Stoiximan Super League

Stoiximan Super League: Κρίσιμη στροφή πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας

Με πέντε αγώνες συνεχίζεται σήμερα η προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League, ενώ ολοκληρώνεται αύριο με το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό.

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός


Ο Ολυμπιακός έχει υποδεχθεί τον Λεβαδειακό 18 φορές και δεν έχει ηττηθεί σε καμία από τις αναμετρήσεις. Μάλιστα στα τελευταία 13 μετρά μόνο νίκες και η τελευταία εκτός έδρας επιτυχία της ομάδας της Βοιωτίας ήταν στις 12 Δεκεμβρίου 1993, όταν πήρε 2-2 στο Στάδιο Καραϊσκάκης. Οι Μητσιμπόνας και Καραπιάλης σκόραραν για τον Ολυμπιακό, ενώ για τον Λεβαδειακό δίχτυα βρήκαν οι Κρύος και Λουκάς.

Η ευρύτερη νίκη του Ολυμπιακού είναι το 5-1 της σεζόν 2009-10, όπου οι Νταρμπισάιρ και Μήτρογλου σημείωσαν από δύο τέρματα και ολοκλήρωσαν το έργο που είχε ξεκινήσει ο Μέλμπεργκ που άνοιξε το σκορ.

Το δημοφιλέστερο σκορ στις νίκες του Ολυμπιακού επί του Λεβαδειακού είναι το 4-0 με πέντε παρουσίες, ενώ τέσσερις φορές έχει επικρατήσει με 1-0.

ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος


Οι δύο ομάδες έχουν πολύ σύντομη ιστορία αναμετρήσεων, αφού βρέθηκαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά την σεζόν 2020-21, με την άνοδο του Βόλου στη Super League και είναι μόλις η τρίτη φορά που θα φιλοξενηθεί η ομάδα της Μαγνησίας στην Ήπειρο.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτή την αναμέτρηση σημειώθηκαν πέντε τέρματα, ενώ το σύνολο στις άλλες πέντε είναι οκτώ τέρματα. Σε κανένα από τα μεταξύ τους παιχνίδια πάντως δεν έχει μείνει στο 0-0.

Ο Βόλος έχει έξι ισοπαλίες συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα, με τις τέσσερις να είναι μακριά από την έδρα του, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει έξι στα τελευταία του έξι παιχνίδια, επίδοση που είναι η κορυφαία στην ιστορία του στην Super League με την προηγούμενη να είναι το 2014-15 με πέντε διαδοχικές ισοπαλίες.

Λαμία-Άρης


Για 15η φορά συνολικά και 10η για τη Stoiximan Super League θα συναντηθούν η Λαμία και ο Άρης. Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες για το Κύπελλο Ελλάδος, όσο και στην δεύτερη κατηγορία για μια σεζόν που συνυπήρξαν.

Η πρώτη τους συνάντηση ήταν για το Κύπελλο Ελλάδος, στις 30 Αυγούστου 1995, όταν βρέθηκαν στο γήπεδο της Λαμίας για την φάση των ομίλων σε μονή αναμέτρηση. Ο Άρης επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Νίκου Τσιαντάκη, ενώ οι δύο αντίπαλοι είχαν ολοκληρώσει το παιχνίδι με δέκα ποδοσφαιριστές, αφού στο 42ο λεπτό είδαν από μια κόκκινη κάρτα ο Βούκοτιτς και ο Ποζαπαλίδης.

Την περσινή σεζόν ο Άρης επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Μπράμπετς, αλλά στον Β’ Γύρο σημειώθηκε η μοναδική λευκή ισοπαλία του σε επίπεδο Super League.

ΟΦΗ-ΑΕΚ


Για 46η φορά θα συναντηθούν οι δύο ομάδες με γηπεδούχο τον ΟΦΗ για την Α’ Εθνική/Super League και η ομάδα της Κρήτης έχει οριακό προβάδισμα, με 16 νίκες, η ΑΕΚ έχει επικρατήσει 15 φορές και υπάρχουν ακόμη 12 αναμετρήσεις που έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλες.

Υπάρχουν δύο εντυπωσιακές ισοπαλίες με 3-3, με αυτό να είναι το σκορ στην τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Ηράκλειο, στις 19 Σεπτεμβρίου 2021 και την άλλη να έχει σημειωθεί στις 18 Δεκεμβρίου 2000.

Η ΑΕΚ δεν έχει ηττηθεί στις τρεις τελευταίες της επισκέψεις στην Κρήτη, αφού υπάρχει αυτό το 3-3 και δύο διαδοχικές νίκες της με 2-0. Η τελευταία νίκη του ΟΦΗ εντός έδρας ήταν στις 30 Νοεμβρίου 2019, όταν επικράτησε με 1-0 (52’ Σεμέδο).

ΠΑΟΚ-Ιωνικός


Ο ΠΑΟΚ έχει φιλοξενήσει τον Ιωνικό 17 φορές για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής/Super League και τις 12 από αυτές έχει πάρει τη νίκη. Ο Ιωνικός έχει καταφέρει να φύγει νικητής μια φορά, ενώ τέσσερις από τις αναμετρήσεις τους έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλες.

Ο ΠΑΟΚ στα τελευταία χρόνια της παρουσίας του Ιωνικού στην Α’ Εθνική/Super League είχε έξι διαδοχικές νίκες, αλλά στην περσινή του επιστροφή στην κατηγορία, ο Ιωνικός πήρε ισοπαλία στην Τούμπα με 1-1 (33’ Σβαμπ – 58’ Τουράμ).

Η ευρύτερη νίκη του ΠΑΟΚ είναι το 6-1 στις 23 Οκτωβρίου 2005, ενώ ο Ιωνικός έχει επικρατήσει μια φορά στην έδρα του Δικεφάλου, με 2-1 στις 6 Ιανουαρίου 2001.

Αναλυτικά η 25η αγωνιστική

Σάββατο 04 Μαρτίου, 2023

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 1-1

Κυριακή 05 Μαρτίου, 2023

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός (16:00,CS1HD)
ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος (17:00, NS PRIME)
Λαμία-Άρης (17:30, CS2HD)
ΟΦΗ-ΑΕΚ (19:30, CS1HD)
ΠΑΟΚ-Ιωνικός (20:30, NS PRIME)

Δευτέρα 06 Μαρτίου, 2023

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός (19:30, CS1HD)

Η επόμενη (26η) αγωνιστική

Κυριακή 12 Μαρτίου, 2023 (19:00)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός
Βόλος-ΠΑΟΚ
Ιωνικός-Αστέρας Τρίπολης
Λεβαδειακός-ΟΦΗ
Παναιτωλικός-Λαμία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x