Με την ευχή να μην επαναληφθεί η αποτυχημένη περσινή πορεία και την ελπίδα για μία καλή πορεία, πραγματοποιείται το απόγευμα (18:00) η πρώτη προπόνηση των παικτών του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν. Δύο αμυντικοί και ένας επιθετικός είναι τα "κομμάτια" που λείπουν για την ολοκλήρωση του «πράσινου παζλ». Προχωρημένες επαφές με τον σέντερ φορ. Σενάρια για Λέκι και Κοντρέρας για το κέντρο της άμυνας από την Ισπανία. «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν, αλλά θα με ενδιέφερε πολύ», δήλωσε ο δεύτερος στη «SportDay». Πάντα στα υπόψη ο Άβαλος.
Τα κεφάλια μέσα
Με στόχο να κάνουν μια απλώς… κακή ανάμνηση την περσινή αποτυχημένη από κάθε άποψη σεζόν ξεκινούν σήμερα την προετοιμασία τους στον Παναθηναϊκό. Στην πρώτη συγκέντρωση οι αλλαγές θα είναι πολλές, σε σχέση με πέρυσι, αφού θα δώσουν το «παρών» πολλά νέα πρόσωπα. Αυτά θα είναι ο νέος προπονητής, Ζοσέ Πεσέιρο, οι συνεργάτες του Εντουαρντίνιο και Ζιβάνοβιτς, οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές Μάλαρτζ, Εντογιέ, Καρνέζης (υπογράφει για τέσσερα χρόνια τη Δευτέρα) και ο Σιόντης, που επιστρέφει από το δανεισμό του (άγνωστο αν θα μείνει ή όχι) και το νέο ιατρικό τιμ αποτελούμενο από τους Παπαθέου, Ζούμα, Δευτεραίο και Στάμο. Αντίθετα, σε σχέση με πέρυσι, θα λείπουν οι αποχωρήσαντες Εμπέντε, Τζόρβας, Κώτσιος, Άντονσον, Μπίσκαν, Μπόβιο, Άντριτς, Χαραλαμπίδης και Θεοδωρίδης.
Όσον αφορά στον Γιώργο Καραγκούνη, είναι άγνωστο αν θα δώσει το «παρών», αφού απομένουν κάποια διαδικαστικά ζητήματα στη λύση του συμβολαίου του με την Μπενφίκα και αν δεν τακτοποιηθούν, δεν μπορεί να υπογράψει (για τρία χρόνια) και να δώσει το «παρών» στην "πρώτη". Απών θα είναι επίσης ο Μαρσέλο Μάτος, που αναμένεται στην Αθήνα την Τρίτη για να υπογράψει για τρία χρόνια, αλλά και οι Δημούτσος και Νίνης, που έχουν υποχρεώσεις με την Εθνική Νέων.
Αντίθετα, ο Έκι Γκονζάλες θα είναι παρών, αφού βρίσκεται από το Σάββατο στην Αθήνα. Ο Αργεντινός μέσος δεν είναι ακόμη σε θέση να προπονηθεί, κάτι που όμως αναμένεται να συμβεί στα τέλη Αυγούστου ή τις αρχές Σεπτεμβρίου. Η επάνοδός του στην αγωνιστική δράση υπολογίζεται στα μέσα του Οκτωβρίου.
Το απόγευμα (18:00) θα γίνει αγιασμός και η πρώτη προπόνηση της ομάδας στην Παιανία, που θα είναι κλειστή για τους φιλάθλους, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια. Ο Πεσέιρο αναμένεται να μιλήσει στους παίκτες και να τους ενημερώσει για το πρόγραμμα της προετοιμασίας μέχρι τις 21 Ιουλίου, οπότε η ομάδα αναχωρεί για το Ίβερντον της Ελβετίας όπου θα κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.
Φουλ για αμυντικούς και επιθετικό
Δύο αμυντικοί και ένας επιθετικός είναι τα κομμάτια που λείπουν για την ολοκλήρωση του «πράσινου παζλ». Δεδομένο είναι το ενδιαφέρον μόνο για τον 29χρονο Αργεντινό αμυντικό της Νασιονάλ Μαδέιρα, Οράσιο Άβαλος, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ουσιαστικές εξελίξεις στην υπόθεση.
