Stoiximan Super League

«Κλείνει» Μάχο

Σε συμφωνία με την Καϊζερσλάουτερν για την απόκτηση του 30χρονου τερματοφύλακα Γιούργκεν Μάχο, έναντι περίπου 300.000 ευρώ, ήρθε η ΑΕΚ και απομένει το «ναι» του Αυστριακού διεθνούς άσου για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Ντεμπούτο με γκολ για τον Μανού στη του πρώτου γύρου του Κυπέλλου UEFA, εάν και εφόσον αποκλειστεί από τη Σεβίλλη. Στο ΟΑΚΑ το πρώτο ματς.

Σε συμφωνία με την Καϊζερσλάουτερν για την απόκτηση του 30χρονου τερματοφύλακα Γιούργκεν Μάχο, έναντι περίπου 300.000 ευρώ, ήρθε η ΑΕΚ και απομένει το «ναι» του Αυστριακού διεθνούς άσου για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Ντεμπούτο με γκολ για τον Μανού στη φιλική νίκη επί της ομάδας Νέων με 5-1. «Βρίσκομαι εδώ για να αποδείξω την αξία μου στην ΑΕΚ και όχι στην Μπενφίκα», δήλωσε ο 25χρονος Πορτογάλος άσος. Με 3-1 επικράτησαν οι «βασικοί» της Νέας Ιωνίας. Παρατηρήσεις από τον Λορένσο Σέρα Φερέρ, που δεν έμεινε ικανοποιημένος από όσα είδε. Δανεικός στην Παναχαϊκή ο Γκέντσογλου. Την αυστριακή Σάλτσμπουργκ έφερε αντίπαλο της ΑΕΚ, η κλήρωση του πρώτου γύρου του Κυπέλλου UEFA, εάν και εφόσον αποκλειστεί από τη Σεβίλλη. Στο ΟΑΚΑ το πρώτο ματς.

Συμφωνία με Μάχο

Έστω και την ύστατη στιγμή-αφού η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται απόψε-η ΑΕΚ βρήκε τον τερματοφύλακα που θα πλαισιώσει τους Μαρσέλο Μορέτο και Γιάννη Αραμπατζή. Ο λόγος για τον Γιούργκεν Μάχο, τον 30χρονο Αυστριακό γκολκίπερ της Καϊζερσλάουτερν, που αποτελούσε την εναλλακτική λύση σε περίπτωση ναυαγίου στην υπόθεση Κούτσιακ (όπως κι έγινε). Ο διεθνής γκολκίπερ αποφάσισε να φύγει από τη «Λάουτερν» ένα χρόνο πριν από τη λήξη του συμβολαίου του, αφού ο προπονητής του δεν τον υπολόγιζε ως βασικό και τον είχε αφήσει στον πάγκο τις τρεις πρώτες αγωνιστικές στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος.

Όπως δήλωσε στη «SportDay» ο μάνατζερ του Μάχο, η ΑΕΚ έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με την Καϊζερσλάουτερν για την αγορά του 30χρονου γκολκίπερ, έναντι περίπου 300.000 ευρώ. Το εμπόδιο που απέμενε να ξεπεραστεί ήταν η αξίωση του παίκτη ότι θα παίζει βασικός. Τέτοια δέσμευση, φυσικά, η «Ένωση» και συγκεκριμένα ο Λορένσο Σέρα Φερέρ δεν μπορεί να έχει απέναντι σε κανέναν ποδοσφαιριστή και μένει η απάντηση του παίκτη, που θέλει να είναι βασικός, προκειμένου να είναι στην αποστολή για το EURO 2008, το οποίο θα διοργανώσει η χώρα του μαζί με την Ελβετία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάχο έχει κληθεί στην αποστολή της Αυστρίας για τα φιλικά που θα δώσει η Αυστρία με την Ιαπωνία στις 7 Σεπτεμβρίου στο Κλάγκενφουρτ και με τη Χιλή στις 11 Σεπτεμβρίου στη Βιέννη.

«Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ έχει έρθει σε κατ' αρχήν συμφωνία με την Καϊζερσλάουτερν για τη μεταγραφή του Γιούργκεν Μάχο. Το ύψος της οικονομικής συμφωνίας αγγίζει τα 300.000 ευρώ», δήλωσε ο ατζέντης του διεθνούς τερματοφύλακα, Φρανκ Σράιερ. «Το μόνο που απομένει είναι να τα βρει η ΑΕΚ με τον παίκτη, ο οποίος επιθυμεί διακαώς να είναι βασικός, για να μην τεθεί σε κίνδυνο η συμμετοχή του στο Euro 2008 με την εθνική του ομάδα. Αν όλα πάνε καλά, θα έρθει την Παρασκευή στην Αθήνα για να υπογράψει κατά πάσα πιθανότητα τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Για τον Γιούργκεν παίζει σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι η ΑΕΚ συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Το προφίλ του Μάχο

Ο Γιούργκεν Μάχο γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου 1977 στη Βιέννη. Εχει ύψος 1,93 μ. και βάρος 87 κιλά. Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Ραπίντ Βιέννης και το 1997 πήγε στη First Vienna FC. Το 2000 μεταγράφηκε στην Αγγλία και τη Σάντερλαντ, όπου παρέμεινε έως το 2003, προτού πάρει μεταγραφή για την Τσέλσι. Στο ξεκίνημα της περιόδου, ωστόσο, υπέστη ρήξη χιαστών και έχασε ολόκληρη τη χρονιά, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει το επόμενο καλοκαίρι. Τον Αύγουστο του 2004 υπέγραψε στη Ραπίντ Βιέννης και τον Ιανουάριο του 2005 μετακόμισε στην Bundesliga και την Καϊζερσλάουτερν. Ξεκίνησε τη σεζόν 2005/06 ως βασικός, αλλά τον Φεβρουάριο έσπασε τον αριστερό βραχίονά του και έχασε και πάλι το υπόλοιπο της περιόδου. Δεν το έβαλε κάτω, αποθεραπεύτηκε και κέρδισε και πάλι τη θέση του βασικού, ενώ ψηφίστηκε από τους φίλους της Καϊζερσλάουτερν ως ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς. Με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, όμως έχασε τη θέση του και ο ίδιος δεν θέλει να ρισκάρει τη συμμετοχή του στο προσεχές EURO.

*Δημοσίευμα της «As» ανέφερε πως η ΑΕΚ εξετάζει και την περίπτωση του τερματοφύλακα της Χετάφε, Λουίς Γκαρθία (28 ετών, ύψος 1,86 μ. και βάρος 80 κιλά), που δεν υπολογίζεται από την ομάδα της Μαδρίτης, όπου αγωνίζεται την τελευταία διετία, έχοντας πρόπερσι 27 συμμετοχές και πέρσι μόλις 2.

Μανού: «Θέλω να αποδείξω την αξία μου»

Αποφασισμένος να αποδείξει την αξία του δήλωσε ο Μανού. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός ανήκει και τυπικά στην ΑΕΚ (ως δανεικός από την Μπενφίκα για ένα χρόνο, με οψιόν αγοράς 1,5 εκατ. ευρώ), ενώ πήρε μέρος στο φιλικό με την ομάδα Νέων (5-1), σκοράροντας μάλιστα με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Πριν από τον αγώνα ο Πορτογάλος άσος δήλωσε: «Βρίσκομαι εδώ για να αποδείξω την αξία μου στην ΑΕΚ και όχι στην Μπενφίκα. Είμαι εδώ μόνο για την ΑΕΚ και αυτό που μπορώ να υποσχεθώ στον κόσμο της ομάδας μας, είναι ότι θα δουλέψω πολύ, πως θα αφιερωθώ σ' αυτή την ομάδα και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Εμείς οι παίκτες θα κάνουμε τα πάντα από την πλευρά μας για να μπορούμε να γεμίζουμε το γήπεδό μας στους αγώνες», ενώ αναφερόμενος στη ρεβάνς της Δευτέρας απέναντι στη Σεβίλλη, για τα προκριματικά του Champions League, τόνισε: «Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Η ΑΕΚ είναι μία μεγάλη ομάδα. Πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια ενός αγώνα όλα μπορούν να συμβούν. Για μένα, άλλωστε, πάντα στόχος μου είναι να κερδίζουμε όλα τα ματς. Αυτό ισχύει και με την ΑΕΚ».

