Ιδιαίτερα ενισχυμένος βγήκε ο ΠΑΟΚ από την αναβολή του πρωταθλήματος, αφού το διάστημα της μιας εβδομάδας ήταν αρκετό για να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας οι Φερνάντες, Κνολ, Ίλιεφ και Σάλμον. Ο Ντάνι Φερνάντες ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας τις τελευταίες ημέρες και πλέον προπονείται κανονικά, αναβάλλοντας έτσι το ντεμπούτο του Δημήτρη Κυριακίδη με την ασπρόμαυρη φανέλα. Την περασμένη βδομάδα στις απώλειες των Αραμπατζή και Σνάουτσνερ (τιμωρημένος) στην αμυντική γραμμή είχε προστεθεί και αυτή του Ρουντ Κνολ, κάνοντας τον Γιώργο Παράσχο να επιστρατεύσει τον Στέλιο Μαλεζά. Ο έμπειρος Ολλανδός δείχνει να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και βάζει υποψηφιότητα για μία θέση στην αρχική ενδεκάδα, δίπλα στον Σωτήρη Μπαλάφα.
Ο Ίβιτσα Ίλιεφ είναι ο μεγάλος κερδισμένος της διακοπής. Ο λόγος για τον οποίο ο Γιώργος Παράσχος δεν υπολόγιζε τον Σέρβο μέσο στο βασικό σχήμα την περασμένη εβδομάδα ήταν ο μικρός χρόνος παρουσίας του στην ομάδα. Η μία εβδομάδα μπορεί να φαίνεται λίγη χρονικά, όμως ο 28χρονος Σέρβος δούλεψε αρκετά σε θέματα τακτικής και πλέον είναι έτοιμος να αγωνιστεί βασικός στο παιχνίδι του Σαββάτου.
Ο Γκλεν Σάλμον, από την πλευρά του, προπονείται εδώ και μία εβδομάδα σε κανονικούς ρυθμούς και πλέον είναι σε θέση να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, ένα μήνα μετά τον τραυματισμό του στο διάστημα της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στη Γερμανία. Ο Νοτιοαφρικάνος επιθετικός καλείται να δώσει λύσεις στο επιθετικό πρόβλημα της ομάδας και θα διεκδικήσει μαζί με τον Βρύζα θέση στο βασικό σχήμα.
Οι μοναδικοί παίκτες που είναι εκτός πλάνων του Γιώργου Παράσχου είναι ο Ιφεάνι Ουντέζε και ο Παναγιώτης Γλύκος. Ο πρώτος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο νεαρός τερματοφύλακας έπαθε υποτροπή στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο δικέφαλο και αναμένεται να είναι σε θέση να αγωνιστεί ύστερα από περίπου τρεις εβδομάδες
Με τα νέα δεδομένα, ο Γιώργος Παράσχος ξεκίνησε τις δοκιμές ενόψει της πρεμιέρας στην Ξάνθη. Στο αγαπημένο του 4-2-3-1, οι τέσσερις της άμυνας ήταν οι Μελίσσης, Μπαλάφας, Χαραλάμπους και Κωνσταντινίδης, με τον Κύπριο να κερδίζει πόντους έναντι του Μαλεζά. Στα αμυντικά χαφ παρτενέρ του Βαγγελή ήταν ο Μουμίν, δίδυμο που απέδωσε καλά στο φιλικό με τη Λιβόρνο. Σε ρόλο επιτελικού μέσου τοποθετήθηκε ο Ίλιεφ, έχοντας δεξιά τον Γεωργιάδη και αριστερά του τον Χριστοδουλόπουλο. Στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Ζήσης Βρύζας.
Γλίτωσε 300.000 ευρώ
Ο ατζέντης του Άλαν δέχθηκε τελικά να λυθεί η συνεργασία του παίκτη του με τον ΠΑΟΚ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο. Ο ΠΑΟΚ πόνταρε αρχικά σε κάποια νομικά θέματα, όπως στο ότι στο υπογεγραμμένο συμβόλαιο του παίκτη με ημερομηνία 1η Ιουλίου υπήρχε η υπογραφή των Βεζυρτζή-Οικονομίδη, τη στιγμή που οι δυο τους δεν ήταν στη διοίκηση. Από την άλλη, η πλευρά των παικτών απείλησε ακόμη και με προσφυγή στη ΦΙΦΑ, θέλοντας να διεκδικήσει μέχρι τελευταίου ευρώ τα όσα προβλέπονταν στη συμφωνία.
