Πραγματοποιείται σήμερα (21/6) στις 14:00 (NET), στο ξενοδοχείο «Candia Maris» στο Ηράκλειο Κρήτης, η κλήρωση του 28ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Η κλήρωση για το δεύτερο πρωτάθλημα που θα διοργανώσει η Σούπερ Λίγκα θα αποτελέσει παράλληλα και το ντεμπούτο του Γιάννη Βαρδινογιάννη ως προέδρου του συγκεκριμένου φορέα, ενώ κατά τη διάρκειά της αναμένεται να παρουσιαστεί και το νέο σύστημα των πλέι οφ, το οποίο θα αποτελέσει από την επόμενη χρονιά μία πρωτοποριακή-για τα ελληνικά δεδομένα-πραγματικότητα.
Οι πολλοί περιορισμοί αποτελούν ένα άλλο σημείο άξιο αναφοράς, αφού κλειδάριθμο θα πάρουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για να μην παίζουν την ίδια μέρα εντός έδρας (μετά από σχετικό αίτημα της ΝΕΤ), ο Εργοτέλης και ο ΟΦΗ (λόγω της κοινής τους έδρας), ο ΠΑΟΚ και ο Άρης (κατόπιν αιτήματος της Αστυνομίας), καθώς και ο Ηρακλής και η Καλαμαριά, λόγω κοινής έδρας (υπενθυμίζουμε ότι από φέτος οι Πόντιοι θα δίνουν τους εντός έδρας αγώνες τους στο Καυταντζόγλειο). Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα της ΝΕΤ να πάρουν κλειδάριθμο οι Άρης και Ξάνθη απορρίφθηκε.
Καμία εντύπωση δεν θα πρέπει να προκαλέσει το ενδεχόμενο ενός πρώιμου ντέρμπι, αφού η Σούπερ Λίγκα αρέσκεται στις κληρώσεις τύπου Πρέμιερσιπ (οι οποίες βασίζονται καθαρά στα καπρίτσια της τύχης) και όχι σε αυτές τύπου Καμπιονάτο (που όπως έχει πει ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, «προσαρμόζονται», ώστε να μην προκύπτουν ντέρμπι από τις πρώτες αγωνιστικές).
Λίγες ώρες πριν από την κλήρωση, συγκεκριμένα στις 11:00, πραγματοποιήθηκε επί κρητικού εδάφους και άτυπη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, με αντικείμενο την οριστικοποίηση των ημερομηνιών λήξης της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και έναρξης των πλέι οφ. Υπάρχει η σκέψη η λήξη της κανονικής περιόδου να μεταφερθεί μία εβδομάδα αργότερα σε σχέση με την ημερομηνία που είχε αρχικά ακουστεί, συγκεκριμένα αντί για τις 6 Απριλίου το πρωτάθλημα να τελειώσει στις 13 του ίδιου μήνα. Εφόσον υλοποιηθεί αυτό το σενάριο, τα πλέι οφ θα τελειώσουν λίγες μέρες αργότερα από την 11η Μαΐου, η οποία ήταν η αρχική καταληκτική ημερομηνία τους.
Στην άτυπη συνεδρίαση του Δ.Σ. τέθηκε επίσης και το θέμα των πλέι άουτ. Οι απόψεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα διίστανται και τη λύση αναμένεται να δώσει η ψηφοφορία.
Το «παρών» στην κλήρωση θα δώσει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης. Ο Ολυμπιακός θα εκπροσωπηθεί από τον Πέτρο Κόκκαλη, η ΑΕΚ από τον Ντέμη Νικολαΐδη, ο Παναθηναϊκός από τους Γιάννη Βαρδινογιάννη και Γιώργο Στράτο, ο ΠΑΟΚ από τον Κούλη Αποστολίδη, ο Άρης από το Λάμπρο Σκόρδα, ο Πανιώνιος από τους Γιώργο Τσακίρη και Γιάννη Οικονομάκη, ενώ την ΑΕΛ θα εκπροσωπήσουν οι Κώστας Πηλαδάκης και Νίκος Λυράκης, τον Λεβαδειακό ο Γιάννης Κομπότης, τον ΟΦΗ ο Φανούρης Βατσινάς, τον Εργοτέλη οι κ.κ.Τζώρτζογλου, Σουλτάτος και Παπουτσάκης, την Καλαμαριά ο Ηλίας Δαμήλος, την Ξάνθη οι κ.κ.Πιαλόγλου και Κοντοβαζαινίτης, ενώ τους αντιπροέδρους τους θα στείλουν Ατρόμητος, Βέροια και Αστέρας Τρίπολης. Ο Ηρακλής είναι η μοναδική ομάδα που δεν είχε δηλώσει μέχρι αργά χθες ποιος θα είναι ο εκπρόσωπός του στην κλήρωση και οι φήμες θέλουν τον ίδιο το Φοίβο Μορίδη να παρίσταται στο Ηράκλειο.
Η κλήρωση θα γίνει στον χώρο δίπλα στην πισίνα του πολυτελούς ξενοδοχείου, το οποίο είχε φιλοξενήσει και την εθνική μας ομάδα κατά τη διαμονή της στην Κρήτη. Τη διαδικασία της κλήρωσης θα «τρέξει» ο εκτελεστικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας, Πατρίκ Κομνηνός, σε συνεργασία με μικρά παιδιά που θα φορούν μπλούζες με το λογότυπο της διοργανώτριας αρχής.
Επιμέλεια: Γιώργος Μπασάκης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