Την ίδια ώρα, ισπανικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο όχι μόνο για ενδιαφέρον αλλά και για πρόταση του «τριφυλλιού» για τους κεντρικούς αμυντικούς της Θέλτα Ματίας Λέκι και Πάμπλο Κοντρέρας, που μετά τον υποβιβασμό του ισπανικού συλλόγου ίσως παραχωρηθούν από την ομάδα του Βίγκο. Ο μεν πρώτος, ο 26χρονος Αργεντινός άσος, είχε φέτος 26 συμμετοχές και 1 γκολ στο πρωτάθλημα και 8 παρουσίες στο Κύπελλο UEFA, ενώ ο δεύτερος, ο 29χρονος Χιλιανός αμυντικός (συμμετείχε στο Κόπα Αμέρικα), είχε 30 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 5 στο UEFA. Αμφότεροι έχουν κοινοτικό διαβατήριο, ωστόσο πρόταση δεν έχει γίνει.
Το δημοσίευμα της «La Voz de Galicia» αναφέρει: «Η ελληνική ομάδα θέλει αυτούς τους δύο παίκτες και έχει ήδη κάνει πρόταση και για τους δύο, προσφέροντας περίπου 700.000 ευρώ για τον Λέκι και κάτι λιγότερο για τον Κοντρέρας. Ο Αργεντινός έχει άλλα τρία χρόνια συμβόλαιο και ο Χιλιανός άλλον ένα. Η αποχώρηση του Λέκι δεν μοιάζει εύκολη. Ο παίκτης δεν θέλει να φύγει από το ισπανικό πρωτάθλημα για να πάει στο ελληνικό. Η περίπτωση του Κοντρέρας είναι διαφορετική, αφού βλέπει με θετικό μάτι την αποχώρησή του, επειδή η Θέλτα δεν του έχει ανανεώσει το συμβόλαιο, όπως είχε διαφανεί μέσα στη χρονιά». Επίσης, γράφτηκε πως ο Σαμουέλ Κουφούρ έχει πρόταση από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο μάνατζερ του Γκανέζου αμυντικού της Λιβόρνο δήλωνε άγνοια.
Ο Πάμπλο Κοντρέρας τόνισε στη «SportDay» ότι θα ήθελε να έρθει, αλλά δεν έχει πρόταση: «Δεν γνωρίζω αν ο Παναθηναϊκός έχει κάνει πρόταση στη Θέλτα για την απόκτησή μου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας. Το βέβαιο είναι ότι κανένας δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου. Εγώ έχω άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο με τη Θέλτα και κανένας από τη διοίκηση δεν με έχει ενημερώσει ακόμα για το μέλλον μου μετά τον υποβιβασμό της ομάδας. Δεν γνωρίζω αν θα μείνω ή θα φύγω. Εγώ προτιμώ να φύγω, γιατί δεν με ελκύει η προοπτική να αγωνιστώ στη δεύτερη κατηγορία, αλλά η διοίκηση δεν μου έχει πει να αποχωρήσω. Αν μου ζητήσει να μείνω, θα μείνω. Αν ο Παναθηναϊκός κάνει πρόταση, θα με ενδιέφερε πολύ αυτή η προοπτική. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να αγωνιστώ στο ελληνικό πρωτάθλημα, εξάλλου ο Παναθηναϊκός παίζει και στο Κύπελλο UEFA. Είμαι ανοιχτός σ' αυτό το ενδεχόμενο, αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν έχω καμία ενημέρωση από τον Παναθηναϊκό».
Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με επιθετικό που έχει πολύ καλό βιογραφικό και η μεταγραφή του οποίου δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα από τους κεντρικούς αμυντικούς.
Αβάσιμα σενάρια
Δημοσίευμα της «Sunday Sun» ανέφερε πως «ο Παναθηναϊκός προπορεύεται στη μάχη για την απόκτηση του 35χρονου τερματοφύλακα της Μίντλεσμπρο, Σβάρτσερ», προσθέτοντας ότι ο Ζοσέ Πεσέιρο γνωρίζει τον παίκτη από τα παιχνίδια της Σπόρτιγκ με τη Μίντλεσμπρο για το UEFA το 2005. Κάτι τέτοιο φυσικά και δεν έχει βάση, αφού άλλωστε ο Παναθηναϊκός έχει κλείσει τις θέσεις κάτω από τα δοκάρια με Μάλαρτζ, Γκαλίνοβιτς και Καρνέζη.
*Αποδεσμεύει τον Ρικάρντο Μπόβιο η Μάλαγα. Ο Βραζιλιάνος χαφ δεν βρήκε ομάδα που να πληρώσει τη Μάλαγα για να τον αποκτήσει και έτσι η ισπανική ομάδα τον αφήνει ελεύθερο, αφού δεν μπορεί να του πληρώσει το συμβόλαιο, που είναι 900.000 ευρώ ετησίως.
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