Το αίτημα του ΠΑΟΚ να λύσει τη συνεργασία, πλην του Άλαν, και με τον Μπαϊάνο, ήταν αυτό που έκαμψε την πλευρά των Βραζιλιάνων, η οποία δεν ήθελε στο βωμό αυτής της κόντρας να θυσιάσει τον 23χρονο μεσοεπιθετικό. Έτσι, ο Άλαν θα πάρει μια μικρή αποζημίωση όταν βάλει την υπογραφή του στη λύση της συνεργασίας και το συμβόλαιο του Μπαϊάνο θα κατατεθεί κανονικά και θα πάρει κάποιες ευκαιρίες μέχρι τον Δεκέμβριο, μήπως και πείσει για τις δυνατότητές του. Ο ΠΑΟΚ γλιτώνει από αυτή τη συμφωνία 300 με 350 χιλιάδες ευρώ, ποσόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλες εκκρεμότητες που υπάρχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Διαφάνεια
Στην προσπάθειά της η ομάδα Ζαγοράκη να λειτουργήσει μέσα από πλήρη διαφάνεια, έκλεισε και ανακοίνωσε συμφωνία με την εταιρεία ορκωτών λογιστών ΣΟΛ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συνεργασία της με τη ΣΟΛ- ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε σχετικά με τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο της εταιρείας ανά τρίμηνο. Τα αποτελέσματα του ελέγχου θα ανακοινώνονται στο πλαίσιο της διαφάνειας και της εξυγίανσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Η ενημέρωση του κοινού για την εξέλιξη των οικονομικών της εταιρείας ανά τρίμηνο κρίθηκε απολύτως αναγκαία από τη διοίκηση.
Σήμερα το ραντεβού με Άγγελο
Για σήμερα μετατέθηκε το προγραμματισμένο ραντεβού του Θοδωρή Ζαγοράκη με τον Άγγελο Αναστασιάδη. Ο Έλληνας τεχνικός αναμενόταν χθες στα γραφεία της Τούμπας, προκειμένου να συζητήσει με τον πρόεδρο της ΠΑΕ το θέμα της οφειλής προς το πρόσωπό του-για ποσό που αγγίζει τις 160.000 ευρώ-χωρίς τελικά να δώσει το «παρών». Η συνάντηση αναμένεται να έχει τυπικό χαρακτήρα και ο Άγγελος Αναστασιάδης θα δεχθεί την πρόταση της ΠΑΕ. Με τη συμφωνία με τον πρώην τεχνικό, ουσιαστικά, θα κλείσει άλλος ένας κύκλος, καθώς ήδη έχει επέλθει συμφωνία με τους Γιώργο Κωστίκο και Νίκο Καραγεωργίου, οι οποίοι έχουν λαμβάνειν από την ΠΑΕ.
Στις 12 Σεπτεμβρίου τα... σπουδαία
Για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της Τούμπας, ορίστηκε η επαναληπτική γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η πρώτη γενική συνέλευση είχε προγραμματιστεί για τις 21 Αυγούστου, αλλά αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας. Από τη στιγμή που η γενική συνέλευση είναι επαναληπτική, δεν χρειάζεται απαρτία των μετόχων. Τα θέματα που θα συζητηθούν δεν άλλαξαν, καθώς στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται η επαναφορά του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας στο ποσό της κάλυψης της αύξησης που αποφασίστηκε στη ΓΣ στις 26/7 και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Το σημαντικό σε αυτή τη γενική συνέλευση είναι ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα μετάσχει πλέον ως μέτοχος και όχι ως πρόεδρος, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αντίδραση όσων έχουν τις μετοχές που τους παρέδωσε ο Γιάννης Γούμενος.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