Δεν έμεινε ικανοποιημένος ο Φερέρ

Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ έκανε παρατηρήσεις στους παίκτες του μετά τις φιλικές νίκες απέναντι στην ομάδα Νέων (5-1) και τη Νέα Ιωνία (3-1), αφού δεν έμεινε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος από όσα είδε. «Καταλαβαίνω ότι μπορεί να αισθάνεστε και να είστε κουρασμένοι από τις συνεχείς προπονήσεις και από το γεγονός ότι αρκετές ημέρες προετοιμαζόμαστε για να παίξουμε, αλλά τα ματς δεν έγιναν. Όμως, υπάρχουν μερικά στοιχεία που είδα και δεν μου άρεσαν», είπε ο Ισπανός προπονητής και συνέχισε: «Θέλω να τρέχετε περισσότερο στη διάρκεια των αγώνων. Τουλάχιστον αυτό οφείλουμε να το κάνουμε. Οφείλουμε να τρέχουμε περισσότερο, να έχουμε καλύτερες κινήσεις στο ματς και να βγάζουμε γρήγορες επιθέσεις που θα βασίζονται και στη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις. Πρέπει να παίρνετε καλύτερες θέσεις στο γήπεδο, να κινείστε συνεχώς και να δίνετε βοήθειες στους συμπαίκτες σας. Αν δεν κινείστε, δεν γίνεται να προσφέρετε περισσότερες επιλογές σ' εκείνον που έχει την μπάλα».

Δίνουν μάχη Αρουαμπαρένα και Δέλλας

Ο Ροδόλφο Μαρτίν Αρουαμπαρένα και ο Τραϊανός Δέλλας δίνουν μάχη με το χρόνο για να προλάβουν τη ρεβάνς της Δευτέρας απέναντι στη Σεβίλλη, με τον πρώτο να έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες από τον δεύτερο, ο οποίος πάντως θέλει να εξαντλήσει τις όποιες ελπίδες έχει να προλάβει.

Χετεμάι: «Αν προκριθούμε… ωραία»

Μπορεί η ΑΕΚ να έχει ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης στη φάση των ομίλων του Champions League, αλλά όσο εκκρεμεί η ρεβάνς απέναντι στη Σεβίλλη, έχει δικαίωμα στο όνειρο. Η κλήρωση των ομίλων έφερε το νικητή από το ζευγάρι ΑΕΚ-Σεβίλλη αντιμέτωπο με τις Άρσεναλ, Στεάουα και Σλάβια Πράγας, κλήρωση που είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή. Ο Περπαρίμ Χετεμάι μίλησε στη φινλανδική εφημερίδα «Iltasanomat» για το ενδεχόμενο να προκριθεί η ομάδα του στους ομίλους. «Φαίνεται να έχουμε αβαντάζ, να είμαστε ευνοημένοι από αυτή την κλήρωση με βάση τις ομάδες που έχουμε για αντίπαλους. Βέβαια, αυτό θα ισχύσει αν και εφόσον καταφέρουμε να προκριθούμε κόντρα στη Σεβίλλη τη Δευτέρα», δήλωσε ο 20χρονος άσος και συνέχισε: «Η περσινή μας συμμετοχή στους ομίλους του Champions League θα μας βοηθήσει σίγουρα. Από τις ομάδες που ίσως να είναι απέναντί μας, η Αρσεναλ σίγουρα είναι η πιο μεγάλη, η πιο δύσκολη. Η Στεάουα είναι μάλλον πιο κοντά στο δικό μας επίπεδο. Μάλιστα, παίξαμε φιλικό μαζί της και ήρθαμε 1-1. Η Σλάβια Πράγας είναι μία καλή και ανταγωνιστική ομάδα, όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι απέκλεισε τον Άγιαξ. Πέρυσι, πάντως, ο όμιλος που ήμασταν ήταν πιο δύσκολος, με αντιπάλους τις Μίλαν, Λιλ και Άντερλεχτ. Όμως η πρόκριση χάθηκε στο τελευταίο ματς και εκτός έδρας».

Δανεικός στην Παναχαϊκή ο Γκέντσογλου

Στην Παναχαϊκή του Γρηγόρη Γεωργάτου παραχωρήθηκε για ένα χρόνο με τη μορφή δανεισμού ο Σάββας Γκέντσογλου. Ο 17χρονος αμυντικός θα έχει την ευκαιρία στην ομάδα της Πάτρας να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, κάτι που δεν θα συνέβαινε αν παρέμενε στο δυναμικό της ΑΕΚ.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x