχεδόν συμφωνήσει», τόνισε.

Τελειώνει του Αντώνη

Εντός της ημέρας αναμένεται να κανονιστεί το ραντεβού του Αντώνη Νικοπολίδη με τη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο διεθνής τερματοφύλακας πιθανότατα αύριο θα κληθεί να υπογράψει συμβόλαιο έως το επόμενο καλοκαίρι, όταν και, όπως έχει ο ίδιος δηλώσει, θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Παράλληλα, σύντομα θα ξεκαθαρίσει και το μέλλον του Γιώργου Ανατολάκη, για τον οποίο τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Εξάλλου, θα οριστικοποιηθεί η παραμονή των Παππά και Μενδρινού στην ομάδα, αλλά και ο δανεισμός των Ταραλίδη (θα ανανεώσει πρώτα) και Μάριτς (λέγεται πως είναι κοντά στην Ομόνοια). Σε ό,τι αφορά στους δανεικούς, θέμα επιστροφής δεν τίθεται για Σπύρο Βάλλα και Αλεσάντρε Ντ’Ακόλ, σε αντίθεση με τον Βάντσε Σίκοφ, που έχει εκφράσει την επιθυμία να μην δοθεί ξανά σε άλλη ομάδα. Είναι πολύ πιθανό ο 22χρονος άσος να παραμείνει στο λιμάνι, αφού έχουν αδειάσει θέσεις ξένων.

«O Λεοζίνιο ανήκει στον Ολυμπιακό και έρχεται»!

Τον θυμάστε τον Λεοζίνιο; Τον νεαρό Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό που τον περασμένο Δεκέμβριο πήγε με τις ευλογίες του Ολυμπιακού στην Μπράουνσβαϊγκ, με σκοπό να πείσει για την αξία του προτού πιάσει… λιμάνι; Ο μάνατζερ του 21χρονου μεσοεπιθετικού, Ράινερτ, μιλώντας στη «SportDay», δήλωσε πως ο πελάτης του… επιστρέφει. «Η Μπράουνσβαϊγκ έπεσε στην τρίτη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος και ο Λεοζίνιο δεν είναι πια μέλος της. Ανήκει στον Ολυμπιακό, με τον οποίο έχει υπογράψει συμβόλαιο για πέντε χρόνια. Εχει κανονιστεί να έρθει στις 3 Ιουλίου στην Αθήνα», τόνισε, ωστόσο ερωτηθείς αν ο Λεοζίνιο θα αγωνίζεται του χρόνου με τη φανέλα των «ερυθρολεύκων», απάντησε: «Αυτό είναι θέμα του Ολυμπιακού. Ο προπονητής και η διοίκηση θα αποφασίσουν αν τον χρειάζονται. Σε περίπτωση που δεν τον θέλουν, μπορεί να παραχωρηθεί σε κάποια άλλη ομάδα της Ελλάδας ή του εξωτερικού, είτε με κανονική μεταγραφή είτε με τη μορφή δανεισμού. Αυτή τη στιγμή άλλωστε υπάρχει και το Ανόβερο, που ενδιαφέρεται για την απόκτησή του».

Στον πάγκο ο Νέρι…

Ο Ούγκο Σάντσες αποφάσισε να ξεκουράσει την πλειονότητα των παικτών που έπαιξαν την Παρασκευή απέναντι στην Κούβα (μόλις τρεις χρησιμοποίησε), μεταξύ αυτών και τον Νέρι Καστίγιο, στο χθεσινό ματς με την Ονδούρα, για το «Gold Cup» και το πλήρωσε. Η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 2-1 και μπήκε σε περιπέτειες όσον αφορά στην πρόκρισή της στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Όσον αφορά στον Καστίγιο, παρουσιάζεται ικανοποιημένος από τα πρώτα του βήματα με το εθνόσημο. «Δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν. Προσπαθώ να παίξω το ποδόσφαιρο που ξέρω, γνωρίζοντας ότι αν μου βγουν αυτά που θέλω, θα με γουστάρουν όλοι, κι αν δεν μου βγουν, θα με βρίζουν. Παίζω όπως και με τον Ολυμπιακό και είμαι ήρεμος», τόνισε και συμπλήρωσε: «Το γκολ που πέτυχα την Παρασκευή με γεμίζει αυτοπεποίθηση για να συνεχίσω. Έχω καλούς συμπαίκτες. Την Παρασκευή, για παράδειγμα, νικήσαμε, επειδή όλοι τα δώσαμε όλα, ήμασταν μια ομάδα. Δεν είμαι κάτι εξωπραγματικό, απλώς συνεισέφερα κι εγώ στην πρώτη μας νίκη. Αυτή είναι και η αποστολή μας στη διοργάνωση, να κερδίζουμε. Κάθε μέρα που περνάει, αισθάνομαι καλύτερα, γιατί με βοηθούν πολύ οι συμπαίκτες μου. Με κάνουν να αισθάνομαι μέρος της ομάδας. Και ο Ούγκο με έχει στηρίξει πολύ, του είμαι ευγνώμων, γι' αυτό και του αφιέρωσα το πρώτο μου γκολ. Σ' αυτόν και την οικογένειά μου. Αισθανόμουν σαν να βρίσκονταν στην κερκίδα».

Eπιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x