Η αναβολή της πρώτης αγωνιστικής που αποφάσισε η Σούπερ Λίγκα, μετά τα όσα τραγικά γεγονότα εξελίσσονται στην Πελοπόννησο και όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, δεν αφήνουν ανεπηρέαστους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που προετοιμάζονταν πυρετωδώς για το μεταξύ τους ντέρμπι. Βέβαια, ουδείς ασχολείται με το ποδόσφαιρο, την στιγμή που η Ελλάδα θρηνεί 41 νεκρούς, απολογισμός που συνεχώς αυξάνεται.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Αναβολή με… συνέπειες
Οι όποιες σκέψεις και οι δοκιμές Ζοσέ Πεσέιρο και Τάκη Λεμονή θα μείνουν προς το παρόν στάσιμες, μετά την αναβολή της προγραμματισμένης για το σαββατοκύριακο, πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι δολοφονικές πυρκαγιές που μαίνονται από χθες σε ολόκληρη την Ελλάδα και έχουν τραγικό απολογισμό, 41 νεκρούς, δεν άφησε περιθώρια σκέψεων στην διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος που αποφάσισε τη μη διεξαγωγή της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας το σαββατοκύριακο. Μετά από αυτή την εξέλιξη, τόσο ο Πορτογάλος τεχνικός όσο και ο ομόλογος του στον Ολυμπιακό, Τάκης Λεμονής θα έχουν περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσουν τις ομάδες τους.
Επιστρέφει ο Σιόντης… καλύτερα ο Ίβανσιτς
Στον αγωνιστικό τομέα, τα ευχάριστα νέα για τον Παναθηναϊκό προέρχονται από την περίπτωση του Στέφανου Σιόντη. Ο νεαρός αμυντικός που είχε υποστεί κάταγμα στον αγκώνα, θα βγάλει σήμερα το νάρθηκα από το χέρι του και από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του Ζοσέ Πεσέιρο, μετέχοντας κανονικά στις προπονήσεις. Από κει και πέρα σε μαγνητική τομογραφία υποβλήθηκε χθες ο Αντρέας Ίβανσιτς.
Ο Αυστριακός μέσος δείχνει ότι μέρα με την μέρα γίνεται καλύτερα, ανεβάζει ρυθμό, ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα και το πρόβλημα του αρχίζει να αποκαθίσταται. Όλα θα φανούν από τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας, με τις πρώτες προβλέψεις του ιατρικού τιμ να κάνουν λόγο για επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους από το ματς της 20ης Σεπτεμβρίου, όταν και θα διεξαχθεί το πρώτο παιχνίδι για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Αλλαγή πλάνων;
Πλέον, η προγραμματισμένη για αύριο, φιλική αναμέτρηση με τον Ιωνικό στο Αθλητικό κέντρο του Ρέντη, ίσως θα έχει άλλο χαρακτήρα για τον Ολυμπιακό. Ο Τάκης Λεμονής υπολόγιζε να χρησιμοποιήσει τους παίκτες, οι οποίοι εν έχουν πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής στα έως τώρα παιχνίδια της ομάδας του Πειραιά. Όμως, η αναβολή της πρώτης αγωνιστικής και του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ίσως αναπροσαρμόσει τα σχέδια του Έλληνα τεχνικού που ίσως θελήσει να δοκιμάσει το σχήμα που θα χρησιμοποιήσει στο ντέρμπι, οπότε αυτό διεξαχθεί.
Ελπίδα «Τζόλε»… εξιτήριο για Παπαδόπουλο
Η αναβολή του ντέρμπι, λογικά δεν επηρεάζει τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς που υπέστη θλάση στην προπόνηση της περασμένης Τρίτης, χάνοντας το προγραμματισμένο για αύριο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου ένα μήνα, χρονικό διάστημα στο οποίο πιθανότατα θα έχει διεξαχθεί η αναμέτρηση. Ο 34χρονος μέσος, συνέχισε χθες το ατομικό του πρόγραμμα. Όσον αφορά, τον άλλο άτυχο των Πειραιωτών, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο που υπέστη προ ημερών ρήξη έξω μηνίσκου, πήρε εξιτήριο από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και την Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα αποθεραπείας του.
Αλέξανδρος Κουλούρης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






