Μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχει εγκριθεί η νέα διοίκηση, όμως τόσο ο Θοδωρής Ζαγοράκης όσο και ο Γιώργος Παράσχος έχουν ξεκινήσει να κάνουν τα πλάνα τους για τον νέο ΠΑΟΚ. Οι δύο άνδρες την Τετάρτη το πρωί είχαν συνάντηση, στην οποία συζήτησαν για όλα τα θέματα που αφορούν τον σύλλογο. Ένα από αυτά ήταν η μεταγραφική ενίσχυση του "Δικεφάλου του Βορρά". Ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Παράσχος, με δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων πως ο ΠΑΟΚ δεν θα κάνει πάνω από πέντε μεταγραφές, ενώ επισήμανε πως άπαντες θέλουν να παρουσιάσουν μια ομάδα με νέα παιδιά, με πάθος και πολύ όρεξη. «Οι ομάδες να επιδείξουν καλό θέαμα στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι», τόνισε αμέσως μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος ο Θοδωρής Ζαγοράκης.
Αναλυτικά οι δηλώσεις: «Τον Θοδωρή τον ξέραμε σαν ποδοσφαιριστή, τώρα τον συνάντησα σαν πρόεδρο. Συζητήσαμε για όλα τα θέματα της ποδοσφαιρικής ομάδας και θα έχουμε πιστεύω σε καθημερινή βάση μια τέτοια συνάντηση. Θα βάλουμε όλα τα θέματα σε μια σειρά κι έχω την αίσθηση πως θα κάνουμε κάτι καλό. Στις κινήσεις που θέλουμε να κάνουμε, λίγο πολύ, έχουμε εντοπίσει τους στόχους μας και με λίγη τύχη και προσπάθεια θα μπορέσουμε να τους πετύχουμε. Δεν θα απορρίψουμε εντελώς τον προηγούμενο σχεδιασμό που κάναμε από τον περασμένο Φεβρουάριο και οι μεταγραφές που θα κάνουμε δεν θα ξεπεράσουν τα δάχτυλα του ενός χεριού. Αυτό που ευελπιστούμε είναι στην καινούργια σεζόν που θα έρθει να παρουσιάσουμε έναν νέο ΠΑΟΚ, με νέα παιδιά, με πάθος και πολύ όρεξη και κυρίως καλό ποδόσφαιρο. Και νομίζω πως αυτό μπορούμε να το πετύχουμε».
Σε καθημερινή βάση
Από εδώ και στο εξής, ο Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Γιώργος Παράσχος θα έρχονται συχνά σε επαφή, σχεδόν καθημερινά, με σκοπό να ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν συντομότερα το ρόστερ της ομάδας.Η πρώτη μεταγραφή της νέας διοίκησης αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Υπάρχουν δύο παίκτες που ουσιαστικά έχουν συμφωνήσει την επανένταξή τους στην ομάδα, μια και έχουν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ και στο παρελθόν. Πρόκειται για τον Ζήση Βρύζα και τον Γιώργο Ορφανό. Ο πρώτος έχει συμφωνήσει να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, κάτι που ο ίδιος ζήτησε και οι Θεσσαλονικείς δεν θα του χαλάσουν το χατίρι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν αγωνιστικοί λόγοι της επανένταξης του Βρύζα, καθώς ύστερα από την πρόθεση της ΠΑΕ να απομακρύνει τους Τόργκελε και Γιασεμάκη, η επιθετική γραμμή μένει κενή. Ο Δημήτρης Ορφανός έχει συμφωνήσει στα πάντα και απομένουν τα τυπικά για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα δύο χρόνια με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Το θέμα του Μίετσελ απασχόλησε πρόεδρο και προπονητή και τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πρόταση της Μπόχουμ. Πάντως, αυτός που φαίνεται να κερδίζει έδαφος με μια ενδεχόμενη παραχώρηση του Μίετσελ είναι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος θα βρει χώρο για να πάρει παιχνίδια και να αναδείξει το ταλέντο του.
Από κει και πέρα, συνεχίζεται η αναζήτηση ενός ακόμη επιθετικού, αλλά επιτακτική ανάγκη είναι σίγουρα η απόκτηση ενός επιτελικού μέσου. Το πρόβλημα στην ανάπτυξη είναι αυτό που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ σε μεγαλύτερο βαθμό από οποιοδήποτε άλλο και είναι αυτό που πρέπει να λυθεί οπωσδήποτε. Σίγουρα, θα αναζητηθεί ένας παίκτης και από την αριστερή πλευρά, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί αν αυτός θα είναι ακραίος αμυντικός ή μέσος. Πάντως, οι μεταγραφές δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 9 Ιουλίου, που είναι το ξεκίνημα της προετοιμασίας.
