Stoiximan Super League

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Οργή και αγανάκτηση

Έκπληκτοι και εξοργισμένοι με ένα «απίστευτο» έγγραφο που έφτασε το απόγεμα της Πέμπτης στα γραφεία των Βοιωτών είναι άπαντες στον Λεβαδειακό. Το εν λόγω έγγραφο που έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ, προερχόταν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα από τον Κλάδο Ασφάλειας και Τάξης. Το βασικό θέμα που πραγματεύεται το έγγραφο έχει να κάνει με την άδεια καταλληλότητας του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς, έδρα του Λεβαδειακού.

Έκπληκτοι και εξοργισμένοι με ένα «απίστευτο» έγγραφο που έφτασε το απόγεμα της Πέμπτης στα γραφεία των Βοιωτών είναι άπαντες στον Λεβαδειακό. Το εν λόγω έγγραφο που έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ, προερχόταν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα από τον Κλάδο Ασφάλειας και Τάξης. Το βασικό θέμα που πραγματεύεται το έγγραφο έχει να κάνει με την άδεια καταλληλότητας του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς, έδρα του Λεβαδειακού.

Το έγγραφο αναφέρει αναλυτικά, με σαφή εμπαικτικά σχόλια από τους Βοιωτούς:«Στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου, υπάρχουν μπάζα, ξύλα και πέτρες. Οι κάτοικοι της Λιβαδειάς όμως γνωρίζουν πολύ καλά – μια επίσκεψη στο Στάδιο είναι αρκετή – ότι δεν υπάρχει τίποτα απολύτως στον περιβάλλοντα χώρο, εκτός, ίσως, από μερικά άδεια χαρτόκουτα που περιείχαν το ταρτάν με το οποίο στρώθηκε ο στίβος του Σταδίου.
Τόσο στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου, όσο και εσωτερικά αυτού βρίσκονται σε εξέλιξη οικοδομικές εργασίες για την ανακατασκευή του Σταδίου. Αν όμως κάποιος επισκεφθεί το Στάδιο, θα διαπιστώσει ότι δε γίνεται καμία οικοδομική εργασία με βαριά οικοδομικά υλικά, πλην ίσως κάποιων ελαιοχρωματισμών και βελτίωσης του χλοοτάπητα.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η περίφραξη του εσωτερικού χώρου του γηπέδου είναι επισφαλής με αποτέλεσμα η αναρρίχηση –είσοδος των φιλάθλων στο γήπεδο να είναι εύκολη. Στο σημείο αυτό ο συντάκτης του εγγράφου πιάνεται κυριολεκτικά αδιάβαστος. Ποτέ, μα ποτέ στο παρελθόν, δεν έχει αναρριχηθεί φίλαθλος στα κιγκλιδώματα του Σταδίου. Έχουμε υποχρέωση να πληροφορήσουμε ότι το γήπεδο της Λιβαδειάς δεν τιμωρήθηκε ποτέ για λόγους επεισοδίων. Την περίοδο 2005 –2006, όταν και τα έργα ανακατασκευής του Σταδίου ήταν σε εξέλιξη, το γήπεδο της Λιβαδειάς ήταν το μόνο στο οποίο δεν συνέβησαν επεισόδια, εντός του εσωτερικού του Σταδίου.

Σύμφωνα με το έγγραφο, στη νότια κερκίδα, εφάπτεται το περιαστικό δάσος της Λιβαδειάς και σε περίπτωση εκτόξευσης φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Αυτό κι αν είναι τρομερό. Το περιαστικό δάσος απέχει τέτοια απόσταση από το γήπεδο που θα πρέπει οι φωτοβολίδες να εκτοξευθούν από …κανόνι. Μη ξεχάσουμε βέβαια ότι είναι μέριμνα της αστυνομίας να μην υπάρχουν φωτοβολίδες στο γήπεδο. Εδώ πρέπει να πληροφορήσουμε τον συντάκτη του εγγράφου, ότι στις 8 Μαΐου 2007, προκειμένου να διεξαχθεί ο αγώνας πΠρωταθλήματος της Superleague ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΚΕΡΚΥΡΑ, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με τη σύμφωνη γνώμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, χορήγησε άδεια λειτουργίας στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, ισχύος ενός έτους. Να σημειώσουμε ότι ο αγώνας αυτός ήταν υψίστης βαθμολογικής σημασίας, άρα και υψηλής επικινδυνότητας. Λίγες ημέρες μετά την τέλεση του αγώνος, η άδεια ανακλήθηκε. Μήπως τότε άρχισε … να φυτρώνει το περιαστικό δάσος που κινδυνεύει να το κάψουν οι πυρομανείς φίλαθλοι;
Νομίζουμε ότι τον λόγο τώρα πλέον τον έχουν οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλων των Βαθμών.
Κύριε Περιφεριάρχα, κύριε Νομάρχα, κύριε Δήμαρχε, μήπως ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε με το θέμα»;

Επιμέλεια: Αποστόλης Γαϊτάνης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x