Ανοιχτός για Μίετσελ
Με το έγγραφο που απέστειλαν οι επιτελείς της Μπόχουμ το μεσημέρι της Δευτέρας ενημέρωσαν τον ΠΑΟΚ πως ενδιαφέρονται να εντάξουν τον Πολωνό στράικερ στο δυναμικό τους και ρώτησαν τη νέα διοίκηση αν τον πουλάει. Στο έγγραφο που απέστειλαν οι Γερμανοί δεν υπήρχε καμία απολύτως αναφορά σε ποσόν που διατίθενται να δώσουν για να τον αποκτήσουν, παρά μόνο αν οι Θεσσαλονικείς είναι ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε την απάντησή της στους Γερμανούς, σύμφωνα με την οποία τους καλούν να στείλουν μία συγκεκριμένη οικονομική πρόταση ή να στείλουν άνθρωπό τους να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, θέλει να ακούσει ένα νούμερο που θα ξεπερνάει τις 300 χιλιάδες ευρώ. Ο ίδιος ο Πολωνός δεδηλωμένα θέλει να φύγει, μια και οι Γερμανοί του προσφέρουν όσα δεν μπόρεσαν οι Θεσσαλονικείς. Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο λόγος που ο ΠΑΟΚ δεν αντιτίθεται στην παραχώρηση του Μίετσελ. Όταν ο Ζαγοράκης ήταν αρχηγός του ΠΑΟΚ, είχε συζητήσει με τον Μίετσελ και το οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετώπιζε.Ο Ζαγοράκης και η νέα διοίκηση δεν θα στερήσουν από τον Πολωνό το τριετές συμβόλαιο που του δίνει η Μπόχουμ, φτάνει οι Γερμανοί να φανούν λογικοί σε αυτά που θα προσφέρουν. Σε περίπτωση βέβαια που η Μπόχουμ δείξει πως προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση που υπάρχει στον ΠΑΟΚ και τη σχέση του Μίετσελ με τον Ζαγοράκη, τότε ο Πολωνός θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη μέχρι και τις 31 Δεκσεμβρίου.
Κατασχετήριο για τη… δωρεά
Ένας δικαστικός επιμελητής εμφανίστηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προκειμένου να παραδώσει ένα κατασχετήριο. Δέκα λεπτά αφού πήγε το κατασχετήριο στην ΠΑΕ, αυτή εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, αφήνοντας άφωνους όσους τη διάβαζαν. «Έφτασε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατασχετήριο από τον κ. Βασίλειο Αδραχτά, για οφειλές ύψους 267.868 ευρώ, που αφορούν επιταγή εκδόσεως της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς τον κ. Βίκτωρα Μητρόπουλο, δυνάμει σύμβασης δανείου στις 9 Μαρτίου του 2006». Η επιταγή εκδόθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Γιάννη Γούμενου στην ΠΑΕ και είναι άξιο απορίας το τι ακριβώς συνέβη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τότε, το ίδιο ποσόν (250.000 ευρώ το αρχικό ποσόν, χωρίς τους τόκους) δόθηκε από τη Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη στον ΠΑΟΚ υπό τη μορφή δωρεάς. Δεν υπήρξε όμως ποτέ εγγραφή της δωρεάς της κυρίας Αγγελοπούλου στα βιβλία της ΠΑΕ, αλλά υπάρχει εγγραφή ταμειακής διευκόλυνσης της ΠΑΕ από τον Βίκτωρα Μητρόπουλο με το αντίστοιχο ποσόν από τον Μάρτιο του 2006. Το γεγονός αυτό έφερε μεγάλο εκνευρισμό στη νέα διοίκηση, η οποία δεν θέλησε να κρύψει τη δυσαρέσκειά της.Υπό άλλες συνθήκες δεν θα προχωρούσε στην έκδοση της παραπάνω ανακοίνωσης, η οποία παρουσιάζει όλους τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης.
Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσπαθούν να καταλάβουν γιατί τη στιγμή που υπάρχει διαταγή πληρωμής εδώ και περίπου τρεις μήνες, το κατασχετήριο εμφανίστηκε μόλις τρεις μέρες αφότου ανέλαβε ο Θοδωρής Ζαγοράκης και όταν τυπικά δεν έχει πάρει ακόμα το χρίσμα από το πρωτοδικείο. Φαίνεται πως η απόφαση του Θοδωρή Ζαγοράκη να αναλάβει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν άρεσε σε πολλούς, εντός και εκτός του συλλόγου.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






